חגים חג שבועות שמח - ארוחה חלבית ללא חלב | מתכונים לאנשים אלרגים או טבעונים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בדרך כלל, ברוב ימות השנה, אני משתדלת להכין אוכל שמותר לכולם, ולצורך כך מוציאה את האלרגנים ממתכונים קיימים, ומכינה לכל המשפחה אוכל זהה.
אבל דווקא בחג השבועות זה מאתגר יותר. כי כולם רוצים לאכול חלבי אמתי וטעים (וגם אני חלק מה'רוצים'), והילד האלרגי שלי רוצה לאכול אוכל מיוחד וחגיגי עם כולם.
ואולי למותר לציין, אבל אין לי חשק לעבוד כפול ולהכין את כל הסעודה פעמיים.
אז מה כן?
באשכול הזה אציג מספר מתכונים שאפשר להכפיל, או לפצל, או לייצר מהם בדרך זו או אחרת 'כפול שנים'. בחלקם מדובר אכן בעבודה כפולה, ובחלקם יש קיצורי דרך סודיים.
יוצאים לדרך!
הבהרה חשובה: עוד לא הכנתי שום דבר לחג הקרוב, המתכונים והטיפים שמורים במחשב משנה שעברה. תהנו.
נ.ב. חכו רגע עם התגובות עד שאסיים להעלות את כל המתכונים יחד.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מרק כתום בשתי גרסאות
מתכון ביתי, קל ופשוט

מאדים בצל, גזר, דלעת ובטטה.

מבשלים במים עד ריכוך, מוסיפים כף שמן קוקוס וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מקל.

להגשה:
בכל צלחת שמים מנת מרק ומוספים כף גבינה מגוררת.

חלבי – גבינה מגוררת (ההעדפה שלי: גבינת גרנה פדנו. ההעדפה של רוב הילדים: גבינת העמק מגוררת)

טבעוני – תחליף גבינה צהובה מגוררת
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פלטת גבינות בשתי גרסאות
זה אפילו לא מתכון. רעיון פשוט להגשה.


קונים מגוון גבינות קשות וחצי קשות. כמו כן, קונים פרוסות תחליף גבינה צהובה, וקוביות טופו.
להגשה:

חלבי – גבינות קשות וחצי קשות, חתוכות וערוכות יפה

טבעוני – פרוסת תחליף גבינה צהובה מגולגלת, קוביות טופו (הוא בכלל לא אוהב, אבל שמח לראות אותן), ערוכות יפה על צלחת פרטית
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
סלטים חיים בשתי גרסאות

סלט קפרזה

חלבי – עגבניות שרי בכמה צבעים, מוצרלה מגורת. תיבול: בזיליקום, חומץ, מלח ופלפל שחור
טבעוני – עגבניות שרי בלבד, ככה הוא אוהב אותן

סלט פנצנלה
חלבי – ירקות חתוכים גס, בצל סגול, בייבי מוצרלה, זיתים מבוקעים, לימון, שמן זית ומלח
טבעוני – קוביות מלפפון בלי קליפה, לימון שמן זית ומלח.

נ.ב. כמובן שאפשר להוסיף בגרסה הטבעונית את כל הירקות, בדיוק כמו בחלבית. אבל זה כבר עניין של בררנות.
 
נערך לאחרונה ב:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
גראטן תפוחי אדמה בשתי גרסאות

חלבי – תפוחי אדמה פרוסים דק, אפויים עם שמנת וחמאה
טבעוני – תפוחי אדמה פרוסים דק, אפויים עם שמן זית
(טיפ: את תפוחי האדמה חותכים ופורסים בו זמנית לשני סוגי המנות. בזמן שתפוחי האדמה החלביים נאפים בתנור אחד, אפשר באותו זמן לאפות את הפרווה בתנור השני).
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כדורי גבינה בשתי גרסאות
טעימים פשוטים וביתיים

לגרסה החלבית -

חבילת 250 גרם פתיבר
250 גרם גבינה לבנה
25 גרם חמאה ממוסת
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
לגלגל בתוך: כוס קוקוס

לשים את החמאה בשקית בתוך כוס עם מים חמים
לרסק את הפתיבר – בתוך שקית עם פטיש של שניצלים מבחוץ
לשים בקערה חלבית בגודל מתאים
להוסיף את החמאה המומסת
להוסיף את הגבינה, הסוכר, וסוכר הוניל
לערבב הכל.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס.


לגרסה הטבעונית –
פשוט מחליפים את הגבינה בגבינת סויה, ואת החמאה במרגרינה/ נטורינה.

שימו לב: הכדורים נראים זהים לחלוטין! זהירות שלא תחליפו ביניהם חלילה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת גבינה עם פינוקים
ועכשיו מתכון מושקע ומקושקש להפליא. חיברתי מתכון ממקום אחד עם רעיון ממקום אחר, וזה מה שקיבלנו.

עוגת הפתעות
עוגת גבינה חלבית – אך ללא ביצים

לתבנית עגולה של 24 ס"מ

לבסיס:
200 גרם ביסקויטים טחונים גס
100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה 9%
400 גר' שמנת חמוצה
2/3 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל

לערבב את החמאה המומסת עם פירורי הביסקויטים ולשטוח על תבנית משומנת.
לערבב את חומרי המלית ולצקת מעל הבסיס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות במשך שעה.

לציפויים:
לקרר את העוגה היטב ולפרוס לשש פרוסות משולשות ונדיבות.
על חצי מהפרוסות למרוח שוקולד מריר מומס, לפזר פרורי עוגיות אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו.
על החצי השני לזלף ריבת חלב, לפזר קוקוס קלוי ולנעוץ עוגיית אלפחורס.

עוגת 'גבינה' טבעונית
לתבנית אינגליש קייק ארוכה

אותו הדבר פחות או יותר, בהקטנת הכמות לחצי:

לבסיס:
100 גרם ביסקויטים טחונים גס
50 גרם מרגרינה/ נטורינה מומסת

למלית גבינה:
500 גר' גבינת סויה/ קוקוס
200 גר' מעדן סויה בטעם וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כף קורנפלור
תמצית וניל

הוראות ההכנה זהות בדיוק לעוגה החלבית.

לאחר האפיה, לחתוך מתוך העוגה משולש דומה בגודלו למשולשי עוגת הגבינה, לצפות בשוקולד מומס, לפזר פירורי אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20220603_001352 (1).jpg
    IMG_20220603_001352 (1).jpg
    2.6 MB · צפיות: 77
  • IMG_20220602_235931.jpg
    IMG_20220602_235931.jpg
    KB 882.1 · צפיות: 76

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד 'הר סיני'

סתם מתכון חמוד וכיפי, טבעוני למהדרין ונטול אלרגנים, על בסיס 'עוגת כדור שוקולד' של רחלי קרוט.
המתכון המקורי חלבי, אבל אותו אני לא מכינה פעמיים.
ניתן לראותו באתר 'קרוטית':
מכינה בגרסה הפרווה לכל המשפחה, משמש אותנו לסעודת החג הבשרית.

לבסיס העוגה:
2 שרוולים (500 גרם סך הכל) פתי בר וניל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת פרווה להקצפה
6 כפות ממרח שוקולד השחר

לציפוי:
2 חפיסות שוקולד מריר + 4 כפות שמנת פרווה להקצפה
מרשמלו פרוס לפרוסות עגולות
סוכריות קישוט לעוגה

אופן הכנה:
שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות. חשוב לא לפרור אותן לפירורים קטנים אלא פירורים בינוניים בערך בגודל של 1-2 ס”מ.
ממיסים יחד את המרגרינה, השוקולד, השמנת, והשוקולד למריחה.
מערבבים היטב,
מייצבים את התערובת בצורת 'הר', עוטפים בנילון נצמד, ומעבירים לקירור.

אחרי כחצי שעה מכינים את הציפוי:
ממיסים את השוקולד והשמנת יחד.

לאחר שההר מתקרר, מקלפים בזהירות את הנילון, מניחים על צלחת, מצפים בגנאש ומקשטים בפרחי מרשמלו וסוכריות.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20220602_224255.jpg
    IMG_20220602_224255.jpg
    KB 756.7 · צפיות: 88

מייילים

משתמש מקצוען
וואו וואו ,
תודה רבה!
הפשוש כבר גדל וכבר מתחיל להבין במתוק ואני ממש שמחה שאוכל להכין לו גם טעים וכמו כולם,
אז שוב שכוייח גדול!!
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וואווו @גלבוע את אלופה!! תודה! ממש עשית לי סדר!!
מוסיפה עוד רעיון-
1. פסטה ברוטב עגבניות טעים (איזה שאתם אוהבים)
מחלקים לצלחות ומפזרים גבינצ מגורדת לחלבי ותחליף גבינצ מגורד לפרווה

2. פיציות- הכנתי מהבצק של החלות מספר פיציות קטנות (ממש ברגעים אלו)
שמתי תחליף גבינצ ואת התוספות שהקטנצ'יק אוהב והקפאתי, יהיה גם לשבועות בעז"ה
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נזכרתי בעוד משהו קל וחמוד:
קונים בצק פריך מלוח (של מעדנות לדוג')
מפשירים, חותכים לריבועים.
במרכז כל ריבוע שמים ירק שנאפה מהר, כגון- פרוסות פטריות, טבעות בצל סגול, חצי עגבנית שרי, קוביות בטטה אפויות, פלפלים קלויים וכד'
עלה של בזיליקום
ומפוררים גבינה בולגרית מעודנת
אופים להזהבה
לאלרגי- אותו דבר עם תחליף גבינצ מגורד ושומרים בנפרד כי זה ממש דומה!
(אגב- לא מוצאת כבר הרבה זמן תחליף גבינצד מגורד, יש מחסור או משהו? אני חייבת לשבועות!!)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מצאתי תמונות מלפני שנתים, אבל לא יודעת מה המתכון.
בתמונה ראשונה - מתכון לעוגה עם ריבת חלב שהבת שלי קיבלה מחברה ונורא רצתה להכין.
עוגה שמעליה זילופים של קצפת, קצפת עם ריבת חלב, וגבעות ריבת חלב קטנות.
בתמונה השניה - 'תוכי אחרי בנאדם' חיקיתי את המתכון באופן הדומה ביותר שהצלחתי.
זילופים של קצפת פרווה, קצפת עם ממרח שוקולד, וגבעות ממרח שוקולד קטנות.

ההמרה הזו של שוקולד למריחה תמורת ריבת חלב הפכה לקבועה במטבח שלנו, ומאפשרת לשחק עם הרבה מתכונים.
המרה קבועה נוספת (לאלרגים לבטנים) : ממרח עוגיות (לוטוס או דמוי לוטוס) במקום חמאת בטנים.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20210127_135425.jpg
    IMG_20210127_135425.jpg
    KB 515.7 · צפיות: 76
  • IMG_20210127_134247.jpg
    IMG_20210127_134247.jpg
    1.1 MB · צפיות: 75
נערך לאחרונה ב:

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
במה ממירים חמאה?
וכמה הבדל יש בין שמנת פרווה לחלבי בטעם והאם אפשר לשפר?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
במה ממירים חמאה?
וכמה הבדל יש בין שמנת פרווה לחלבי בטעם והאם אפשר לשפר?
במאפים - חמאה ממירים במרגרינה :)
ומי שלא מסוגל לשמוע את השם של הדבר הזה, אז בנטורינה.

בטיגון ובאפיה של ירקות וכדו', בדרך כלל ממירים בשמן זית.

יש דברים שמתאים להמיר בשמן קוקוס, אבל הוא רך יותר.


ברור שיש הבדל בין טעם פרווה לטעם חלבי.
לא מכירה טיפים לשיפור.
 

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
במאפים - חמאה ממירים במרגרינה :)
ומי שלא מסוגל לשמוע את השם של הדבר הזה, אז בנטורינה.

בטיגון ובאפיה של ירקות וכדו', בדרך כלל ממירים בשמן זית.

יש דברים שמתאים להמיר בשמן קוקוס, אבל הוא רך יותר.


ברור שיש הבדל בין טעם פרווה לטעם חלבי.
לא מכירה טיפים לשיפור.
זה לעוגת שכבות
בשכבה אחת אפיה ובשכבה 2 לקרמל-ללכת על מרגרינה בשניהם?

באסה על ההבדל בטעם
עוגת יומולדת לבת השנה אבל למבוגרים שחוגגים-א"א לקפח אותה :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה