חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אפשר להעלות מתכונים בלי תמונות?...
לא הספקתי לצלם, וזה גם נגמר!!! :)
אבל הכנתי סלמון לפי מתכון של @דיני פיטרקובסקי (מינוס רוב הסוכר) ויצא סוף.... הדרך
את הבשר בקר לפי @shira bira ויצא... כנ"ל
סופלה מושלם ברמות אחרות לפי @m a r g a l i t - לא מההכי קלים שיש, אבל שווה את המאמץ
וכל שאר הדברים פשוטים וקלים
מסוג שמ"ז מלח שום ולתנור.
:)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@עזר כנגדו אני רוצה לנסות את המתכון תמרים, מה את אומרת אם אבדוק בעין בלי לחלוט ואטחון במעבד מזון זה יהיה בסדר?
וכמה שוקולד צריך?
מהי רמת המתיקות? הדבש נצרך בכלל?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
IMG_1940.JPG


IMG_1940.JPG



גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
IMG_1944.JPG


IMG_1947.JPG


IMG_1944.JPG


IMG_1948.JPG



אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
צפה בקובץ המצורף 551437

צפה בקובץ המצורף 551438


גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
צפה בקובץ המצורף 551439

צפה בקובץ המצורף 551440

צפה בקובץ המצורף 551441

צפה בקובץ המצורף 551442


אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.
על כזה בשרי גם אני הייתי יושבת
רוצה את שני המתכונים נראה וואו!
 

החיים קלים

משתמש מקצוען
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה
נראה לי שעדיף את הא.א. להכניס אחרי ההשהיה, כי היא מאבדת את האפקטץ
כמובן לפזר מלמעלה שלא תתקע בפינה אחת.
עדיין לא ניסיתי.
 

אסתי כץ

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
צפה בקובץ המצורף 551437

צפה בקובץ המצורף 551438




גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
צפה בקובץ המצורף 551439

צפה בקובץ המצורף 551440

צפה בקובץ המצורף 551441

צפה בקובץ המצורף 551442


אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.


נרטה טוווווווווב, אשמח ל2 המתכונים.
תודה רבה!!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אפשר?

וגם את זה!
בכיף -
הנה הסופלה:
(מרגלית כתבה שם שיש לה חולשה למתכוני סופלה,
ולאחר הרבה ניסויים - זה המתכון המנצח... האמנתי לה, צודקת.)
החומרים:
200 גר' שוקולד מריר משובח.
1 כוס שמן
4 ביצים
2/3 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
קוביות שוקולד מריר- לא חייב.

אופן ההכנה:
את השוקולד והשמן ממיסים במקרוגל כ- דקה וחצי.
בקערה נפרדת מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר,
לאחר שהקצף תפח, מוסיפים לו את הקמח ומערבבים שלא יהיו גושים,
מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף ומקפלים בתנועה סיבובית בעדינות.
את הבלילה שופכים לתוך כוסות סופלה אפשר להכניס במרכז קובית שוקולד (זה מוסיף הרבה).
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-9-10 דקות (לא יותר!!).
אפשר להוסיף מעל א.סוכר או כשמתקרר קצפת ריץ.

להגיש חם!
בתאבון!
תהנו!

נ.ב. - הכנתי את המתכון כאמור מקמח כוסמין וסוכר קנים, יצא מעלף ביותר.
לא הכנסתי קובית שוקולד, לדעתי זה טו מאצ'... ולא הוספתי שום דבר מעל, כנ"ל, לא צריך.

הסלמון -
מעתיקה את ההודעה ההיא של דיני:
משהו אחר ושונה, טעים מעדן!
אוכלים קר ומכינים אפילו יומיים מראש - רק משתבח!
מבשלים את הסלמון במי מלח 20-30 דקות,
מפזרים טבעות בצל חי על תבנית ומניחים מעל את הדגים המבושלים,
שמים בבלנדר:
חצי חבילת שמיר,
5 כפות מיונז,
כף חרדל,
1/3 כוס חומץ,
כף מלח שטוחה,
פלפל שחור,
סוכר לפי הטעם,
שום כתוש/שום גבישי
רבע כוס שמן,
מרסקים כמה דקות טובות עד שנהיה רוטב ירוק עז יפיפה, טועמים,
צריך שיצא רוטב מתקתק חמצמץ בטעם שמיר.
שופכים על הדגים, מכסים ומכניסים למקרר.
משרים ולא אוכלים מיד, הבצל מפריש מיץ.
יוצא דג ורוד עם רוטב ירוק חי.
מצוין לסעודות בבוקר ולכל זמן,
להיט! אין מי שטעם ולא לקח את המתכון!

הערותי: במתכון המקורי נכתב לשים 3/4 כוס סוכר ואפילו יותר,
לטעמי זה המון - לא רק בקטע של בריאות, אלא הטעם
יותר מתוק ממה שאני עשיתי - היה לי כבר לא טעים, ושמתי מעט.
והוספתי שום!! הכי מתבקש לרוטב שמיר, זה שיהפוך לשום-שמיר :)
במתכון המקורי אין, אז למי שלא אוהב שום - שישמיט.
הטעם מתקבל כמו דג כבוש כזה, סגנון הערינג, מתוק חריף חמצמץ.

בתאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
צפה בקובץ המצורף 551437

צפה בקובץ המצורף 551438


גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
צפה בקובץ המצורף 551439

צפה בקובץ המצורף 551440

צפה בקובץ המצורף 551441

צפה בקובץ המצורף 551442


אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.
מהר מהר תקלידי בכיף, מהר מהר מהר...
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
במיוחד בשביל האשכול הזה צלמתי כמה שיותר לפני החג
מעלה כל מה שהספקתי לצלם

1. בורקס בשר
אני מכינה את בורקס בשר המון פעמים
מגוונת במתכונים ובסגנונות
זה מתכון חדש שמצאתי החג והיה אחד הטובים והשווים
הגשתי עם רוטב פטריות יצא מעולה.
(מקור - יונית צוקרמן, עם שינויים קלילים)
https://www.yonit-tzukerman.co.il/uncategorized/בורקס-בשר/

רכיבים:
1 חבילה של בצק פילאס תורכי מעדנות
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 קופסא של פטריות טריות חתוכות
500 גרם בשר טחון
מלח פלפל ופפריקה
ביצה ושומשום להברשה וקישוט.

הוראות הכנה:
לטגן בצל לשקיפות, להוסיף שום ואחרי דקה את הפטריות לטגן עוד כמה דקות
מוסיפים בשר עד שמחליף את צבעו.
מוסיפים טיבול ומכבים את האש.
מניחים מלית ומגלגלים
מורחים ביצה ושומשום
אופים על 180 מעלות עד הזהבה

צפה בקובץ המצורף 551379
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
צפה בקובץ המצורף 551437

צפה בקובץ המצורף 551438


גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
צפה בקובץ המצורף 551439

צפה בקובץ המצורף 551440

צפה בקובץ המצורף 551441

צפה בקובץ המצורף 551442


אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.
חשבת שלא?
מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
וגם אני הייתי אוכלת בשתיים וחצי, (עיין ערך @דרור(ית) בענין הקפה).
אז התעוררת כבר?
יאללה, מתכון!
עוד מעט אוכלים פה...
 

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמות מתוק. מנה ראשונה מעולה על מצע של חבה
צפה בקובץ המצורף 551437

צפה בקובץ המצורף 551438


גלילי חזה עוף ממולאים באורז ברוטב מדהים
צפה בקובץ המצורף 551439

צפה בקובץ המצורף 551440

צפה בקובץ המצורף 551441

צפה בקובץ המצורף 551442


אם תרצו מתכונים אקליד בכיף. מתכונים שלי כמובן ולא מספר או אתר.
הכנתי הלילה. למחר. חצי כבר נחטף....כן, ב 2:30 לפנות בוקר התיישבו פה על בשרי.

החזה עוף כבר מופשר על השיש הבשרי, מחכה בסבלנות. :)

וזה לבוקר;
בצק שמרים רגיל, שהיה כל הלילה במקרר
קוביות ירקות שאפיתי חלקית בתנור
וגבינה צהובה
20191015_120254.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמוץ-מתוק

כמות למנה ראשונה ל 6-8 סועדים

3 פרפרי חזה עוף דפוקים לעובדי של בערך 1 ס"מ וחתוכים לרצועות

לטמפורה:

1 כוס קמח תפו"א/קורנפלור
1.5 כוסות קמח
2 כוסות מים
מלח
פלפל
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף סודה לשתיה
2 ביצים

טוחנים הכל יחד לבלילה חלקה. הבלילה צריכה להיות כמו טחינה סמיכה במעט. כזו שכאשר טובלים בה את העוף הטמפורה נדבקת לעוף ומכסה אותו היטב.

מחממים שמן בסיר עמוק.

טובלים רצועות חזה עוף בטמפורה ומטגנים בשמן עד להשחמה נאה. בערך 3 דקות.
מעבירים לקערה עם ניר סופג.
מטגנים כל פעם רק מספר רצועות.

לרוטב חמץ-מתוק

3/4 כוס קטשופ
4 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל
1/3 כוס מים
2 כפות קורנפלור

שמים הכל בקערה וטוחנים במקל לרוטב חלק.
מגישים בקערית לצד העוף או יוצקים מעל
IMG_1942.JPG


IMG_1943.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חזה עוף ממולא באורז

8 מנות
2 פרפרי חזה עוף דפוקים דק ופרוסים לחתיכות ברוחב של בערך 7 ס"מ אורך כאורך הפרפר. תמיד יש מנות פחות יפות אבל זה בסדר.

מכינים את האורז:
3 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי [אפשר גם אורז זול יותר. חי בבית יש רק בסמטי]
2 כפות מלח
1 בצל קצוץ דק
2 כפות אבקת מרק בצל [אפשר בלי, אבל מוסיף טעם]
מעט כורכום [לא חובה]
1/2כפית כמון
2.5 כוסות מים

מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלי עד שנוצרים מעין חורים בקצה העליון של האורז, מה שמראה שלא נשאר מים כמעט. טועמים. אם לא מוכן מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד מספר דקות.
מסננים במסננת. ומקררים.

מכינים את הגלילים
מנות חזה עוף
פירורי לחם עדיף מוזהבים
4 ביצים
3 כפות טריאקי
2 כפות תבלין לפרגיות או 2 כפות פפריקה וכפית כמון

משטחים היטב מנת עוף ומניחים לאורכה תלולית נמוכה של אורז. מגלגלים את המנה. אם קצת אורז "בורח" זה בסדר.
מכינים כך את כל המנות.

טובלים בפירורי לחם ולאחר מכן בביצה ושוב בפירורי לחם.
מכינים כך את כל המנות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד להשחמה. לא צריך טיגון שלם כי העוף יכנס לתנור.

מכינים רוטב
באותה מחבת מטגנים פלפל אדום ברצועות, פלפל צהוב ברצועות, 2 בצלים בחצאי טבעות דקים, 5 שיני שום פרוסים. מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל, 2 כפות רוטב טריאקי, 1/2 כוס קטשופ, 2/3 כוס מים, 3 כפות סוכר חום
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מסדרים את מנות העוף בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים את הרוטב מעל. הרוטב לא מכסה את הגלילים. דואגים שיהיו ירקות מעל כל הגלילים.
מכסים ואופים בתנור כ-45 דקות.

IMG_1946.JPG


IMG_1948.JPG


IMG_1945.JPG


בתיאבון


עוד מתכונים בעז"ה בהמשך החג
 

dini pitrkowski

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
בכיף -

הסלמון -
מעתיקה את ההודעה ההיא של דיני:
משהו אחר ושונה, טעים מעדן!
אוכלים קר ומכינים אפילו יומיים מראש - רק משתבח!
מבשלים את הסלמון במי מלח 20-30 דקות,
מפזרים טבעות בצל חי על תבנית ומניחים מעל את הדגים המבושלים,
שמים בבלנדר:
חצי חבילת שמיר,
5 כפות מיונז,
כף חרדל,
1/3 כוס חומץ,
כף מלח שטוחה,
פלפל שחור,
סוכר לפי הטעם,
שום כתוש/שום גבישי
כוס שמן,
מרסקים כמה דקות טובות עד שנהיה רוטב ירוק עז יפיפה, טועמים,
צריך שיצא רוטב מתקתק חמצמץ בטעם שמיר.
שופכים על הדגים, מכסים ומכניסים למקרר.
משרים ולא אוכלים מיד, הבצל מפריש מיץ.
יוצא דג ורוד עם רוטב ירוק חי.
מצוין לסעודות בבוקר ולכל זמן,
להיט! אין מי שטעם ולא לקח את המתכון!

הערותי: במתכון המקורי נכתב לשים 3/4 כוס סוכר ואפילו יותר,
לטעמי זה המון - לא רק בקטע של בריאות, אלא הטעם
יותר מתוק ממה שאני עשיתי - היה לי כבר לא טעים, ושמתי מעט.
והוספתי שום!! הכי מתבקש לרוטב שמיר, זה שיהפוך לשום-שמיר :)
במתכון המקורי אין, אז למי שלא אוהב שום - שישמיט.
הטעם מתקבל כמו דג כבוש כזה, סגנון הערינג, מתוק חריף חמצמץ.

בתאבון!
בתאבון מאד, שמחה לשמוע ד"ש...
תורידו את השמן גם כן לרבע-חצי כוס. ככה אני שמה וזה מעולה. לא יודעת למה כתבתי כוס שלמה.
ואפשר לנסות גם עם פטרוזיליה במקום שמיר למי שדווקא אוהב. במתכון המקורי(מהמודיע לפני הרבה שנים) כתוב או שמיר או פטרוזיליה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה