אם הוא לא יסדר לעצמו מקום לישון עכשיו, פשוט יירדם בעמידה. רגע לפני שהרפה את ידיו, נפל הקרש על נעליו.
ב"ה
אני חושבת שהמשפט הזה נתן לי את הרושם שהוא פשוט מחפש מצע נח יותר לשינה, כדי שלא יירדם בעמידה..
אם הוא לא יסדר לעצמו מקום לישון עכשיו, פשוט יירדם בעמידה. רגע לפני שהרפה את ידיו, נפל הקרש על נעליו.
זה גרם לי לקרוא את המילים האחרונות בשיח.והידיים הקפוצות יתארכו.
אז נראלי שמכאן:מאיפה מבינים משהו שונה? לא הצלחתי למצוא, ובא לי לתקן.?
ובלי קשר אני חושבת שעדיין לא סיפרתי לך כמה אני אוהבת את הסיפור שלךהדקות נקפו, ידיו רעדו ממאמץ, ועיניו שרפו. אם הוא לא יסדר לעצמו מקום לישון עכשיו, פשוט יירדם בעמידה. רגע לפני שהרפה את ידיו, נפל הקרש על נעליו.
האמת שכשכתבתי את הסיפור, כתבתי אותו סוג של למגירה. כתבתי את מה שאני יודעת, ולכן אולי גם ייעדתי אותו לקהל שכן יכיר יותר את השיר הזה. ואחרי הכל, הסיפור הזה לא מפרסם עכשיו בקטיפה...זה גרם לי לקרוא את המילים האחרונות בשיח.
אהבתי מאד, והשיר התחיל להתנגן לי.... והלב השומר לא להיפגע.....
אבל כמה מהקוראים מכירים את השיר הזה?!
שאלה שעלתה לי פשוט.....
ייתכן ויש אפשרות כזאת, אבל לא מצאתי אותה, לצערי.אולי יש אפשרות לקחת שיר חרדי/מוכר יותר.
תנק'סטוווב
תודה, ותודה גם ל @CN , גמרתם לי לשים לב יותר לפרטים, גם בפרקים הבאים.אז נראלי שמכאן:
איזה כיף לשמוע! מסמיקה לי כאן ומחכה בעצמי ליום שני...ובלי קשר אני חושבת שעדיין לא סיפרתי לך כמה אני אוהבת את הסיפור שלך
תמשיכי... אותי כבר קנית...
מזדהה לגמרי....!!!יתכן ויש אפשרות כזאת, אבל לא מצאתי אותה, לצערי.
הנקודה אחרי "שנה" מיותרת.נראה שמלאו לו כבר שמונים שנה. מאז שמישהו נכנס לתוכו.
נתן.מתן לא יוכל לעזור
איזה כיף!מזדהה לגמרי....!!!
אני גם חושבת שזה נורא פשוט, גם אם זה היה מתפרסם בקטיפה..... מי שמכיר, מכיר.
מי שלא, לא יקלוט.....
הייתי מנסה נקודות החיבור של הסורגים לטיח, או לחפש ברגים חשופים הרבה לפני שהייתי מנסה לחתוך פלדה בעזרת סכין דקיקה עם ידית פלסטיק. בואי נגיד שאיתי מצא בורג ומנסה לפתוח אותו בעזרת הסכין - זה הגיוני יותר, והפציעה עדיין יכולה להתרחש באותו אופן.הוא העביר את הסכין ליד ימין והחל לחתוך בחוזקה את המנעול.
הדמות הזאת, ארז, לא מתקבלת על דעתי. אם ארז עד כדי כך טיפש שאפשר פשוט לבקש ממנו לברוח (פחות או יותר) א - למה רועי מחזיק בו וסומך עליו. ב - זו תוכנית פשוטה בהרבה מהראשונה. הגיוני יותר לנסות אותה קודם.ארז, ברור! איתי הביט בצפייה לעבר הדלת. פעם טיפש, תמיד טיפש.
רם משתמש במעט מאוד מידע כדי להגיע למסקנות בומבסטיות, בדיוק כמו שהוא עשה עם הפלאפון. זו תכונת אופי קבועה שלו? דבר כזה יהיה הגיוני: יש לי חשדות שאיתי נמצא מרצונו החופשי אצל יישות כלשהית, ולא בטוח שזה מקום טוב בשבילו. אבל זה לא הגיוני: איתי מציג רצון לעזוב מוקדם אי לכך הוא עובד עבור המאפיה בהשגת חומרים אסורים. מה הוביל הותו למסקנה כל כך מרחיקת לכת וספציפית?"איתי אמר לנו שרועי התקשר אליו", פיו של טום היה קפוץ. "וביקש ממנו לבוא כבר ביום רביעי. שאלתי אותו למה, כי"... הוא בלע את רוקו, עיניו נשטפו בכאב פתאומי. הוא עפעף. "חשבתי שהוא ילך ביום חמישי, והוא... אמר שהוא הולך עכשיו".
רם הנהן, בעיניו רכות לא אופיינית. "אני מבין. ומה איתי ענה לך?"
רעם עמום של יריה נשמע באוויר. איתי קפץ בבהלה כשממש ליד ראשו חלף קליע.
"אה, ואם אהיה הוגן", נזכר רועי מאחוריו, "איידע אותך - רק למקרה שלא שמת לב - שארז לצידי עם אקדח מצויד במשתיקול. ואם תצרח בבניין, לא ממש יהיה את מי להציל. מבין?"
רועי לא הגיוני: אם הוא צריך משהו מאיתי, אז הוא לא יכול לפגוע בו. אם רועי יודע שארז טיפש הוא לא אמור לסמוך עליו מספיק כדי לתת לו אקדח וגם לאפשר לו לירות לכיוון של איתי.רגשות סוערים השתוללו בליבו של איתי. כעס, כאב, אכזבה. לא חשב שרועי יכול ללכת רחוק כל כך. הוא נהדף לתוך הבניין.
לרגע חשב לצעוק, אבל אז קלט את ארז, ההולך מאחוריהם דרוך. לא כדאי להרגיז אותו.
רועי הוביל אותו כל הדרך לבית, ולא הרפה את אחיזתו לרגע. איתי ניסה לבעוט בו ברגליו, אבל רועי אפילו לא זע.
למה לא עשו את זה עד עתה? חמש ימים עברו כבר. זה היה אמור להיות הדבר הראשון."בנוגע לשטח", אמר רם מקץ שעתיים, "צריך ללכת לצריף של איתי. לבדוק מה הוא לקח אתו, ומה הוא השאיר. אלו דברים שיכולים לתת לנו הרבה אינפורמציה. אני רוצה שתבואו אתי גם בגלל שאתם מכירים את איתי טוב יותר, וגם בגלל החברים. אני מניח שהם לא יאהבו שוטר זר בבית, ועוד אחד שנוגע להם בחפצים".
צריך לכתוב את זה בתוך הסיפור, זה היה מוסיף.דבר ראשון, דווקא בגלל הבריחה המטורפת והפחד שלו, שלא קהה, הגיוני יותר בעיניי שהוא מתוח מכדי להרדם מיד, למרות הוא ישן משהו כמו רבע שעה לפני. כשרועי העביר אותו לצינוק - האנדרנליל שלא די קפץ לשמיים.
מסכימה שזה נכון, אבל רק אם לא היה שם מנעול. בגלל שהסורג יכול להיפתח, (מדובר בחדר ממ"ד עם חלון שנפתח רגיל) אבל הוא היה נעול עם מנעול. אז איתי פשוט ניסה לחתוך את הקשת של המנעול כדי לפתוח את החלון בקלות.בואי נגיד שאיתי מצא בורג ומנסה לפתוח אותו בעזרת הסכין - זה הגיוני יותר, והפציעה עדיין יכולה להתרחש באותו אופן.
עונה קודם על ב':הדמות הזאת, ארז, לא מתקבלת על דעתי. אם ארז עד כדי כך טיפש שאפשר פשוט לבקש ממנו לברוח (פחות או יותר) א - למה רועי מחזיק בו וסומך עליו. ב - זו תוכנית פשוטה בהרבה מהראשונה. הגיוני יותר לנסות אותה קודם.
מסכימה. אין לי מה לומר. רק מנחמת בעובדה שמעכשיו יש קשר הדוק בין כל אירוע שקורה לאיתי, לזה שאחריו. זה כבר כתוב, למזלי.בנוסף, גם תוכנית שנכשלת צריכה לקדם את העלילה. למשל שאיתי ילמד מכך מידע חדש, או שינצל את התוצאה כדי ליזום תוכנית חדשה. נגיד לנצל את הדם הרב כדי לשכנע את ארז שהוא פצוע אנוש, ותוך ההיסטריה הצפויה לברוח מבעד לדלת הפתוחה. ואז לגלות בצורה הזאת את הרשעות החדשה של רועי שיתעלם מסבלו וינעל אותו במרתף. במקום "ניסיון א' נכשל ואז ניסיון ב' נכשל", שיהיה קשר יותר נסיבתי בין האירועים.
לגלות לך משהו ממש אבל ממש סודי?רועי לא הגיוני: אם הוא צריך משהו מאיתי, אז הוא לא יכול לפגוע בו. אם רועי יודע שארז טיפש הוא לא אמור לסמוך עליו מספיק כדי לתת לו אקדח וגם לאפשר לו לירות לכיוון של איתי.
איתי נואש. זה הסבר היחיד שלי לכל מה שאמרת.איתי לא עקבי: אם איתי יודע שרועי צריך ממנו משהו, הרי עליו להבין שרועי לא יכול לפגוע בו. אם כן איתי יכול לנצל את זה. אבל רגע אחד הוא מפחד מהאקדח (בלי סיבה) וברגע הבא הוא מתעלם מהאקדח (בלי סיבה). רגע אחד לא כדאי להרגיז אותו, ורגע לאחר מכן אפשר לנסות לבעוט בו.
דבר ראשון, דווקא בגלל הבריחה המטורפת והפחד שלו, שלא קהה, הגיוני יותר בעיניי שהוא מתוח מכדי להרדם מיד, למרות הוא ישן משהו כמו רבע שעה לפני. כשרועי העביר אותו לצינוק - האנדרנליל שלא די קפץ לשמיים.
רעיון, אני אחשוב על זהצריך לכתוב את זה בתוך הסיפור, זה היה מוסיף
ההזמנה ממש לא חצופה, הכל טובצריך להוסיף פלפל. כרגע הדמויות בסדר גמור, אבל חסר איזו נקודת עניין מיוחדת. אני יודעת שזאת הזמנה חצופה, אבל כפי שעשית לאיתי אפשר לעשות גם עבורם:
אז, גם לרועי היה אקדח - בו הוא ירה ליד ראשו של איתי - וגם לארז היה אקדח (ריק)? זה מסביר את הטעות שלי. אני לא רוצה להתווכח איתך על פרטים, את הרי מכירה הכי טוב את הסיפור שלך ויכולה למצוא סיבה לכל דבר. אבל הסיפור עדיין יכול להיות יותר טוב:האקדח שהיה בידו של ארז היה ריק מכדורים. זה עדיין כתוב לי באאוטלין, שבו גם כתוב את זה שאיתי נתפס.
תכל'ס, זה מה שמחייב אותי למצוא תשובות לכל, אבל כל, דבר בספר.בניגוד לדמויות, את גם יצירתית, את לא תחת לחץ, יש לך זמן, ואת יודעת מה אמור לקרות, לכן יש לך את כל הכלים להמציא נקודות תורפה יצירתיות בלי לקצץ את הרגליים מתחת לדמויות שלך.
גמא?הוא גמה שני צעדים
הצינוק חשוך יחסית, לא? הוא לא אמור להיות מואר ברמה מספקת כדי לזהות את צבע המגש ואת רמת העכירות של המרק.המגש האדום. איתי דלה ירקות מתוך המרק העכור
אופסי, טעות שלי. תוקן. תודה!גמא?
לא בא לי לתרץ את עצמי כל פעם מחדש. מרגיש לי כאילו אני מנסה להתחמק, ואני לא אוהבת את זה.צינוק חשוך יחסית, לא? הוא לא אמור להיות מואר ברמה מספקת כדי לזהות את צבע המגש ואת רמת העכירות של המרק.
כנ"ל.תוהה לעצמי האם אכן נער רחוב בן 14 הוא בעל יכולות נפשיות גבוהות כל כך, כדי להילחם שוב ושוב מול אדם ששבר את ליבו, על... כסף מאגדת ילדות?
אני לא שואלת כדי שתצטרכי לתרץ את עצמך או להתחמק. שואלת כביקורת, כלומר: עזרה לבדיקת רמת הסיפור וזיהוי נקודות לשיפור. אם יש לך תשובות - הכל בסדר.לא בא לי לתרץ את עצמי כל פעם מחדש. מרגיש לי כאילו אני מנסה להתחמק, ואני לא אוהבת את זה.
לא מבינה גדולה בחושך ויכולת העיניים להסתגל אליו, אבל למיטב ידיעתי, גם כאשר אדם מתרגל לחושך, מה שהוא מצליח לראות זה קווי מתאר של חפצים, כדי לא להיתקל בהם.האם הצינוק 'מתדמיין' כל כך חשוך עד שעיניו של איתי לא התרגלו לחושך אפילו שהוא שם כבר שלושה ימים?
א. זה לא בקלות.האם נער רחוב יותר מכולם לא יעשה הכול כדי להרוויח כסף, ועוד סכום כזה, ועוד כל כך בקלות?
לוקח זמן לעכל שינוי קיצוני כזה. טבע נפשו של אדם לא מאפשר בכזו קלות את המעבר מ"אהוב" ל"בוגד". מכיוון שאנחנו מסוגלים להכיל רגשות שונים בו זמנית, קשה לנו להתנתק מהרגשות החיוביים כלפי אדם מהר כל כך, ולבחור במלחמה כוללת נגדו.האם מישהו שנבגד אבל הוא חזק מאוד באופי, (כמו איתי) לא ידלק יותר נגד מי שבגד בו?
זה לא משנה אם אנחנו צודקים או טועים, למעשה אנחנו תמיד טועים כי את היוצרת... אבל בכל זאת אנחנו מציגים לך איך היצירה התקבלה בעינינו. לפעמים את תהיי מרוצה ממה שהבנו ולפעמים לא. עכשיו את יכולה להגיע להחלטה מושכלת, אם ואיך את רוצה לשנות את היצירה.לא בא לי לתרץ את עצמי כל פעם מחדש. מרגיש לי כאילו אני מנסה להתחמק, ואני לא אוהבת את זה.
שואלת באמת בכנות:
האם הצינוק 'מתדמיין' כל כך חשוך עד שעיניו של איתי לא התרגלו לחושך אפילו שהוא שם כבר שלושה ימים?
כנ"ל.
האם נער רחוב יותר מכולם לא יעשה הכול כדי להרוויח כסף, ועוד סכום כזה, ועוד כל כך בקלות? האם מישהו שנבגד אבל הוא חזק מאוד באופי, (כמו איתי) לא ידלק יותר נגד מי שבגד בו? (חשבתי שאני מכוסה עם בקטע שחוזר על עצמו ש"רועי לא ידע לעולם!")
אוקי, אני יותר מבינה עכשיו על מה את מדברת. נראלי שבפרק הבא אני אקבל קצת יותר פרספקטיבה על כמה מהדברים שאמרת בגלל ההתפתחויות שיהיו בו. אחרי שהו יעלה, אשמח מאוד שתגידי לי את דעתך בנוגע אליהם. (גם ליכולת שלו החזיר מעמד ולרצות את הכסף וכל השאר.)וספציפית איתי - בתחילת הסיפור, כשהחבר שהוא נתן לו המון "בוגד" בו ומחמם את הקבוצה נגדו - איתי פשוט שותק. לא משיב מלחמה, לא מנסה לשנות את המצב לטובתו. אחרי שראינו דפוס מסויים, הייתי מצפה לראות חזרה עליו מול אחרים.
אולי אחרי תקופה מספקת, שבה איתי היה פוגש רק את רועי הרע ונפגע ממנו כל פעם מחדש - הרגש החיובי היה מספיק להתעמעם. אז הייתי מקבלת בצורה סבירה את התנהגותו של איתי.
צודקת. אני אנסה לעבוד על הקטע הזה עוד.1. אולי להדגיש יותר חלקים שלא הבנו (נגיד לתאר יותר את החושך המיוחד של הצינוק שלך, במקום להסתפק ב"מגש אדום" ותו לו)
2. אולי להשמיט חלקים מיותרים שבלבלו אותנו
3. אולי להוסיף חומר שחשבת שכולם יודעים אבל מסתבר שלא (למשל עניין האנדרלנין. היית יכולה להוסיף לטקסט: הוא אפילו לא חשב לישון, דמו רץ בעורקיו והדופק שלו הרעים באוזניו.- כדי להבהיר לנו את העניין הזה)
5. לזכור להסביר בהמשך מידע שחסר לנו (נגיד את העניין שרועי מחק את הרשומות הסלולריות)
ברור שזה לא הצעד הכי גאוני שהוא היה יכול לעשות אבל הוא ילד וזה הגיוני, אפשר להבין את זה ובאמת הוא לא חייב להיות גיבור על.אז מה אתם חושבים על הצעד שעשה איתי? אתם מבואסים או מגבים אותו? ומה נראה לכם שיקרה?
מי יודע לאן יזרוק את איתי אח"כ- אם ישאיר אותו בכלל בחיים.ממה אתם חוששים.
אני מצפה שרועי לא ימצא את האוצר ושיהיה המשך וסוף מפתיע.ספרו לי מה בא לכם שיקרה עכשיו
זה הסוף?והנה, בסוף זה אכן קרה. הסוף הכי לא אופטימי ולא מיתמר להיות מיס פרפקט.
בהנחה שהאוצר הינו כסף - זהו צעד מתבקש.אז מה אתם חושבים על הצעד שעשה איתי?
א. הוא ישוחרר כשרועי כבר יגיע לאוצר ויתנדף לחו"ל.ומה נראה לכם שיקרה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: