קינוחים קינוח פירות מושלם לשבת

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קינוח מרענן וקליל לסוף הסעודה
שגם נראה מליון דולר וגם משאיר כוסות מלוקקות...
ממליצה ממש לאלו שמחפשים לגוון את הקינוחים השחיתותיים של קצפת/שוקולד במשהו מרענן וחי.
המתכון אמנם נראה ארוך אבל כל אחד מהמרכיבים הוא שתיים וחצי דקות הכנה.
תהנו!


סלט פירות צבעוני עם רוטב תותים וקראנץ' קלוי

לקראנץ':

2.5 כוסות פצפוצי אורז
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים + 1/2 כוס שקדים טחונים
140 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס)
לבחירה- כוס קוקוס טחון

מניחים את כל החומרים בתבנית תנור, מכניסים לתנור מחומם מראש על 180.
לאחר 5 דק' כשהמרגרינה נמסה- מערבבים ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
מערבבים עוד פעם פעמיים תוך כדי אפיה.
מוצאים ומצננים.
מומלץ להכין כמות כפולה כדי לשמור חצי לפעם הבאה ולחסוך בהכנות, נשמר מעולה במקפיא בשקית אטומה.
(הקראנץ' מושלם אגב לשדרוג כל גלידת וניל פשוטה)

לרוטב התותים:
ניתן לקנות רוטב איכותי בחנויות האפיה המתמחות,
או- הכי טעים- להכין רוטב ביתי:
מניחים במעבד מזון עם הלהב
500 גר' תותים קפואים
1/4 כוס א. סוכר
ושקית סוכר וניל.
ממתינים שהתותים יפשירו ברובם, וטוחנים הכל יחד לרוטב חלק. מאחסנים בקופסא במקרר.
לא שוטפים את קערת המעבד עדיין- חבל על המאמץ:) עוברים ישר לשלב הבא:

לפירות:
9 תפוחים - 3 אדומים (או פינק ליידי, הכי טעים) , 3 ירוקים, ו-3 צהובים
קופסאת אננס בשימורים

שוטפים את התפוחים היטב (התפוחים נשארים עם הקליפה לצבעוניות היפה של הסלט)
מגררים את התפוחים במעבד מזון עם סכין הפומפיה הרחבה (או חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות)
קוצצים את קוביות האננס לקוביות קטנות יותר בעזרת סכין חדה.
מערבבים הכל יחד ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה.

הרכבה:
בתוך כוסות קינוח יפות מזלפים שכבת רוטב נאה,
מניחים כמה כפות מהסלט,
מזלפים עוד מעט מהרוטב (רק לטעם)
ומסיימים בשכבת קראנץ נדיבה.



מכיוון שההרכבה סמוכה לסעודה אין לי תמונה של כל המנה,
אבל מצרפת תמונה (גרועה) של הקראנץ'
IMG_0113.JPG
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע ממש טעים!
באת לי בזמן...

אבל איך התפוחים לא משחירים עד ההגשה?
כמו כל סלט פירות בסגנון הזה
כנראה העירוב עם האננס המשומר עוזר
אם רוצים להיות ממש בטוחים אפשר להוסיף כפית מיץ לימון לתערובת
או לחתוך את התפוחים לקוביות / פרוסות דקיקות ממש לפני הסעודה.
אבל גם בלי זה, מניסיון- נשאר חי וטעים מספר ימים (במקרר בקופסא אטומה כמובן).
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מתכון מעולה, אני שמה גם אפרסק משמורים.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו מכינים את זה לשמחות:
פורסים את התפוחים לחצאי עיגולים ומסדרים כמו ספירלה לפי צבעים בכלי של טרייפל
באמצע הכלי מעמידים כוס על רגל מלאה ברוטב, והתפוחים מסביב- בין הכלי של הרוטב לדפנות של הטרייפל
ומפזרים את הקראנץ' מסביב לרוטב, מעל התפוחים
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אנחנו מכינים את זה לשמחות:
פורסים את התפוחים לחצאי עיגולים ומסדרים כמו ספירלה לפי צבעים בכלי של טרייפל
באמצע הכלי מעמידים כוס על רגל מלאה ברוטב, והתפוחים מסביב- בין הכלי של הרוטב לדפנות של הטרייפל
ומפזרים את הקראנץ' מסביב לרוטב, מעל התפוחים
נכון, זו הצורה המקורית של המתכון:)
זה פשוט נח יותר ונגיש יותר בכוסות אישיות, אז כבר שכחנו לגמרי מהמקור...
אבל גם זו אופציה, יותר לשמחות, ותודה שהזכרת אותה.
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אנחנו מכינים את זה לשמחות:
פורסים את התפוחים לחצאי עיגולים ומסדרים כמו ספירלה לפי צבעים בכלי של טרייפל
באמצע הכלי מעמידים כוס על רגל מלאה ברוטב, והתפוחים מסביב- בין הכלי של הרוטב לדפנות של הטרייפל
ומפזרים את הקראנץ' מסביב לרוטב, מעל התפוחים
בכלי אישי?
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
קינוח מרענן וקליל לסוף הסעודה
שגם נראה מליון דולר וגם משאיר כוסות מלוקקות...
ממליצה ממש לאלו שמחפשים לגוון את הקינוחים השחיתותיים של קצפת/שוקולד במשהו מרענן וחי.
המתכון אמנם נראה ארוך אבל כל אחד מהמרכיבים הוא שתיים וחצי דקות הכנה.
תהנו!


סלט פירות צבעוני עם רוטב תותים וקראנץ' קלוי

לקראנץ':

2.5 כוסות פצפוצי אורז
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים + 1/2 כוס שקדים טחונים
140 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס)
לבחירה- כוס קוקוס טחון

מניחים את כל החומרים בתבנית תנור, מכניסים לתנור מחומם מראש על 180.
לאחר 5 דק' כשהמרגרינה נמסה- מערבבים ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
מערבבים עוד פעם פעמיים תוך כדי אפיה.
מוצאים ומצננים.
מומלץ להכין כמות כפולה כדי לשמור חצי לפעם הבאה ולחסוך בהכנות, נשמר מעולה במקפיא בשקית אטומה.
(הקראנץ' מושלם אגב לשדרוג כל גלידת וניל פשוטה)

לרוטב התותים:
ניתן לקנות רוטב איכותי בחנויות האפיה המתמחות,
או- הכי טעים- להכין רוטב ביתי:
מניחים במעבד מזון עם הלהב
500 גר' תותים קפואים
1/4 כוס א. סוכר
ושקית סוכר וניל.
ממתינים שהתותים יפשירו ברובם, וטוחנים הכל יחד לרוטב חלק. מאחסנים בקופסא במקרר.
לא שוטפים את קערת המעבד עדיין- חבל על המאמץ:) עוברים ישר לשלב הבא:

לפירות:
9 תפוחים - 3 אדומים (או פינק ליידי, הכי טעים) , 3 ירוקים, ו-3 צהובים
קופסאת אננס בשימורים

שוטפים את התפוחים היטב (התפוחים נשארים עם הקליפה לצבעוניות היפה של הסלט)
מגררים את התפוחים במעבד מזון עם סכין הפומפיה הרחבה (או חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות)
קוצצים את קוביות האננס לקוביות קטנות יותר בעזרת סכין חדה.
מערבבים הכל יחד ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה.

הרכבה:
בתוך כוסות קינוח יפות מזלפים שכבת רוטב נאה,
מניחים כמה כפות מהסלט,
מזלפים עוד מעט מהרוטב (רק לטעם)
ומסיימים בשכבת קראנץ נדיבה.



מכיוון שההרכבה סמוכה לסעודה אין לי תמונה של כל המנה,
אבל מצרפת תמונה (גרועה) של הקראנץ'
צפה בקובץ המצורף 1530392
וואלה, אימצתי!
כבר הרבה זמן אני מחפשת קינוח פירות מעניין, זה בא בדיוק' בזמן!
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
אחרי שהכנתי לכבוד שבת וכולם התלקקו,
הקינוח הזה מ-ו-ש-ל-ם!!!

רציתי לצלם ולהעלות תמונה, אבל, הכל נגמר....
@כבי800, תודה רבה!
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
את הקראנץ' אני מכינה עם שמן ולא עם מרגרינה כבר שנים לא מחזיקה בבית זה הרבה יותר בריא ויוצא ממש טעים
 

דובשניה

משתמש מקצוען
קינוח מרענן וקליל לסוף הסעודה
שגם נראה מליון דולר וגם משאיר כוסות מלוקקות...
ממליצה ממש לאלו שמחפשים לגוון את הקינוחים השחיתותיים של קצפת/שוקולד במשהו מרענן וחי.
המתכון אמנם נראה ארוך אבל כל אחד מהמרכיבים הוא שתיים וחצי דקות הכנה.
תהנו!


סלט פירות צבעוני עם רוטב תותים וקראנץ' קלוי

לקראנץ':

2.5 כוסות פצפוצי אורז
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים + 1/2 כוס שקדים טחונים
140 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס)
לבחירה- כוס קוקוס טחון

מניחים את כל החומרים בתבנית תנור, מכניסים לתנור מחומם מראש על 180.
לאחר 5 דק' כשהמרגרינה נמסה- מערבבים ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
מערבבים עוד פעם פעמיים תוך כדי אפיה.
מוצאים ומצננים.
מומלץ להכין כמות כפולה כדי לשמור חצי לפעם הבאה ולחסוך בהכנות, נשמר מעולה במקפיא בשקית אטומה.
(הקראנץ' מושלם אגב לשדרוג כל גלידת וניל פשוטה)

לרוטב התותים:
ניתן לקנות רוטב איכותי בחנויות האפיה המתמחות,
או- הכי טעים- להכין רוטב ביתי:
מניחים במעבד מזון עם הלהב
500 גר' תותים קפואים
1/4 כוס א. סוכר
ושקית סוכר וניל.
ממתינים שהתותים יפשירו ברובם, וטוחנים הכל יחד לרוטב חלק. מאחסנים בקופסא במקרר.
לא שוטפים את קערת המעבד עדיין- חבל על המאמץ:) עוברים ישר לשלב הבא:

לפירות:
9 תפוחים - 3 אדומים (או פינק ליידי, הכי טעים) , 3 ירוקים, ו-3 צהובים
קופסאת אננס בשימורים

שוטפים את התפוחים היטב (התפוחים נשארים עם הקליפה לצבעוניות היפה של הסלט)
מגררים את התפוחים במעבד מזון עם סכין הפומפיה הרחבה (או חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות)
קוצצים את קוביות האננס לקוביות קטנות יותר בעזרת סכין חדה.
מערבבים הכל יחד ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה.

הרכבה:
בתוך כוסות קינוח יפות מזלפים שכבת רוטב נאה,
מניחים כמה כפות מהסלט,
מזלפים עוד מעט מהרוטב (רק לטעם)
ומסיימים בשכבת קראנץ נדיבה.



מכיוון שההרכבה סמוכה לסעודה אין לי תמונה של כל המנה,
אבל מצרפת תמונה (גרועה) של הקראנץ'
צפה בקובץ המצורף 1530392
נשמע מעולה!

חושבת להכין לשבע ברכות.
יודעת להגיד לי בערך כמה מנות יוצא מהכמות שציינת?
וכמה זמן מראש אני יכולה להכין כל רכיב בנפרד( ארכיב את המנה באותו היום)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע מעולה!

חושבת להכין לשבע ברכות.
יודעת להגיד לי בערך כמה מנות יוצא מהכמות שציינת?
וכמה זמן מראש אני יכולה להכין כל רכיב בנפרד( ארכיב את המנה באותו היום)
סליחה, רק עכשיו רואה. לא יודעת אם עוד רלוונטי, אבל שיהיה לפחות לפעמים הבאות:

המתכון בכמות ששמתי פה מיועד להגשה מרכזית באירוע קטן, כמו שנידון פה באשכול.
אישית כשמכינה למשפחה, בכוסות אישיות, אני מפחיתה 2 תפוחים מהמתכון המקורי
ויוצאת קופסאת אכסון מלבנית גדולה ושטוחה (לא אוחזת כמה ליטר זה, סורי).
הפירורים בכל מקרה מעולים בהקפאה אז תמיד מכינה שקית כפולה ושומרת מפעם לפעם.
אז בעצם התשובה היא תלוי כמה משתתפים יש לך... הייתי כנראה לפחות מכפילה.

לגבי הכנה מראש- רוטב תותים נשמר מעולה במקרר לפחות שבועיים, ובמקפיא לתקופה ארוכה.
והפירורים נשמרים מצויין בקופסא אטומה לכמה ימים, או ארוזים היטב במקפיא לתקופה ארוכה.
את הפירות הייתי מכינה כמה שיותר קרוב לאירוע, באותו יום.
 

דובשניה

משתמש מקצוען
סליחה, רק עכשיו רואה. לא יודעת אם עוד רלוונטי, אבל שיהיה לפחות לפעמים הבאות:

המתכון בכמות ששמתי פה מיועד להגשה מרכזית באירוע קטן, כמו שנידון פה באשכול.
אישית כשמכינה למשפחה, בכוסות אישיות, אני מפחיתה 2 תפוחים מהמתכון המקורי
ויוצאת קופסאת אכסון מלבנית גדולה ושטוחה (לא אוחזת כמה ליטר זה, סורי).
הפירורים בכל מקרה מעולים בהקפאה אז תמיד מכינה שקית כפולה ושומרת מפעם לפעם.
אז בעצם התשובה היא תלוי כמה משתתפים יש לך... הייתי כנראה לפחות מכפילה.

לגבי הכנה מראש- רוטב תותים נשמר מעולה במקרר לפחות שבועיים, ובמקפיא לתקופה ארוכה.
והפירורים נשמרים מצויין בקופסא אטומה לכמה ימים, או ארוזים היטב במקפיא לתקופה ארוכה.
את הפירות הייתי מכינה כמה שיותר קרוב לאירוע, באותו יום.
ממש תודה על המענה
אני צריכה ל50 איש
חשבתי אולי להקפיא מוכןבכוסות, את חושבת שיהיה גרוע?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה