פרווה תפריט לשבת קודש

כחול רויאל

משתמש מקצוען
לבצק:
חצי קילו קמח לבן (אני מכינה 80% כאמור)
רבע כוס סוכר
כפית וחצי שמרים יבשים
כף זרעי פשתן
כוס מים פושרים (בקמח מלא ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).
כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה דק.

ניתן להשמיט את זרעי הפשתן?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
@רחל סרולוביץ
אשמח למתכון לסלט חציל בטעם כבד
ולממרח זיתים

הרשימה שלך כל כך מכבדת את השבת!
@Kings hwy , בשמחה !

סלט חצילים בטעם כבד:
לפרוס חציל גדול וקל משקל לפרוסות בעובי 1 ס"מ
להניח על נייר סופג, לפזר מלח ולהשאיר לרבע שעה
לספוג את הנוזלים שהופרשו מהחציל
לטגן את הפרוסות.
במקביל לטגן בצל חתוך לקוביות,
כשמזהיב היטב להוסיף 3 ביצים טרופות
לקשקש לחביתה עם בצל.
לטחון בבלנדר את החצילים המטוגנים
החביתה עם הבצל
שן שום
מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצא נהדר!

ממרח זיתים:
בבלנדר-
קופסת זיתים ללא גלעין (אפשר להרתיח בסיר עם מי ברז כדי להוציא את טעם הלוואי של הזיתים, לא חובה)
3 שיני שום
שלושת רבעי כוס ח"פ של מיונז
מלח
זה הכל :)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אצלנו במקום חביתה שמים ביצים קשות.
חציל מטוגן+בצל מטוגן+ביצה קשה, מלח ופלפל.
מעניין אם יש הבדל...
אצלני גם עושים ככה, אבל את החצילים אופים משוח בשמן.
ככה גם עם קישואים בטעם כבד
ואותו דבר בפטריות בטעם כבד
 

shirdvona

משתמש פעיל
טוב..
אז לאור המצב, שוב שבת בבית!!
תעזרו לי פליז לגוון את המנה העיקרית ואת הדג (מושט השבוע)
כל רעיון יתקבל בברכה!
תודה!..
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
טוב..
אז לאור המצב, שוב שבת בבית!!
תעזרו לי פליז לגוון את המנה העיקרית ואת הדג (מושט השבוע)
כל רעיון יתקבל בברכה!
תודה!..
אצלינו הכי אוהבים מושט עם בטטה, לימון, עגבניה ושום.
מתכון שלי שהתבסס על מתכון של עז תלם.
אין לי אותו כתוב אז רק אם זה מעניין אותך אני אכתוב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טוב..
אז לאור המצב, שוב שבת בבית!!
תעזרו לי פליז לגוון את המנה העיקרית ואת הדג (מושט השבוע)
כל רעיון יתקבל בברכה!
תודה!..
שימי לב שאיחדתי את התגובה שלך עם אשכול מגוון מאד.
מוזמנת לעבור עליו.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מעניין אותי (:
אשמח מאד למתכון.
עבור 3 יחידות פילה מושט:
חצי בטטה מקולפת ופרוסה לפרוסות בינוניות. עגבניה פרוסה. לימון מקורצף היטב מחשש כנימות (אפשר לקלף אם יש כאלו שמטעמי כשרות לא נוהגים) ופרוס - בלי 2 הקצוות. 4-5 שיני שום קלופות שלימות.
שליש כוס שמן זית וקנולה מעורב, לתוכו מערבים חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית פפריקה וחצי כפית כמון או גריל דג.
הגרסה הארוכה והמבושלת: מחממים בסיר רחב כף שמן. מסדרים את הירקות ומטגנים כ5 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים מכוסה כ20 דקות.
מניחים את פרוסות הפילה מעל (לאחר השריה במלח ולימון, למי שרוצה), ומורחים מעל מהשמן המתובל.
מעסים ככף שמן על כל פילה עד שמצופה טוב, את שאר השמן שופכים על הירקות מסביב.
מבשלים כחצי שעה עד שהדג מוכן, ב5 דקות האחרונות מוסיפים מעל הדג פטרוזיליה קצוצה.
הגרסה המקוצרת והלא-פחות-טובה:
מסדרים את הירקות בתבנית תנור קשיחה או בסיר שמתאים לתנור.
מניחים מעל את הדגים, מורחים שמן כנ״ל, שופכים על הירקות את שארית השמן ורבע-חצי כוס מים.
אופים מכוסה כ45 דקות. לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה.
בשני המקרים יוצא דג ברוטב חמצמץ-פיקנטי חלומי. מומלץ לאכול עם הרבה חלה ביתית טריה.
שבת שלום!
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בשני המקרים יוצא דג ברוטב חמצמץ-פיקנטי חלומי. מומלץ לאכול עם הרבה חלה ביתית טריה.

תודה גדולה! הכנתי לשבת את הדג הנ"ל, יצא מעולה.
אישית, הייתי מפחיתה בכמות הלימון, כדי שגם אלו שפחות מתחברים לחמוץ ייהנו מהמנה. אפשר אולי גם לגוון את הבטטות בתוספת תפוחי אדמה שיכולים לקבל גוון חדש מהטעם הלימוני. לאחר טעימה הימרתי והוספתי מעל עוד תוספת בלתי חוקית של תיבולית קנור בטעם פטרויזיליה שום. גם מוצלח (לטעמי, כאמור, שמשתמש במוסיפי טעם לא חוקיים מעין אלו).
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה גדולה! הכנתי לשבת את הדג הנ"ל, יצא מעולה.
שמחה לשמוע!
אכן, המתכון מותאם לחיך אוהב חמיצות וחבל שלא הדגשתי.
תודה על החידוד!
אפשר אולי גם לגוון את הבטטות בתוספת תפוחי אדמה שיכולים לקבל גוון חדש מהטעם הלימוני.
שווה לנסות. אישית אני שייכת לקבוצה מוזרה שלא אוהבת תפו״א בתוך הדגים שלה.
לטעמי, כאמור, שמשתמש במוסיפי טעם לא חוקיים מעין אלו).
תנוח דעתך:p
אמנם בתיבוליות אני לא משתמשת, אבל יש לי בהחלט גילטי פלז׳ר בדוגמת מוסיפי טעם לא חוקיים אחרים:rolleyes:
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.



חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.

במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בבלנדר מקל.
אפשר גם להוסיף ביצה קשה
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מאחר ושוב קפץ האשכול לאור,
מחפשת שוב לגוון והפעם במנות עיקריות ותוספות.
את המנה הראשונה, סלטים וקינוחים הגיוון חוגג,
אך במנות עיקריות עדיין חסר לי.. אשמח לשמוע.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אך במנות עיקריות עדיין חסר לי.. אשמח לשמוע.
* חזה בצילי,
נקרא ל @מלמלה!! לתת את המתכון האלוף שלה.
* פרגיות או חזה עם פירות יבשים, שלא אתיאש מלהמליץ עליו :)
* פסטייה אישית מגולגלת.
* נאגטס עוף
* כבד בצילי
* סופריטו - בשר עם תפו״א מטוגנים ומבושלים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חזות לא כ"כ שבתי בעיניי,
אך אשמח מתכונים ל-

ול-

נשמעת מנה כבדה וממש טובה!
פסטיה אישית -
הכנתי לאחרונה את המתכון של עז תלם עם חמוציות במקום צימוקים ובתוספת משמשים.
יצא מטורף.
ל @shira bira יש מתכון שנראה ממש מבטיח.
סופריטו -
בחיים לא יצא לי לכתוב את הכנתו כמתכון ומדובר במספר שלבים,
אעשה את זה בע״ה הערב או מחר.
(אא״כ גם פה, @מלמלה!! תתנדב לעשות את זה בשבילי;))
וכן, זו מנה בהחלט כבדה.
בקיץ היא אפילו מחליפה אצלינו לפעמים את החמין.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה