פרווה תפריט לשבת קודש

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
טוב אז גם לי כרגיל נמאס להכין כל שבת אותו דבר
אז החלטתי להתארח כל שבת אצל מישהי אחרת בלי שהזמינה אותי:)
אז השבת אני מתארחת אצל חניפו



אשמח לקבל פירוט מתכונים לסלטים
וכן מתכון לפרגיות ממולאות ולקציצות טונה
המון תודה
איזה סלטים? יש לי המון והם מתחלפים בקצב
פרגיות ממולאות הם בלי מתכון, מגרדת ירקו איך שבא לי, מערבבת עם עוף טחון ממלאה את הפרגיות, מכסה את כל הפרגיות בפלפלים מכל הכיוונים כדי שלא יתייבש מתבלת, לתנור וחסל

קציצות טונה אין לי את המתכון זמין והמחשב השני נשבר לו המסך לכן לא מכינים קציצות טונה עד להודעה החדשה או עד שיהיה לי כוח להתקשר לאמא שלי לבקש ממנה את המתכון
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
איזה סלטים? יש לי המון והם מתחלפים בקצב
פרגיות ממולאות הם בלי מתכון, מגרדת ירקו איך שבא לי, מערבבת עם עוף טחון ממלאה את הפרגיות, מכסה את כל הפרגיות בפלפלים מכל הכיוונים כדי שלא יתייבש מתבלת, לתנור וחסל

קציצות טונה אין לי את המתכון זמין והמחשב השני נשבר לו המסך לכן לא מכינים קציצות טונה עד להודעה החדשה או עד שיהיה לי כוח להתקשר לאמא שלי לבקש ממנה את המתכון


התכוונתי סלט זיתים סלט פטריות, , דיפ עגבניות
סלט חסה
סלט מלפפונים

ובסוף שבת הבאה אני יכין את התפריט שהכנת
עד אז אולי תשיגי את המתכון של הקציצות :)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב אז @חניפו לא עונה
ולכן אתארח אצל חני גרינשטיין
מקווה שאת מוכנה לקבל אותי :)


מתכונים אני לא צריכה כבר רשמת כמעט הכל
הלוואי ואני יספיק עשירית ממה שרשמת
איזה עוגה/ות את מכינה לשבת? אשמח למתכון
מוזמנת. אבל השבת אנחנו ממש בקטנה.
עדיף לך בשבת הבאה.

עוגה?
כנראה קפה.
 

P.S.

משתמש מקצוען
ובנוגע ליאפצק, שהוא באמת אחד המאכלים המוצלחים,
יש למישהי טיפ מה לעשות כדי שלא יישרף בתחתית?
תמיד אני זורקת חלק...
אולי @תמרוווש ?
אני משאירה בתנור דולק על 100 מעלות עד שבת בבוקר.
(יש בזה דיעות שונות בנוגע לפתיחת התנור בשבת, אפשר להשאיר עם שעון שבת שיכבה לפני הסעודה)
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
התכוונתי סלט זיתים סלט פטריות, , דיפ עגבניות
סלט חסה
סלט מלפפונים

ובסוף שבת הבאה אני יכין את התפריט שהכנת
עד אז אולי תשיגי את המתכון של הקציצות :)
סלט זיתים - 1 זיתים
1 ביצה
2 שיני שום
1/2 כוס שמן
קצת מלח
דזזזזשששששש (זה הרעש של הבלנדר מוט)
טוב גם בהקפאה

דיפ עגבניות, הרבה עגבניות ושמן לפי העין, מוסיפים מלח עושים עוד פעם את הדזזזשששששש רק שהפעם ארוך מאוד ובמעבד מזון משהו כמו 10 דק' עד שזה נהיה כמעט כתום

סלט פטריות הוא קנוי
סלטי חסה ומלפפונים המתכונים כנ"ל של הטונה
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה בסדר
גם בקטנה ממלא אותנו די והותר
בקושי מנה ראשונה אנחנו מצליחם לאכול ...
תוכלי לכתוב את המתכון של העוגת קפה ?
המתכון שאני מכינה כתוב פה:
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
סלט זיתים - 1 זיתים
1 ביצה
2 שיני שום
1/2 כוס שמן
קצת מלח
דזזזזשששששש (זה הרעש של הבלנדר מוט)
טוב גם בהקפאה
מה זה 1 זיתים? קופסת שימורים?
איזה ביצה? קשה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן, קופסת שימורים אחת
אני עושה עם ביצה חיה, חמותי עושה בקיץ עם ביצה מבושלת
@הרי זהב גמני נוהגת כך.
הביצה מיותרת וגם לא בריאה. כנ"ל המלח.
אם את רוצה לשפר למרקם ממרחי את פשוט יכולה לזלף שמן זית במהלך הטחינה.
ואם את רוצה לשפר פלאות את טעמו של הממרח, נסי זיתים חרוזית שקונים במשקל במעדניות של אושר עד או כל חנות אחרת. הבדל שמיים וארץ
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב גמני נוהגת כך.
הביצה מיותרת וגם לא בריאה. כנ"ל המלח.
אם את רוצה לשפר למרקם ממרחי את פשוט יכולה לזלף שמן זית במהלך הטחינה.
ואם את רוצה לשפר פלאות את טעמו של הממרח, נסי זיתים חרוזית שקונים במשקל במעדניות של אושר עד או כל חנות אחרת. הבדל שמיים וארץ
אני נותנת הרתחה קצרה לזיתים-במים ומסננת -לפני הטחינה.
לדעתי מעדן את טעם הזיתים.
 

אזרחית אמריקאית

משתמש מקצוען
לגבי יאפצ'ק כדי שהתחתית לא תשרף אני שמה בתחתית הסיר ניר אפיה.משמנת קצת את ניר האפיה ולפני שבת מוסיפה קצת מים לסיר ומניחה על גבי קומה שניה מתחילת שבת ועד הבוקר. יוצא מצוין.
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
@חני גרינשטיין
היה טעים וכיף להתארח אצלך השבת
העוף עם האורז יצא מושלם
וגם החציל קלוי עם טחינה חתכתי לחצי כמו שרשמת ולא קילפתי שפכתי מעל טחינה
יצא מהמם בהגשה וכמובן בטעם

תודה רבה
והשבת אני אצל @חניפו
בטוח יהיה גם טעים
אולי השגת את המתכונים הנעלמים ?
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@חני גרינשטיין
היה טעים וכיף להתארח אצלך השבת
העוף עם האורז יצא מושלם
וגם החציל קלוי עם טחינה חתכתי לחצי כמו שרשמת ולא קילפתי שפכתי מעל טחינה
יצא מהמם בהגשה וכמובן בטעם

תודה רבה

הייתם אורחים נהדרים!
שקטים ובלתי מעיקים.

מוזמנים בשמחה שוב1
 

dini pitrkowski

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
ווייט פיש ברוטב חריף
קונה רולדה של אושן גורמה/אנגרס/A&B
מאדה:
3 בצלים פרוסות לטבעות
4 גמבות (אפשר רק אדומות ואפשר חצי אדם וחצי צהוב) פרוסות לטבעות
1-2 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאת אוהבת) קצוץ
5 שיני שום פרוסות
אחרי בערך 10 דק' של אידוי מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות של 260 מ"ל
נותנת לזה קצת לבעבע ואז מוסיפה 1/2 ליטר מים
מטבלת ב - גבישי שום, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל
אחרי בערך 10 דק' של בישול לוקחת את הרולדה פורסת אותה לפרוסות ומכניסה לסיר, הפרוסות חייבות להיות קפואות אחרת זה מתפרק ונהיה עיסה של ווייט פיש בסיר
מבשלת על אש נמוכה מאוד ל-3 שעות ומעבירה מיד לפלטה לפחות ל-4 שעות.
ככל שזה מתבשל יותר זמן זה יוצא יותא עסיסי כי הדג סופג יותר רוטב.
המתכון הזה יכול להתאים גם לגלילי קרפיון טחון ללא שום תוספות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה