וואו, נשארתי עם פה פעור, איך הצלחת להגיע כ"כ רחוק???המסקנה שהגעתי אליה בסוף הקורס שראיתי כמה קשה האמא עובדת כדי שהילד שלה יהיה בלי טיטול
זה שהאמהות האלו (היא לא היתה חרדית) אין להם כלום בחיים שום אמונה או סיפוק שהם יכולות להיתפס עליו כמו איזו מטרה אז הן נתפסות לכל מיני שיטות מיסטיות וזה נותן להם את הסיפוק הרוחני שחסר להן בחיים ואם היא לא יודעת שהעולם שלנו לא הולך להיות עוד יותר מ-200 שנה וחבל לה מה יקרה בעוד 500 שנה אז כנראה שעוד הרבה דברים לא ידועים לה....
לשיפוטכם.....
קראתי הרבה על הנושא הזה כי הוא מרתק.
שיטת גידול תינוקות ללא טיטול היא שיטה שהולכת ורווחת יותר ויותר מסיבות רבות ומגוונות, ביניהן כפי שציינת איכות הסביבה (שאגב כלל לא יזיק לחרדים להשתפר בנושא, אפילו שלא חסר להם "סיפוק רוחני", לא הבנתי את הקשר), דאגה לעור הילד (גם הטיטול מאוד לא בריא, בוודאי כשהוא לא יבש ו/או לא נקי, וגם לרוב זה חוסך שימוש במגבונים כי כבר שוטפים במים - כמו בבית החלמה), נוחות של חסכון בהחתלות, חסכון כלכלי משמעותי.
לפי מה שאני יודעת, בסביבות גיל שנה ורבע - וחצי הם קצת מלמדים את הילד עצמאות בשירותים וכו' וזה קל ומהיר. ללא השוואה לתהליך גמילה רגיל.השאלה שלי היתה האם הילד הולך לבד בגיל חצי שנה? האם הוא כביכול מתייבש מעצמו בגלל שאין לו טיטול
והתשובה שלה הפתיעה אותי מאוד שממש לא! גם היא צריכה לגמול את הילד מזה שהוא צריך לשלוט על עצמו לבד ולא לעשות בכל מקום וכו'
פה הכוונה לסימונים, לא לגמילה עצמה. אכן כל תינוק מגיל 0 מסמן לפני שהוא עושה (יש כמה אופציות כפי שכתבת, וההורים משקיעים קצת זמן בללמוד איך הילד הספציפי הזה מסמן) ובערך בגיל 3-4 חודשים אם התעלמו מהסימונים שלו הוא מפסיק לסמן.יש לה על זה "תורה" שלמה שאם עד גיל 4 חודשים לא נותנים לילד להביע את זה אז נסתם לו במוח לכל החיים וכו' וכו'
אולי לא חייבים לשפוט כל דבר שרואים. ובטח שלא כ"כ לחומרה.לשיפוטכם.....
ממש לא הבנתי מה הפסול הגדול שמצאת בשיטה ועל מה יצא הקצף.
נערך לאחרונה ב: