שירות לאומי לחרדיות

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מנוחהלה;2440158:
רופאים ובתי"ח הם משלמים הכל באופן פרטי
(יש רופא במא"ש שמקבל אותם באופן פרטי)
גם על לידה ואשפוז הם משלמים באופן פרטי.

תודה!

מדובר גם על אשפוזי פגים (שיכולים לעלות עשרות אלפי ש"ח ליום)? גם על אשפוז בטיפול נמרץ (כנ"ל)? גם על טיפולים ממושכים?

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י רותי קפלר;2440211:
תודה!

מדובר גם על אשפוזי פגים (שיכולים לעלות עשרות אלפי ש"ח ליום)? גם על אשפוז בטיפול נמרץ (כנ"ל)? גם על טיפולים ממושכים?

אני פגשתי פעם חמישיה שויתרו על דמי לידה וכו'.
מצד שני הם כן היו חברים בקופ"ח. ואחד מהחמש נזקק לסיוע רפואי רב ואשפזים ממושכים וזה כן היה על חשבון הציונישע מדינע.

כמוכן הרבה מאד שווארצע טיכלאך ממלאות את מסדרונות מאוחדת כאן בבי"ש.
אין לי מושג לגבי ההסדרים ואופן התשלום.

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י y&m;2440214:
אני פגשתי פעם חמישיה שויתרו על דמי לידה וכו'.
מצד שני הם כן היו חברים בקופ"ח. ואחד מהחמש נזקק לסיוע רפואי רב ואשפזים ממושכים וזה כן היה על חשבון הציונישע מדינע.

כמוכן הרבה מאד שווארצע טיכלאך ממלאות את מסדרונות מאוחדת כאן בבי"ש.
אין לי מושג לגבי ההסדרים ואופן התשלום.

כנראה שפיקוח נפש דוחה.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
תודה!

לא.

שמעתי עדות ממישהו שראה אחד מהנטורי קרתא, שהיה רגיל לאסוף תרומות אצל הסאטמר'ס בחו"ל, ולצורך כך ביקש תמיד חשבונית מבית החולים כדי להראות שמשלם את הכל בעצמו.

עד שבאחת הלידות כשקיבל את החשבון חשכו עיניו, הינוקא נאלץ להתאשפז יום אחד בפגייה. והסכום עלה מעל למאה אלף ש"ח. או אז התגמגם לו הקנאי, השליך את החשבון חזרה, ואמר שאינו מעונין לשלם בעצמו.

תותח שיווקי

משתמש פעיל
לא תאמינו, אבל רעייתי שתחי' עושה שירות לאומי מזה 10 שנים!!!
איזה שירות לאומי גדול יותר מגידול כמה ילדים במסירות, להאכיל, לנקות, לבשל, להלביש, לקנות ולעשות עוד מליון דברים קטנים וגדולים בשביל המשך הדורות של עם ישראל?
אני 'פרזיט' מושלם לידה!
לא רוצה להכליל, אז אכתוב שחלק מהמתנשאים האלו שמתנדבים לשנת שירות מסכנה עושים את זה בגלל מחוייבות חברתית גרידא ובגלל המון המון הטבות נלוות.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י שישיה;2440217:
כנראה שפיקוח נפש דוחה.

זה לא פיקוח נפש. זה בסך הכל פיקוח כסף.
הם יכולים למכור את דירתם ולממן את מאות האלפים שהטיפול עולה.

אם במקרה של אשפוז פג כן לוקחים מהמדינה, כל העקרון בטל למפרע.
מתברר שזו רק שאלה של גבולות: האם להנות מהמדינה החל מהשקל הראשון, או רק מהשקל ה-100,000 ומעלה.

והייתי שמחה לשמוע כאן עדות מכלי ראשון, האם יש מישהו שמימן בעצמו אשפוז פג/טיפול ממושך אחר, שעובר את ה-50,000 ש"ח (ליום).

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י רותי קפלר;2440109:
יש כאן מישהו שמכיר נטורי קרתא אמיתי, ויוכל לומר לי אם הם גם לא משתמשים בכרטיסיות נוער, לא מזמינים אף פעם מד"א, מבקרים רק אצל רופאים פרטיים, ובאשפוז בבתי חולים משלמים מחיר מלא עבור כל טיפול?

(סיפרו לי פעם שהם הולכים רק פרטי. נשמע לא הגיוני בעליל. איך משפחה עם ילדים יכולה ללכת עם כל דלקת גרון לרופא פרטי? עם כל שיעול ונזלת? ואם צריך משהו רציני יותר, כמו בדיקות או ניתוחים?)

נכתב ע"י רותי קפלר;2440135:
וביקורים אצל רופאים? קופת חולים? כרטיסיות נוער?

תודה!

נכתב ע"י רותי קפלר;2440237:
זה לא פיקוח נפש. זה בסך הכל פיקוח כסף.
הם יכולים למכור את דירתם ולממן את מאות האלפים שהטיפול עולה.

אם במקרה של אשפוז פג כן לוקחים מהמדינה, כל העקרון בטל למפרע.
מתברר שזו רק שאלה של גבולות: האם להנות מהמדינה החל מהשקל הראשון, או רק מהשקל ה-100,000 ומעלה.

והייתי שמחה לשמוע כאן עדות מכלי ראשון, האם יש מישהו שמימן בעצמו אשפוז פג/טיפול ממושך אחר, שעובר את ה-50,000 ש"ח (ליום).

3 חברות היו לי בכיתה שאפילו לא היו רשומות במשרד הפנים ולא היה להן מספר זהו.- נולדו בבית....
ובאמת השתדלו שם לא להנות מהמדינה בהוא זה.
היינו צוחקות עליהן שיקחו את הפח לבד לחיריה שיגדלו פרה בבית ש...

ולא נולדו להם פגים- אולי זאת סגולה כזו?

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
יש כספים שאנו נותנים למדינה בלי כל אפשרות 'להשחירם' (כדוגמת מע"מ, מחיר קרקעות ממשרד השיכון ועוד) ולכן בכל מקרה את יכולה לראות את (אי) התשלום כקיזוז...

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זה סקר לקראת הספר הבא?
אחרי נשות השאלים?
אנחנו כבר מחכים...

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י ארבע;2440207:
שמעתי עדות מכלי ראשון (שכנה סאטמרית דלוקס) שאכן כך. אולי לא כל העוילם הרחב מקבל, אבל בהחלט יש להם כיסויים להוצאות כאלו.

חסידי סאטמר זה לא נטורי קרתא.
יש הבדל עננננננננננננננננק.

ברור שלסאטמר בתור חסידות יש קרנות תמיכה, עזרה וסיוע
כמו שיש לכל חסידות ואולי קצת יותר
בסדר.

אבל לא כל מי שמתנזר מכספי הישות הציונית
מקבל החזר כלשהו מהאדמו"ר.

יש את קרן שקל הטהור שמסייע למוסדות לימוד וכוללים שלא מתוקצבים
ישנה חלוקת קמחא דפסחא של שטרן למי שלא משתתף בבחירות
יש אולי עוד אילו קרנות ספציפיות אבל אין מישהו שממן את החיים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י תקוה;2440256:
3 חברות היו לי בכיתה שאפילו לא היו רשומות במשרד הפנים ולא היה להן מספר זהו.- נולדו בבית....
ובאמת השתדלו שם לא להנות מהמדינה בהוא זה.
היינו צוחקות עליהן שיקחו את הפח לבד לחיריה שיגדלו פרה בבית ש...

ולא נולדו להם פגים- אולי זאת סגולה כזו?

תודה!

איך נרשמו לנישואין? (אם התחתנו באופן פרטי, בלי להירשם, זה כבר פלילי ממש).

איך פתחו חשבון בנק? (בלי הוראת קבע או כרטיס אשראי, אי אפשר היום לקבל חשמל/מים/טלפון/שום דבר).

איך שכרו דירה? בלי לתת צ'קים? (צ'ק מחייב חשבון בנק, וחשבון בנק מחייב מספר זהות)

איך קנו דירה? בלי להעביר בטאבו?

למדת בבית ספר פרטי לגמרי? שלא מתוקצב בכלל מהמדינה?

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
לגב' קפלר- ספציפית בנקודה הזו יש הגזמה.
הרי גם שמירת שבת יכולה להדחות מטעמים מסויימים. (נניח פיקוח נפש)
כך גם המאבק במדינע הוא לא קדוש עד כדי למסור עליו את הנפש, או להוציא 100,000 עבור טיפול שהיא מוכנה לממן.
אם בשביל לאשפז פג באופן פרטי צריך למכור את הדירה, אולי זה הקרבה מוגזת שלא צריך להקריב (, לעומת הקרבה של תשלום לידה פרטית שכן צריך להתאמץ ולהקריב. לדוג'.

אלישבע גרין

משתמש רשום
תודה!

לא מבינה
הרי כשהם קונים דירה בבית שמש שנבנתה כשהם משלמים עליה מליון וחצי שקל וקרוב לחצי מזה הלך למיסים
כשהם מתדלקים והולך לבלו חצי מהכסף שהם שילמו זה הלך למדינה
אז בעצם זה כסף שלדעתם "גזלו" מהם אנשים שאין להם סמכות

(מלבד זאת, רווחים מתגליות הגז, כספי סיוע של ארה"ב וכו' הם גם שלהם כחלק מבני המדינה גם אם הם לא מכירים בה והיו מעדיפים שהאו"ם הוא שיוציא רשיונות לקידוחים)

אני מאמינה שהמיסים הישירים והעקיפים מסתכמים להרבה יותר ממה שהם מקבלים מהמדינה

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אין שום בעיה. מבחינתי אפשר לקבל מהמדינה בשמחה רבה החל מהאגורה הראשונה.

אבל שלא יגידו 'אנחנו לא נהנים מהמדינה', אלא 'אנחנו לא לוקחים מהמדינה סכומים קטנים. סכומים גדולים - כן'.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י רותי קפלר;2440274:
תודה!

איך פתחו חשבון בנק? (בלי הוראת קבע או כרטיס אשראי, אי אפשר היום לקבל חשמל/מים/טלפון/שום דבר).

אוקיי.
נגיד שלהתחתן בלי לרשום נישואין זה פלילי, ואז?
נראה לך שהם מצייתים לחוקי המדינה?
או שהמדינה הולכת לאכוף עליהם את החוק הנ"ל?

לגבי חשבון בנק- בד"כ מוצאים מישהו שמחזיק חשבון ומתנהלים מולו
אם כ למיטב ידיעתי חוץ מתשלום על פלאפון הכל ניתן לשלם במזומן
כנ"ל לגבי שכר דירה.

ברור שהלימודים הינם במוסדות שלא נהנים מכספי שולחן איזבל ושות'

(להרבה מהם יש אזרחות שנייה בד"כ אמריקאית)

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י רותי קפלר;2440274:
תודה!

כן, למדתי בבית ספר פרטי. היה ועודנו פרטי. הוא לא מקבל שקל מהמדינה/עיריה. יש לו את הגבירים שלו שממנים אותו. וזה לא 'בנות ירושלים' ודומיהם. סוג של ליטאים, דוקא.

ולגבי כל השאלות.
אין לי כח לכתוב לך את ההתנהלות שלהם אבל ככה זה היה אין להם צ'קים- עובדים בשחור בכלל. הדירה לא רשומה על שמם. אין הם חשבון בנק- ותשלומי חשבון חשמל שילמתי גם אני עד לא מזמן במזומן.
ורישום נישואין- היא היתה בהלם שאני נירשמתי בכלל. היא לא ידעה מכזה מושג. ועוד כל מיני פנינים היו מנת חלקם...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אלישבע גרין;2440290:
לא מבינה
הרי כשהם קונים דירה בבית שמש שנבנתה כשהם משלמים עליה מליון וחצי שקל וקרוב לחצי מזה הלך למיסים
כשהם מתדלקים והולך לבלו חצי מהכסף שהם שילמו זה הלך למדינה
אז בעצם זה כסף שלדעתם "גזלו" מהם אנשים שאין להם סמכות

(מלבד זאת, רווחים מתגליות הגז, כספי סיוע של ארה"ב וכו' הם גם שלהם כחלק מבני המדינה גם אם הם לא מכירים בה והיו מעדיפים שהאו"ם הוא שיוציא רשיונות לקידוחים)

אני מאמינה שהמיסים הישירים והעקיפים מסתכמים להרבה יותר ממה שהם מקבלים מהמדינה

1. ומי סלל את הכבישים לשכונה שלהם בבית שמש, חיבר לשם חשמל ומים, והכין את כל התשתיות? כולל תאורה בלילה, ביוב, ניקוז, גדרות, כבישים, מדרכות?

ומי דאג שיהיו כאן כבישים ורמזורים וגשרים ונהלי רישוי, כדי שהם יוכלו לנסוע ברכב בבטחה, ולא להסחב עם עגלה וחמור דרך לטרון לבית שמש?

המיסים הישירים והעקיפים של העשירונים הנמוכים, הם אפסיים ממש. ובוודאי לא מכסים את הוצאות המדינה עליהם.

2. אם לדעתם 'גזלו' מהם כסף, אדרבה, שיקחו קצבאות ילדים וינהלו כך את הפנקסנות כולה.

3. הרווחים מתגליות הגז שלהם? למה? אם כבר, של יצחק תשובה. (לו לא היה כאן מדינה ולא היה חוק וסדר, כל דאלים גבר, וטייקוני הגז היו שואבים את הגז לעצמם ונהנים לעצמם. ודאי לא היו טורחים לתת שקל חלוד לנטורי קרתא).

4. כספי הסיוע של ארה"ב??? הם ניתנים למדינה כמדינה, בזכות קשרי החוץ שלה, ובזכות קניות של משרד הבטחון עבור הצבא. אין כל קשר לאזרחי מאה שערים. לפני שהוקמה המדינה, הנטורי קרתא לא קיבלו אגורה שחוקה מממשלת ארצות הברית.

(ספציפית לגבי מיסים, על דירה ראשונה לקונה פרטי אין מע"מ ואין מס רכישה).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה