צודק תקנתי.את הכסף עשה לך הקב"ה בשוק ההון
למה?חבל על כל הבלאגן פה.
תשכנע אותי אני מחפש השקעות טובות.
צודק תקנתי.את הכסף עשה לך הקב"ה בשוק ההון
למה?חבל על כל הבלאגן פה.
מי שמחפש להשקיע ולהרוויח כסף, לא בטוח שקניית דירה היא האפיק הכי רווחי,צודק תקנתי.
למה?
בהנחה הגיונית מינימליסטית ש - 5 אחוז מהדירות היום בארץ לפחות - הם דירות שנקנו להשקעה .
ברגע שהחזקת דירה למטרת השקעה לא תהיה כדאית . מהסיבות :
1. ריבית עולה - אפיקי השקעה בטוחים (!) עם תשואה גבוהה מהשכירות .
2. ריבית עולה - הכבדת המינוף .
העובדה הזאת לבדה יכולה/עלולה לשחרר לשוק בזמן יחסית קצר מאות אלפי דירות (!!!)
ומי שמכיר את השתלשלות משבר הסאבפריים בארה"ב - יודע מה זה אומר מבחינת הבנקים .
( בקצרה - הבנקים ייאלצו גם הם להפטר ממלאי דירות מעוקלות במחירי מימוש משכנתא נמוכים במיוחד, מה שילבה עוד יותר את הירידה שעלולה להפוך למפולת של ממש עד כדי ירידת ערך הדירות ב 50 אחוז )
אני רואה בהתחלת העלאת הריבית בעולם - מהלך שיטרוף את הקלפים .
מה שהיה לא יהיה עוד - אסור לשפוט את שוק הדיור על פי 20 השנים האחרונות .
( הריבית בארה"ב - היום 4-5-22 עולה בחצי אחוז נוספים - מהלך שלא היה 17 שנים)
לא נכון לומר "כל הזמן אומרים שמחירי הדיור יירדו והם ממשיכים לעלות"
הפעם יש סיבה אמיתית ( לא מבצעי ממשלה ולא משאלות לב ) שמשפיעה עמוק בלב העניין .
ממש מעניין אותי אם יש למישהו מבאי הפורום - תובנה מלומדת והגיונית לסתור את הדברים שנאמרו כאן .
ולא מתוך פוזיציה .
לא עוד 3 חודשים !חבל על כל הבלאגן פה.
בואו נחזור עוד 3 חודשים
והתשובה תהיה כאן לפנינו
נשמע ששוק ההון יותר רווחי ואם שוק ההון יותר ריווחי אז למה?מי שמחפש להשקיע ולהרוויח כסף, לא בטוח שקניית דירה היא האפיק הכי רווחי,
אם אפשר להרוויח יותר בשוק ההון.אבל מי שצריך דירה למגוריו או לילדיו, אין טעם שימתין המחירים יעלו ויעלו לפחות בעשר השנים הקרובות.
אם עסקת בשוק ההון [כמשתמע מדבריך]נשמע ששוק ההון יותר רווחי ואם שוק ההון יותר ריווחי אז למה?
אם אפשר להרוויח יותר בשוק ההון.
קראת את זה?אז בוודאי אתה יודע שהרווח נגזר מיחס סיכון סיכוי. ובשוק ההון יש לא מעט סיכון.
הדיון כאן הוא להפסיק להלחיץ אנשים שאוטוטו הולכים לגור באוהלים, כי אין דירות, ולכן הם מתאבדים כלכלית.לכן הדיון כאן ממוקד על קניית דירה
היום הייתי שותף לעסקא בחפציבה בית שמשלא עוד 3 חודשים !
לדעתי ההשפעה של העלאת הריבית תהיה בעוד 8-12 חודשים !!
ואהיה מוכן לקבוע כאן פגישה
לבדוק האם היתה ירידה במחירים !
רק שצריך לקבוע נקודת ייחוס כלשהיא
בא נניח מודיעין עילית 3 חדרים 1.8 היום .
בעוד 12 חודשים אמורה לעלות לפי הקצב הנוכחי 2 .
אני מוכן לקחת הערכה מושכלת שהמחיר בעוד 12 חודשים לא יעבור 1.6 .
ובשאר הארץ הירידה תהיה חדה יותר !
זו הערכה נכונה . כיוון שאחרי המשבר ההוא נערכו לזה , ואין יותר מקדמה 0 .ובטח לא מחירות מסיביות של הבנקים ב 50%
בכמה היתה נמכרת דירה כזו בד' ?היום הייתי שותף לעסקא בחפציבה בית שמש
שלוש חדרים
שפורסמה ב 1.8 ושתי לקוחות רבו עליה
ונסגרה ב 1.83
יתכן שקנה את הדירה ביקר יותר בזמנואין לו סיבה לשקר לי הוא אמר לי שהנס היה שהוא הצליח באותו מחיר, גם זה לקח לו זמן.
א.יש הרבה משקיעים ויתכן שהם רובם שלא מעניין אותם בכלל ערך הדירהבהנחה הגיונית מינימליסטית ש - 5 אחוז מהדירות היום בארץ לפחות - הם דירות שנקנו להשקעה .
( בקצרה - הבנקים ייאלצו גם הם להפטר ממלאי דירות מעוקלות במחירי מימוש משכנתא נמוכים במיוחד, מה שילבה עוד יותר את הירידה שעלולה להפוך למפולת של ממש עד כדי ירידת ערך הדירות ב 50 אחוז )
ממש מעניין אותי אם יש למישהו מבאי הפורום - תובנה מלומדת והגיונית לסתור את הדברים שנאמרו כאן .
ולא מתוך פוזיציה .
מעולם לא דובר על ערך הדירה עבור המשקיעשלא מעניין אותם בכלל ערך הדירה
דובר רק על זה - וברגע שזה ישחק לרמה של 1.5 שנתי -בעיקר מה שמעניין אותם זה השכירות והתזרים הקבוע
הרווח השנתי בפק"מ יכסה מהר מאוד את הנזק.בפרט שמס שבח הוא 8 אחוז
בהנחה הגיונית מינימליסטית ש - 5 אחוז מהדירות היום בארץ לפחות - הם דירות שנקנו להשקעה .
ולא מתוך פוזיציה .
איזה פק"מ עם 3-4-5 אחוזים אתה מכיר?פק"מ פשוט שיתן להם 3-4-5 אחוז בטוחים יהיה עדיף לאין ערוך
חז"ל כבר הדריכו אותנו להשקיע בקרקע עד שליש.למה?
טיעון חכם !מה שכתבת כאן זה בדיוק הסיבה שבגללה מחירי הדירות לא ירדו באופן דרסטי!
חבל שלא ראית את כל הדיון .איזה פק"מ עם 3-4-5 אחוזים אתה מכיר?
זה יחטף בוודאותיש מוכנות לחרדים בלבד
אני כרגע מתלבט האם לרכוש את המגרש
בשביל להרוויח שם 15% רוחח יזמי אני חייב למכור דירות
3 חדרים במחיר של 1,150,000 ש"ח
4 חדרים במחיר של 1,300,000 ש"ח
הדירות הגדולות אני יודע למכור במחירים שלי
השאלה האם זה רלוונטי המחירים האלה?
במילה אחת, קישקוש!!!מבט משפטי // עו"ד נתן רוזנבלט
מתוך "שחרית"
כן, בדיוק כמו בכותרת: אני ממליץ לכל מי שמעניינת אותו דעתי: אל תקנו כעת דירה.
אני יודע שכל המומחים אומרים אחרת, ולדעתם מחירי הדירות אמורים לעלות, אך אני חושב שהם דווקא ירדו בתקופה הקרובה.
רק להדגיש, כי אני מדבר על דירות "רגילות", ולמעט מציאות מיוחדות, או דירות ישנות וזולות במיוחד -דירת 330 אלף ש"ח בבית שאן, אין לה לאן לרדת והיא רק יכולה לעלות-.
אין לי שום אינטרס להמליץ המלצה כזו, אדרבה, הפרנסה שלי היא קצת מתיווך והרבה מעריכת חוזים, ברוך השם עם ישראל קונה דירות ו'הפרנוסה' בשפע.
אם כולם ישמעו בקולי תהיה לי בעיה -טוב, פרנסה משמיים-.
אני גם לא חוזה עתידות ולא יכול לדעת מה יהיה, רק להעריך בזהירות, אך הבה ננתח יחדיו את הנתונים ונדמה לי שגם אתם תסכימו איתי, שלא כדאי כעת לרכוש דירה.
ראשית, כל מי שיכל להירשם להגרלה עשה זאת -מי שיכול ולא עשה זאת למרות שהיו לו חודשיים לעשות זאת, הוא לא מאלו שאפשר להמליץ להם מה לעשות-.
תמיד יש את אלו שאין להם סבלנות להמתין לתוצאות, או שבתוצאות אמרו להם שהם נמצאים אחד אחרי האחרון והם מתייאשים מהר מידי הם שומעים מחבר או מישהו אחר,שיש איזה דירה מציאה בקרית ביאליק, קומה רביעית עם נוף לכביש 4, שאפשר לפצל אותה ולבנות עליה עוד ארבע קומות בפינוי בינוי, ורצים לקנות את העושר הגדול, "העיקר שתהיה דירה".
אני פוגש אותם בהמוניהם, יום אחרי שהם מקבלים את ההודעה האוטומטית כי זכו בדירה בחצי מחיר בבני ברק, עם רווח בטוח של מיליון ש"ח, והם מתקשרים לשאול איך לממש את הזכייה, השיחה הזאת לוקחת בדרך כלל 20 דקות, 5 דקות עד שההוא קולט שבמו ידיו הוא הרס לעצמו את הדירה ושאין יותר מה לעשות -בד"כ, לפעמים יש אפשרות להציל, אךזה נדיר ועולה הרבה כסף-, ועוד 15 דקות שאני צריך לנחם אותו שהכל מלמעלה.
חבל שתהיו בין אלו שזקוקים לעידוד, במקום להיות בין המאושרים שקיבלו דירה בחצי חינם, בלי מתווכים ובלי עורכי דין.
שנית וזה העיקר, גם אם אין לכם תעודת זכאות, או שאתם קונים דירה להשקעה, תמתינו קצת בבקשה ורק תרוויחו.
בואו חשבון: חצי מיליון אזרחים במדינה ממתינים כעת לתוצאות ההגרלה, ולא סתם חצי מיליון, אלא בדיוק אותם אנשים שאין להם דירה.
איש מהם לא קונה היום דירה ולא מתכנן לקנות דירה בקרוב (טוב, לא כולם, יש כאלו שלא קוראים את המדור הזה ולא קראו את החלק הראשון, אבל הם בודדים.) זה גורם להצפת השוק, מה שאמור לגרום לירידת מחירים, גם אם לא דרמטית.
הוסף לכך את שאר הצעדים שנעשו לאחרונה: העלאה מס רכישה, העלאת הריבית על המשכנתא, איסור על שעבוד נכס לצורך רכישת נכס אחר, ועוד צעדים אשר לא שערום אבותינו כשהלכו להשקיע בנדל"ן, כל אלו אמורים לגרום למשקיעים לצאת מהשוק.
ההוצאות סביב רכישת דירה להשקעה התייקרו בעשרות אלפי ש"ח, לא כולל התייקרות הדירה עצמה.
עכשיו, אם הזוגות הצעירים יוצאים מהמשוואה, וגם המשקיעים מתיישבים על הגדר וממתינים, מי נשאר לקנות? משפרי דיור ופראיירים, שני מגזרים שאמנם רבים, אך לא רבים מידי. ולפיכך התוצאה הבלתי נמנעת של כל זה היא ירידת המחירים.
כתבתי כבר לפני חצי שנה כאן כי התכנית של אלקין היא להעלות את המחירים עד לשיא שבו הוא יבוא כמלאך הגואל ויוריד את המחירים, בינתיים הוא פועל בדיוק כפי שתיארנו אז, מי יודע אולי הוא מנוי לעיתון.
אז איך זה שכל המומחים אומרים בדיוק ההיפך? התשובה היא: אינטרסים. לא שחלילה אני מאשים מישהו במניפולציה של השוק, אלא הרצון שלהם שהמחירים יעלו גורם להם להאמין שכך אכן יהיה.
ניקח למשל את הקבלנים והבנקאים, יועצי המשכנתאות והמתווכים, וכמובן עורכי הדין, שאומרים כל הזמן כי המחירים יעלו ויעלו עד אין קץ, הפרנסה שלהם תלויה בהמשך העלייה, כשקבלן מדבר על צפי לעלייה, זה לא רק בגלל שהוא רוצה לשדרג את היגואר למשהו יותר מנקר עיניים, אלא כי הם חוששים, ובצדק, מהיום שהמחירים ירדו באחוז אחד ומעלה, באותו יום גם היגואר הישנה בסכנה של כינוס נכסים.
אני אסביר מיד: הקבלנים היום, לא כולם כמובן, ממונפים על ידי הבנקים באחוזים הולכים וגדלים, ועם הכסף הזה סוחרים ומשקיעים עוד ועוד.
בשנה האחרונה ייצגתי כמה פעמים, פילנתרופים מחו"ל שניסו להתמודד במכרזי רשות מקרקעי ישראל, תמיד זה נגמר בכך שפתאום הופיע איזה קבלן ממוצע, הציע מחיר מדהים של מאות אלפי מעל השווי של הקרקע, וזכה במכרז.
אני מכיר את הקבלנים הללו, חלקם באופן אישי, אין להם את האפשרות להציע עשירית מהסכומים, הכל מהבנק.
וביום שהבנק יקלוט שייתכן ומחירי הדירות יירדו, הוא יבדוק שוב את הכדאיות של מכרזי ההימורים והסוף יכול להיות בעייתי לשני הצדדים.
אני מייצג היום קבוצה של רוכשים חרדים בפרויקט מפורסם מאוד, שכשל, היזם הרשום הינו קבלן ערבי כלשהו, ונקלע לקשיים, בדיון בביהמ"ש התברר כי הוא חייב לבנקים ולמלווים קרוב למיליארד ש"ח! וזה קבלן קטן ועלום שם, לך תדע מה קורה אצל הקבלנים הגדולים, עם זכיותשל אלפי דירות.
לפיכך, אני חוזר ואומר: אל תקנו היום דירה, תתאפקו חודשיים שלושה, זה ישתלם לכם מאוד.
רלוונטי ביותר המחירים הללו!יש מוכנות לחרדים בלבד
אני כרגע מתלבט האם לרכוש את המגרש
בשביל להרוויח שם 15% רוחח יזמי אני חייב למכור דירות
3 חדרים במחיר של 1,150,000 ש"ח
4 חדרים במחיר של 1,300,000 ש"ח
הדירות הגדולות אני יודע למכור במחירים שלי
השאלה האם זה רלוונטי המחירים האלה?
לא בטוח בכלל שהמתווכים מרוויחים מהמצב הנ"ל, אמנם הסכום לעסקה עולה אך נפח העסקאות יורד.המתווכים גם כן משפיעים על עליית מחירי הדירות כי הם מרוויחים מכך, המתווכים %,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: