חלבי פסי שמרים גבינה

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי אתמול - יצא פצצה!! ממכר!!

לא היתה לי גבינת טוב טעם, שמתי גבינה רגילה בתוך חיתול בד נקי, ואז במסננת, לכמה שעות במקרר, כמו שהעני אמרה, יצא מצוין! מוצק לגמרי.

לגבי התמונה,
לא היתה לי אבקת סוכר, אז לא שמתי.
וגם, עטפתי את העוגות ואז נזכרתי ששכחתי לצלם, וכדי לגרום לך נחת, העני, החלטתי לצלם בכל זאת.
אז זה מה יש, מקווה שתצלחנה לראות גם כך כמה שזה טעים...

תודה @hbecker על המתכון!

IMG_5650.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית

לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן

קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים

להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לזריה

מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.

מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.

ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.

מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.

מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.

מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.

משהים להתפחה כחצי שעה.

מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.

כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152

צפה בקובץ המצורף 884158

בתיאבון

העני, יצא מעולה!!
תודה.
הבצק נח לעיבוד.
והעיקר! מהמילוי לא גלשה טיפה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הכנתי (עם כוסמין)
יצא מטורף.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הכנתי אתמול - יצא פצצה!! ממכר!!

לא היתה לי גבינת טוב טעם, שמתי גבינה רגילה בתוך חיתול בד נקי, ואז במסננת, לכמה שעות במקרר, כמו שהעני אמרה, יצא מצוין! מוצק לגמרי.

לגבי התמונה,
לא היתה לי אבקת סוכר, אז לא שמתי.
וגם, עטפתי את העוגות ואז נזכרתי ששכחתי לצלם, וכדי לגרום לך נחת, העני, החלטתי לצלם בכל זאת.
אז זה מה יש, מקווה שתצלחנה לראות גם כך כמה שזה טעים...

תודה @hbecker על המתכון!

צפה בקובץ המצורף 886201
תודה!
 

חדוי לינד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יצא לי מושלם.
לפחות משהו אחד מכל האפיה היום ;)
באמת לא גלש בכלל המילוי.
ונשאר לי קצת בצק, הכנתי רוגאלאך עם סירופ סוכר.... יאמיייי
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי
שלחתי פס לאמא שלי
חשבו שם שהעוגה קנויה!!
כמובן שהתחסלה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה