חגים חג שבועות שמח - ארוחה חלבית ללא חלב | מתכונים לאנשים אלרגים או טבעונים

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה לעוגת שכבות
בשכבה אחת אפיה ובשכבה 2 לקרמל-ללכת על מרגרינה בשניהם?

באסה על ההבדל בטעם
עוגת יומולדת לבת השנה אבל למבוגרים שחוגגים-א"א לקפח אותה :(
אולי תעלי את המתכון?
ולענ"ד עוגה צריכה להתאים דבר ראשון לכלת האירוע :)
 

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אולי תעלי את המתכון?
ולענ"ד עוגה צריכה להתאים דבר ראשון לכלת האירוע :)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
היות שלעוגה הזו יש נותני טעם דומיננטיים (שוקולד ובטנים), אזל לענ"ד החלביות פחות קריטית פה.
אני אכתוב את ההמרות כפי שאני הייתי מנסה אותן.
כלומר, בהנחה שהייתי מכניסה חמאת בטנים הביתה :geek:

עוגת סניקרס ( תבנית עגולה בקוטר 24):

לבסיס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה נטורינה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס קמח

לקרמל:
225 גרם סוכר
375 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
35 גרם חמאה רכה שמן קוקוס, כי הטעם שלו יותר עדין, ומדובר בשכבה שלא עוברת אפיה. יחס ההמרה המקובל הוא 0.8, כלומר - 28 ג' שמן קוקוס. את יכולה להוסיף 7 גרם מים למתכון, אני לא כזו דקדקנית :)
50 גרם בוטנים טבעיים
4 גרם ג’לטין מומס ב-20 גרם מים (מניחים בקערה ג'לטין ומים ומניחים במקרר עד השימוש )

למרנג בוטנים:
100 גרם סוכר
100 גרם חלבון ביצה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם בוטנים גרוסים

למוס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
450 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
4 גרם ג’לטין מומס ב-20 גרם מים (מניחים בקערה ג'לטין ומים ומניחים במקרר עד השימוש )

לגנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
 

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
היות שלעוגה הזו יש נותני טעם דומיננטיים (שוקולד ובטנים), אזל לענ"ד החלביות פחות קריטית פה.
אני אכתוב את ההמרות כפי שאני הייתי מנסה אותן.
כלומר, בהנחה שהייתי מכניסה חמאת בטנים הביתה :geek:

עוגת סניקרס ( תבנית עגולה בקוטר 24):

לבסיס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה נטורינה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס קמח

לקרמל:
225 גרם סוכר
375 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
35 גרם חמאה רכה שמן קוקוס, כי הטעם שלו יותר עדין, ומדובר בשכבה שלא עוברת אפיה. יחס ההמרה המקובל הוא 0.8, כלומר - 28 ג' שמן קוקוס. את יכולה להוסיף 7 גרם מים למתכון, אני לא כזו דקדקנית :)
50 גרם בוטנים טבעיים
4 גרם ג’לטין מומס ב-20 גרם מים (מניחים בקערה ג'לטין ומים ומניחים במקרר עד השימוש )

למרנג בוטנים:
100 גרם סוכר
100 גרם חלבון ביצה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם בוטנים גרוסים

למוס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
450 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
4 גרם ג’לטין מומס ב-20 גרם מים (מניחים בקערה ג'לטין ומים ומניחים במקרר עד השימוש )

לגנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה שמנת פרווה להקצפה
תודה
וסתם שתדעי שאין על חמאת בוטנים
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תודה
וסתם שתדעי שאין על חמאת בוטנים
ומה אני אמורה לעשות עם המידע? לבכות על מר גורלי?
:p

כמו שאמרתי, בשנה האחרונה גילינו את הלוטוס כתחליף הוגן.
מאז גיוונו עוד קצת את המטבח שלנו. אבל באמת שלא כזה אכפת לי. אני יכולה ברמה העקרונית לקנות חמאת בוטנים ולאכול אותה בעבודה או משהו. נו.
(במבה אני כן קונה לי לפעמים כשאני מחוץ לבית, אבל עם השנים פחות ופחות. כמעט לא חסר לי).
 

whitestar

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
ומה אני אמורה לעשות עם המידע? לבכות על מר גורלי?
:p

כמו שאמרתי, בשנה האחרונה גילינו את הלוטוס כתחליף הוגן.
מאז גיוונו עוד קצת את המטבח שלנו.
אויש
חשבתי מטעמים בריאותיים
 

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
בדרך כלל, ברוב ימות השנה, אני משתדלת להכין אוכל שמותר לכולם, ולצורך כך מוציאה את האלרגנים ממתכונים קיימים, ומכינה לכל המשפחה אוכל זהה.
אבל דווקא בחג השבועות זה מאתגר יותר. כי כולם רוצים לאכול חלבי אמתי וטעים (וגם אני חלק מה'רוצים'), והילד האלרגי שלי רוצה לאכול אוכל מיוחד וחגיגי עם כולם.
ואולי למותר לציין, אבל אין לי חשק לעבוד כפול ולהכין את כל הסעודה פעמיים.
אז מה כן?
באשכול הזה אציג מספר מתכונים שאפשר להכפיל, או לפצל, או לייצר מהם בדרך זו או אחרת 'כפול שנים'. בחלקם מדובר אכן בעבודה כפולה, ובחלקם יש קיצורי דרך סודיים.
יוצאים לדרך!
הבהרה חשובה: עוד לא הכנתי שום דבר לחג הקרוב, המתכונים והטיפים שמורים במחשב משנה שעברה. תהנו.
נ.ב. חכו רגע עם התגובות עד שאסיים להעלות את כל המתכונים יחד.
מיזם יפה,
אנחנו במשפחה נמנעים מחלב מסיבות בריאותיות ולא מאלרגיה.
אך טוב שיש פה אשכול כזה.
בדר"כ בציבור החרדי זה פחות נפוץ טבעונים וצמחוניים וכו'(כמובן מדברת ממבט של בריאות ולא מהמבט של החילונים שמרחמים על הבע"ח -שלכך נועדו)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מיזם יפה,
אנחנו במשפחה נמנעים מחלב מסיבות בריאותיות ולא מאלרגיה.
אך טוב שיש פה אשכול כזה.
בדר"כ בציבור החרדי זה פחות נפוץ טבעונים וצמחוניים וכו'(כמובן מדברת ממבט של בריאות ולא מהמבט של החילונים שמרחמים על הבע"ח -שלכך נועדו)
פעם חברה טבעונית מטעמי בריאות הכירה לי מושג, שיש מה שנקרא 'טבעונים אוריאו' מול 'טבעונים בטטה'.
הראשונים אוכלים כל מה שלא מן החי (יותר נפוץ מטעמי אידיאולוגיה), והאחרים אוכלים את מה שבריא.
אז אנחנו טבעונים (חצי טבעונים, אוכלי בשר ;) ) מטעמי אלרגיה, מה שמייצר את האוכל הטבעוני שלי בסגנון 'טבעוני אוריאו' - כמו שאפשר לראות פה באשכול.
 
נערך לאחרונה ב:

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עוגת גבינה עם פינוקים
ועכשיו מתכון מושקע ומקושקש להפליא. חיברתי מתכון ממקום אחד עם רעיון ממקום אחר, וזה מה שקיבלנו.

עוגת הפתעות
עוגת גבינה חלבית – אך ללא ביצים

לתבנית עגולה של 24 ס"מ

לבסיס:
200 גרם ביסקויטים טחונים גס
100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה 9%
400 גר' שמנת חמוצה
2/3 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל

לערבב את החמאה המומסת עם פירורי הביסקויטים ולשטוח על תבנית משומנת.
לערבב את חומרי המלית ולצקת מעל הבסיס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות במשך שעה.

לציפויים:
לקרר את העוגה היטב ולפרוס לשש פרוסות משולשות ונדיבות.
על חצי מהפרוסות למרוח שוקולד מריר מומס, לפזר פרורי עוגיות אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו.
על החצי השני לזלף ריבת חלב, לפזר קוקוס קלוי ולנעוץ עוגיית אלפחורס.

עוגת 'גבינה' טבעונית
לתבנית אינגליש קייק ארוכה

אותו הדבר פחות או יותר, בהקטנת הכמות לחצי:

לבסיס:
100 גרם ביסקויטים טחונים גס
50 גרם מרגרינה/ נטורינה מומסת

למלית גבינה:
500 גר' גבינת סויה/ קוקוס
200 גר' מעדן סויה בטעם וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כף קורנפלור
תמצית וניל

הוראות ההכנה זהות בדיוק לעוגה החלבית.

לאחר האפיה, לחתוך מתוך העוגה משולש דומה בגודלו למשולשי עוגת הגבינה, לצפות בשוקולד מומס, לפזר פירורי אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו
עוגת ביסקווטים שמתי כרגיל ביסקוויטים - טבלנו בחלב סויה ואחכ במקום המלית הרגילה פשוט ריץ מוקצף עם סוכר כמו לעוגה, ומעל שוב ביסקויטים וריץ ואפשר לקשט בשוקולד מריר מפורר
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
ומה אני אמורה לעשות עם המידע? לבכות על מר גורלי?
:p

כמו שאמרתי, בשנה האחרונה גילינו את הלוטוס כתחליף הוגן.
מאז גיוונו עוד קצת את המטבח שלנו. אבל באמת שלא כזה אכפת לי. אני יכולה ברמה העקרונית לקנות חמאת בוטנים ולאכול אותה בעבודה או משהו. נו.
(במבה אני כן קונה לי לפעמים כשאני מחוץ לבית, אבל עם השנים פחות ופחות. כמעט לא חסר לי).
אני שמה גם ממרח שקדים, לפעמים מאד טעים בעוגות,
לנו זה אלרגיה לחלבי ביצים בוטנים אגוזים.. מאד כיף
בכלל שבועות ופסח בשבילנו זה שיא השיאים
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני שמה גם ממרח שקדים, לפעמים מאד טעים בעוגות,
לנו זה אלרגיה לחלבי ביצים בוטנים אגוזים.. מאד כיף
בכלל שבועות ופסח בשבילנו זה שיא השיאים
אה, יש לי גם אחת אלרגית לשקדים בבית, ברוך ה', שלא נשתעמם חס וחלילה :)
הלוטוס הוא ממש נחמד, חוץ מגלוטן (שאין לנו בעיה איתו ברוך ה') אין בו שום אלרגן.
ממרח שקדים יכול להחליף טחינה בהרבה דברים. אני עושה את זה הרבה (כי האלרגי לטחינה אלרגי גם לריח, והאלרגית לשקדים לא אלרגית בריח). זה טעים מאד בעיניי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה