לגמרי... רק ביררתי אם אצלי בבית יוכל הפאי הרועים להוות תחליף לטשולנט... גם אנחנו מענגים את השבת בעוד אי אלו דברים, מלבד טשולנט...@sth העניין ההלכתי הוא לאכול משהו שהוטמן וזה יכול להיות גם כוס מים חמים. וזאת כדי להיבדל מהצדוקים.
הטשולנט/חמין/טבית הוא מנהג שיסודותיו בהררי קודש אך בלי סתירה אם מישהו חפץ לענג את השבת בפאי רועים הוא אינו עובר על ההלכה.
איזה כייףתודה ל @נר ריחני, היה מושלם! טעים מאוד!
אפשר מתכוןנשמח למתכון.
כנ"ל
תודה רבה למעלות הרעיון של היאפצ'וק!
בחיי לא שמעתי על הדבר הזה אבל החלטתי לקפוץ למים ולנסות..
יצא מעולה!!
אימצנו...
אשמח מאוד למתכון!!
היה מעדן. תודה!בטוחה שכתבתי... אבל אכתוב שוב.
פטריות בטעם כבד:
מטגנים כ- 5 בצלים חתוכים לקוביות
עד להזהבה מלאה, טיגון של כשעה.
מצננים מעט.
מכניסים לקערה ומוסיפים
חבילה או שתיים של פטריות (תלוי בכמות ובגודל הבצל)
2-3 ביצים קשות
סילאן
חופן אגוזי מלך גרוסים
טוחנים למרקם חלק ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מעדן!!
כרוב בחמאת בוטנים אעלה בהמשך אי"ה
כיף לשמוע, תודה!היה מעדן. תודה!
נשמע ממש טוב!אני כל היום ברחרוחים אחרי מתכונים משובחים של סלמון, ואוהבת לגוון
אז יש לי שלל גדול...
זה למשל דג עסיסי ומעולה.
אני אוהבת את הכמות הזו של הרוטב על לא-הרבה פרוסות (מקסימום 5-6) אז לפעמים פשוט מכפילה כשהקהל גדול:
דג ברוטב אדום פיקנטי עם שומשום
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב סויה
3 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות פפריקה מרוקאית
כפית מלח
כפית סוכר
פלפל שחור
לערבב ולשפוך על הדגים לפזר שומשום
לאפות 17-18 דק' על 200 לא מכוסה.
תמיד יוצא מושלם ומלא בטעם, ולא מאכזב.
מה שחשוב להקפיד בסלמון, בכל מתכון, זו אפיה מינימלית ממש. רק עד שהדג מתחיל להבהיר, ומזלג ננעץ בו בקלות.
אמנם אשכול ישן אבל רוצה להכין, יש משהו שאפשר להחליף/או להוריד את האגוזים? (אלרגיה)בטוחה שכתבתי... אבל אכתוב שוב.
פטריות בטעם כבד:
מטגנים כ- 5 בצלים חתוכים לקוביות
עד להזהבה מלאה, טיגון של כשעה.
מצננים מעט.
מכניסים לקערה ומוסיפים
חבילה או שתיים של פטריות (תלוי בכמות ובגודל הבצל)
2-3 ביצים קשות
סילאן
חופן אגוזי מלך גרוסים
טוחנים למרקם חלק ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מעדן!!
כרוב בחמאת בוטנים אעלה בהמשך אי"ה
יש הרבה סגנונות כמו פשטידת בצל, פיטריות, תפו"א. הכנתי לחג פשטידת הרועים שזה פירה בשר ושוב פירה יצא מושלם!קופצת על האשכול ....
מה אפשר להכין כתוספת לצ'ולנט ? איזו פשטידה או משהו בסגנון ..
אשמח לרעיונות , תודה
האמת שהאגוזים נותנים את הטעם,אמנם אשכול ישן אבל רוצה להכין, יש משהו שאפשר להחליף/או להוריד את האגוזים? (אלרגיה)
אני מכינה פסטרמה ביתיתמה אפשר להכין כתוספת לצ'ולנט ? איזו פשטידה או משהו בסגנון ..
בראש השנה הכנו ללא אגוזים ויצא טעים. אח''כ כבר המשכנו ככה..אמנם אשכול ישן אבל רוצה להכין, יש משהו שאפשר להחליף/או להוריד את האגוזים? (אלרגיה)
הכנתי לשבת, יצא פצצה! תודה!כרעיים עוף עם פירורים
כמה פשוט, ככה טעים
מכינה משחת תיבול לעוף - שום כתוש, פפריקה מתוקה ושמן (לפעמים מוסיפה עוד דברים כמו חרדל, רוטב סויה, רוטב צ'ילי)
מורחת את חלקי העוף (מסירה קודם את העור, כי לא אוהבים אצלנו לאכול את העור, והציפוי הוא החלק הכי טעים, מה גם שבגלל הציפוי, העוף לא מתייבש למרות העדר העור)
מניחה בתבנית, מפזרת מעל פירורית זהב ולתנור.
שעה מכוסה ועוד חצי שעה גלוי (בחום 250 מעלות)
בהצלחה
תודה שחזרת עם דיווח.הכנתי לשבת, יצא פצצה! תודה!
ולא רק אני, גם גיסתי שהתארחה אצלי אהבה מאד ולקחה מתכון!תודה שחזרת עם דיווח.
כיף לי לדעת שמישהו משתמש במה שטרחתי לכתוב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: