איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
סתם דבר מענין בענין הזה
נכנסו אברכים לשאול את רבי דוד אבוחצירה אם ללכת לקנות דירות ולעבור לגור בחריש
ותשובתו היתה החלטית
שצריך לעבור והוא אמר שחריש היתה אמורה להיות עיר חרדית וזה מה שיקרה בסוף
ולא יעזור לאף אחד שום דבר ..
רבי דוד הקדוש התכוין לכך שהיא תהיה עיר שחרדים יכולים לגור בה, וזה המצב היום. הוא לא התכוין שהיא תהיה בני ברק כמובן

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מה טוב בזה?
חזל אומרים בפסחים לא נפתזרו ישראל בין האומות אלא כדי שילקטו מהם גרים. כלומר דרכי ההנהגה של השם יתברך שהוא מכריח יהודי פלוני לגור במיקום פחות רוחני, כדי שיעלה את המקום איתו (אני לא לובוויטשער, זה גמרא)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה לא מתאים לכאן. רק נאמר דבר אחד שכן קשור לדיור חרדי:

הסיבה שהמקום נקרא הר יונה, זה בגלל קבר יונה הנביא שנמצא במשהד הסמוכה בתוך מסגד, ניסיתי להיכנס לשם לפני כמה שנים, וכמעט הפכתי לשהיד...

עוף החול

משתמש פעיל
לדוגמא, כשצריך שפלוני יפסיק את פעילותו הציבורית עושים זאת בשקט ובחדרי חדרים בלי לפגוע בכבודו יותר מדי.
אתה מדבר על פשעים מסוג מאוד מסויים.
אני מדבר על נזקים כספיים בהיקף אדיר!!! שנגרם למגזר מאנשים השייכים למגזר,
שאני לא חושב שיש צורר חרדים כלשהוא שהצליח לעשוק את הציבור היחידי ברמה הזאת.
והסיבה היחידה שלא מפוצצים את זה או בתקשורת או בגופי אכיפה היא מהטעם של חילול ה’ וכו’.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
והסיבה היחידה שלא מפוצצים את זה או בתקשורת או בגופי אכיפה היא מהטעם של חילול ה’ וכו’.
יכול להיות ועדיין זה שווה את המחיר. הנזק החינוכי גבוה עשרת מונים מהנזק הכספי שפלוני או אלמוני גרמו.

ולעניין הדיור, אני לא מאלה שחושבים שמישהו הכשיל את חריש בכוונה, אבל אני בהחלט חושב שמישהו אחד רצה להיות בעלהבית של חריש משיקולים פוליטיים ברורים, ומישהו אחר לא היה איכפת לו בגלל שיקולים כלכליים,

כל יתר החתומים היו סתם קישוט כמו ששמים את הרב ויטמן על מוצרי חלב בהשגחת הבד"ץ...

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

הגראי"ל אמר פעם שהחזקת תורה הכי גדולה זה לדואג שיהיה דירות לא יקרות...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מצד שני אני שמעתי מפיו שהבעיה היא שקונים 3 חדרים, הוא לא מבין למה האבא צריך לדאוג לעתיד הרחוק, לדעתו היה עדיף אם יבנו דירות 2 חדרים וכל אחד יוסיף אחר כך כפי הצורך. (החלק השני מתקיים למהדרין בעיר שהוא טיפח וגידל)

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
מצד שני אני שמעתי מפיו שהבעיה היא שקונים 3 חדרים, הוא לא מבין למה האבא צריך לדאוג לעתיד הרחוק, לדעתו היה עדיף אם יבנו דירות 2 חדרים וכל אחד יוסיף אחר כך כפי הצורך. (החלק השני מתקיים למהדרין בעיר שהוא טיפח וגידל)
החלק השני מתקיים בחדר וחצי במקרה הטוב.
רק הבעיה שזה במחיר כפול מדירת 3 חדרים חדשה בעיר החדשה מזרח עכו.
ובעוד עשור הם ימצאו את עצמם עם כמיליון ש"ח חובות וחור ששוה פחות מהחוב.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
במחירים של היום זה נשמע רחוק מאד מאד....
אני רוצה לנפץ את המיתוס הזה אחת ולתמיד מי שלא מחפש לא ימצא את המחירים הזולים כי כשאתה מתקשר למתווך בד"כ הוא נוטה לטובת המוכר בכלל הידוע כל המרבה הרי זה משובח..
אבל
מי שמחפש יכול עדין למצוא מחירים טובים מאוד
רק היום אחד שלומד איתי בכולל יהודי יקר שגר בפרדס חנה ראה את ההתפתחות הרוחנית בחריש והחליט שעובר לחריש אחרי שנים שהוא גר בפרדס חנה
תכלס הוא סגר אתמול חוזה על דופלקס של 4 חדרים בשכונת אבני חן באיזור החרדי ב1.300.000
וחבר שלי שגר שם בשכונה סיפר לי ששכן שלו מכר שבוע שעבר את הדירה שלו 5 חדרים ! ב1150.000!! לא דרך תיווך
ובמגביל בעבודה של אשתי חברה לצוות סגרה דירה בהגפן 4 חדרים ב1.200.000 דירות מוכנות
הכל מאומת מידיעה..
ככה שמי שבאמת רוצה צריך לחפש אבל אפשר עדין למצוא פה דירות במחירים טובים מאוד..

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
רבי דוד הקדוש התכוין לכך שהיא תהיה עיר שחרדים יכולים לגור בה, וזה המצב היום. הוא לא התכוין שהיא תהיה בני ברק כמובן
לא יודע מה הוא כן התכוין ומה לא מקוה שזה יהיה כפשוטו בלי לומדע'ס..

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
אני רוצה לנפץ את המיתוס הזה אחת ולתמיד מי שלא מחפש לא ימצא את המחירים הזולים כי כשאתה מתקשר למתווך בד"כ הוא נוטה לטובת המוכר בכלל הידוע כל המרבה הרי זה משובח..
אבל
רק היום אחד שלומד איתי בכולל יהודי יקר שגר בפרדס חנה ראה את ההתפתחות הרוחנית בחריש והחליט שעובר לחריש אחרי שנים שהוא גר בפרדס חנה
תכלס הוא סגר אתמול חוזה על דופלקס של 4 חדרים בשכונת אבני חן באיזור החרדי ב1.300.000
וחבר שלי שגר שם בשכונה סיפר לי ששכן שלו מכר שבוע שעבר את הדירה שלו 5 חדרים ! ב1150.000!! לא דרך תיווך
ובמגביל בעבודה של אשתי חברה לצוות סגרה דירה בהגפן 4 חדרים ב1.200.000 דירות מוכנות
הכל מאומת מידיעה..
אתה יכול לשים פרטים כדאי שנוכל לעקוב?
אני מאמין לך אבל כדאי להוכיח לציבור בעוד חודש כשיהיו נתונים מרשות המיסים, ואז יהיה הרבה יותר קל לשכנע שיש דירות בזול וגם הריבית תעשה את שלה.

יכול להיות שכדאי גם לפעול בכיוון של השכירות.
כי בשכירות הרבה יותר קשה להעלות את המחיר בגלל היצע.
במחיר של חור במרכז ניתן לשכור דירה מרווחת וחדשה בחריש.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לדאבוני יש אנשים מושחתים במגזר
ומעניין אותם רק כסף
ואם הוא השקיע קצת כסף על פרויקט של כמה דירות
הוא יעשה הכל בכדי להכשיל פרויקטים שאולי יפגעו במכירות שלו

זה לא הסיפור הראשון ולא האחרון של אותם ברנשים

ובין היתר גם אותם עסקנים במרכאות
שכל מה שמעניין אותם זה שליטה וכסף

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מחזיקי תורה כידוע גרים היום בחו"ל ובד"כ הם לא משתיכים לחוג מסוים
כך שבאמת לדעתי גם בתחום הדיור זה צריך להיות ההסתכלות הריאלית ופשוט לא לסמוך על אף אחד
כי באמת אחרי הכל יש להם המון על הראש..
בדיוק ראיתי באחד האשכולות שמישהו שואל על איזה בעיה בסבסוד מעונות שלו וישר עונים לו לפנות לאיזה ח"כ חרדי בענין
אם הם באמת מטפלים בכזה רמה של פניות ציבור איך מצפים שיהיה להם זמן לדברים הגדולים באמת
עצוב אבל זה המצב..

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
במחירים של היום זה נשמע רחוק מאד מאד....
כל החרדים שגרים שם היום (לא בעלי תשובה) הם כתוצאה מהתעמולה של לעשות טובה ולהסכים להירשם להגרלות.

כל מי שנרשם - זכה, כל מי שזכה - מאושר, כמעט כל מי שלא מימש את הזכייה - התחרט.

תארו לעצמכם שהיו נרשמים שם 7000 ולא 700

אבל העדפנו להימנע מרישום כי היה כתוב בעיתון שיש בחריש זיהום אויר.

לא רוצים לבכות על חלב שנשפך (וממשיך להישפך כל יום) בא נציל את החלב שנותר במקרר.

לפני חודשיים התחננו לציבור שיירשמו לעכו, נרשמו כ300 זכו כמאתיים, 90% מאלו שלא נרשמו לא זכו בשום מקום.

עכשיו , מה היה קורה אם היו נרשמים במקום 300 היו נרשמים 3000?

אבל במקום זה העדפנו להתרכז בשלושה אחוזים ערבים שאולי אולי יהיו שם.

טוב, גם החלב במקרר כבר החמיץ? הנה מגיעה משאית חדשה של תנובה:

בשבוע הבא יוצאת הגרלה מצויינת, להערכתי יהיו שם כאלף דירות בשדרות.

כמה חרדים לדעתכם יירשמו שם? 300?

איך תיראה מפת הארץ אם 3000 יירשמו?

האם נירשם שם בהמונינו או שנעדיף להתרכז בשלושה רקטות שיורטו לשם, ונתרכז עשרים אלף איש על מאתיים דירות בבית שמש?

זה למה חופרים בעבר: אם נלמד מהטעויות נציל את מה שנותר, לא בטוח שתהיינה עוד משאיות חלב.

אם יירשמו 3000 חרדים לשדרות 90% יזכו בדירה, אם יירשמו לבית שמש 90% לא יזכו בכלום.

אם תרצו, אין זו הגרלה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אבל
הכל מאומת מידיעה..
הלו. את מי הם לוקחים כעורך דין לעסקאות הנפלאות הללו?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא יודע מה הוא כן התכוין ומה לא מקוה שזה יהיה כפשוטו בלי לומדע'ס..
צא מאצטגנינות שלך: חריש לא תהיה חרדית וחבל שאנחנו מדברים ככה,

יכול להיות שאם אנחנו בינינו נפסיק לדמיין חריש חרדית ובמקום זה נדמיין עיר מעורבת עם מיעוט חרדי מצליח, כמו אשדוד ורחובות, גם השכנים האחרים בחריש יירגעו.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הלו. את מי הם לוקחים כעורך דין לעסקאות הנפלאות הללו?
3 העסקאות האלו זה יהודים ספרדים יקרים שלא זכו להכיר אותך ..
הגיע הזמן שתפרסם את עצמך בעיתונות בחריש יש לך באמת זכות עצומה בבנית המקום כמו שזה נראה היום ובעז"ה בכל מה שיהיה שם בעתיד
תקפוץ לבקר באשכול הזה אני בטוח שתרוה נחת

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אבל
הכל מאומת מידיעה..
איך אני מוצאת כזאת דירה?
תביא לי 3 חדרים במיליון בלי בעיות נסתרות אני קונה:)

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
צא מאצטגנינות שלך: חריש לא תהיה חרדית וחבל שאנחנו מדברים ככה,

יכול להיות שאם אנחנו בינינו נפסיק לדמיין חריש חרדית ובמקום זה נדמיין עיר מעורבת עם מיעוט חרדי מצליח, כמו אשדוד ורחובות, גם השכנים האחרים בחריש יירגעו.
תן לי לחלוק בנקודה הזאת אכן מסכים שיש איזורים שהם יותר חילונים כמו בפרחים אבל יש סיכוי שזה יהיה כמו בית שמש עם שכונות הישנות לחילונים ורוב מספרי לציבור החרדי
אגב רק השבוע שמעתי על 4 שקנו דירות ואני לא מתוך כך שבקצב הזה אנחנו בהתקדמות..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה