חגים חג שבועות שמח - ארוחה חלבית ללא חלב | מתכונים לאנשים אלרגים או טבעונים

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פיצה ביתית
אני מכינה כל ראש חודש
גם לאלרגי - עם גבינת משו-משו (הוא תמיד מתלהב לקחת למחרת לחיידר, ולהשוויץ לחברים שכל פעם נחרדים מחדש-איך זה יכול להיות???)
ולשאר המשפחה - מגבינ"צ+מוצרלה מגוררת

חייבים מאאאד להיזהר שלא תקרינה טעויות, כי זה נראה אותו דבר!
בגלל שהמגוררת של משו-משו מגוררת לחוטים (כמו במגרדת) אני מקפידה לקנות חלבית-פתיתים ולא מגוררת באותה נראות
זה קצת עוזר, אבל עדיין, אנא-היזהרו!

בגלל שהמלית עשירה מאד, לא מרגישים כמעט בהבדל (אוי, איך הוא מאושר כשאני טועמת מהפרווה שלו...... תבינו שחלב סויה אני לא מצליחה להכניס לפה, פרט לשייק פירות)
תכלס>>>

החומרים לבצק:


1 ק"גקמח
2כפות שמרים יבשים
2כפות סוכר
2כפות שמן זית
1כף מלח
1/2 2כוסות מים


החומרים למלית עגבניות:

4עגבניות
1שן שום
1כף רסק עגבניות
1כף קטשופ
1כף בזיליקום
1כף אבקת מרק
1כפית סוכר
1/2כפית מלח
1/2כוס מים
גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם
אופן ההכנה:

  • מערבלים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
  • מוסיפים מלח ושמן זית ומעט מהמים ולשים בוו הלישה, תוך הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק חלק ורך.
  • מחלקים את הבצק ל-4 ומכדררים לכדורים חלקים ויפים. משמנים כל כדור בשמן זית מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים אחד מהשני ועוטפים בניילון נצמד.
  • מניחים להתפחה של לפחות שעה להכפלת הנפח.
מכינים את המלית:

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מסמנים איקס בסכין על כל עגבניה ומכניסים לסיר. מבשלים במשך כ-3 דקות. מקררים ומקלפים את העגבניות.

מטגנים את השום במחבת במשך כדקה, חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לטיגון קצר.

מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים במשך כ 7 – 8 דקות על אש נמוכה בינונית. טוחנים גס.

מרכיבים את הפיצה:

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתחתית התנור.
  • לוקחים כדור בצק, מניחים על נייר אפיה מקומח, מקמחים את הידיים ופותחים את הכדור מהמרכז - לעיגול שטוח בקוטר 30 ס"מ, את השוליים לא משטחים אלא משאירים עבים.
  • יוצקים מהרוטב על הבצק, מפזרים מעל גבינה ותוספות, ואת השוליים מורחים בשמן זית (אפשר גם לפזר שומשום)
  • אופים כ-15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והשוליים מזהיבים.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רעיונות נוספים לפרווה 'דמוי' חלבי או סתם פרווה שמתאים לשבועות, אם צריך אתן מתכונים:
  1. רביולי ברוטב שמנת פרווה ופטריות (השמנת של אלפרו מעולה)
  2. תפוחי אדמה מוקרמים - כנ"ל
  3. לחמניות במילוי פיצה פרווה
  4. תלושותי
  5. פיצה
  6. בייגלס מבצק שק"ם ממולאים בחצילים ופטריות מאודים, למי שמותר אפשר להוסיף בולגרית ולסמן מבחוץ בקצח/שומשום (אני אישית לא לוקחת סיכון, כי זו אלרגיה מסכנת חיים)
  7. דג סלמון בצילחות מיוחד
  8. מגש דגים מעושנים
  9. מרק כתום+לבן (שורשים), בתוספת גבינה מגוררת (חלבי/פרווה מגוררת של משו-משו) מגישה עם:
  10. מקלות מלוחים עם פיצוחים
  11. סלטי ירקות חיים מעניינים
  12. קיש ברוקולי/בטטה
  13. ארטיקוני פרי פרווה
  14. קינוחי כוסות
  15. קייק-פופס
  16. גלידות ביתיות (שוקולד-נוגט, בייגלה וח. בוטנים, וניל-עוגיות מעולה!!!)
  17. שייק פירות פרווה על בסיס חלב סויה וניל
אם אזכר בעוד רעיונות, אשתף
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@סטאזרית ו- @גלבוע
מותר לשאול בן כמה הילד האלרגי שלכם?
כי אני לא רואה את עצמי ככה משקיעה, ונהיה לי חלישות הדעת,
אולי בגלל ששלי עדיין קטן (5.5) אני לא רואה צורך להשקיע עד כדי כך?
מקווה להכין לו עוגה או 2 עם תחליפים.....
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@סטאזרית ו- @גלבוע
מותר לשאול בן כמה הילד האלרגי שלכם?
כי אני לא רואה את עצמי ככה משקיעה, ונהיה לי חלישות הדעת,
אולי בגלל ששלי עדיין קטן (5.5) אני לא רואה צורך להשקיע עד כדי כך?
מקווה להכין לו עוגה או 2 עם תחליפים.
ילד אלרגי לחלב - הוא בן 7.
אבל הוא לא האלרגי הראשון שלי.
יכולה להגיד שלקח לי כברת דרך להיות מסוגלת (נפשית, לא טכנית) להשקיע כל כך הרבה.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ילד אלרגי לחלב - הוא בן 7.
אבל הוא לא האלרגי הראשון שלי.
יכולה להגיד שלקח לי כברת דרך להיות מסוגלת (נפשית, לא טכנית) להשקיע כל כך הרבה.
התשובה שלי זהה לתשובה של @גלבוע אחד לאחד
בן כמעט 7, לא האלרגי הראשון (ב"ה שכיום הוא היחיד)
האמת שכן השקעתי מהרגע הראשון ככה (לא חוכמה, המטבח הוא התרפיה שלי), יש לי תפריטים לשבועות עוד מהשנים בהן כל מה שהכנתי היו עוגות כשהתארחתי, מכל דבר הכנתי כפול

כיום, בגלל חומרת האלרגיה, כפול אני מכינה רק מעוגות ופינוקים לקידוש חלבי, ואז אוכלים באופן מופרד כי אני עורכת שני "בארים"
בסעודה עצמה מלחיץ אותי להגיש חלבי
 

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בלת"ק
הכנתי פעם סלט עם קוביות טופו מתובל היטב מצופה בפירורי לחם וביצה
יצא מושלם וקראנץ, נראה כמו חלומי מטוגנת רק יחסית קשה מבפנים
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איך את מכינה חלב שקדים לבד?
כל פסח מחדש אני מנסה ומקבלת נוזל גרגירי ודוחה שהילד לא מוכן לגוע בה.
אם הכשרות מקובלת עליכם, יש חלב שקדים אמריקאי כשר לפסח למהדרין ללא חשש קטניות - של חברת ליבר'ס.
ואם היא לא, יש שקדיה בד"ץ שביחד עם מים ובלנדר מקל יוצא חלק למדי. (לשנה הבאה).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה