חגים חג שבועות שמח - ארוחה חלבית ללא חלב | מתכונים לאנשים אלרגים או טבעונים

בוגרת

משתמש רשום
ואווו איזה אשכול כיפי!
אבל אני רגישה גם לחלב וגם לסויה....
יש פה רעיונות לתחליפים שאינם מסויה?
כי בכל המתכונים שאני רואה מככבים טופו, גבינות סויה וכו'
 

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
ואווו איזה אשכול כיפי!
אבל אני רגישה גם לחלב וגם לסויה....
יש פה רעיונות לתחליפים שאינם מסויה?
כי בכל המתכונים שאני רואה מככבים טופו, גבינות סויה וכו'
יש דברים שאת יכולה לשים חלב שקדים, ואפשר גם להכין אותו לבד בדיוק הכנתי בשישי
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מעניין , ניסיתי כמה פעמים את תחליפי הגבינות וגם המעדנים והיא לא אהבה, זה ממש יקר בשביל לנסות... אבל אולי את זה היא כן תאהב. תודה.
כשזה בתוך מאכל אחר, הטעם לא כ"כ מורגש. בפיצה עיקר הטעם הוא הרוטב וכו', וגם בתוך עוגה התחליפים עובדים טוב.
(חוץ מזה שיש כיום די הרבה סוגי תחליפים בטעמים שונים... יכול להיות שאחרים היא כן תאהב, אבל אני לא יודעת אם שווה להשקיע בזה, מעדנים זה לא חובה בתפריט...)
ובאופן אישי, לדעתי, גם אם היא בסופו של דבר לא תגמור את מה שטרחת והכנת במיוחד בשבילה,
התחושה של ילד כשהוא מתגרה שלכולם יש מאכלים מיוחדים ורק לי אין, שווה את זה גם אם בסוף הוא לא אוכל...
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
ואווו איזה אשכול כיפי!
אבל אני רגישה גם לחלב וגם לסויה....
יש פה רעיונות לתחליפים שאינם מסויה?
כי בכל המתכונים שאני רואה מככבים טופו, גבינות סויה וכו'
בחלב - יש משקאות שקדים, שיבולת שועל, אורז, ועוד.
יש לתנובה מעדני שקדים בכמה טעמים, אני אוהבת, ויש מעדנים משומשום לא זוכרת לאיזו חברה (את האחרונים אני לא אוכלת בגלל ההכשר, זה לא עדה החרדית).
 

בוגרת

משתמש רשום
תודה!
אז חלב יש שיבולת שועל ושקדים
ומהנ"ל יש אפילו מעדנים...
אבל אני מחפשת אולי קיים ואני לא יודעת - תחליפים לגבינות וכאלו
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש לחברת משומשו גבינות על בסיס קוקוס, כל מיני סוגים )צהובות, לבנות, חמאה, עם תוספות(
וכל המוצרים שלהם עדה החרדית.
רק חושבת שברוב הסופרים לא נמצא. יותר בחנויות טבע
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ואווו איזה אשכול כיפי!
אבל אני רגישה גם לחלב וגם לסויה....
יש פה רעיונות לתחליפים שאינם מסויה?
כי בכל המתכונים שאני רואה מככבים טופו, גבינות סויה וכו'
את יכולה להחליף לגבינת קוקוס (יש של חברת משו משו) ולחלב קוקוס/ שקדים/ שיבולת שועל
 

סופרוומן

משתמש מקצוען
לא כ"כ מבינה בזה ובכל זאת אולי יהיה לתועלת:
בהפסקת קפה ראיתי היום מתכון לגבינה מקשיו של ישראל דודק
הוא מסביר גם איך עושים יוגורט ומסקרפונה ולאבנה
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא כ"כ מבינה בזה ובכל זאת אולי יהיה לתועלת:
בהפסקת קפה ראיתי היום מתכון לגבינה מקשיו של ישראל דודק
הוא מסביר גם איך עושים יוגורט ומסקרפונה ולאבנה
תודה, בהחלט מידע חשוב!
מי שאלרגי לחלב ולא אלרגי לאגוזים יכול מאד ליהנות מזה.
גבינת קשיו היא משובחת במיוחד.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
במאפים - חמאה ממירים במרגרינה :)
ומי שלא מסוגל לשמוע את השם של הדבר הזה, אז בנטורינה.

בטיגון ובאפיה של ירקות וכדו', בדרך כלל ממירים בשמן זית.

יש דברים שמתאים להמיר בשמן קוקוס, אבל הוא רך יותר.


ברור שיש הבדל בין טעם פרווה לטעם חלבי.
לא מכירה טיפים לשיפור.
גם אני, שמאד נגד מרגרינה, בשביל האלרגי מכניסה אותה הביתה
כי לא כל מתכון חמאתי אפשר להמיר בשמן קוקוס

טיפים לשיפור הטעם-
בגלל שאצלינו מותר לו ביצים, אני מכינה קרם פטיסייר ביתי, והטעם שלו, בשילוב עם שוקולד לבן פרווה (לא צימקאו!) משדרג מאד
לדוגמא - קינוחי כוסות בשכבות, לא מכינה מסתם קצפת פרווה מוקצפת אלא משלבת בקצפת קרם פטיסייר ביתי + שוקולד לבן מומס
אגב - מהמוס הנ"ל הכנתי:
  • עוגת "גבינה" פירורים
  • קינוח כוסות של פירורי ביסקוויט טרופי כתום (החדש)-מוס-מלית פסיפלורה, טעיםםםם
  • קינוח כוסות אוראו / לוטוס
אגב קרם פטיסייר, יש לי מתכון שהאלרגי החמוד קורא לו קרמשניט, וריאציה של עוגת אפקט הכפית
אבל ראו הוזהרתם, מכיל תועפות מרגרינה. מה לא עושים בשבילו?
מעלה מתכון בהודעה הבאה.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת קרמשניט ביסקוויט

תבנית חד"פ ענקית

החומרים:

לבסיס


700 גרם ביסקוויט פתי-בר בהיר

לקרם

31/2 כוסות חלב סויה בטעם וניל
21/2 כוסות סוכר
1 כפית מחית וניל
11/2 כוסות קמח
5 ביצים

11/2 כוסות חלב סויה בטעם וניל

2 מרגרינה

100גרם שוקולד מריר



לסירופ (להרטבת הביסקוויטים)

2 כוסות מים

1/2 כוס ליקר שוקולד/ליקר קפה

1 כפית קפה נמס

לציפוי

200גרם שמנת צמחית

200גרם שוקולד מריר


אופן ההכנה:

הכנת הקרם:


  1. מביאים לרתיחה בסיר בינוני: 31/2 כוסות חלב סויה, סוכר ומחית וניל.
  2. בקערה נפרדת, שמים: ביצים, קמח ו-11/2 כוסות חלב סויה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לבלילה חלקה ללא גושים.
  3. כשהחלב שבסיר רותח, מנמיכים את הלהבה ומוזגים את הבלילה הטחונה לתוך החלב הרותח, תוך ערבוב נמרץ (מומלץ באמצעות מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מסירים מהאש, ומוסיפים לסיר את המרגרינה חתוכה לקוביות. ממתינים מספר דקות עד שהמרגרינה נמסה בתוך הקרם.
  5. טוחנים שוב בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק ללא גושים.
  6. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
  7. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
הרכבת העוגה:

  1. מרפדים תבנית חד"פ ענקית בנייר אפיה.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הסירופ. טובלים את הביסקוויטים בסירופ (טבילה קצרצרה ממש) ומיד מנערים ומסדרים בתבנית באופן צפוף.
יוצקים על הביסקוויטים שבתבנית את קרם השוקולד ומיישרים.

מסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים נוספת, מעל קרם השוקולד.

יוצקים את קרם הוניל ומעליו מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים.

מקפיאים למשך שעה.

הכנת הציפוי:

ממיסים בסיר את השוקולד והשמנת הצמחית ויוצקים על העוגה.

מקפיאים למשך לילה.

לאחר הקפאה עמוקה, חותכים את העוגה לפרוסות.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת טריקולד – פרווה של מלכי אדלר

אני מכינה לפעמים ללא שכבת הציפוי
קוטר 24 (גובה 6)

החומרים לבצק:

חומרים:

בסיס דקואז


50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
50 גרם (2/3 כוס) אבקת שקדים
2 חלבונים M
25 גרם (1/8 כוס) סוכר

מוס שוקולד מריר

60 גרם (1/4 כוס) שמנת צמחית
55 גרם (1/4 כוס פחות כפית) חלב סויה
24 גרם (2 כפות) סוכר
1 חלמוןL
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת צמחית

מוס שוקולד "חלב"

60 גרם (1/4 כוס) שמנת צמחית
55 גרם (1/4 כוס פחות כפית) חלב סויה או חלב קוקוס
24 גרם (2 כפות) סוכר
1 חלמון L
50 גרם שוקולד מריר (מומלץ לפחות 50%)
190 גרם שוקולד לבן פרווה (לא צימקאו)
3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים
200 גרם שמנת צמחית

מוס לבן

270 גרם (כוס + כף) חלב סויה או חלב קוקוס
66 גרם (1/3 כוס) סוכר
20 גרם קורנפלור
1/2 מקל ווניל או 1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
4 חלמונים (66 גרם)
30 גרם שוקולד לבן פרווה(לא צימקאו)
6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים
160 גרם שמנת צמחית

ציפוי

30 גרם שמנת צמחית
35 גרם סוכר
15 גרם גלוקוזה
35 מ"ל מים
15 גרם קקאו
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים

אופן ההכנה:

דקואז


  • מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
  • מנפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומקפלים למרנג
  • שוטחים בתבנית בקוטר 22
  • אופים בחום של 170 מעלות כ15-20 דקות להזהבה
  • מצננים ומעבירים למרכז רינג בקוטר 24
מוס שוקולד מריר

  • מערבבים חלב, שמנת (הכמות הקטנה) חלמונים וסוכר
  • מבשלים תוך כדי עירבוב עד הסמכה קלה (למי שיש מדחום 84 מעלות)
  • מסננים ויוצקים על השוקולד (ניתן להמיס חלקית את השוקולד על מנת להקל על הטחינה בבלנדר)
  • טוחנים בבלנדר מוט על לקבלת תערובת חלקה
  • מצננים ל35 מעלות
  • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
  • יוצקים על הדקואז ומקפיאים כשעה – שעה וחצי להתייצבות
מוס שוקולד "חלב"

  • מערבבים חלב, שמנת (הכמות הקטנה) חלמונים וסוכר
  • מבשלים תוך כדי עירבוב עד הסמכה קלה (למי שיש מדחום 84 מעלות)
  • מסננים ויוצקים על השוקולדים והג'לטין (ניתן להמיס חלקית את השוקולד על מנת להקל על הטחינה בבלנדר)
  • טוחנים בבלנדר מוט על לקבלת תערובת חלקה
  • מצננים ל35 מעלות
  • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
  • יוצקים על המוס המריר ומקפיאים כשעה – שעה וחצי להתייצבות
מוס לבן

  • מרתיחים חלב ווניל
  • מערבבים קורנפלור סוכר וחלמונים
  • יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (כמו קרם פטיסייר)
  • מוסיפים שוקולד לבן וג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
  • מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל35 מעלות
  • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
  • יוצקים על המוס ומקפיאים לילה להתייצבות מלאה
ציפוי

  • מרתיחים שמנת סוכר וגלוקוזה
  • מוסיפים מים וקקאו ומרתיחים ל103 מעלות
  • מוסיפים ג'לטין וטוחנים
  • מקררים ל35 מעלות ויוצקים שכבה דקה על העוגה
  • מעבירים למקרר להפשרה מלאה לפני ההגשה
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קינוח כוסות – פסיפלורה ושוקולד לבן

חומרים לבסיס:

400 גרם ביסקוויט פתי-בר בטעם טרופי (כתום)

חומרים למוס שוקולד לבן:

270 גרם (כוס + כף) חלב סויה או חלב קוקוס
66 גרם (1/3 כוס) סוכר
20 גרם קורנפלור
1/2 מקל ווניל או 1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
4 חלמונים (66 גרם)
100 גרם שוקולד לבן פרווה(לא צימקאו)

500 מ"ל שמנת צמחית

600 מ"ל מלית פסיפלורה

אופן ההכנה:

  • מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון, ומניחים גובה של כ-1 ס"מ בכל כוס (בהתאם לפרופורציות של הכוס).
  • מכינים את המוס: מרתיחים חלב ווניל.
  • מערבבים קורנפלור סוכר וחלמונים בצלחת עמוקה.
  • יוצקים חלק מהחלב הרותח על החלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (כמו קרם פטיסייר).
  • מוסיפים שוקולד לבן מומס וטוחנים בבלנדר מוט.
  • מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל35 מעלות
  • מקציפים את הקצפת הצמחית למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הוניל.
  • מזלפים על שכבת הביסקוויטים, ומהדקים ע"י דפיקה עדינה של הכוס בשיש.
  • בעזרת שק זילוף, יוצקים מלית פסיפלורה מעל המוס.
  • שומרים בהקפאה, מגישים קר אך לא קפוא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה