פרווה תפריט לשבת קודש

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מחפשת מתכון טוב ליאפצ'ק (עשיתי חיפוש וחפרתי בכל פרוג ולא מצאתי משהו ברור).
יש לי נתח פלאנקען אסאדו (9).
אני רוצה לדעת אם צריך לבשל/לצרוב את הבשר לפני ההכנה,
כמה זמן לאפות, ואם על חום נמוך או גבוה,
כמה זמן הוא צריך להיות על הפלטה (עם מים/בלי),
אם בישלו את הבשר קודם, אם גם צריך פלטה.
ועוד טיפים...
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
סעודת ליל שבת:
חלות (קנויות)
סלטים -
קוביות בטטה בדבש ושום
סלט פטריות וביצים
טחינה
עגבניות שרי עם שמנ"ז ועשב כלשהוא (פטרוזיליה/שמיר/בצל ירוק)
סלט זיתים ופטריות ברוטב עגבניות
חצילים על האש טחון
דגים -
מושט בעשבי תיבול ולימון/סלמון בעשבי תיבול ולימון
מרק -
"לוקשאלאך" - קניידאלאך(מאמא) - שקדי מרק
עוף -
בדר"כ בתנור עם סגנון תיבול משתנה, לפעמים שמה בסיר עם ה-מ-ו-ן בצל מטוגן ופטריות למשך כמה שעות - יוצא מעדן!
קוגל תפו"א או תפו"ע כתוספת
לקינוח -
פירות/סופלה/נקטר
סעודת יום שבת קודש:
חלות סלטים ודגים כמו בלילה
ביצים ובצל לפעמים גם רגל קרושה (מאמא)
טשולנט עתיר בבשר וטעים מאד
קינוחים כמו בליל ש"ק.
סעודה שלישית:
רק בעידן הקורונה זה היה בבית ואז אכלנו חלות כמובן, דגים מה שנשאר, סלטים מה שנשאר, ופשטידה כלשהי.
אשמח לקבל מתכון ל:
קוביות בטטה ודבש ושום
סלט פטריות וביצים
סלט זיתים ופטריות ברוטב עגבניות
נקטר

המון תודה
 

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
סלט פטריות וביצים
סלט פטריות בחביתה
החומרים:
2 קופסאות פטריות
8 ביצים
מלח
פלפל שחור
3 כפות מיונז
אופן ההכנה:
לטגן את הפטריות עד שהם מטוגנות טוב
להוסיף פלפל שחור ומלח
כשהפטריות מטוגנות להוסיף להם את הביצים
ולערבב כאשר הביצים מוכנות להוציא לקערה
ולשים במקרר לבערך שעה
אחרי שעה להוסיף את המיונז ולערבב
מעדן!!!!!
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מחפשת מתכון טוב ליאפצ'ק (עשיתי חיפוש וחפרתי בכל פרוג ולא מצאתי משהו ברור).
יש לי נתח פלאנקען אסאדו (9).
אני רוצה לדעת אם צריך לבשל/לצרוב את הבשר לפני ההכנה,
כמה זמן לאפות, ואם על חום נמוך או גבוה,
כמה זמן הוא צריך להיות על הפלטה (עם מים/בלי),
אם בישלו את הבשר קודם, אם גם צריך פלטה.
ועוד טיפים...
אני מכינה קוגל כרגיל כמו שאת רגילה מקפידה שיהיה הרבה נוזלים,
ואז שכבה של הקוגל שכבה של קוביות/פרוסות פלאנקן ומעל מכסה בקוגל אופה מכוסה איזה שעתיים ואז לפלטה אם את צריכה לשבת בבוקר ראיתי המלצה באחד האשכולות להניח בתוך תבנית עם מים וכך לא מתייבש
אני בד"כ מכינה לליל שבת כך שלא נסתי
בהצלחה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , רבע-שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי.
אתם מכירים את השבועות שלאחר פסח. המזווה ריק ובכל קניה שעורכים נשמט פריט אחד או שניים.
כך שהגעתי ליום שישי והמצרכים הבסיסים למתכון דנן נחו עדיין על מדפי המרכולים.
אז החלטתי לאלתר בלילה מהמלאי הקיים ויצא משהו ששווה לשתף:
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
כפית אבקת מרק בצל.
טורפים היטב וממשיכים כרגיל.
 

בנץ

משתמש רשום
על פי ההלכה אין חובה בשבת לא ביום טוב לאכול דגים או בשר ויין רק מה שאוהב בלבד ולרוב האנשים מתענגים בבשר או דגים על פי המשנה ברורה בתחילת הלכות שבת
 

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
@shira bira היה טעים להתארח אצלך (אומנם לפני שלושה שבועות אבל אי אפשר לשכוח)
הדג מרוקאי יצא לי מושלם
סוף סוף אני יודעת להכין דג מרוקאי ולא רק לאכול :p
החציל עם התיבול של הפירורים פשוט נחטף אין דבר כזה
שמתי לב כי גם בטיגון עם הציפוי הוא סופג ממש מעט שמן

השבת אני אצל @בשעות הקטנות
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

עוף מתוק עסיסי בטירוף וקל להכנה

1 בצל בינוני- גדול קצוץ+ שמן לטיגון
חבילת שוקיים/כרעיים עוף
1/3 כוס רוטב צ'ילי
1/3 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ ענבים
1/2 כוס דבש
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור

מטגנים בצל עם שמן על להבה נמוכה הרבה זמן, עד שהבצל נהיה רך רך ואפילו מתחיל להשחים (לשים לב שלא נגמר השמן)
מוסיפים את חלקי העוף, ומכינים במקביל את הרוטב: שמן+רוטב צ'ילי+רוטב סויה+דבש+מיץ ענבים+מלח (לא הרבה)+פלפל שחור
מערבבים הייטב ושופכים על כל הסיר, רצוי לטפל באופן אישי בכל אחד מחלקי העוף, לקחת כף לדוג את הרוטב מהצדדים וללשים על כל אחד ואחד.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל 40 דקות
בתאבון!!
 

ששל

משתמש מקצוען
בלת"ק

עוף מתוק עסיסי בטירוף וקל להכנה

1 בצל בינוני- גדול קצוץ+ שמן לטיגון
חבילת שוקיים/כרעיים עוף
1/3 כוס רוטב צ'ילי
1/3 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ ענבים
1/2 כוס דבש
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור

מטגנים בצל עם שמן על להבה נמוכה הרבה זמן, עד שהבצל נהיה רך רך ואפילו מתחיל להשחים (לשים לב שלא נגמר השמן)
מוסיפים את חלקי העוף, ומכינים במקביל את הרוטב: שמן+רוטב צ'ילי+רוטב סויה+דבש+מיץ ענבים+מלח (לא הרבה)+פלפל שחור
מערבבים הייטב ושופכים על כל הסיר, רצוי לטפל באופן אישי בכל אחד מחלקי העוף, לקחת כף לדוג את הרוטב מהצדדים וללשים על כל אחד ואחד.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל 40 דקות
בתאבון!!
הכנתי עכשיו
מריח מצוין!!!
תודה רבה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ניסיתי וממליצה מאד
כארוחת צהריים ליום שישי או כמנה מושקעת בשבת.
אפשר לגוון במלית אבל כדאי להיצמד לעקרון הצורה וההרכבה.
חשוב מאד לחמם על הפלטה ללא כיסוי.
 

ששל

משתמש מקצוען
ניסיתי וממליצה מאד
כארוחת צהריים ליום שישי או כמנה מושקעת בשבת.
אפשר לגוון במלית אבל כדאי להיצמד לעקרון הצורה וההרכבה.
חשוב מאד לחמם על הפלטה ללא כיסוי.
גם אני הכנתי את זה אתמול
יצא ממש טוב!
יוצאים ממש יפים! חתכתי לחצאים והקפאתי.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
רציתי לגוון השבת כי ראיתי שבשבתות האחרונות נשארו לי הרבה מהסלטים :(
אולי אם נעשה הפסקה למספר שבתות יהיה לנו חשק לחזור לדג + סלטים?!

בינתיים מחפשת רעיון למנה ראשונה משביעה וטעימה ללא צורך בסלטים, מקסימום סלט אחד חי (לא חובה דג אבל עדיף)
משהו בפני עצמו שיפה להגשה וטעים ומזין ולא מרגישים בחסר של הסלטים
יש משהו כזה??
אשמח מאד לרעיונות!
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
רציתי לגוון השבת כי ראיתי שבשבתות האחרונות נשארו לי הרבה מהסלטים :(
אולי אם נעשה הפסקה למספר שבתות יהיה לנו חשק לחזור לדג + סלטים?!

בינתיים מחפשת רעיון למנה ראשונה משביעה וטעימה ללא צורך בסלטים, מקסימום סלט אחד חי (לא חובה דג אבל עדיף)
משהו בפני עצמו שיפה להגשה וטעים ומזין ולא מרגישים בחסר של הסלטים
יש משהו כזה??
אשמח מאד לרעיונות!
אני עושה או דניס בתנור עם הרבה ירקות וזה כבר הסלט...
או סלמון בסיר עם הרבה ירקות...
שתיהם תחליפים מצוינים לסלטים
 

תלללה

משתמש צעיר
למישהי יש רעיון למתכון עבור חזה עוף , משהו מעניין (לא רוטב סויה עם דבש ,צ'ילי וטיגון עם בצל וירקות)
תודה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה