שירות לאומי לחרדיות

מצב
הנושא נעול.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י rew3020;2440484:
רק תראה בבקשה איפה זה נכתב.

ברוח הדברים. לא ציטטתי. הרבה תגובות כאן אמרו את המסר הזה.
ואם לא שמו לב, השאלה היתה למה שירות לאומי בתוך מסגרת מתאימה לחרדיות, גם היא תהיה יהרג ואל יעבור. נניח שהמדינה תיקח אחריות על שירות לאומי בעזר מציון ובסייעות בחינוך מיוחד בתוך המיגזר, גם אז זה היה ויהיה איסור חמור בדיוק כמו ללכת לשרת שירות לאומי במד"א או בשיבא.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י רותי קפלר;2440306:
1. ומי סלל את הכבישים לשכונה שלהם בבית שמש, חיבר לשם חשמל ומים, והכין את כל התשתיות? כולל תאורה בלילה, ביוב, ניקוז, גדרות, כבישים, מדרכות?

ומי דאג שיהיו כאן כבישים ורמזורים וגשרים ונהלי רישוי, כדי שהם יוכלו לנסוע ברכב בבטחה, ולא להסחב עם עגלה וחמור דרך לטרון לבית שמש?

המיסים הישירים והעקיפים של העשירונים הנמוכים, הם אפסיים ממש. ובוודאי לא מכסים את הוצאות המדינה עליהם.

2. אם לדעתם 'גזלו' מהם כסף, אדרבה, שיקחו קצבאות ילדים וינהלו כך את הפנקסנות כולה.

3. הרווחים מתגליות הגז שלהם? למה? אם כבר, של יצחק תשובה. (לו לא היה כאן מדינה ולא היה חוק וסדר, כל דאלים גבר, וטייקוני הגז היו שואבים את הגז לעצמם ונהנים לעצמם. ודאי לא היו טורחים לתת שקל חלוד לנטורי קרתא).

4. כספי הסיוע של ארה"ב??? הם ניתנים למדינה כמדינה, בזכות קשרי החוץ שלה, ובזכות קניות של משרד הבטחון עבור הצבא. אין כל קשר לאזרחי מאה שערים. לפני שהוקמה המדינה, הנטורי קרתא לא קיבלו אגורה שחוקה מממשלת ארצות הברית.

(ספציפית לגבי מיסים, על דירה ראשונה לקונה פרטי אין מע"מ ואין מס רכישה).

בשכונה חדשה סלילת כבישים, התקנת רמזורים, ביוב ניקוז ושאר עבודות תשתית ופיתוח מוטלים על הקבלן. אני מאמינה שגם ברמב"ש זה היה כך.

מי דאג לכביש מלטרון לבי"ש? מסתבר שמדינת ישראל
ואז מה? מצידי שלא יסללו. לא אני ביקשתי מהם את זה.
בדיעבד, אין ברירה אחרת והכביש כברקיים אז נוסעים בו. לא מעבר.

קצבאות ילדים מתקזזות בד"כ מול החוב לביטו"ל ולמס בריאות.

לגבי ביטוח בריאות-
חלק מהם מבוטחים בביטוח בריאות פרטי שאין לו שום קשר למדשינה
(והוא גם משתלם יותר מבחינת הכיסוי שהוא נותן)

ובקשר לזה שהכסף הוא בעצם "שלהם"- טעיתי!
נטו"ק מתנזרים גם מלקיחת כסף שהוא בעצם שלהם
והמשיל זאת ר"א קצנלנבוין לאדם שהלחם שלו נפל לביב שופכין ,
התכופף אותו אדם, הוציא את הלחם משם והתחיל לאכול.
האנשים סביבו התחילו לצעוק שזה מגעיל ענה להם אותו אדם "זה שלי"
כך אותם אילו שלוקחים כסף מהמדינה אומנם זה שלהם אבל זה מגעיל...

וסתם כך אם מדברים על ביטוח בריאות-
אני, משלמת מדי חודש למעלה מ 200 ש"ח דמי בריאות
בפעם הארונה שנהניתי משרותי קופ"ח היה לפני למעלה מחצי שנה
וגם זה ביקור אצל רופא משפחה שהיה עולה לי מקסימום 200 ש"ח.
זהו סתם עושק ושוד לאור יום...
(סתם אני לא מבינה למה קופ"ח זה לא כמו קרן פנסיה הרבה יותר גמיש, הרבה יותר שקוף ואמין)

נכתב ע"י חייקי;2440355:
יש הבדל בין 'הסיקריקים' לבין 'העדה'ניקים', התנהלות שמוכתבת ע"י מנהיגי עדה שונה לגמרי מהתנהלות בשם הצידקות וללא גב.

נכון. יש הבדל ענק בין אנשים מתונים ש"עקרונית" מתנגדים למדינה אבל בפועל...
למול אנשים אמיצים שמוסרים נפש כדי שאנחנו נוכל להמשיך לחיות כיהודים נאמנים.
(לא מבינה למה הוחלט לכנותם סיקריקים
למיטב ידיעותי ההסטוריות הסיקריקים היו משהו כמו הציונים-
מרדו ברומאים, חירחרו ריב, התנכלו לשומרי תורה ומצוות והפרו כל נסיון לשלום מול האומות)

נכתב ע"י תקוה;2440301:
כן, למדתי בבית ספר פרטי. היה ועודנו פרטי. הוא לא מקבל שקל מהמדינה/עיריה. יש לו את הגבירים שלו שממנים אותו. וזה לא 'בנות ירושלים' ודומיהם. סוג של ליטאים, דוקא.

סתם מעניין-
בי"ס ליטאי ממש או סוג כמו בריסק?

QUOTE=y&m;2440328]OK.
גם אני.

ושלא יחסמו לי צירים כי איזה מוסד החליט לקבל לעצמו את כספי ההורים חזרה.
אנא ונא.[/QUOTE]
אני לא יודעת לאיזה מוסד הכוונה.
אבל אם זה המוסד שלאחרונה נתגלה קלונו ברבים, המקרה שם אכן מצדיק מחאות סוערות
המנהל דרש מההורים תשלום מופרז כי "אין לו שום מקורות תמיכה וסיוע"
למורות הוא שילם שכר זעום (15 ש"ח לשעה)
והוא עצמו נהנה מתקציב ממשלתי שמן...

שמחו

משתמש מקצוען
לא צריך למסור נפש כדי לחיות כיהודים נאמנים. זכינו בדורנו בכל רחבי תבל, למה שלא זכו הרבה דורות, שניתן בקלות לחיות כיהודים נאמנים, רק צריך להישמר מפיתויי הרחוב הקורץ כל כך. לא שום דבר מעבר לזה. יש חיידרים, ישיבות, בית יעקב, כוללים, וכל מה שצריך בשביל שכל אחד יוכל לקיים את תורתו ומצוותיו בלי שום הפרעה.
בוודאי שלא צריך להשחית רכוש וזמן ולגרום עגמת נפש בשל כך.
ומי שבחר לו דרך אחרת, זה לא העסק שלנו.

אג'נדה משונה לגמרי הצורה שכאילו אפשר לשמור תורה ומצוות רק ע"י שריפת פחים וקריאת כינויי גנאי מבחילים לכל מיני תינוקות שנשבו.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מנוחהלה;2440760:
בשכונה חדשה סלילת כבישים, התקנת רמזורים, ביוב ניקוז ושאר עבודות תשתית ופיתוח מוטלים על הקבלן. אני מאמינה שגם ברמב"ש זה היה כך.

מי דאג לכביש מלטרון לבי"ש? מסתבר שמדינת ישראל
ואז מה? מצידי שלא יסללו. לא אני ביקשתי מהם את זה.
בדיעבד, אין ברירה אחרת והכביש כברקיים אז נוסעים בו. לא מעבר.

אני מתקשה להאמין למה שאני קורא. מצידי שלא יסללו, לא ביקשנו. וזה ממש היגיון צרוף...
בשם זה מבקשים לחנך לנו דור של? את השטויות הללו מדברים בשם מי? בשם הקב"ה רח"ל? בשם התורה הקדושה לעשות ממנה פלסתר? בשם כל צדיקי הדורות לעשות מהם מפגרים ח"ו ח"ו? איזה מין טירוף זה?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י pnina912100;2440376:
תקוה, כל אלא שאת אומרת שאין להם מס' ת.ז. מעולם לא היו צריכים בית חולים?
ואיפה בכלל הם נקברים? בחצר ביתם?

אוח. נראה לך שזה עניין בנות סמינר היכן יקברו אותה;):D
לא על הכל חפרנו להן. וחפרנו להן כהוגן.

ולגבי בית חולים- אולי ה' שומר על בריאותם?
ה' ישמור על כולם לעד אבל גם אני לא בילית בבית חולים מלידתי ועד לידת ילדי ב"ה.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י שמחו;2440786:
אני מתקשה להאמין למה שאני קורא. מצידי שלא יסללו, לא ביקשנו. וזה ממש היגיון צרוף...
בשם זה מבקשים לחנך לנו דור של? את השטויות הללו מדברים בשם מי? בשם הקב"ה רח"ל? בשם התורה הקדושה לעשות ממנה פלסתר? בשם כל צדיקי הדורות לעשות מהם מפגרים ח"ו ח"ו? איזה מין טירוף זה?

כתבתי שהקב"ה ציווה שכך?
ציטטתי שם של רב?
על מה ההתלהמות?
על קבוצת תינוקות שנשבו???

ברור שעדיף כך וברור שעדיף להתרחק מכל מה שריח ציונות נודף ממנו עד לקצה.
לא אומרת שכל אחד יכול אבל מי שיכול- אשריו.

נכתב ע"י שמחו;2440780:
לא צריך למסור נפש כדי לחיות כיהודים נאמנים. זכינו בדורנו בכל רחבי תבל, למה שלא זכו הרבה דורות, שניתן בקלות לחיות כיהודים נאמנים, רק צריך להישמר מפיתויי הרחוב הקורץ כל כך. לא שום דבר מעבר לזה. יש חיידרים, ישיבות, בית יעקב, כוללים, וכל מה שצריך בשביל שכל אחד יוכל לקיים את תורתו ומצוותיו בלי שום הפרעה.
בוודאי שלא צריך להשחית רכוש וזמן ולגרום עגמת נפש בשל כך.
ומי שבחר לו דרך אחרת, זה לא העסק שלנו.

אג'נדה משונה לגמרי הצורה שכאילו אפשר לשמור תורה ומצוות רק ע"י שריפת פחים וקריאת כינויי גנאי מבחילים לכל מיני תינוקות שנשבו.

נכון שזכינו למה שהרבה דורות לא זכו
אבל יש להם חלק גדול בזכיה הזו.

(דרך אגב, הצפרדעים שעולים באש הם רכוש העריה ולא רכוש פרטי
וכן הפחים הכחולים של המיחזור)

ואם מחללים קברים ומפרים את מנוחתם של קדמונינו-
זו מצווה לצאת ולמחות ומי שבמקום להצטרף, להטות שכם למען שוכני עפר
אין לו מה לעשות זולת קריאת כינויי גנאי מבחילים
זה עצוב. ואם הוא גם מגדיר עצמו חרדי, זה עצוב מאד.

אני לא יודעת עד כמה האג'נדה הזו משונה
ותוכיח העיר בית שמש
שהיתה סמל ודוגמא לעיר מרוחקת מכל זיק של יהדות
מכרו בה חזיר בפרהסיא ובשבת החנויות היו פתוחות בצורה חופשית.
ואם היום היא עיר עם אוכלסיה חרדית כ"כ גדולה
זה רק בזכות אותם אלו שיצאו במסי"נ מדי שבת
למחות מול חנויות ופתוחות ורכבים חולפים.

שמחו

משתמש מקצוען
בית שמש היא עיר נפלאה, בגלל שבנו בה שכונות חדשות הודות למשרדי הממשלה שהפנו לכך תקציבים, ובנו בה מוסדות חינוך מפוארים בכספי המדינה והעירייה, כך שבאו ציבור ענק של שומרי תורה ומצוות, ולמרות קומץ האנשים שממררים את החיים לכולם, רוב הציבור לא מתעסק בזה, אלא הולך לבתי המדרשות לבתי החינוך, בלבוש יהודי גאה, ובשבת קודש שמשפיעה, וזה הדבר היחיד שמשפיע על הרחוקים, עד שכולם הושפעו מאווירת הקדושה.
כל ההפגנות וההתפרעויות רק הזיקו לכך. ב"ה שהם לא מספיק משמעותיים להפריע באמת, ואווירת התורה והקדושה הרבה יותר חזקים מהם, בכל מוסדות החינוך והישיבות שמתוקצבות גם ע"י המדינה.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י שמחו;2440814:
בית שמש היא עיר נפלאה, בגלל שבנו בה שכונות חדשות הודות למשרדי הממשלה שהפנו לכך תקציבים, ובנו בה מוסדות חינוך מפוארים בכספי המדינה והעירייה, כך שבאו ציבור ענק של שומרי תורה ומצוות, ולמרות קומץ האנשים שממררים את החיים לכולם, רוב הציבור לא מתעסק בזה, אלא הולך לבתי המדרשות לבתי החינוך, בלבוש יהודי גאה, ובשבת קודש שמשפיעה, וזה הדבר היחיד שמשפיע על הרחוקים, עד שכולם הושפעו מאווירת הקדושה.
כל ההפגנות וההתפרעויות רק הזיקו לכך. ב"ה שהם לא מספיק משמעותיים להפריע באמת, ואווירת התורה והקדושה הרבה יותר חזקים מהם, בכל מוסדות החינוך והישיבות שמתוקצבות גם ע"י המדינה.

כן? אז למה מרחיקים משם ישיבות טובות שיכולות להפיץ את אור היהדות המאירה?
העיריה בכבודה ובעצמה ביקשה שיסתלקו בשקט מהאזור.
אז אנה בלי להלל יותר מדי בלי חשבון.
ורוב המוסדות שם ניבנו על תרומות. מעט עזרה העירייה.- מידיעה

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י שמחו;2440814:

אז זהו שלא.
בתחילה רק השם "בית שמש" היה נשמע משהו כמו "עין חרוד"
ואף חרדי לא חלם לגור שם
אחרי שהם הגיעו ועשו את כל העבודה השחורה לא נותר לחכ"ים החרדים אלא להזרים תקציבים ולבנות שכונות חרדיות נוספות.

ההפגנות מפריעות רק למי שמחפש "יהדות מחבקת" לא למי שמחפש יהדות אמיתית
ושמעתי על יותר מאדם אחד שהתקרב לתורה ומצוות רק בגלל שראו את העקשנות ומסירות הנפש של אלו שכינתם בתארים שונים ומשונים
כי הם חיפשו אמת באמת ולא חבורת יפי נפש שרק מחפשים
איך להראות שהם 'מספיק בסדר'.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י תקוה;2440833:
כן? אז למה מרחיקים משם ישיבות טובות שיכולות להפיץ את אור היהדות המאירה?
העיריה בכבודה ובעצמה ביקשה שיסתלקו בשקט מהאזור.
אז אנה בלי להלל יותר מדי בלי חשבון.
ורוב המוסדות שם ניבנו על תרומות. מעט עזרה העירייה.- מידיעה

הישיבות שרצו לבוא, זוהו ע"י הציבור הרחב כמו אלו שמהם יוצאים מתפרעים, ולכן זה עורר תסיסה.
הישיבות שקיימות בעיר, עסוקות אך ורק בלימוד תורה, והן לא מפריעות לאיש. הם מרבים את אווירת הקדושה בעיר, ולא שורפי הפחים [אה, זה רק של העירייה, לא רכוש פרטי, אז זה מותר ומצווה לפי ההיגיון המעוות הזה שמלבישים אותו ע"ש הקב"ה].
כל בתי הספר של בית יעקב, ותלמודי התורה, נבנו ע"י העירייה [בבית יעקב משרד החינוך הכפרני אפילו נתן כסף, וב"ה על אפם וחמתם של הוזי המדינה, הם עצמם עוד נתנו כסף להקמת מבצרי החינוך הטהור כאן בארץ. נפלאות הבורא, מלאך רע בע"כ יענה אמן], או ששוכנים במגרשים שהעירייה הקצתה. ומהם יוצאת תורה וקדושה לישראל. זה שיש 3 עד 4 מוסדות חינוך בלי כסף מהמדינה, ושרבים על ה5 אם רח"ל היא העיזה לקבל מגרש מהעירייה וכאילו לשלם לה... זה לא אומר שהעירייה לא בנתה עשרות רבות של מוסדות חינוך מפוארים שהם אלו ששינו את העיר לבלי הכר.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מנוחהלה;2440840:
אז זהו שלא.
בתחילה רק השם "בית שמש" היה נשמע משהו כמו "עין חרוד"
ואף חרדי לא חלם לגור שם
אחרי שהם הגיעו ועשו את כל העבודה השחורה לא נותר לחכ"ים החרדים אלא להזרים תקציבים ולבנות שכונות חרדיות נוספות.

ושמעתי על יותר מאדם אחד שהתקרב לתורה ומצוות רק בגלל שראו את העקשנות ומסירות הנפש של אלו שכינתם בתארים שונים ומשונים

אפשר תמיד לספר סיפורי היסטוריה למי שלא היה בזמנו.
אני הייתי אז, ואי אפשר למכור לי סיפורים.
החרדים הגיעו לגור שם, כשהרב רביץ ז"ל שהיה סגן שר במשרד השיכון יזם את הקמת השכונה החרדית החדשה "נחלה ומנוחה" בפאתי בית שמש, והמבנים הראשונים נבנו בה ע"י עמותת בנין שלם של דגל התורה. אח"כ הגיעו גם תולדות אהרן והצטרפו, ואז כל הציבור החרדי וכל החסידויות נהרו בהמוניהם.
רוב השכונות החדשות שנוסדו לאחמ"כ [הרמות למיניהם], כבר באו בתיכנון מסודר של משרד השיכון.

ליתר באמת קשה להתייחס. נו, באמת.

רק אסיים את הדיון הזה במשפט אחד שאמר החזו"א לרבי מסאטמר, כפי שהעיד על כך פעמים רבות מרן הרב וואזנר שנכח במקום, זכר צדיקים לברכה:
"הדרך היחידה עד ביאת המשיח היא רק על ידי הקמת עוד חיידר ועוד ישיבה, עוד בית יעקב ועוד בית חינוך, רק כך נבנה את האידישקייט ונוכל להם [לחילונים]"

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י שמחו;2440842:
הישיבות שרצו לבוא, זוהו ע"י הציבור הרחב כמו אלו שמהם יוצאים מתפרעים, ולכן זה עורר תסיסה.
הישיבות שקיימות בעיר, עסוקות אך ורק בלימוד תורה, והן לא מפריעות לאיש. הם מרבים את אווירת הקדושה בעיר, ולא שורפי הפחים [אה, זה רק של העירייה, לא רכוש פרטי, אז זה מותר ומצווה לפי ההיגיון המעוות הזה שמלבישים אותו ע"ש הקב"ה].
כל בתי הספר של בית יעקב, ותלמודי התורה, נבנו ע"י העירייה [בבית יעקב משרד החינוך הכפרני אפילו נתן כסף, וב"ה על אפם וחמתם של הוזי המדינה, הם עצמם עוד נתנו כסף להקמת מבצרי החינוך הטהור כאן בארץ. נפלאות הבורא, מלאך רע בע"כ יענה אמן], או ששוכנים במגרשים שהעירייה הקצתה. ומהם יוצאת תורה וקדושה לישראל. זה שיש 3 עד 4 מוסדות חינוך בלי כסף מהמדינה, ושרבים על ה5 אם רח"ל היא העיזה לקבל מגרש מהעירייה וכאילו לשלם לה... זה לא אומר שהעירייה לא בנתה עשרות רבות של מוסדות חינוך מפוארים שהם אלו ששינו את העיר לבלי הכר.

רב הונא בשם רבי אלעזר אמר למה נקרא שמו אחז שאחז בתי כנסיות ובתי מדרשות ר' יעקב בשם ר' אחא אמר שמעת לה מן הדא "וחכיתי לה' המסתיר פניו וגו'" אין לך שעה קשה כאותה שעה שנאמר בה (דברים לא, יח): "ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא" מאותה שעה (יז): "וקויתי לו כי לא תשכח מפי זרעו" ומה הועיל לו (יח): "הנה אנכי והילדים אשר נתן לי ה'" וכי ילדיו היו והלא תלמידיו היו אלא מכאן לתלמידו של אדם שנקרא בנו כיון שראו הכל שאחז בתי כנסיות ובתי מדרשות התחילו הכל צווחין ווי ווי "ויהי בימי אחז".

mimisher

משתמש רשום
נכתב ע"י מנוחהלה;2440810:
כתבתי שהקב"ה ציווה שכך?

ותוכיח העיר בית שמש
שהיתה סמל ודוגמא לעיר מרוחקת מכל זיק של יהדות
מכרו בה חזיר בפרהסיא ובשבת החנויות היו פתוחות בצורה חופשית.
ואם היום היא עיר עם אוכלסיה חרדית כ"כ גדולה
זה רק בזכות אותם אלו שיצאו במסי"נ מדי שבת
למחות מול חנויות ופתוחות ורכבים חולפים.

בבית שמש לא מכרו חזיר, בשום צורה.
בית שמש הוותיקה היא עיר מסורתית שיושביה אנשים יוצאי עדות המזרח שהקפידו ומקפידים על כשרות, לפחות מינימלית.
(לא כל מה שאינו בהכשר "העדה החרדית" נחשב חזיר)

ואותם אלו שיוצאים וכו'
חבל מאוד שהתירו להם לעזוב את מאה שערים..ממש ממש חבל!

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י mimisher;2440908:
בבית שמש לא מכרו חזיר, בשום צורה.
בית שמש הוותיקה היא עיר מסורתית שיושביה אנשים יוצאי עדות המזרח שהקפידו ומקפידים על כשרות, לפחות מינימלית.
(לא כל מה שאינו בהכשר "העדה החרדית" נחשב חזיר)

ואותם אלו שיוצאים וכו'
חבל מאוד שהתירו להם לעזוב את מאה שערים..ממש ממש חבל!

חבל שמקלקלים להם את האג'נדה. הם בטוחים שבית שמש זה עין חרוד, והיה חזיר ובשבת היו עסקים. וההפגנות של עשרים איש ברחוב נהר הירדן הם ששינו את המצב. והם בכלל בנו את העיר, ואת השכונות, ומשרד השיכון בא בעקבותיהם...
זה לא הזיות, זה סיפורים שמחנכים עליהם דורות, רחמנות.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כידוע, היהדות החרדית שמתגוררת בסמוך ל'קנאים' בבית שמש סובלים מהם סבל רב.

mimisher

משתמש רשום
נכתב ע"י yudit10;2440923:
כידוע, היהדות החרדית שמתגוררת בסמוך ל'קנאים' בבית שמש סובלים מהם סבל רב.

שום אג'נדה הירואית, סיפורי היסטוריה מפוארים ודעות נשגבות על יהדות מסוימת, לא יכולים לגרום לכך שאנשים אחרים יסבלו מזה כ"כ.
לא חסימת כבישים, לא מופעי אלימות, לא כינויי נאצה מחליאים, לא גרימת נזק לכל מה שבנמצא, לא מניעת השקת קווי אוטובוס חיוניים מאוד ו/או מניעת נסיעתם.

וזה שמישהו מכיר מישהו אחר שחזר בתשובה בגלל כל אלו ממש, לא שכנע אותי בצדק או באמת של ההיתר להתנהג ככה.
לא ביהדות שמוכרת לי.

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2440274:
תודה!

איך נרשמו לנישואין? (אם התחתנו באופן פרטי, בלי להירשם, זה כבר פלילי ממש).

להלהלה ולילילי רותי רותי התעוררי
המדינה, ובתוכה עריית ירושלים יודעת בוודאות גמורה על קיומה של קבוצה חרדית קיצונית שאינה רשומה באף מסמך רישמי של מדינת ישראל. בגלל שאני עוסקת בתחום שנושק לעמותות ועיריות, אני יכולה לספר לך, מפי קודשו של זימי (ראש אגף חינוך) שיש הערכה גסה שהם מונים 20,000 איש אבל אף אחד אפילו לא חושב שהוא ידע כמה באמת הם מונים. וכל 5 שנים מעלים את ההערכה בכ10%, כך נוכחתי.
להרשם לנישואין? את חושבת שזה ה"פלילי ממש" הכי פלילי שם? אבל המדינה יודעת, ומסתפקת בכך...
עדין היה מעניין אותי לקבל תשובה לשאלת בית החולים- אפשר להתקבל לאשפוז בלי מספר זהות? אולי עם דרכון זר? אבל וודאי שלא לכולן דרכון זר.

מנוחהלה, הושיעיני

נכתב ע"י רותי קפלר;2440306:
(ספציפית לגבי מיסים, על דירה ראשונה לקונה פרטי אין מע"מ ואין מס רכישה).
ספציפית לגבי מיסים, רוב עלות הדירה היא מיסויית ואפילו בתוך החלק של עלויות הבניה יש מעמ על החומר ומיסוי על כח האדם

נכתב ע"י מנוחהלה;2440840:
אז זהו שלא.

מנוחהלה, אני לא יכולה לצלצל לך כי קשה לי להביע אפילו מראית עין של הסכמה לתוכן הדברים שלך, אבל דעי לך שהקריאה מרתקת ואני לומדת הרבה!

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
יש מישהו שבאמת חושב היום שאם הצבא יעופו מפה ישרוד אפילו יהודי אחד פה בארץ? (ללא נס גלוי ממש)

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י דודסטו;2440962:
יש מישהו שבאמת חושב היום שאם הצבא יעופו מפה ישרוד אפילו יהודי אחד פה בארץ? (ללא נס גלוי ממש)
מה ענין שמיטה אצל הר סיני?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י דודסטו;2440962:

ואיך שרד העם בלעדיהם עד שהם באו? כמה שנאה ליהודים הם הורידו לעולם?
ויש לי עוד מליון שאלות...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה