פרווה תפריט לשבת קודש

מלמלה!!

משתמש מקצוען
* חזה בצילי,
נקרא ל @מלמלה!! לתת את המתכון האלוף שלה.
חן חן,
אז ככה-
חותכים את החזה לחתיכות קטנות (כמו שניצלונים קטנים) אני אישית אוהבת חתיכות ממש קטנות כמעט כמו שווארמה - אבל כל אחד לפי הטעם שלו.
שופכים לתוך קערה שמן, פפריקה מתוקה, גריל עוף, קצת כמון, שום גבישי, פלפל שחור ומלח ומערבבים.
טובלים את החתיכות של העוף ברוטב ושמים על תבנית אפיה.
ואז מעל החתיכות בתנית שופכים באופן אחיד כמות די נחמדה של צ'ילי מתוק (לא יודעת להגיד בדיוק כמה, לפי העין...)
שמים בתנור שמכוון מראש ל180 מעלות את התבנית מכוסה עם נייר כסף לרבע שעה.
אחרי רבע שעה מוציאים את הנייר כסף ומשאירים את העוף לעוד כרבע שעה - עשרים דקות עד שמשחים.
בתאבון!! :p
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
בלת"ק חלקי
סלטים נראה לי כבר כתבו הכל...
כנ"ל דגים- מכינה בד"כ מושטים או סלומון בסגנון מרוקאי או חריימה.
מנה עיקרית מה שנראה לי לא כתבו עדיין:
עוף צלוי על הגריל (מבשלת כרעיים בתוך סיר המרק, כשהעופות מוכנים מוציאה אותם, משרה במרינדה של: שמן + שמן זית, שום כתוש\אבקת שום גבישי, מלח, פפריקה, מעט כמון.- 5 דקות מכל צד על גריל חשמלי וזה מוכן. חשוב מאוד להניח את התבנית כ"קומה שניה" על הפלטה\בלעך כדי שיישאר עסיסי וטעים).
עוף בסגנון סיני.
עוף עם שומר.
עוף עם בצל מאודה.

תוספות:
תפו"א עם פטריות.
זיתים עם קוביות סלרי.
אורז בתנור עם ירקות.
אטריות ביצים.
קישואים ממולאים.
תפו"א ממולאים.
בטטה בתנור.
אפונה\שעועית ירוקה\ קישואים- ( מאוד משדרג להוסיף לסיר עלה דפנה אחד, ולפני שמכניסים את הירק לטגן בצל + סלרי קצוץ)
 

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
התפריט שלנו ממש פשוט ומתבסס בעיקר על דגש לסלטים חיים והתאמה לילדים.
סעודה ראשונה:
חלת כוסברה מקמח 80%. טעימה מאד.
סלטים:

טחינה
ממרח חומוס ביתי.
סלט סלק חי (קוצצים דק עם גזר סלרי שום ותבלינים).
פסטו
ממרח זיתים
חצילים בתחמיץ עם קוביות בצל סגול וגמבה.
שניצל חציל (עם בלילה טעימה במיוחד)
סלט ביצים (לא כל כך מחבבת מיונז אבל הקטן החליט שהוא אוכל רק "סלט ביצות").
סלט עגבניות שרי, פטריות טריות, עשב תיבול וצנוברים.
סלט חסה.
סלט כרוב חי- לרוב כרוב לבן או לבן וסגול פרוסים לשיערות דקות עם כוסברה או בצל ירוק, שומשום ותבלינים.
אבוקדו עם בצל ירוק.
סלט בצל סגול ובזיליקום.
סלט עגבניות שרי, פלפל חריף ושום.
סלט אדממה וצנוניות
מלפפונים חיים פרוסים ללא תיבול- כן!
(כשיש אורחים אנחנו מוסיפים עוד סלטים).
לשמחתי החלק האהוב על הילדים בסעודה זה הלחם והסלטים ולכן אנחנו משקיעים בו יותר מכל חלק.
דגים מרוקאיים. לפעמים מגוונים עם סלמון בתנור. כשיש אורחים אנחנו מכינים שני סוגים.
תבשיל חומוס מרוקאי- לא תמיד.

מרק ירקות סמיך (כתום/ אפונה/ירוק/אחר)- רק בחורף.

אנחנו לא מגישים מנה שניה בלילה כי נוכחנו לראות שאף אחד לא אוכל.

סעודה שניה
חלה מקמח מלא 80%.
סלטים - כמו בלילה.כמובן שאת הסלטים החיים אני מכינה במקום ולפעמים מוסיפה עוד סלט חי חדש.
חמין- צמחוני ואהוב על כולם (חוץ ממני. אני לא אוכלת חמין) , מכיל תפו"א , בטטות, בצל, שום, גריסי פנינה, חומוס ושעועית.
מנה בשרית- קציצות בשר ברוטב בצלים / עוף בתנור ברטבים שונים.
אורז עם תוספות- כל פעם משהו אחר.
בטטות בתנור עם שמן זית, מלח גס וקצח- מנה חובה בכל שבת שהיא.

סעודה שלישית
חלה מקמח מלא 80%
דגים מרוקאיים שנותרו מסעודה ראשונה או סלמון בתנור
סלט טונה לילדים
טחינה וחומוס
סלט שוק- חתיכות גדולות של מלפפון, עגבניה, גזר, סלרי, צנוניות, גמבות בצבעים. יותר בריא לאכול ירקות חתוכים גס.
פשטידה כלשהי.
כשיש אורחים אנחנו מכינים סלטים מיוחדים לסעודה זו ולחמניות שום או סמבוסק.
נשמע טעימממממ!
מעוניינת במתכונים של סלט חומוס ביתי, פסטו וממרח זיתים. תודה רבה!
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בשמחה,

מבשלים כוס עדשים כתומות כ 20 דקות עד התרככות.
מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית,
מיץ מלימון סחוט שלם,
3-4 שיני שום
מעט מלח

טוחנים היטב במקל בלנדר
ממש מזכיר טעם של חומוס אמיתי, והכי כיף- בריא!!
 

מ. י.

משתמש מקצוען
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
@חני גרינשטיין , אני מעולם לא מכינה עוף עם העור, אם אני יאפה את העוף בלי עור נראה לך שהוא יתייבש?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נשמע טעימממממ!
מעוניינת במתכונים של סלט חומוס ביתי, פסטו וממרח זיתים. תודה רבה!
פסטו כאן
ממרח זיתים כאן:
לגבי חומוס אין לי מתכון אחד. יש את של אפרת ליכטנשטט , דבורה סורוצקין או חומוס להמונים.
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
טוב אז גם לי כרגיל נמאס להכין כל שבת אותו דבר
אז החלטתי להתארח כל שבת אצל מישהי אחרת בלי שהזמינה אותי:)
אז השבת אני מתארחת אצל חניפו


מכינה באופן כללי לשבת:
חלות
סלט זיתים
קונה מטבוחה, סלט פטריות, טחינה (מסוימת), דיפ עגבניות
סלט חסה
סלט כרוב
סלט מלפפונים

ליל שבת:
דגים - סלמון בירקות/ סלמון מרוקאי/ רולדה ווייט פיש ברוטב חריף
מרק עוף עם ירקות וקניידאלאך
עוף - עוף ביין/ עוף עם ירקות/עוף עם פטריות/פרגיות ממולאות
תוספת של ירק - ירקות מוקפצים/שעועית ירקוה/ פטריות ובצל (למי שיש עוד רעיונות אשמח)
2 תוספות של פחמימה - אורז עם ירקות/פירה/תפו"א אפויים/תירס

שבת בבוקר:
כבד קצוץ/כבד עם בצל מטוגן/ בלינצ'עס במילוי ירקות/בורקס במילוי בשר
טשולנט עם קישקע וקוגל

סעודה שלישית:
סלט ביצים
קציצות טונה/פשטידת פטריות של העני בעיקרון דואגת למנה עיקרית אחת ומגוונת לפי הקריזות.
אשמח לקבל פירוט מתכונים לסלטים
וכן מתכון לפרגיות ממולאות ולקציצות טונה
המון תודה
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
מכינה באופן כללי לשבת:
חלות
סלט זיתים
קונה מטבוחה, סלט פטריות, טחינה (מסוימת), דיפ עגבניות
סלט חסה
סלט כרוב
סלט מלפפונים

ליל שבת:
דגים - סלמון בירקות/ סלמון מרוקאי/ רולדה ווייט פיש ברוטב חריף
מרק עוף עם ירקות וקניידאלאך
עוף - עוף ביין/ עוף עם ירקות/עוף עם פטריות/פרגיות ממולאות
תוספת של ירק - ירקות מוקפצים/שעועית ירקוה/ פטריות ובצל (למי שיש עוד רעיונות אשמח)
2 תוספות של פחמימה - אורז עם ירקות/פירה/תפו"א אפויים/תירס

שבת בבוקר:
כבד קצוץ/כבד עם בצל מטוגן/ בלינצ'עס במילוי ירקות/בורקס במילוי בשר
טשולנט עם קישקע וקוגל

סעודה שלישית:
סלט ביצים
קציצות טונה/פשטידת פטריות של העני בעיקרון דואגת למנה עיקרית אחת ומגוונת לפי הקריזות.



את לא רוצה אותי שבת אצלך ?
אני אשה נחמדה ?
 

רישל

משתמש פעיל
וואו, איזה אשכול...
מלא אוצרות, רק צריך את הזמן :rolleyes:

אז בלת"ק חלקי וסליחה אם כבר ענו על השאלות האלה -
אני רוצה בבקשה את המתכונים של:

תבשיל אחד של אורז עם בשר ותפו"א קריספיים בתחתית. (כן כן, לקחנו מהפרסים)
כרוב ברוטב חמאת בוטנים

תודה רבה!

ובנוגע ליאפצק, שהוא באמת אחד המאכלים המוצלחים,
יש למישהי טיפ מה לעשות כדי שלא יישרף בתחתית?
תמיד אני זורקת חלק...
אולי @תמרוווש ?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש למישהי טיפ מה לעשות כדי שלא יישרף בתחתית?
תמיד אני זורקת חלק...
אולי @תמרוווש ?
תמיד נשרף...
זה הטעים בזה
בכל מקרה לא אמור להישרף הרבה , אני מניחה בתחתית הסיר ניר אפיה גזור,
משמנת היטב
ועליו מניחה את היאפצ'ק.
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
טוב אז @חניפו לא עונה
ולכן אתארח אצל חני גרינשטיין
מקווה שאת מוכנה לקבל אותי :)

ליל שבת
חלות ביתיות מחוממות על הפלטה
סלטים :
חומוס (ביתי)
טחינה (כנ''ל)
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
ממרח ביצים
ערבי
עגבניות שרי עם זיתים
חסה בכל מיני תיבולים
כרוב סגול ולבן כל מיני...
(לא כל שבת יש הכל, כן? אבל יש גם עוד הרבה סוגים שמגיעים מדי פעם)
דגים: דג קרפיון / מושט ברוטב פלפלים חריף / מושט / דניס בתנור - יש כמה מתכונים, מגוונים. / סול ממולא
בחורף - מרק עוף עם אטריות/קניידלאך/ שקדי מרק
מנה עיקרית - פרגיות ממולאות בתנור / עוף עם אורז וירקות בתנור / כרעיים עוף עם פירורים בתנור / עוף צלי בסיר - יש לי כמה, מגוונת.
תוספות - אורז, תפו''א אפויים, פשטידת ירקות או תפו''א, אנטי פסטי, מוסקה, קוביות חזה עוף עם פלפלים ברוטב אדום (מתכון משגע מניקי ב.)
מנה אחרונה - הכי אהוב - סלט פירות בחורף ואבטיח מלון בקיץ.
לפעמים מכינה גלידה או רפרפת, לפעמים לפתן פירות מבושלים.
אחרי הסעודה (אחרי שמפנים את השלחן ומדיחים כלים) - פיצוחים ועוגות, בחורף תה

שבת בבוקר
מנה ראשונה - ביצים מהטשולנט מרוסקות ומתובלות + כבד קצוץ או קוביות ברוטב + סלטים
מנה עיקרית - טשולנט+ שניצלים או פסטרמה וקיגל אטריות או תפו''א.
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת עם תוספת של סלטים חלביים בקיץ (גבינות שמנת, קוביות גבינה בולגרית בחסה וכדו')
דגים - געפילטע פיש (אמא שלי שולחת כל שבוע), קציצות טונה / סלמון, סלט טונה עם ביצה קשה, דגים מעושנים
משהו נחמד לתוספת- פשטידה (ירקות, פטריות, בצל, תירס) או נודלס עם ירקות או פסטה מוקרם
משהו מתוק לקינוח - בלינצ'עס, עוגת גבינה, עוגת שמנת וכדו' עם כוס קפה.

מלווה מלכה
משתדלת לאפות פת חמה (לחמניות, פוקאצ'ות, בייגלס וכדו')
לפעמים זה רק טוסט...
לפעמים נחה עלי הרוח ומבשלת אוכל ממש - מוקרמים, שקשוקה ועוד וכמובן סלט ירקות חי.
לקינוח כוס קפה עם עוגה שנשארה (או לא) משבת.

שבוע טוב.
מתכונים אני לא צריכה כבר רשמת כמעט הכל
הלוואי ואני יספיק עשירית ממה שרשמת
איזה עוגה/ות את מכינה לשבת? אשמח למתכון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה