חגים פסח- תבשילים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.

לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.

אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)

רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.

מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוטב פטריות

רכיבים:

סלסלת פטריות טריות שטופות וקצוצות דק
בצל גדול קצוץ לקוביות
שן שום קצוצה
שתי כפות שמן זית/אגוזים
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים.
או שני גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל
רביכה: כפית קמח תפוחי אדמה מעורבבת בכוס מים.

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במחבת עד לשקיפות וריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים. פעולה זו עשויה לקחת כעשר דקות. לא כדאי לחפף.
3. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
4. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים.
5. מוסיפים את הרביכה ומבשלים עד להסמכה קלה.
6. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם- יוצקים מעל הבלינצ'עס.

למבשלים בחג: אפשר להכין מראש עד לשלב 4 ולהמשיך בהכנה ממש לפני ההגשה.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שושני תפו"א
מקלפים תפו״א, פורסים בדיסקית פרוסות דקות של המג׳ימיקס את התפו״א בשלמותם ומעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ושמן זית.
לוקחים קוקוטים כמו בתמונה, ומשמנים אותם (עדיף בתרסיס שמן למי שמשתמשת) ומתחילים לסדר לצורת שושנים, פרוסות גדולות בחופף אחת לשניה בסדר של מהגדול לקטן לחלק הפנימי של השושנה.
פפ.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שיפודי ירקות:
פורסים קישואים לפרוסות עבות, גזר, קוביות פלפלים גדולות, פרוסות בטטה, קוביות גסות של בצל סגול, פטריות.
משרים לשעתיים במשרה של שמן, פפריקה, מעט דבש או סוכר חום, מלח, פלפל שחור.
בינתיים - משרים את השיפודים במים - כדי שלא ישרפו.
משחילים את הירקות על השיפודים, אופים עד להתרככות

 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אנטיפסטי:
חותכים לרצועות מגוון ירקות: גזר, פלפל אדום, חציל, קישוא, תפו"א, בטטה, בצל
מתבלים היטב עם שמן זית, מלח ושום גבישי
אופים בחום של 180-200 מעלות כ - 40 דקות, עד שהירקות רכים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בצלים ממולאים בבשר- מתכון של חמותי היקרה.

כלים
: סיר בינוני וכן סיר ממולאים (סוטאז') רחב ושטוח.
קערת ערבוב. מגש.
רכיבים:
לבצל
4-5 בצלים בינוניים שטופים ומקולפים.
למלית
בשר טחון מופשר
צרור כוסברה/פטרוזליה. מרוסק במעבד מזון או קצוץ דק מאד
בצל בינוני מרוסק במעבד מזון או בפומפיה.
מלח
פלפל
חצי כוס שמן.
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
4-5 עגבניות טריות מרוסקות
כפית דבש/ 2 תמרי מג'הול מגולענים
שבר מקל קינמון/ 1/5 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל
כפית גדושה פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצלים: בעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).
2. בסיר קטן מבשלים את הבצלים במים חמים למשך 15 דקות עד לריכוך. מפרידים את הגלדים ומניחים בצד.
3. מערבבים את חומרי המלית היטב ולשים כחצי דקה.
4. ממלאים: לוקחים גלד ומניחים במרכזו בערך כף (תלוי בגודל הבצל) של מילוי וסוגרים בגלגול את הבצל. מניחים במגש כשהפתח כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל הבצלים..
מכינים את הרוטב:
5. מכינים רוטב: בסיר הסוטאז' מטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך ומוסיפים את העגבניות.
6. מאדים במשך כ-10 דקות.
7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
8. מניחים בעדינות את הבצלים הממולאים בשכבה אחת ובצפיפות כשהפתח כלפי מטה.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים עם כיסוי לפחות 40 דקות.
מדי פעם מנערים את הסיר למניעת חריכה של הרוטב.

נשמר מצוין בהקפאה.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח שתעלי ותודה רבה לכולם!!

טחינת שקדים
שף ישראל דודק - טעימות תשע"ו

רכיבים:

2 כוסות שקדים מולבנים
חצי כוס מים עם קוביות קרח
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס שמן אגוזים
שן שום כתושה
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:
מניחים במעבד את השקדים, השום והלימון וטוחנים למרקם דק.
מוסיפים את המים וממשיכים לטחון כשתי דקות למרקם חלק.
מזלפים בזרזיף דק ובאיטיות את השמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מתבלים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
למי יש רעיון איך אפשר לנסות ליצור רסק עגבניות ביתי?
את צריכה פשוט לעשות רוטב עגבניות מצומצם ...הרבה יותר משובח וטעים מכל רסק קנוי
יש עכשיו בעונה זו שפע של עגבניות "תמר" שהם מעולות לזה בשרניות ולא חמוצות מידי
פשוט לטחון ללא קליפה במעבד מזון ולבשל על אש נמוכה לפחות שעה ויותר עד שהנוזלים מתאדים
יש לבחוש מידי פעם, ואין צורך להוסיף לזה שום תבלין נוסף , אפשר מעט שמן אם רוצים
מעולה להרבה תבשילים במיוחד בפסח שאין את כל התבלינים הרגילים זה מוסיף הרבה טעם !
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קניידלך מצוינים של אחותי

המידות בכוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל.

רכיבים:
2 כוסות קמח מצה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כוס וחצי מים או ציר ירקות
חצי כוס מי סודה (לא בטעמים).
3 ביצים L או ארבע M
רבע כוס שמן.

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והתבלינים ומערבבים בעזרת כף עץ.
מוסיפים את הנוזלים, השמן והביצים ומערבבים היטב.
נין ואף כדאי לתת לתערובת לנוח מעט.
בידיים רטובות צרים כדורים קטנים ונאים.
מביאים את מרק הירקות לרתיחה וזורקים אליו את הקניידלך.
מבשלים עד שהכופתאות צפות ורכות - כ10 דקות.
 

עובדת לפרנסתי

משתמש פעיל
לא יודעת אם מקום מתאים..אבל אשמח מאוד ליעוץ!!
אני רוצה להכין הרבה פסים יחד של קוגל תפוא למשך החג וראיתי כאן שיש כאלה שמקפיאות לפני אפיה או לאחר אפיה חלקית..ראיתי הרבה בעד ונגד.אשמח ליעוץ מניסיון אישי יכול לחסוך מלא עבודה..
וכן האם זה משנה עם זה עם עוד סוגי ירקות..
תודה מראש!!
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד מתכון (לא מהחוברת...) -

טחינת שקדים (בלי שימוש בממרח שקדיה)

מצרכים:

כוס שקדים מושרים וקלופים (משרים לילה, ואז קולפים)
כוס אגוזי מלך מושרים שעתיים.
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
2-3 שיני שום, או יותר - לפי הטעם
מיץ לימון - לפחות כף, ואפשר יותר לפי הטעם
מלח

מרסקים בבלנדר את כל הרכיבים.
צריך בלנדר טוב, אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים (רבע כוס).
אפשר גם בבלנדר מוט חזק.

זה אמנם לא טעם של טחינה, אבל מעולה כמטבל...
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש מתכון לקישואים חלוטים עם נענע ומיץ לימון בספר לפסח של מיזליק לפני כמה שנים.
מעודן ונחמד!
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש למישהי מתכון דחוף לתרכיז (פטל) מתפוזים?
משהו שיצא טעיםםםםםםםם
 

מילה שלי

משתמש פעיל
כשאין תנור, האם אין דברים שאפשר להיעזר עם הפלטה?
כמו מנות בשר, דגים
מה אומרות המומחיות?

לא מומחית אבל כן מנוסה
מבשלת כל שבוע עוף ודגים על הפלטה.
עוף מניחה כשעתיים לפני שבת, דגים לא צריך יותר מעשרים דקות חצי שעה.
האוכל טרי טרי!
כמובן שצריך לנסות קודם ביום חול כדי לראות כמה זמן צריך לפי עוצמת הפלטה, כמויות האוכל וכו'.
בשר - לא העזתי לנסות.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כשאין תנור, האם אין דברים שאפשר להיעזר עם הפלטה?
כמו מנות בשר, דגים
מה אומרות המומחיות?
בלת"ק.
אני מכינה כל שבוע בשר ודגים על הפלטה.
עוף- מניחה קודם בצל, מעל תפוא ובטטות, ואת העוף עם הרבה תיבול.
בערך שעתיים לפני שבת ואוכלים אותו לפחות שלש שעות אחרי כניסת שבת. מכוסה טוב!
דגים- בצל למטה, ומעל כל פעם משהו אחר, פלפלים, רסק עגבניות, תיבול וכו'.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
וואו, נשמה כל הכבוד!
בשר/עוף. מלח, דבש, בייצים.(אם יש ;) )שקדים, אגוזים.
ירקות: בצל,גזר,קולורבי, שורשים, סלק, ת.אדמה. חסה. בטטה,
פירות: תפוזים, אגסים, ת.עץ. בננה.
וזהו!!!!!!!
קוביות תפוחי עץ עם אגוזים (סוכר- לא חובה) ויין. בתנור או על הפלטה הרבה זמן.
מעדן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה