חגים פסח- תבשילים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שנה שעברה מצאתי מתכון מעולה לבלינצ'ס ושדרגתי אותו.
מקווה לאתר אותו במחברת של חמותי (שם כתבתי ) ולהעלות אם יהיה ביקוש.
עריכה: העליתי. ראו בעמודים הבאים.
 
נערך לאחרונה ב:

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה העניין בזה?
אני מתכוונת לפסח.פעם ניסיתי רק לטגן ציפסים מתפוא שחתכתי.במחבת.אין לי תנור לפסח.לקח לי שעות עד שזה היה מוכן לאכילה.אני מטגנת עם קצת שמן.לכן חשבתי על קיצור דרך..אבל לא ידעתי אם זה אפשרי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מתכוונת לפסח.פעם ניסיתי רק לטגן ציפסים מתפוא שחתכתי.במחבת.אין לי תנור לפסח.לקח לי שעות עד שזה היה מוכן לאכילה.אני מטגנת עם קצת שמן.לכן חשבתי על קיצור דרך..אבל לא ידעתי אם זה אפשרי
כאן הטעות.
צ'יפס מטגנים רק בשמן עמוק.
רק שמן עמוק נותן להם מכת חום מספיק עוצמתית כדי לבשל אותם כיאות.
ורק לידיעה, בשמן עמוק המאכלים המטוגנים סופגים הרבה פחות שמן מאשר בטיגון רדוד.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
האם אפשר לבשל ציפס תפוא קודם כל במים.ואחכ לטגן? מישהי ניסתה?
אני עושה ככה
אמנם לא ציפס בצורת מקלות
אלא מבשלת סיר גדול של תפוא שלמים
ושומרת במקרר
מי שרעב
לוקח לו תפוא מבושל
חותך לחתיכות ומטגן (לא חובה שמן עמוק אפשר במחבת ולהפוך כשמזהיב) - במקרה כזה יותר נוח פרוסות שטוחות....
אחרי הטיגון להעביר לנייר סופג ולפזר מלח ופלפל
טעים מאד
הבחוץ פריך והבפנים רך מאד
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני עושה ככה
אמנם לא ציפס בצורת מקלות
אלא מבשלת סיר גדול של תפוא שלמים
ושומרת במקרר
מי שרעב
לוקח לו תפוא מבושל
חותך לחתיכות ומטגן (לא חובה שמן עמוק אפשר במחבת ולהפוך כשמזהיב) - במקרה כזה יותר נוח פרוסות שטוחות....
אחרי הטיגון להעביר לנייר סופג ולפזר מלח ופלפל
טעים מאד
הבחוץ פריך והבפנים רך מאד
יתכן שזה טעים ואפילו מאד.
אבל הטיגון בשמן רדוד והעובדה שתפוחי האדמה מלאים בנוזלים בשל הבישול במים רק תורמים לספיגת יותר ויותר שמן.
אני לא בעד טיגון כשאפשר לאפות אבל בהינתן העובדה שרוצים מטוגן ויש רק סירים הרי שבריאותית שמן עמוק עדיף.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
יתכן שזה טעים ואפילו מאד.
אבל הטיגון בשמן רדוד והעובדה שתפוחי האדמה מלאים בנוזלים בשל הבישול במים רק תורמים לספיגת יותר ויותר שמן.
אני לא בעד טיגון כשאפשר לאפות אבל בהינתן העובדה שרוצים מטוגן ויש רק סירים הרי שבריאותית שמן עמוק עדיף.
אגב
לפעמים אני מבשלת את תפו"א במיקרוגל (בערך 5-7 דקות, תלוי בגודל)
ואח"כ מטגנת
גם אז זה בעייתי? זה לא נוגע במים....
 

sari1100

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יתכן שזה טעים ואפילו מאד.
אבל הטיגון בשמן רדוד והעובדה שתפוחי האדמה מלאים בנוזלים בשל הבישול במים רק תורמים לספיגת יותר ויותר שמן.
אני לא בעד טיגון כשאפשר לאפות אבל בהינתן העובדה שרוצים מטוגן ויש רק סירים הרי שבריאותית שמן עמוק עדיף.
הבעיה זה כמויות השמן שזה דורש, בפרט בפסח שמדובר בשמן אגוזים לא זול...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הבעיה זה כמויות השמן שזה דורש, בפרט בפסח שמדובר בשמן אגוזים לא זול...
נכון מאד ולכן כתבתי שאני לא בעד טיגון.
השנה אנחנו בבית לראשונה ואין לי תנור ולא רמז לתנור.
נסתדר עם פירה, תפו"א מבושלים ולעיתים רחוקות גם קציצות ירק. :)
לא נטגן.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשאין תנור, האם אין דברים שאפשר להיעזר עם הפלטה?
כמו מנות בשר, דגים
מה אומרות המומחיות?
אני מניחה שכן. בעיקר בקלי בישול כמו דגים אם כי אינני מנוסה בכך כלל וכלל.
נמתין למנוסות.
 

noae

משתמש מקצוען
אני מבשלת את הדגים לשבת על הפלטה באופן קבוע (אלא אם מדובר בדג ברוטב), יוצא מעולה!
ובעבר יצא לי להכין צ'ונט על הפלטה כשהיה ר"ה 3 ימים. הבישול התחיל ביום שישי בבוקר בהזהבת בצל במשך כמה שעות, בצהרים הוספנו את כל שאר הרכיבים, יצא מצוין ג"כ, ממש כמו בבישול רגיל.
 

noae

משתמש מקצוען
אני מכינה לשבת בעיקר סלמון ומושט, פשוט מורחת תיבול על הדג ביום שישי בצהרים, מניחה בתבנית חד"פ ושומרת במקרר לספיגת טעמים.
בכניסת שבת מוסיפה מעט מים לתבנית ומניחה על הפלטה. עד הסעודה הדג מבושל לגמרי, חם ועסיסי ולא יבש.
מה שכן, צריך להניח את הדג בשכבה בודדת על התבנית ולא בערמות...
 

noae

משתמש מקצוען
אני מירושלים, כך שמדליקה כ-40 דקות לפני השקיעה.... אצלי יוצא יותר בכיוון של שעתיים על הפלטה, אבל עדיין, מדובר במספיק זמן ברווח
 
נערך לאחרונה ב:

חינוך ברמה

משתמש צעיר
יש למישהי מושג היכן משיגים שמנת מתוקה של העדה החרדית כשר לפסח?
אולי ש למישהי מתכון לעוגה חלבית לא שרויה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה