ולכן גם להיפך כשהריבית עולה ומחירי הדירות ירדו זה לא שהם באמת ירדו אלא שערך הכסף עלהנראה לי שזה הנקודה שצריך לדבר עליה
כי בכלל לא בטוח שמחירי הדירות עלו
יש ירידה בערך הכסף
אנשים משלמים על הכסף במקום על הדירה בסוף זה יוצא אותו דבר
ולכן גם להיפך כשהריבית עולה ומחירי הדירות ירדו זה לא שהם באמת ירדו אלא שערך הכסף עלהנראה לי שזה הנקודה שצריך לדבר עליה
כי בכלל לא בטוח שמחירי הדירות עלו
יש ירידה בערך הכסף
טעותכוונתי הייתה שאני לא מחפש הבדלים בענייני דת
אלא גיאוגרפית
מחירי הדירות מטפסים
ותתפלא לשמוע שמחירי הדיור אפי' ירדו קצת
בעיקר בדירות קטנות וביחידות דיור
היה כתבה לא מזמן בדה מרקר על אחד פוליטיקאים החרדים שהמשפחה שלו שולטת בנדלן בשווי של מאות מיליוניםב. מה אכפת לו שהמחיר ירד אם של כולם יירד.
נדיר למצוא מי שיש לו יותר דירות מילדים וגם מי שייתן את כולם יש לו בדר"כ נכדים שאמור להיות לו אכפת איך הם חייםאתם מתכוונים וכולנו על מי שאין לו דירה
או שיש לו אחת וצריך לקנות לילדים
לא לכאלה שיש כמה או שכבר חיתנו את כולם
נראה לי אף אחד לא חושב שירד מתחת ל70.כל דירה משועבדת לבנק משכנתא בסכום 70% מהדירה מינימום
ויכול להיות אפילו יותר, תלוי כמה עלה הריביתאנשים משלמים על הכסף במקום על הדירה בסוף זה יוצא אותו דבר
או שהמדינה תתן לחסרי דיור משכנתאות ללא רבית , זה אותו הדברוהכי טוב זה התוכנית של מקלב של ליסינג בדירות,
ככה לא צריך לשלם את כל הכסף בהתחלה ולא משלמים עליו רבית
הוא דיבר על חצי מליון אזרחים ואתה מדבר על מספר משפחות (בתי אב)רק הערה קטנה: איך הגיע לחצי מליון שמחכים לתוצאות ההגרלה
לפי הנתונים מדובר על 119,000
אם המדינה נותנת משכנתא היא מוציאה את הכסף עכשיו ולא מקבלת את זה בחזרה במקרה של חדלות פרעוןאו שהמדינה תתן לחסרי דיור משכנתאות ללא רבית , זה אותו הדבר
לפי מה ששמעתי (ויתקנו אותי הגוראים) רה"מ דאז אמר לרבי מגור שקניית הדירות קושרת את הצעירים החילונים לארץ, ואם יהיה "דיור להשכרה" יש יותר סיכוי שירדו לחו"ל. "אם אתה רוצה", אמר לו, "אתן את זה רק לחרדים". והרבי סירב.כדאי לחשוב על התכניות של דיור להשכרה
כמדומני הרבי מגור היה מאוד בעד
אבל המדינה צריכה לממן את הבניהבליסינג הדירות נשארות בבעלות המדינה עד שגומרים לשלם
אם אני אפתח מפלגה פתאום יהיה כסף למדינה, כמו שהיה 50 מליארד בשביל 4 אצבעות של עבסאבל המדינה צריכה לממן את הבניה
אין צורך בוויכוחים זה פשוט מציאות תבדקי(אגב אני בכלל לא התווכחתי על הנתון שאת נותנת את הקישוראין לי יותר מדי זמן לוויכוחים פה, זה פשוט נתונים שבנק ישראל פרסם, שעליות המחירים לא נובעות ממחסור בדירות.
בבקשה.
כל רגע - לא מחסור ולא ההייטק: כך גרם "מחיר למשתכן" לעליית מחירי הדיור
לפי ניתוח שמפרסם בנק ישראל, בשנה האחרונה עלו מחירי הדירות ב-13%, שיעור חריג ביחס לשנים האחרונות, אך לא שונה בהרבה ממדינות אחרות במשבר הקורונה | לא המחסור בהיצע, לא הריבית הנמוכה, לא השינוי בהרכב המשכנתאות ולא תשומות הבנייה, בנק ישראל מאשים בעיקר את הפסקת תכנית מחיר למשתכןwww.kore.co.il
הריבית עולה ברגע שהבנק מגלה סיכוןהעניין הזה של הריבית מאוד מעניין, אני הייתי כמה פעמים בארצות הברית ב2008 כשהמחירים התרסקו, שיווקתי הרבה הרבה בתים (שלוש קומות עם חצר, לא דירות) לאנ"ש בפריפריה, במחירים מצחיקים של 10-12 אלף דולר (אחרי כל הסיבובים של המשווקים על הדרך), היום זה עולה פי כמה. חבל שעל הדרך לא השארתי לעצמי איזה ווילה אחת בצד.
מעניין גם איך זה קורה, איני כלכלן ולא מובן לי בדיוק מתי הריבית עולה ומתי היא יורדת, ומדוע. אשמח לתועלת החברים (שרובם כנראה מבינים בדיוק כמוני בתחום), שמישהו יסביר זאת
מצד שני, איני מאמין שהמדינה שלנו (היום יום הולדת) תיתן לדבר כזה לקרות ולקרוס גם כאן. לדעתי בנק ישראל יעשה הכל על מנת שהשוק יישאר יציב, אחרת זה יגרום למה שזה גרם בארצות הברית החזקה והיציבה - מיליונים איבדו את כספם ובנקים מרכזיים פשטו רגל, מדינה לא יכולה להרשות לעצמה כזה דבר, לדעתי.
אדרבה, אם יש כאן מישהו שמבין בתחום של הריביות נשמח לשמוע חוות דעת מלומדת ומנומקת.
תודה מראש.
רק שאלה קטנההעניין הזה של הריבית מאוד מעניין, אני הייתי כמה פעמים בארצות הברית ב2008 כשהמחירים התרסקו, שיווקתי הרבה הרבה בתים (שלוש קומות עם חצר, לא דירות) לאנ"ש בפריפריה, במחירים מצחיקים של 10-12 אלף דולר (אחרי כל הסיבובים של המשווקים על הדרך), היום זה עולה פי כמה. חבל שעל הדרך לא השארתי לעצמי איזה ווילה אחת בצד.
מעניין גם איך זה קורה, איני כלכלן ולא מובן לי בדיוק מתי הריבית עולה ומתי היא יורדת, ומדוע. אשמח לתועלת החברים (שרובם כנראה מבינים בדיוק כמוני בתחום), שמישהו יסביר זאת
מצד שני, איני מאמין שהמדינה שלנו (היום יום הולדת) תיתן לדבר כזה לקרות ולקרוס גם כאן. לדעתי בנק ישראל יעשה הכל על מנת שהשוק יישאר יציב, אחרת זה יגרום למה שזה גרם בארצות הברית החזקה והיציבה - מיליונים איבדו את כספם ובנקים מרכזיים פשטו רגל, מדינה לא יכולה להרשות לעצמה כזה דבר, לדעתי.
אדרבה, אם יש כאן מישהו שמבין בתחום של הריביות נשמח לשמוע חוות דעת מלומדת ומנומקת.
תודה מראש.
אפילו אם את צודק זה לא יעזור כלום לזוצי"םאם הריבית תעלה למה שהיה לפני 20 שנה ואין סיבה שלא.
לדוגמה עם הון עצמי של כ500 אלף ש"ח ומשכנתא של כ5000 ש"ח ניתן לרכוש היום דירה ב1.7 מיליון בבית שמש.
ואם הריבית תעלה ל10% האפשרות לקנות עם משכנתא של 5000 ש"ח יורד למיליון ש"ח.
בקיצור דירה ששווה היום בבית שמש 1.7 מליון ש"ח יכולה להתרסק בקלות למליון.
מתנצל על אי דיוק של המספרים אבל הרעיון ברור
אתה בטוח?היום הייתי שותף לעסקא בחפציבה בית שמש
שלוש חדרים
שפורסמה ב 1.8 ושתי לקוחות רבו עליה
ונסגרה ב 1.83
כל דירה שיוצאת פה לשוק נחטפת
נשמע שגם אם יצא לשוק עוד 5000 דירות
הכל נלקח בחודש
ירידת מחירים?
זה ברור שהעליה לא תהיה כזאת מטורפת בשנים הקרובות
אולי אפילו הימתנות קלה
לא רואה מצב של ירידה
ובטח לא מכירות מסיביות של הבנקים ב 50%
ואם יקרה אני רץ וקונה 5
הכוונה בגלל השנתיים שהתכנית הזאת לא הייתה פעילה.מה הקשר בין מחיר למשתכן לבין הבועה בנדלן??? הפוך,זה מוריד ביקוש לשוק החופשי וממתן את המחירים
שוב, אתם טוענים שעליית המחירים [כפי ששמעת ממתווכים...] זה בגלל מחסור בדירות, אז אני מביאה לך את בנק ישראל שטוען שאין מחסור בדירות.אין צורך בוויכוחים זה פשוט מציאות תבדקי(אגב אני בכלל לא התווכחתי על הנתון שאת נותנת את הקישור
אני הבאתי חוות דעת של עשרות כתבותכלכליות שקראתי וכולם אומרים
)
את הנקודה המרכזית שאם לא יגדילו את ההיצע המחירים יהיו יקרים
תמיד יהיו דירות ריקות
בגלל סכסוכי ירושה
בגלל שאנשים עצלנים ואין להם כח להתעסק
בגלל שאנשים עשירים ולא צריכים לעשות משהו עם הדירה
בגלל ש...אני בטוח שתמצאי עוד הרבה סיבות למה
למה להסתכל על זה כך? הייתי מסתכל על זה דווקא להיפך שבגלל המחיר למשתכן אז המחיר הוא האמיתיהכוונה בגלל השנתיים שהתכנית הזאת לא הייתה פעילה.
שמעתי לא ממתווכים אלא מהרבה כתבים כלכלים שקראתישוב, אתם טוענים שעליית המחירים [כפי ששמעת ממתווכים...] זה בגלל מחסור בדירות, אז אני מביאה לך את בנק ישראל שטוען שאין מחסור בדירות.
אכן בהחלט ייתכן שיש אזורים ספציפיים, הייתי אומרת בעיקר במגזר החרדי שיש מחסור בדירות חדשות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: