איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

ארי62

משתמש פעיל
עברתי על האשכול אי פה אי שם, מחכים ביותר. להבנתי הקלושה והרטושה אם מדברים על מיתון בעליות של החודשים האחרונים ,משום שעדיין המחירים לא ממש התקבעו -יתכן מאוד שיתמתן אולי אפילו ירד וייתיצב על רף מחירים גבוהה מלפני 7-8 חודשים אבל יותר נמוך מעכשיו.
אם מדברים על ירידת מחירים דרסטית למחירים של לפני 3\4 שנים-חולמים ובגדול. יש יותר מידאי כוחות שלא יתנו לזה לקרות, דבר שיכול לגרום לקריסת כל הענף של הבנקים וכל המשק. וודאי שלא יהיה עידוד להורדת מחירים מהדרג המוסדי במדינה.
אני אוחז שאם לא יהיה הצפה אמיתית של דירות לא נראה הוזלה משמעותית, אלא רק בדרך נס.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
להאמין?????? יש למה לקוות?????
שר האוצר אביגדור ליברמן צופה שעליית מחירי הנדל"ן תיעצר, והם אפילו יירדו, כבר בסוף השנה - כך אמר היום (שלישי) בכנס לשכת רואי החשבון באילת.
ליברמן הסביר כי "מחירי הנדל"ן זה רק דבר אחד, אנחנו לא יכולים להוריד את מחירי הברזל והאלומיניום, ולכן אנחנו מטפלים במחיר הקרקע ובכל הבירוקרטיה שבאמצע. רכיב הקרקע הוא בין 30%-60% מהמחיר הסופי של הדירה. אם אנחנו נעמוד בזה, אני מתכוון בתחילת שבוע הבא שנסכם את התוכנית הכוללת בנושא הנדל"ן, ואני מקווה שבסוף השנה נראה כבר עצירה או ירידה במחירי הדיור".
זה מה שאני מסבירה, לכל הפחות מנסה להסביר כאן בפורום..
עיקר העליה היא לא בגלל תשומות הבניה היקרות (ברור שזה גם משפיע)
הנושא העיקרי זה מכרזי מקרקעין עם הצעות מטורפות לרמ"י, (רשות מקרקעי ישראל)
אני אתן דוגמא: אם בב"ב יתמודדו יזמים והניחו 1.2 לפחות על יחידת קרקע מינמלית. אז ברור לכולם, שדירה לא תמכר בפחות מ2.7 בשביל שהקבלן שזכה לא יפסיד.
ביום שבו המדינה תחליט להכניס את היד לכיס ולשווק קרקעות במחיר מקסימום.
נגיד: יחידת קרקע בב"ב ב 500 אלש יוכל היזם למכור דירות ב1.9
ואם בלוד הוא ישווק ב200 אלש ליחידת קרקע אז יוכלו למכור ב1.5 מיליון
שאלו מחירים סבירים.
(אל תתפסו אותי אל מספרים כי זרקתי בשביל להמחיש.)

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מה באמת היחס המרה בד"כ כלל בין המחיר שהיזם שם ליחידת קרקע לבין החשבון הסופי שהדירה אמורה לעלות זה נושא שמאוד מענין אותי אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי בענין..

היה לי איזה שהוא הצעה מקהילה לנסות לחפש להם לקהילה כ150 דירות בסדר גודל של כ1 מליון ש"ח ליחידה הם רצו לקנות מכרז מקבלן ולבנות לבד סוג של קיצור תהליכים לכן אם יש יש מישהו שיוכל להחכים אותי בנושא אודה לו מאוד..

כמו הרוח

משתמש מקצוען
מה באמת היחס המרה בד"כ כלל בין המחיר שהיזם שם ליחידת קרקע לבין החשבון הסופי שהדירה אמורה לעלות זה נושא שמאוד מענין אותי אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי בענין..

היה לי איזה שהוא הצעה מקהילה לנסות לחפש להם לקהילה כ150 דירות בסדר גודל של כ1 מליון ש"ח ליחידה הם רצו לקנות מכרז מקבלן ולבנות לבד סוג של קיצור תהליכים לכן אם יש יש מישהו שיוכל להחכים אותי בנושא אודה לו מאוד..
זה מאוד מאוד מאוד משתנה.
אין ככ תשובה ברורה
זה מאוד תלוי במרכיבי הקרקע והבניה
אבל עלות בניה היום ליחידה סביבות 800 אלש

מני דגני

משתמש מקצוען
להאמין?????? יש למה לקוות?????
שר האוצר אביגדור ליברמן צופה שעליית מחירי הנדל"ן תיעצר, והם אפילו יירדו, כבר בסוף השנה - כך אמר היום (שלישי) בכנס לשכת רואי החשבון באילת.
ליברמן הסביר כי "מחירי הנדל"ן זה רק דבר אחד, אנחנו לא יכולים להוריד את מחירי הברזל והאלומיניום, ולכן אנחנו מטפלים במחיר הקרקע ובכל הבירוקרטיה שבאמצע. רכיב הקרקע הוא בין 30%-60% מהמחיר הסופי של הדירה. אם אנחנו נעמוד בזה, אני מתכוון בתחילת שבוע הבא שנסכם את התוכנית הכוללת בנושא הנדל"ן, ואני מקווה שבסוף השנה נראה כבר עצירה או ירידה במחירי הדיור".
שר אוצר במדינת ישראל הוא האדם האחרון שאפשר להאמין לו בעניינים כאלו,
ובמיוחד לליברמן שכידוע הוא תמיד מקיים את מה שהוא אומר,
מספיק להיזכר בכחלון שהיה אדם רציני ועשה מהלכים חשובים שהיו אמורים להוריד את המחירים,
והוא גם טען את זה בכל מקום אפשרי והמחירים רק עלו בזמנו.
אם הטיפול במחירי הקרקע היה ישים כמו שהוא אומר הוא לא היה הראשון שעושה את זה
בקיצור אל תצפו מהאדם חסר מעש הזה שיעשה משהו בנידון.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
שר אוצר במדינת ישראל הוא האדם האחרון שאפשר להאמין לו בעניינים כאלו,
ובמיוחד לליברמן שכידוע הוא תמיד מקיים את מה שהוא אומר,
מספיק להיזכר בכחלון שהיה אדם רציני ועשה מהלכים חשובים שהיו אמורים להוריד את המחירים,
והוא גם טען את זה בכל מקום אפשרי והמחירים רק עלו בזמנו.
אם הטיפול במחירי הקרקע היה ישים כמו שהוא אומר הוא לא היה הראשון שעושה את זה
בקיצור אל תצפו מהאדם חסר מעש הזה שיעשה משהו בנידון.
דווקא אם נדבר עניינית בלי שום קשר ל....
ליברמן הוא אחד האנשים ששכן עושה ואפילו בצורה אגרסיבית...
וכם לכיוונים שלא טובים לנו אבל להגיד שהוא לא עושה?
תסתכל על הגזירות של השנה האחרונה.

אפשר לתקן

משתמש פעיל

מני דגני

משתמש מקצוען
דווקא אם נדבר עניינית בלי שום קשר ל....
ליברמן הוא אחד האנשים ששכן עושה ואפילו בצורה אגרסיבית...
וכם לכיוונים שלא טובים לנו אבל להגיד שהוא לא עושה?
תסתכל על הגזירות של השנה האחרונה.
גזירות זה הדבר שהכי קל לעשות
אין שום שינוי או הטבה משמעותית שהוא עשה לציבור הכללי בישראל
בכל שנות חייו לא רק בכהונה הזאת (בלי קשר לפוזיציה תבדקו את זה)
ובמיוחד שטיפול במצב של הקרקעות בישראל זה פעולה דרמטית
שאף אחד לא עשה לפניו.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
גזירות זה הדבר שהכי קל לעשות
אין שום שינוי או הטבה משמעותית שהוא עשה לציבור הכללי בישראל
בכל שנות חייו לא רק בכהונה הזאת (בלי קשר לפוזיציה תבדקו את זה)
ובמיוחד שטיפול במצב של הקרקעות בישראל זה פעולה דרמטית
שאף אחד לא עשה לפניו.
נחיה ונראה..

זמר

משתמש מקצוען
כל המגיבים כאן סיפרו שבמקום מסוים היו גרים חרדים וחילונים ביחד
והם זוכרים שזה היה ביחד ובקיום משותף
האבל הגדול שבכל המקומות האלה בסוף התחרדו לגמרי למעט מקומות בודדים
מה שאומר שבדרך כלל חברה נורמלית לא רוצה דו קיום אלא ערכים משותפים
גם מבחינה עקרונית [אנחנו רוחניות והם חילוניות] וגם זה פרקטי קשה להיות חבר של חילוני
הוא לא יזרום עם הרבה דברים שאתה עושה וגם אתה לא ולחיות בבנין כזה שקש מאד לייצר יחסים נורמליים
זה פשוט לא כיף
ובענין המאבקים הם קיימים בשנים הראשונות בכל מקום כשרכסים התחרדה היה מאבקים
בשקרית יובל התחילה להתחרד קרעו את העירוב כל שבת ועשו להם חגיגות מול בתי כנסת כל שבת ואחרי כמה שנים זה מגיע לאיזה רגיעה למרות שהיה התחשבות
יש מקומות שהתעקשו להלחם על הכל בדרך כלל זה מנע מהציבור החרדי להגיע לאזורים האלה

איזה טוב השם

משתמש פעיל
האבל הגדול שבכל המקומות האלה בסוף התחרדו לגמרי למעט מקומות בודדים
מה שאומר שבדרך כלל חברה נורמלית לא רוצה דו קיום אלא ערכים משותפים
לא בהכרח יכול להיות סיבה יותר פשוטה, שהחרדים העדיפו לבוא לשם כי כבר היה בסיס קהילה
ולכן הם שילמו יותר והמחירים עלו והחילונים שמחו למכור את החורבות הישנות בהון ובכסף הזה הלכו וקנו דירה חדשה
ולכן בעפולה גבעת המורה ששומרים שהמחירים לא יעלו אין לחילונים סיבה למכור, וממשיכים לחיות יפה מאוד בדו קיום

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה מה שאני מסבירה, לכל הפחות מנסה להסביר כאן בפורום..
עיקר העליה היא לא בגלל תשומות הבניה היקרות (ברור שזה גם משפיע)
הנושא העיקרי זה מכרזי מקרקעין עם הצעות מטורפות לרמ"י, (רשות מקרקעי ישראל)
אני אתן דוגמא: אם בב"ב יתמודדו יזמים והניחו 1.2 לפחות על יחידת קרקע מינמלית. אז ברור לכולם, שדירה לא תמכר בפחות מ2.7 בשביל שהקבלן שזכה לא יפסיד.
ביום שבו המדינה תחליט להכניס את היד לכיס ולשווק קרקעות במחיר מקסימום.
נגיד: יחידת קרקע בב"ב ב 500 אלש יוכל היזם למכור דירות ב1.9
ואם בלוד הוא ישווק ב200 אלש ליחידת קרקע אז יוכלו למכור ב1.5 מיליון
שאלו מחירים סבירים.
(אל תתפסו אותי אל מספרים כי זרקתי בשביל להמחיש.)
בחריש דונה זכו בזכות המלחמה בציבור החרדי במחיר של עשרה שקלים (כן, חצי מנה פלאפל לא כולל טרופית) ליחידת דיור.

נו, זה מפריע להם למכור במיליון וחצי? לא. למה ? כי הם יכולים.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
בחריש דונה זכו בזכות המלחמה בציבור החרדי במחיר של עשרה שקלים (כן, חצי מנה פלאפל לא כולל טרופית) ליחידת דיור.

נו, זה מפריע להם למכור במיליון וחצי? לא. למה ? כי הם יכולים.
אכן
ואני לא רוצה להזכיר לציבור (אחד מנציגי הציבור שלנו) באשמת מי זכו שם במחירים אפסיים.
ואגב באמת בחריש נמכרות דירות ב1.2 אם עלות הבניה באזור ה800 900 אל"ש אז דוקא זה הגיוני.
וברור שבגלל שהמכרזים במרכז (והים גם בצפון והדרום) מתומחרים יקר זה משפיע גם על חריש ודומיו

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש לי טיפ בשבילך: בפעם הבאה לפני שאתם משלמים ליתד אלפי שקלים על מודעה פיצקאלע, תוודאו שהיא ניתנת לקריאה ללא זכוכית מגדלת
יותר זול לצרף זכוכית מגדלת לכל עיתון מאשר לעשות מודעה יותר גדולה.

מזכיר לך שבניגוד לכל מה שאתה מכיר עד היום - כאן איש לא מרוויח ויש גבול כמה הרב יוטקובסקי (תורם המודעה, אני רק ניסחתי חלק) צריך להוציא מכיסו.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
נחיה ונראה..
כתבתי היום טור חריף כנגד שר האוצר.

אבל כשמדברים על הממשלה בכללותה, זה כבר יותר מורכב. יש מושג בחז"ל שנקרא "שכר שיחה נאה" ותבדקו על מי זה נאמר.

כלומר: גם אחרי כל הביקורת על הממשלה הרעה הזו, יש דברים שהיא פחות רעה. אחד מהם זה הנושא של שיווקי קרקעות. רק לפני חודש נערכה הגרלה על יותר מעשר אלף דירה, ועוד חודש יש לנו עוד חמש אלף דירה בהגרלה. ויש בינתיים ים של שיווקים שכל אחד יכול לראות באתר של רמי, והרוב אגב בדירה בהנחה שהמדינה כמעט לא מרוויחה מזה ישירות.

כך שקשה להגיד שהממשלה לא משווקת קרקעות לדירות. למרות שהיא רעה מאוד באידישקייט וגם בדיור היא לא עושה מה שצריך (לחלק דירות חצי חינם בראשון למצביעים שלך, בעוד שבפריפריה אין הרבה דירות לציבור, זה לא מדיניות אלא תעמולת בחירות).

שכר שיחה נאה

אפשר לתקן

משתמש פעיל
יותר זול לצרף זכוכית מגדלת לכל עיתון מאשר לעשות מודעה יותר גדולה.
טוב אולי יתד יממנו את הזכוכית מגדלת.

מזכיר לך שבניגוד לכל מה שאתה מכיר עד היום - כאן איש לא מרוויח ויש גבול כמה הרב יוטקובסקי (תורם המודעה, אני רק ניסחתי חלק) צריך להוציא מכיסו.
זה הרב יוטקובסקי של אנחנו וצאצאינו? כל הכבוד לו

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
בדיוק. אני לא מבין למה האנשים כאן לא מתלהבים מנתיבות.

איפה עוד אפשר למצוא דירה במחיר כזה, עם סיוע להון העצמי, שהופך את רכישת הדירה למשהו שגם משפחות שאין להם יכולים לעמוד בזה.

אני לא אומר שלא מתקשרים, וכבר יש לי ארבעה משפחות לסיור מחר, אבל ציפיתי ליותר, אחרי פרסום (צנוע) בכל המדיה החרדית, ולאור הנתונים שבאמת אין אותם.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
זה מאוד מאוד מאוד משתנה.
אין ככ תשובה ברורה
זה מאוד תלוי במרכיבי הקרקע והבניה
אבל עלות בניה היום ליחידה סביבות 800 אלש
לאיזה גודל דירה ?
זה נשמע לי המון יחסית..

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט

אולי בפעם הבאה שאתה מעלה טור תפתח את זה באשכול נפרד,
או אולי אפי' מאמר
שיותר יבלוט ויקבל תשומת לב
רעיון. אני לומד לאט לאט את השיטות כאן. אני עדיין פחות מחודש כאן ואת יכולת הלמידה אני שומר לערב, לסוגיות הקשות של הדף היומי השבוע.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה