לבצק:
חצי קילו קמח לבן (אני מכינה 80% כאמור)
רבע כוס סוכר
כפית וחצי שמרים יבשים
כף זרעי פשתן
כוס מים פושרים (בקמח מלא ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).
כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה דק.
ודאיניתן להשמיט את זרעי הפשתן?
@Kings hwy , בשמחה !
אצלני גם עושים ככה, אבל את החצילים אופים משוח בשמן.אצלנו במקום חביתה שמים ביצים קשות.
חציל מטוגן+בצל מטוגן+ביצה קשה, מלח ופלפל.
מעניין אם יש הבדל...
אצלינו הכי אוהבים מושט עם בטטה, לימון, עגבניה ושום.טוב..
אז לאור המצב, שוב שבת בבית!!
תעזרו לי פליז לגוון את המנה העיקרית ואת הדג (מושט השבוע)
כל רעיון יתקבל בברכה!
תודה!..
שימי לב שאיחדתי את התגובה שלך עם אשכול מגוון מאד.טוב..
אז לאור המצב, שוב שבת בבית!!
תעזרו לי פליז לגוון את המנה העיקרית ואת הדג (מושט השבוע)
כל רעיון יתקבל בברכה!
תודה!..
מעניין אותי (:אין לי אותו כתוב אז רק אם זה מעניין אותך אני אכתוב
עבור 3 יחידות פילה מושט:מעניין אותי (:
אשמח מאד למתכון.
בשני המקרים יוצא דג ברוטב חמצמץ-פיקנטי חלומי. מומלץ לאכול עם הרבה חלה ביתית טריה.
שמחה לשמוע!תודה גדולה! הכנתי לשבת את הדג הנ"ל, יצא מעולה.
שווה לנסות. אישית אני שייכת לקבוצה מוזרה שלא אוהבת תפו״א בתוך הדגים שלה.אפשר אולי גם לגוון את הבטטות בתוספת תפוחי אדמה שיכולים לקבל גוון חדש מהטעם הלימוני.
תנוח דעתךלטעמי, כאמור, שמשתמש במוסיפי טעם לא חוקיים מעין אלו).
אפשר גם להוסיף ביצה קשהעוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.
שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.
במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בבלנדר מקל.
* חזה בצילי,אך במנות עיקריות עדיין חסר לי.. אשמח לשמוע.
ול-* פסטייה אישית מגולגלת.
נשמעת מנה כבדה וממש טובה!* סופריטו - בשר עם תפו״א מטוגנים ומבושלים.
פסטיה אישית -חזות לא כ"כ שבתי בעיניי,
אך אשמח מתכונים ל-
ול-
נשמעת מנה כבדה וממש טובה!
תודה!פסטיה אישית -
הכנתי לאחרונה את המתכון של עז תלם עם חמוציות במקום צימוקים ובתוספת משמשים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: