בכמה באמת?יתכן שיש איזו דירה אחת שחסיד עשיר רצה אותה בדווקא כי היא קרובה לאדמור
אבל זה לא משקף את רמת המחירים באיזור לפני עשור.
כל אחד יכול לבדוק בכמה מכרו דירות חדשות ברוממה לפני חמש שנים (תנובה פסגות וכדו')
בכמה באמת?יתכן שיש איזו דירה אחת שחסיד עשיר רצה אותה בדווקא כי היא קרובה לאדמור
אבל זה לא משקף את רמת המחירים באיזור לפני עשור.
כל אחד יכול לבדוק בכמה מכרו דירות חדשות ברוממה לפני חמש שנים (תנובה פסגות וכדו')
זה פחות דו-קיום ויותר מוקד לחיכוך ...בחריש זה המצב היום. מאות (!) אברכים כולל תולדות אהרן (!) גרים בבניינים כאלו בדיוק. קוראים לזה בעברית דו קיום.
העניין של הנוחות מתפתח עם הזמן.יתכן מאוד וזוג צעיר שאין לו ילדים מעל גיל 6, פחות איכפת לו לגור בעיר חילונית.
יש הרבה שמעדיפים כך ...
אבל וכאן האבל הגדול
ביום שהילדים שלהם גדלים קצת
הם 'יברחו' [אם יהיה ביכולתם] לערים החרדיות.
משני סיבות
א. נוחות. בעיר חרדית יש להם את כל המוסדות שהם צריכים ויש לילדיהם חברים.
ב. חינוך. האם כדאי שילד חרדי גר בעיר חילונית ורואה חילולי שבת וכל מיני מראות שאינם מתאימות ליהודים חרדים?
אני חלש בעברית, אבל לדעתי דו קיום פירושו שני מינים אחד ליד השני ולא בתוך השני. אם אני טועה אז צריך להמציא מילה חדשה בעברית. איש לא חושב שצריך להתערבב עם עוזבי תורתך.זה פחות דו-קיום ויותר מוקד לחיכוך ...
דו-קיום זה לעבוד יחד.
==
האם אנחנו מעוניינים בדו-קיום ? אולי אנחנו מעדיפים להיבדל מהם.
זה בדיוק מה אמרתי. כל צד למד כבר את גבולות הכוח . (במקרה של תולדות אהרן בית המשפט לימד אותי פעמיים באיזה מדינה אנחנו חיים, והעיף אותי מכל המדרגות למרות שצדקתי במאה אחוז על פי כל פרמטר אובייקטיבי) ולכן המסנקא של שני הצדדים תהיה להמשיך לדעתי לחיות ככה וזהו.השאלה מי ישפיע על מי
א) לא מה ש ה ם מגדירים חרדים, זה גם אצלינו.זה לא משנה כ"כ כמה חרדים יש היום.
מה שבטוח ש15 שנה הקרובות הציבור החרדי צריך מעל 250 אלף דירות כי יש מעל חצי מיליון תלמידים חרדים במערכת החינוך החרדי נתונים מלפני 4 שנים החינוך החרדי.
עכשיו יהיו כאלה שיגידו זה סימן שיש מחסור בדירות.
אבל זו טעות זה אומר שחריש תתחרד והר יונה עכו וכסיף ועוד יתמלאו בחרדים.
עשיתי שם לאחרונה עיסקה של דירה אחת, לא איזה משהו מיוחד, ב4.5 מש"ח. קנה את זה איזה מיליונר חסידי אזרח חו"ל (כך שגם משכנתא גבוהה מידי הוא לא יוכל לקחת - פשוט יש אנשים שיש להם צורך שתהיה להם איזה דירה בארץ ישראל, לא ממש אמור לעניין אותם מי עומד מולם).בכמה באמת?
זה המחירים מהשנתיים האחרונות:בכמה באמת?
לדעתי הקהילה החרדית - בדגש על הקהילה הליטאית בנתניה (הקהילה החסידית שם יותר מתרכזת במקום אחד)זה פחות דו-קיום ויותר מוקד לחיכוך ...
דו-קיום זה לעבוד יחד.
==
האם אנחנו מעוניינים בדו-קיום ? אולי אנחנו מעדיפים להיבדל מהם.
זה המחירים מהשנתיים האחרונות:
צפה בקובץ המצורף 1129553צפה בקובץ המצורף 1129554
זה מלפני חמש-שש שנים:
צפה בקובץ המצורף 1129559
וזה מלפני עשור
בדיוק.אתה עשית עבודה טובה, אבל הם ממש לא, הם טועים מאוד.
עשיתי כמה וכמה חוזים במשולש רוממה לאחרונה. המחירים גבוהים בהרבה הרבה יותר (אגלה לך סוד אבל אל תספר לאף אחד: האתרים הללו מתבססים על רשות המסים, הענייין הוא שאיך-נאמר-את-זה יש אנ"שים שמקפידים על הדיוק במספרים בדיוק כמו שהם מקפידים על זמן תפילה ועל השקיעה....)
אמת, אני זוכר שבתור בחור נסעתי לנחם חבר שלי דויטש ברחוב שפירא (זה היה לפני שלושים שנה) והתפלאתי איך הם גרים ככה בין חילונים. לא מזמן פגשתי אותו והבנתי שעדיין זה ככה וברוך השם דורות ישרים מבורכים. הבנתי ממנו שסורוצקין גר שם גם.לדעתי הקהילה החרדית - בדגש על הקהילה הליטאית בנתניה (הקהילה החסידית שם יותר מתרכזת במקום אחד)
הקהילה הליטאית גם יש לה גרעין של רחוב, אבל בכל הרחובות הסמוכים יותר ופחות גרים חרדים אברכי כולל ! לתפארת..
והדו קיום שם - אפשר ללמוד עליו.....
וזה כבר שנים רבות ככה...
באיזה עיר?השבוע סגרתי לבן שלי על יחידה 3 חדרים מדהימה 65 מ"ר 3 כיוונים .
מרוהטת חדשה במחיר הזוי של 2350 כולל ארנוננה .
זה משהו ( יחידה באותה רמה ) שלבת שלי לפני שנה וחצי שכרתי ב 2850 .
לא הבנתי איפה הטעות שלי?בדיוק.
השואה נכונה זה להשוות תפוחים לתפוחים .
כלומר , נתונים מרשות המיסים מלפני עשור , לנתונים מרשות המיסים כיום.
מי שאין לו הון עצמי יש לו מה לעלות לרכבת הזאות? (שאול עבור חבר)
3) הלוואת גמח מאה וחמישים אלף - עדיין בעבודה אבל מסתמן כי גם כאן דברים נפלאים
4) סיוע בשכר דירה - גם לזה ברוך השם יש לנו תורם שהבטיח סכום נכבד לתקופה הראשונה.
לוחצים על הכותרת הכתומהאני לא יודע עדיין איך להגיע להודעת המקור (אני מודה שאני לא מצליח לעמוד בקצב ולקרוא הכל). אדרבה, תסביר לי איך עושים את זה, כבר כמה פעמים הייתי בבעייה הזאת.
לא ראיתי ביתדטוב רבותיי, בא נחזור לעניין נתיבות החדשה, מאוד מעניין אותי לשמוע דעת הקהל, כי אנחנו באמת משקיעים כאן (המודעה הפיצקאלע ביתד היום עלתה כמה אלפי שקלים)
אני מקבל ים של מיילים וטלפונים, אבל לא יכול לדעת אם זה אנשים שהגיעו מכאן או מהפרסומים האחרים בעניין נתיבות.
מה דעתכם על הפרוייקט הזה?
עמוד 58לא ראיתי ביתד
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: