תודה רבה, איזה כיף לשמוע!הסיפור ממש מעניין, בנושא די נדיר, תודה.
אופס, נראלי שאתה מ-מ-ש צודק. אני אתקן את זה. (באסה שאי אפשר לבד עם הפרימיום)נראה לי שא"א לכתוב 'מעט יותר אוכל'. זה אומר יותר אוכל, לא פחות.
תודה על המשוב!
תודה רבה, איזה כיף לשמוע!הסיפור ממש מעניין, בנושא די נדיר, תודה.
אופס, נראלי שאתה מ-מ-ש צודק. אני אתקן את זה. (באסה שאי אפשר לבד עם הפרימיום)נראה לי שא"א לכתוב 'מעט יותר אוכל'. זה אומר יותר אוכל, לא פחות.
והזהוהוא יהיה בחדר הריק, עם המיטה והארון התכולים
עזר לי לנחש די מוקדם שמשהו הסתבך שם, וזה לא באמת הבית של רועי.מיטה לבנה, מצופה במצעים לבנים עם הדפס עלים ירוקים, ארון לבן
"מיכאל, יש לך 'מתוקים'?" שאלה הדס. היא ויהודה ישבו על הספה כשמיכאל לידם על כיסא הגלגלים,
תודה רבה!וואו.
אתמול גיליתי את הסיפור(איך פספסתי אותו, איך?) ופשוט קראתי ברצף עד עכשיו.
אחד הסיפורים היפים שקראתי!!
איתי כל כך חמוד ומעורר הזדהות, והכתיבה שלך נדירה, באמת.
בגלל שיש בספר עולם שלם לכל דמות, וסיפור חיים שתמיד מסובך, לא תמיד יש מקום בספר להגיד, ואפילו לרמז על המורכבות שמאחורי חיוכי הדמויות.תהיה קטנה
בפרק 12 היה כתוב שמיכאל ישב על כיסא גלגלים.. למה?
הרמזים לא מספיק ברורים ולא הייתי עולה על הסיפור רקע שהלבשת, אלא אם כן היה מפורט בהמשך.אם תחזרו אחורה אולי תשימו לב לרמזים דקים לכך, ואולי לא. אבל זו הסיבה שהוא פתח בית ספר לאחר שהתפטר מעבודתו כשהיה את כל הבלאגן עם מיכאל בבתי החולים, ולא חזר לעבוד בהייטק.
מסכימה.הרמזים לא מספיק ברורים ולא הייתי עולה על הסיפור רקע שהלבשת, אלא אם כן היה מפורט בהמשך.
נכון שלא צריך לכתוב הכל, אבל בנית פה חתיכת מעשייה מאחורי הקלעים (ב'רמזים הדקים') ואם את רוצה שידעו אותה את כן צריכה יותר לפרט.
זה נכון שהרמזים לא היו ברורים, אבל כשכתבתי את הספר בניתי את הרקע כדי להעמיק את הדמות, ולא את העלילה. זו הסיבה שדי התעלמתי מהסיפור הזה, עם הבלאגן של איתי. כעת אני חוששת שזו הייתה טעות, אבל -הרמזים לא מספיק ברורים ולא הייתי עולה על הסיפור רקע שהלבשת, אלא אם כן היה מפורט בהמשך.
נכון שלא צריך לכתוב הכל, אבל בנית פה חתיכת מעשייה מאחורי הקלעים (ב'רמזים הדקים') ואם את רוצה שידעו אותה את כן צריכה יותר לפרט.
זה לא היה מכביד קצת אם הייתי שופכת את הסיפור המסובך של רועי? ויש עוד כל כך הרבה דברים, כמו הסיפורים של כל ילדי החבורה והעובדה שטום הוא יתום עגול. כי הרי העובדה שבעבר רועי עבד בהייטק לא משנה לעלילה.אולי להוסיף איפה שהוא בפרקים הראשונים כשמדובר על הביה''ס לנכים, שהוא פתח אותו בשביל מיכאל וכו'..
וממתי בכלל רועי עובד בהייטק? פספסתי את זה? או שלא הוזכר?
מסכימה עם השאלה, אבל מחזיקה בשאלה הפוכה: אם כך, בשביל מה לפזר את הרמזים האלה, שגורמים לקרוא המעמיק להאבד?זה לא היה מכביד קצת אם הייתי שופכת את הסיפור המסובך של רועי? ויש עוד כל כך הרבה דברים, כמו הסיפורים של כל ילדי החבורה והעובדה שטום הוא יתום עגול. כי הרי העובדה שבעבר רועי עבד בהייטק לא משנה לעלילה.
מה אתם אומרים?
ישששש תודה!!היום יעלו שני פרקים.
מה זה?רוח תשושה
מעולם לא ראיתי עשן שקוף. יש עשן לבן, או עשן שחור. גם אם זו אמורה להיות מטאפורה, היא אמורה להיות עם קשר למציאות, לא?ענני עשן שקופים
טום שונא? או רק מתרחק מחוסר ברירה?שונא מחוסר ברירה
לא נחמד להרגיש שמצנזרים מידע מהקוראים. בטח לא בצורה ישירה כל כך. רועי אמר משהו, ואני לא אגיד לכם מה הוא.רועי פנה ליעל ואמר לה משהו בשקט. אחר כך היא הנהנה.
אדם בשם מיכאל התקשר אלינו,
איך קוראים לו?איש בשם עמרם תורג'מן הסגיר את איתי.
פשוט כי זה ממש לא משתלב עם הקצב והסוגה של הסיפור.ושוב הם היו כמו בעבר. אבא ואיתי. ובאוקיינוס שהיה בינם הייתה סופה. שוב. אבל עכשיו בכה הגשם.
איתי עמד דומם מול אביו, והביט בעיניו. הפעם מבטיהם לא התמודדו. הם כאילו בלעו אחד את השני, ניסו ללמוד ממראה הפנים על העבר המצולק, הבודד.
הם היו רחוקים, אבל שוב קרובים. הכעס שהיה תמיד נעלם, והגשם החל להמטיר פיסות זהב.
אלפי יהלומים נצצו בעיני אביו. אושר זהב ועצב פחם. ולא היה בעיניו כעס או אכזבה.
שנים שלא הכיר בהרגשה הזאת, אבל היא הייתה קיימת. חמימות פשוטה התפשטה בתוכו. נעים לו להיות ליד אבא שלו.
השילוב של שניהם.כתבו לי מה חזק יותר, השקט או המילים. והאם היה שווה לחכות?
מה דעתכם על הפרק? ומי יותר אומלל ברגע זה, איתי או אביו?
ניסיתי להעביר את תחושותיו של איתי דרך הרוח. זה מוטיב שחוזר על עצמו כל הספר, בגלל החיבור החזק של איתי עם רוח גשם וים.מה זה?
זה היה מחשבה של איתי. ובגלל שהצריף לא באמת נגמר, אלה נגמר רק עבורו, הפכתי את העשן לשקוף.מעולם לא ראיתי עשן שקוף. יש עשן לבן, או עשן שחור. גם אם זו אמורה להיות מטאפורה, היא אמורה להיות עם קשר למציאות, לא?
טוב שכתבת את זה. כי מה שרציתי להעביר היה את טיב היחסים בין רועי ליעל. בעלילת-משנה כמעט שקופה, הם התרחקו קצת מאז כל הסיפור של איתי. זה מהסצנה שבא יעל מספרת לילדים ומתברר שהיא לא ממש רוצה שאיתי יעבור לגור איתם, ועובר דרך החיפושים שאין אפילו סצנה אחת שהיא נמצאת בה כדמות אקטיבית. באחד מהפרקים האחרונים במשפט קצרצר רועי חושב על זה שהיא קצת נשארה מחוץ לעניינים עם כל הבלאגן.לא נחמד להרגיש שמצנזרים מידע מהקוראים. בטח לא בצורה ישירה כל כך. רועי אמר משהו, ואני לא אגיד לכם מה הוא.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: