יש לי דירה קניתי במשתכן בדיוק לפני 7 שניםלא ברור, יש לך דירה בבית שמש, או שאתה רוצה לקנות אחת כזו ?
כעת אני רואה את המציאות שם ושוקל ברצינות רבה קניית דירה נוספת, אפשר לעשות כידוע כך:
לקחת משכנתא חוץ בנקאית מחברות ביטוח גדולות [כי בבנק הבנתי שלא נותנים את זה] עבור הבית הקיים וזה ישמש בתור הון עצמי שצריך להיות 50% מערך הבית הנרכש, (כי הבנק נותן על דירה שנייה 50% בלבד במקום 75% על הדירה הראשונה) וה50% הנותרים במשכנתא מהבנק..
נכון שזה הרבה יותר ריבית, וגם יש מס רכישה על הדירה השנייה מעיב ומעיק בצורה מחרידה [8 אחוז כזכור לי, כלומר על דירה למשל של 2 מיליון צריך לשלם לרשות המיסים הענייה והמסכנה של המדינה בערך- 200,000 ש"ח!! אחרת איך ישרדו? ואל תתבלבלו מהכיבוס מילים שלהם שזה כדי לעצור התייקרות בעקבות משקיעים, אפשר לעשות סלקציה ברורה מי משקיע ומי צריך דירה נוספת כדי לגור בה, והשנייה תשמש לצבירת הון איך שהוא כדי להיות בעלים של דירה אחת לפחות, מתישהו, שזאת המטרה הנכספת.. מה שבטוח זה בהחלט עוצר מלא מלא אנשים מלקנות דירה שנייה בדרך הזאת, מה נאמר? הצליחו במשימתם בזה..] אבל אולי למרות כל זה זה שווה.. כי במחשבה לרחוק, המחירים יעלו ויעלו ובצורה מהירה מאוד כמו שרואים גם בשוק המכירות ולא רק שוק השכרות.. וזה יהיה רווחי בטירוף..
סתם שתבינו לפני 7 שנים רכשתי את הדירה הזאת בסייעתא דשמייא אדירה כמובן, ב870,000 ש"ח בלבד!! כשבאותו בניין הקבלן [אחים אום] השאיר לעצמו כמה דירות ומכר אותם שלא במסגרת המחיר למשתכן ב1,200,000-1,300,000
ועכשיו אין דירת 3 חדרים שם בפחות מ2,000,000, אני נותן לזה שנה גג שזה מגיע ל2,100,000 ואולי גם יותר..