איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

קרן אור

משתמש פעיל
יכולה לומר לך מידיעה שיש פער במשכורות בן אינבדיה ביוקנעם לאינבידיה תל אביב,
וגם במובילאי המשכורות לא משהו..
כן מיקרוסופט הולכת לפתוח סניף בירושלים, ושם בודאי יהיו משכורות גבוהות
אבל הנקודה המרכזית היא שאלו חברות בודדות אין מה להשות לשפע ההיצע של המרכז,
סתם דיון מתיש, שכל העוסקים בהייטק שעובדים במרכז שיפנו את האשכול, הם באמת חסרי בחירה...

יש כאלה שמתפשרים על מגורים באיזור ירושלים למרות השכר הנמוך, חותרים להביא למצב שיהיו מתיישבים בעכו למרות שהשכר לא כמו תל אביב. .. בירושלים זה כבר הצליח, בע"ה עוד כמה שנים בצפון.

חגלה

משתמש פעיל
בחריש יש עוד עשרות אלפי דירות, ובעז"ה זה עוד יחזור לציבור החרדי

קרן אור

משתמש פעיל
הסיבה שהולכים לגור בפריפריה היא לחסוף כסף,
זאת לא הסיבה שבגללה אנשים גרים בירושלים...
זה היה אירוני כמובן.
הטענה שלא הולכים לפריפריה בגלל שקשה להשתכר היא סתם תירוץ, ואת בעצמך נתת הוכחה, בירושלים השכר נמוך יותר ולמרות זאת היא מקום מגורים נחשק.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה היה אירוני כמובן.
הטענה שלא הולכים לפריפריה בגלל שקשה להשתכר היא סתם תירוץ, ואת בעצמך נתת הוכחה, בירושלים השכר נמוך יותר ולמרות זאת היא מקום מגורים נחשק.
בירושלים הולכים לגור אנשים שיש להן כסף
אני מדברת על אנשים שאין להם כסף ועובדים בהייטק,
לדוגמא זוג שיש להם ביד 300 אלף והאשה מרויחה 25, בנטו זה יוצא הרבה פחות...
אם הם יעברו לפריפריה היא תרויח 15, אז לא שוה להם לעבור, מצד שני ההון העצמי שלהם לא מספיק למרכז

חגלה

משתמש פעיל
זה היה אירוני כמובן.

ברור שאם הפריפריה הייתה ממותגת כמקום יוקרתי ונחשק, הכל היה נראה אחרת...
כשיש חשק, תחושת יוקרה, או אידיאל, הקשיים מתגמדים

(ומי יודע אולי יש כאן איזה קופירייטר גאון שיוכל למתג את הפריפריה מחדש? הבעייה שזה יקפיץ במקביל את המחירים, ואז מה עשינו?)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ברור שאם הפריפריה הייתה ממותגת כמקום יוקרתי ונחשק, הכל היה נראה אחרת...
כשיש חשק, תחושת יוקרה, או אידיאל, הקשיים מתגמדים

(ומי יודע אולי יש כאן איזה קופירייטר גאון שיוכל למתג את הפריפריה מחדש? הבעייה שזה יקפיץ במקביל את המחירים, ואז מה עשינו?)
לא כולם מסתכלים על יוקרה...
יש ענין של מוסדות חינוך, כולל, עבודה, משפחה באזור

חגלה

משתמש פעיל
לא כולם מסתכלים על יוקרה...
יש ענין של מוסדות חינוך, כולל, עבודה, משפחה באזור
נכון
אבל יכול להיות דירת חורבה בקצה נוה יעקב/ פסגת זאב/ קרית יובל, שעה - שעה וחצי נסיעה לעבודה, ומשפחה בכלל בחיפה
והזוג יהיה מאושר כי זה ירושלים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לדעתי הנושא הוא כלל לא יוקרה אלא הזוגות לא בטוחים שהם עושים צעד נכון בחיים הן בפן הגשמי פחד
מי יודע אם אני ימצא עבודה (ולא מדבר על הייטק האשכול בכלל לא להיטקסטים ;))מוסדות וכל זה

ועוד דבר שלדעתי זה המפריע בכי גדול לאנשים זה משהו שאנשים לא קולטים אבל זה בתת מודע שלהם בתור יהודים חרדים לימדו אותנו לעשות לא רק מה שנוח לנו אלא מה שצריך באמת לעשות..
ולכן כל זמן שנדבר במונחים של דירות גדולות מרחק מחיר וכו זה לא יפתור את הפתרון צריך שגם בפן הרוחני רבנים ראשי ישיבות וכו יעודדו ללכת לפריפריה לא רק ברמה האישית אלא גם להגיע לכנסים מקומים וכו שאנשים יתחילו להרגיש שזה מעבר לשיקול הכלכלי יש גם פן רוחני בזה שהולכים לבנות מקום תורה חדש

ומי יודע אם כל מצוקת הדיור זה לא ענין משמים שהיהדות לא תעצור בירושלים בני ברק וכו
וכ"א שגר בפריפריה יכול להעיד על שכנים מכרים לא דתיים שהתחילו להתקרב לאט לאט רק מלראות איך נראה יהודי אמיתי..
כמו שכתוב במצרים אם לא היו יורדים מעצמם היו צריכים לרדת עם שלשלאות של ברזל..

(אגב את הדברים האלו שמעתי מפי רב גדול שהלכתי לשאול אותו הם המגורים בפריפריה זה לא סוג של העדפה של נוחות גשמית על רוחנית..)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
למעשה בגלל טעם זה ודומיו, הציבור החרדי הפך לגן עדן למעשי שחיתות ולאנשים מושחתים.
אני לא בטוח שיש פוליטיקאים גם מאלה שמוגדרים כשונאי חרדים, שגרמו לנזקים כספיים למגזר החרדי,
בהיקפים שגרמו אנשים שהם בשר מבשרה של הציבור החרדי, שלא לומר האליטה שלו.
וכל זה בחסות הטעמים הנ"ל.
עצוב.
יש בזה משהו אבל מצד שני יתרונותיו של המהלך גדולים על חסרונותיו.

לדוגמא, כשצריך שפלוני יפסיק את פעילותו הציבורית עושים זאת בשקט ובחדרי חדרים בלי לפגוע בכבודו יותר מדי.

קח למשל את ש"ס, כל כמה חודשים יש עוד חבר כנסת שפורש בשקט, הוא יוצא ומודיע על רצונו לפרוש לביתו וכותבים עליו הר של כתבות פרישה וכולם מרוצים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מה לא ברור, הם נפלו בגלל שהגישו ביחד.
אבל בחייאת, כבר עברו מאז שתי מלחמות עולם, מגפה עולמית הסטורית, ומי סופר כמה מערכות בחירות
מה נפל עליכם פתאום למחזר פרשייה הסטורית עתיקה מלפני שנות דור?
אנחנו כאן בפורום של דיור, אם לא נדע מה היה לא נדע מה יהיה.

אם להאמין לכל מילה שכתובה בעיתון, אז אפשר לקרוא רק את העיתון, ולשמוח.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
על זה נאמר
'אין לנו זכות בחירה יש לנו זכות הצבעה'
זאת זכות גדולה.

ולא כמליצה:

המזרוחניק מצביע, נניח לימינה כי הבטיחו שילכו עם ביבי, והם גונבים את הקול שלו ומדיחים את ביבי. הוא כל הזמן בנקיפות מצפון ובכעס.

אנחנו אין לנו בעיה: גפני כשל? בעיה של רבי גרשון, טסלר טעה? בעיה של הרבי מויזניץ. אני עשיתי מה שהקב"ה ציווה עליי , מכאן ואילך לא מעניין אותי.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לדעתי הנושא הוא כלל לא יוקרה אלא הזוגות לא בטוחים שהם עושים צעד נכון בחיים הן בפן הגשמי פחד
מי יודע אם אני ימצא עבודה (ולא מדבר על הייטק האשכול בכלל לא להיטקסטים ;))מוסדות וכל זה

ועוד דבר שלדעתי זה המפריע בכי גדול לאנשים זה משהו שאנשים לא קולטים אבל זה בתת מודע שלהם בתור יהודים חרדים לימדו אותנו לעשות לא רק מה שנוח לנו אלא מה שצריך באמת לעשות..
ולכן כל זמן שנדבר במונחים של דירות גדולות מרחק מחיר וכו זה לא יפתור את הפתרון צריך שגם בפן הרוחני רבנים ראשי ישיבות וכו יעודדו ללכת לפריפריה לא רק ברמה האישית אלא גם להגיע לכנסים מקומים וכו שאנשים יתחילו להרגיש שזה מעבר לשיקול הכלכלי יש גם פן רוחני בזה שהולכים לבנות מקום תורה חדש

ומי יודע אם כל מצוקת הדיור זה לא ענין משמים שהיהדות לא תעצור בירושלים בני ברק וכו
וכ"א שגר בפריפריה יכול להעיד על שכנים מכרים לא דתיים שהתחילו להתקרב לאט לאט רק מלראות איך נראה יהודי אמיתי..
כמו שכתוב במצרים אם לא היו יורדים מעצמם היו צריכים לרדת עם שלשלאות של ברזל..

(אגב את הדברים האלו שמעתי מפי רב גדול שהלכתי לשאול אותו הם המגורים בפריפריה זה לא סוג של העדפה של נוחות גשמית על רוחנית..)
ההשפעה של הפריפריה היא עצומה. אתן דוגמא קולינרית שמראה על הכל:

אני נוסע המון לקברי צדיקים, שלשום למשל הייתי במירון וכו' (בזכות מכר ערבי יקר, גיליתי אגב קבר רבי שמעון בן גמליאל בלב כפר קנא העוין צמוד להר יונה, תמונות יפות אם זה מעניין).

עכשיו, עד לפני כמה שנים לא היה מה לאכול בדרך (ביסלי ובמבה בתחנות דלק זה לא אוכל)

היום יש לי מבחר של מסעדות, פלאפל ומאפיות לאורך כל הדרך בהלוך ובחזור. וזה לא בגלל הנופשים החרדים שבועיים בשנה, אלא בזכות האברכים היקרים שגרים שם בכל מקום.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
נפלו אז בסך הכל אלפים בודדים של דירות
חסר לנו 40 אלף
"אלפים בודדים" 5500 נרשמים היו אז (יש לי את הרשימות באיזה מקום כי התנדבתי ברישום), מלבד זה העיר הזאת מתוכננת לעד 18 אלף. אם זה היה יוצא לפועל לא היתה פריפריה, ואולי זה באמת הדבר הטוב שיצא מזה...

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
"אלפים בודדים" 5500 נרשמים היו אז (יש לי את הרשימות באיזה מקום כי התנדבתי ברישום), מלבד זה העיר הזאת מתוכננת לעד 18 אלף. אם זה היה יוצא לפועל לא היתה פריפריה, ואולי זה באמת הדבר הטוב שיצא מזה...
סתם דבר מענין בענין הזה
נכנסו אברכים לשאול את רבי דוד אבוחצירה אם ללכת לקנות דירות ולעבור לגור בחריש
ותשובתו היתה החלטית
שצריך לעבור והוא אמר שחריש היתה אמורה להיות עיר חרדית וזה מה שיקרה בסוף
ולא יעזור לאף אחד שום דבר ..

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ועל זה נאמר (בא בתרא): " עולם הפוך ראיתי עליונים למטה ותחתונים למעלה" :(
זה אכן כואב.
תודה על הקישור . התרגשתי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה