חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
73A5407F-DD8C-4903-81C4-806F0147E485.jpeg
E9AF295E-4D7D-47CC-87DB-F790C8DDF138.jpeg
C0E7FFBF-F21A-48F6-890F-893431AE7DB7.jpeg
D6056582-9795-4878-8D98-EFA171F7BC5A.jpeg
אז אני מכינה חלות לכל המשפוחה...
(אצל ההורים שלי)..כ15 חלות
מצרפת חלק מהן..הפעם עגולות לחג
המתכון נכתב פה כבר כמה וכמה פעמים בפורום
אם יהיה צורך נוסיף קישור
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מעניין המתכון של המוסקה
כנ"ל המאפיינס אם לא קשה.......

חותכת חצילים לפרוסות
אפשר לטגן ואפשר בתנור
לטבול בביצה ופירורים מתובלים במלח פלפל ושום גבישי ופפריקה

לבשל אורז עם מלח תבלינים
וכשהחציל מוכן למלא באורז כמו סנדביץ.
לשטוח על נייר אפיה ולשפוך מעל:
בלילה של רסק עגבניות עם סוכר ותבלינים.
ולאפות עד שמוכן.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מאפינס:
5 ביצים
2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוס קמח (כוס מדידה)
2 כפיון אפיון
1 ס' וניל
3/4 כוס מיץ ץפוזים/אננס

להקציף ביצים שלמות ולהוסיף שאר החומרים
לשים בכל מאפינס 3/4 מהגובה
לאפות 20 ד' בחם בינוני.

מלמעלה?:
חב' אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים
קצת לימון
לערבב היטב ולמרוח מעל המאפינס
ולצבעוני: ניתן להוסיף טיפה ג'לי תות או צבע מאכל.
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
רעיונות לסלט חגיגי יש למישהי?
לא חצילים
באלי לגוון....
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
חסה עם קוביות אפרסק/תפוח/ ומעל חמוציות/רימון
בשבת פשוט שפכתי ספרינג אפרסק לרוטב אבל אפשר לשים מעט חומץ+שמן+סוכר
רעיונות לסלט חגיגי יש למישהי?
לא חצילים
באלי לגוון....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תפו"א בתנור
מעדן
IMG_1938.JPG


6 תפו"א גדולים חתוכים לאצבעות לא גדולות מדי
1/3 כוס שמן
פלפל שחור
מעט שום כתוש
1/2-3/4 כוס אבקת מרק בצל

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים. אחרי כ 3/4 שעה מוסיפים 1 כוס מים.
10 דקות אחרונות מגולה.

אם התפו"א עדיין לא רכים אופים עוד קצת

IMG_1939.JPG

בתיאבון
 

*טובית*

משתמש מקצוען
תפו"א בתנור
מעדן
צפה בקובץ המצורף 551210

6 תפו"א גדולים חתוכים לאצבעות לא גדולות מדי
1/3 כוס שמן
פלפל שחור
מעט שום כתוש
1/2-3/4 כוס אבקת מרק בצל

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים. אחרי כ 3/4 שעה מוסיפים 1 כוס מים.
10 דקות אחרונות מגולה.

אם התפו"א עדיין לא רכים אופים עוד קצת

צפה בקובץ המצורף 551213
בתיאבון
ואוווווווווווווווווווווווווווווווווווו
נראה מושלם!
זה לא המון א. מרק?
או שזה מה שנותן את המרקם היפה הזה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ואוווווווווווווווווווווווווווווווווווו
נראה מושלם!
זה לא המון א. מרק?
או שזה מה שנותן את המרקם היפה הזה?
זה מה שנותן את המרקם הזה.
אפשר להפחית
אבל על 6 תפו"א גדול זה לא כל כך הרבה
 

עזר כנגדו

משתמש פעיל
שבוע טוב.
זה אולי מתאים לאשכול המקפיא, הרגע סגרתי עליהם את הדלת, אבל כיוון שיש מתכון ותמונה, אעלה לפה.

כדורי תמרים ואגוזים בציפוי שוקולד
(לא יודעת למי הקרדיט, מכינה כבר למעלה מעשר שנים)

500 גרם תמרים טחונים
(אנחנו לא משתמשים בטחונים הקנויים מטעמי תולעים, אז אני בודקת, חולטת במים רותחים, מסננת ומשאירה 15 דק' למיגור הנוזלים ואז חותכת עם סכין גדולה דק כמה שאפשר. לא נורא אם יש חתיכות).
2 כפות שמן
2 כפות דבש
(אם שופכים את הדבש על הכף ששמנו בה שמן קודם אז הדבש מחליק מהכף ולא נדבק אליה)
כוס קוקוס
כוס אגוזים
1/2 כוס יין

לערבב הכל לעיסה אחידה, נעימה למגע (נעימה לך! אומרת בת השבע).
לגלגל כדורים, אני אוהבת אותם קטנים למדי.
להכניס למקפיא לפחות לחצי שעה. אפשר יותר כמובן.
1.JPG

לציפוי:

להמיס 300 גרם שוקולד מריר עם 2-3 כפות שמן.

אני ניסיתי הפעם לצפות כמו בקישור הזה:
https://bloggourmetathome.wordpress.com/2017/05/25/עגול-מתוק-ומתגלגל/

אך כיוון שצריך זכות גדולה ועצומה בשמים כדי שזה יצא כמו בתמונה, אחרי שני כדורים השחיר השוקולד שלי פניו וחזרנו לציפוי הפשוט והטעים.

זה לא נראה כמו הפטיפורים של העני, אבל באמת שזה טעים.

חגים שמחים בלב שמח!
2.JPG

3.JPG
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
סלמון צרוב בפטריות שי מג'י

לטגן בצל, 3 שיני שום כתוש ו3 כפיות גינגר טרי כל יש.
לצרוב קוביות סלמון בתערובת.
אחרי שצרוב היטב להוסיף 3 גבעולי בצל ירוק, 2 כוסות שעועית ירוקה, פטריות שי מג'י שומשום ומעט מלח
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20191013-WA0000.jpeg
    IMG-20191013-WA0000.jpeg
    KB 870.8 · צפיות: 353

MPשלוש

משתמש מקצוען
בקר ביין ופטריות
האמת שזה פחות מתכון....
צורבת את הבשר (5), מקרמלת בנפרד בצל ופטריות (ללא סוכר טיגון ארוך).
מוסיפה לבשר הצרוב.
מוסיפה שיני שום צ'ילי ופלפל שחור.
יין אדום לפי העין ומעט מים.
כמה שעות.
מקררת היטב.
פורסת ובאותו רוטב נותנת שוב כמה שעות.
 

קבצים מצורפים

  • 15709266101991796408507.jpg
    15709266101991796408507.jpg
    1.6 MB · צפיות: 327

MPשלוש

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 551238
זוקיני מוקפץ בעגבניות שרי מיובשות.
לעגבניות:
קופסת עגבניות חתוכה, לסדר בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה ולייבש כשלש שעות בתנור על 130 מעלות

כשמתקרר אוספת לקופסא, מוסיפה שמנ"ז, מל"פ, שום כתוש ובזיליקום חתוך.

4 זוקיני חתוך לג'וליאנים.
שמן זית, מל"פ.
להקפיץ ולהוסיף את העגבניות שרי.
 

קבצים מצורפים

  • 20190929_020213.jpg
    20190929_020213.jpg
    2.2 MB · צפיות: 266
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה