חגים פסח- תבשילים

בבבבבב

משתמש צעיר
מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
אם יש צורך - להוסיף קמח.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.

אני לא טורחת לקרר וליצור כדורים.
אני מרפדת תבנית קטנה בנייר אפיה, ומפזרת עליה קוקוס בשפע. יוצקת את התערובת החמה, ומפזרת מעל עוד קוקוס. שולחת להקפאה. אחרי כמה שעות מוציאה, חותכת לקוביות, מעבירה לשקית עם כל הקוקוס, ומנערת לציפוי הקוביות בקוקוס מכל הצדדים. מחזירה להקפאה (עדיף במקום הכי מוחבא)
האם ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה (או חלק ממנו) בקמח מצה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא רשמתי? אבוי
בערך חצי קילו.
תודה על ההערה.
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
במה ניתן להמיר כף דבש אם איננו משתמשים בדבש בפסח?
וכיצד אפשר להכין לבד שקדים מולבנים?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
במה ניתן להמיר כף דבש אם איננו משתמשים בדבש בפסח
סוכר?
תלוי במתכון.
וכיצד אפשר להכין לבד שקדים מולבנים?
משרים במים רותחים עד שהם מצטננים ואז משרים שוב במים רותחים ומצננים.
הקליפה תחליק בקלות.
אם את צריכה אותם לטחינת אבקה לעוגות כדאי לייבש לפני הטחינה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לפני כשבועיים פורסם ב"קראט" מתכון לחיתוכיות שוקולד. במלית השוקולד המבושלת רשום להכניס כף דבש.
(יש כוס סוכר במלית)
יקרה משהו אם אשמיט את כף הדבש?
לא יקרה כלום.
הדבש רק משפר מרקם.
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
באותו מתכון עצמו בבצק יש 2 כוסות קמח תפו"א, שמן, סוכר, ביצה, אב' אפיה וכוס שקדים מולבנים טחונים
מה היתרון של שקדים מולבנים על פני שקדים טחונים (רגילים)?
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
סלט חסה תפוז בשברי שקדים קלויים

החומרים הנדרשים:

1 ראש חסה

2תפוזים

3כפות שמן אגוזים

חצי כפית מלח גס

חופן שקדים קלופים

הוראות הכנה:

לקלות בתנור את השקדים - יש להוציאם בעודם מעט לחים למניעת חריכתם. לקרר ע"ג נייר פרגמט ולשוברם ע"י כמה מכות פטיש שניצל או כוס זכוכית עבה

לחתוך את החסה לרצועות לקלף את התפוזים ולחותכם לקוביות

להעביר לקערה ולערבב עם השמן והמלח

בזמן ההגשה יש לפזר מעל את השקדים
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
קוביות סלמון בציפוי קריספי
מנה יפה טעימה וקלה להכנה ניתן להקדים ולהכינה עד שלב האפייה ולאפותה ממש סמוך לארוחה

החומרים הנדרשים:

קוביות סלמון טרי (כ 2 גדולים לכל סועד)

למרינדה:

1/3 כוס שמן זית כתית

3 שיני שום

כף וחצי דבש

1/4 כפית מלח

שקדים טחונים-לציפוי

אופן ההכנה: הכינו את המרינדה- את השום יש לכתוש ולערבבו עם שאר החומרים, עד לקבלת רוטב מתקתק עם טעם מודגש של שום

טבלו כל קובייה ברוטב וגלגלו בשקדים [ניתן להגישם כשיפודים כמו בתמונה – במקרה זה מקודם יש לשפדם ואח"כ להמשיך כלעייל]

סדרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו בתנור שחומם מראש בחום גבוה º200 למשך כ12 ד' (אפיית יתר גורמת לבשר הדג להתקשות)
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
ממרח שום
את השום לאחר אפייתו ניתן לאוכלו כמות שהוא אך ניתן להכין ממנו ממרח חריף ומתקתק מעט שיכול להתאים לצד מגוון מאכלים ואף כבסיס לרטבים שונים

החומרים הנדרשים:

ראשי שום טריים

לבחירה: שמן זית, מלח

אופן ההכנה:

עטפו כל ראש בנפרד בנייר כסף כך שחלק הגבעול(מקום החיתוך) נשאר חשוף

אפו בחום גבוה מאד עד שמתחיל לצאת קצף מחלקו העליון של השום [כחצי שעה] לאחר צינון השום מוכן לאכילה ואף למריחה ניתן להכין ממנו ממרח – רסקו את ראשי השום במעבד מזון הוסיפן שמן זית ומלח לפי טעמכם.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
גליל עוף ממולא במחית בטטה

החומרים הנדרשים:

8 מנות סטייק עוף פתוח כמו לשניצל

למילוי:

1 בטטה

1 תפו"א

2 כפות בצל מטוגן

1 ביצה

מלח

חלמון - למריחה

פלפל שחור גרוס - לעיטור

אופן ההכנה:

בשלו את הבטטה והתפו"א עד לריכוך מעכו בעזרת מועך תפו"א עד לקבלת מחית חלקה ערבבו עם שאר מרכיבי המלית

מלאו כל נתח בכף מהמילוי [הנתח צריך להיות דק וגמיש] וגלגלו

הניחו כל גליל בתבנית אפיה כשהפתח כלפי מטה הברישו בחלמון עטרו במס' גרגירי פלפל – לבחירתכם

אפו התנור חם º200 עד להשחמה נאה
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
סטייק מתקתק בדבש ושום

החומרים הנדרשים:

סטייק עוף פתוח ושטוח

½ כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

הכינו מרינדה מהשמן השום והדבש טבלו כל נתח המרינדה וצלו במחבת כבדה שחוממה מראש השתדלו לא לצלות את הסטייק יותר מידי – כשפנים הסטייק נעשה לבן הוא מוכן

הגישו מיד
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
בשר בירקות שורש ויין יבש

החומרים הנדרשים:

נתח בשר מופשר לחלוטין מס' 4/5/6 לפי הכמות הנדרשת

שמן זית לטיגון

בצלים

ראש סלרי

2-3 גזר

כוס יין אדום יבש

מלח

אופן ההכנה:

בסיר- טגנו בצל בכמות שגובה הבצל יגיע בסוף הטיגון לגובה של 3 ס"מ

נגבו את נתח הבשר והכניסו אותו לסיר ע"ג הבצל המיטגן

חרכו את הנתח מכל הכיוונים וודאו שצבעו השתנה לגוון אפור חום היזהרו שתחתית הסיר לא תישרף (במידה וכן עליכם להחליף סיר עבור שלב הבישול)

הוסיפו בזהירות את היין, הוסיפו את הירקות והוסיפו מים עד לכיסוי ¾ מגובה הבשר הוסיפו מלח ברגישות – הבשר עצמו מלוח! הביאו לרתיחה והנמיכו את האש בשלו כ4-5 ש' טעמו את הרוטב במהלך הבישול הוסיפו מלח במידה וחסר

בדקו ע"י תחיבת סכין לא חדה למרכז הנתח במידה ונכנסת בקלות-הבשר מוכן

הוציאו את הבשר לקירור בכלי יבש לאחר שהתקרר הכניסו למקרר לקירור

סננו את הרוטב לאחר שהתקרר ניתן להסמיכו מעט ע"י הרתחתו עם כמה "קוביות הסמכה" [מצורף]

פרסו את הבשר הקר לפרוסות יפות

להגשה: סדרו את פרוסות הבשר בתבנית שפכו מעליהן את הרוטב כסו וחממו בתנור במשך כחצי שעה או הניחו ע"ג הפלטה
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
עוף בטעם עוף אמיתי

ניתן להכינו ממש לפני שהולכים לישון בבוקר תקומו ותגלו שהזמן עשה את שלו

החומרים הנדרשים:

עוף שלם מופשר מנוקה ומחולק

4-5 שיני שום

פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכניסו לסיר יבש את חלקי העוף עם העור פזרו ביניהם את פרוסות השום ופזרו מלמעלה את הפלפל

בשלו במשך שעתיים וחצי על האש על הלהבה הקטנה כשהיא במצב נמוך [תעשו טובה אל תבדקו כל 5 ד' מה קורה..]

העוף מוכן כשהסיר מלא רוטב והשוק נפרד בקלות מהירך קחו בחשבון שזמן הבישול משתנה לפי גודל האש וכמות המנות

ניתן להגיש את חלקו העליון של העוף כשהוא קר ופרוס לפרוסות דקות
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
אנטיפסטי

החומרים הנדרשים:

5 גזרים

1חציל גדול בלי גרעינים

3 בצל סגול

3 קישואים בינוניים

½ כוס שמן זית כתית

2 כפות סוכר

כף מלח

אופן ההכנה:

קלפו את הירקות פרסו את הגזר לפרוסות אלכסוניות עבות את הקישוא והחציל למקלות עבים ואת הבצל לרבעים

סדרו אותם בשורות נפרדות בתבנית אפייה

פזרו מעליהם את הסוכר והמלח והברישו בשמן

אפו בחום גבוה עד לריכוך כמעט מלא

הגישו חם או קר
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
צימעס משודרג


החומרים הנדרשים:

1 בצל גדול

5 גזרים

שמן זית לטיגון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

פרסו את הבצל וטגנו אותו בשמן עד שייעשה שקוף ומעט חום - לא מעבר לזה!

קלפו ופרסו את הגזרים ואדו עם הבצל עד לריכוך הוסיפו מלח ופלפל טעמו ותקנו תיבול
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
עוגיות שקדים

החומרים הנדרשים:

2 כוסות שקדים טחונים

5 חלמונים

כוס סוכר

שקדים מולבנים - לעיטור

אופן ההכנה:

הכניסו את כל החומרים למיקסר עד לקבלת עיסה חלקה

הכינו כדורים קטנים סדרו בתבנית מרופדת במרווחים גדולים – העוגיות מתפשטות מאד

תקעו במרכז כל עוגייה שקד מולבן (אפשר גם לוותר עליו)

אפו בהשגחה צמודה בתנור שחומם לחום º170 עד להשחמה קלה

זהירות! חלקן התחתון נאפה מהר יותר!
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
תרכיז ממתיק בטעם לימון

החומרים הנדרשים:

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מיץ לימון

½2 כוסות מים

אופן ההכנה:

הרתיחו את הסוכר עם המים

כשכל הסוכר נמס הוסיפו את מיץ הלימון

הביאו לרתיחה עד שנוצרת שכבה של קצף

צננו, העבירו למיכל סגור (בקבוק/קנקן) ושמרו במקרר

נ.ב. סינון הסירופ במסננת דקה יאפשר גם לתינוקות השותים מבקבוק לשתותו מבלי שהפטמה תיסתם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה