באמת? היה לי מוכר מאיפה שהוא, כבר התלהבתי שיש לי רעיון טוב...יש כזה ספר כבר...
יש למישהו עוד רעיונות?
באמת? היה לי מוכר מאיפה שהוא, כבר התלהבתי שיש לי רעיון טוב...יש כזה ספר כבר...
חבילה עוברת (כי האויבים של אייב העבירו את האשמה אל שימי, ואם זה לא ילך להם אז הם סבכו עוד כמה בחורים, וכנראה ישנה סיבה לזה).השמות שעלו בינתיים:
סורג ובריח(ה)
סורגים מקופלים (כאילו: מניר)
טיסה ישירה
נקודת מוצא
למישהו יש התנגדות, או רעיונות נוספים?
אולי תיקראי את האשכול של הסיפור בעצמו.הי אני גם רוצה לכתוב איזה פרק למרות שקצת שנעלמתי מהאשכול
אפשר סקירה קטנה על הדמויות הראשיות? מראה חיצוני, תכונות, מאפיינים, משנת חיים, פחדים? הכוונה לדברים שנכתבו פה כדי שלא נסתור את מה שכתבו
וגם יש איזה תהליך פנימי ששימי עובר עם עצמו?
יש! שירבו סופרות כמוך בישראל!הי אני גם רוצה לכתוב איזה פרק למרות שקצת שנעלמתי מהאשכול
אפשר סקירה קטנה על הדמויות הראשיות? מראה חיצוני, תכונות, מאפיינים, משנת חיים, פחדים? הכוונה לדברים שנכתבו פה כדי שלא נסתור את מה שכתבו
וגם יש איזה תהליך פנימי ששימי עובר עם עצמו?
מעולה, אהבתי את אפיון האופי של שימי.יש! שירבו סופרות כמוך בישראל!
חיכיתי שלמישהו יהיה אכפת קצת מתעודות זהות (מראה, תכונות, מאפיינים וכו') ומתהליך פנימי כל שהוא, ולא רק מתח שנמתח ונמתח עד שנקרע.
אז ככה:
להכין תעודת זהות מפורטת כיאה וכיאות לשימי אין לי זמן כרגע, אולי אחרי החג. אבל בקצרה: מראה חיצוני- עוד לא צוין, נחכה לפרקים הבאים (יש עוד שלושה ואז את, בעזרת ה'), תכונות- הוא קצת נגרר, לא מאד בטוח בעצמו וגם לא מתוחכם, אחד שמאמין למה שאומרים בטון מספיק משכנע. מה שכן, הוא נאמן ואכפתי, ולא הוזכר אבל אני מרגישה- יש לו חוש צדק מפותח. משנת חיים- לא יודעת, פחדים- כנ"ל, מוזמנת להוסיף את הנופך והעומק, אני אהיה הראשונה (אם אראה הראשונה, בל"נ...) להתלהב ולתת "תודה".
לגבי תהליך פנימי- בוודאי יש כזה. מהו? עם הגיבורים שלי אני אוהבת לעבור אותו אתם ביחד, פחות להחליט במדויק מראש, יותר לחוות דרכם את האירועים ולראות איך הם משתנים לי מול העיניים. בסיפור שכותבים בשיתוף אולי כן כדאי לבנות מראש, למרות שאין לי רעיון כרגע בגלל שהתקציר כל כך מעורבב אז אין כל כך דרך לדעת בדיוק מה הוא יעבור ומה הוא ילמד...
קיבלת את פרק י"ז, בהצלחה!
כיוון מעולה!מעולה, אהבתי את אפיון האופי של שימי.
אם הוא אחד שנגרר ופתי אז אולי זה צריך להיות הכיוון של התהליך הפנימי, לא? צריך להציב לו בחירות מעניינות שהוא יצטרך להחליט האם להיגרר או לעמוד על שלו או סיטואציות שיהיו סוג של קו אדום בשבילו, משהו שהוא ירגיש שזה כבר יותר מידי בשביל להיגרר אחריו וכדאי שזה יתקשר לחוש הצדק שלו. לגבי הפתי נראה שהכלא יעזור לו לקלוט שיש אנשים בעלי אינטרסים שיכולים לשקר לו ולנצל אותו בלי להניד עפעף.
זה כיוון טוב?
למרות המצב צריך לעשות דברים נוספים, בשביל לא להשתגע.טוב, לא הזמן המתאים כ"כ אבל החייבות זה התחייבות
כצפוי, לא היה לי כ"כ ראש לזה
תסקלו אותי כמה שאתם רוצים!
"אמא, את לא חושבת שזה פשוט התנהגות נבזית מצידו?"
אורית הסתובבה בבית עצבנית ונסערת. את כל היום היא העבירה בצעקות על הקטנים, ועכשיו, כשסוף סוף אמא חזרה מהעבודה היא פרקה את מה שעמד לה בלב.
"אני טורחת בשבילו כ"כ, עובדת קשה לשכנע אתכם לתת לו לנסוע, מכינה לו עוגות, נותנת לו את התיק שלי. אפילו עזרתי לשימי לארוז את המזוודה!
לא ביקשתי שיבוא ויגיד תודה נרגשות. אבל מינימום להתקשר להגיד שהוא הגיע, גם את זה הוא לא יכול לעשות?" אורית התנשפה.
אימם של אורית ושימי, שולמית, צנחה על הספה באנחת רווחה.
"מה יקרה אם תשפילי קצת את כבודך ותתקשרי אליו את?"
מאז שאורית עברה את גיל 22 משהו בה נהיה רגיש מאוד לכבודה העצמי. ואמה לא אהבה את זה בכלל...
"אמא", אורית גלגלה את עיניה לתקרה. "התקשרתי אליו כבר חמש פעמים. הפלאפון שלו לא זמין מאז שעלה למטוס".
"נו, אז נגמר לו הבטריה. מה את דואגת כ"כ?"
וכאילו כדי לאשר את דבריה צלצל הטלפון בשעה טובה, אך לאורית שרצה אליו במהירות נכונה אכזבה. כי על הצג היה מספר לא מזוהה.
"הלו"
"אורית, זה שמעון. תביאי את אמא דחוף"
אורית מיהרה להעביר את הטלפון למצב רמקול והגישה אותו לאמה.
שולמית התפלאה קצת, ושאלה "קרה משהו?"
דוד שמעון נאנח מעבר לקו.
"את שואלת אם קרה משהו? אז כן, קרה. התכשיט שלך מבלה עכשיו בתא מעצר במשטרה המקומית בהונגריה".
אורית החווירה כסיד. "הכל בגללי".
היא פשוט לחוצה מאוד מאוד מאוד...אולי תעשי אותה יותר נחמדה? היא צריכה להתחתן בכל אופן...
פרק מדהים.טוב, לא הזמן המתאים כ"כ אבל החייבות זה התחייבות
כצפוי, לא היה לי כ"כ ראש לזה
תסקלו אותי כמה שאתם רוצים!
"אמא, את לא חושבת שזה פשוט התנהגות נבזית מצידו?"
אורית הסתובבה בבית עצבנית ונסערת. את כל היום היא העבירה בצעקות על הקטנים, ועכשיו, כשסוף סוף אמא חזרה מהעבודה היא פרקה את מה שעמד לה בלב.
"אני טורחת בשבילו כ"כ, עובדת קשה לשכנע אתכם לתת לו לנסוע, מכינה לו עוגות, נותנת לו את התיק שלי. אפילו עזרתי לשימי לארוז את המזוודה!
לא ביקשתי שיבוא ויגיד תודה נרגשות. אבל מינימום להתקשר להגיד שהוא הגיע, גם את זה הוא לא יכול לעשות?" אורית התנשפה.
מאז שאורית עברה את גיל 22 משהו בה נהיה רגיש מאוד לכבודה העצמי. ואמה לא אהבה את זה בכלל...
"אמא", אורית גלגלה את עיניה לתקרה. "התקשרתי אליו כבר חמש פעמים. הפלאפון שלו לא זמין מאז שעלה למטוס".
וכאילו כדי לאשר את דבריה צלצל הטלפון בשעה טובה, אך לאורית שרצה אליו במהירות נכונה אכזבה. כי על הצג היה מספר לא מזוהה.
"הלו"
דוד שמעון נאנח מעבר לקו.
"את שואלת אם קרה משהו? אז כן, קרה. התכשיט שלך מבלה עכשיו בתא מעצר במשטרה המקומית בהונגריה".
תעלי את הביקורת לפני שהיא תעלה לשם. אחרת היא לא תוכל לתקן.@brachy 100 , מתי תעלי את הפרק לאשכול של הסיפור (שדרך אגב, קוראים לו: "חבילה עוברת"- @ניהול קהילת כתיבה , אם אפשר לשנות בכותרת- תודה!) ?
אני מחכה כבר להעלות את הביקורת...
ביקורת ספרות לפרק המדהים של @brachy 100 :"אמא, את לא חושבת שזה פשוט התנהגות נבזית מצידו?"
"הלו"
דוד שמעון נאנח מעבר לקו.
לא ביקשתי שיבוא ויגיד תודה נרגשות.
"אמא", אורית גלגלה את עיניה לתקרה.
נגיעות קטנות, כמעט בלתי מורגשות, אבל שומרות עלינו במצב של אווירת משפחה וחיוך, טרום המתח האמיתי.צלצל הטלפון בשעה טובה
מאמינה שבהמשך הסיפור נפרט על זה יותר, ואורית תעשה תהליך עם עצמה במקביל לתהליך שיעבור שימי.מאז שאורית עברה את גיל 22 משהו בה נהיה רגיש מאוד לכבודה העצמי. ואמה לא אהבה את זה בכלל...
ראתה את החבילה במהלך האריזה וחשדה שמשהו עלול לקרות, אך השתיקה את חרדותיה ולא אמרה לשימי או להוריה דבר כדי לא להרוס לשימי את הנסיעה שכל כך ציפה לה, וכעת דוד שמעון רק אישר את מחשבותיה המבוהלות ולכן אינה זקוקה לזמן העיכול ומיד מתחילה להרגיש רגשות אשם. זאת גם יכולה להיות הסיבה שהסתובבה לחוצה כל היום כולו."אני טורחת בשבילו כ"כ, עובדת קשה לשכנע אתכם לתת לו לנסוע, מכינה לו עוגות, נותנת לו את התיק שלי. אפילו עזרתי לשימי לארוז את המזוודה!
תודה על הביקורת המפרגנת!ראתה את החבילה במהלך האריזה וחשדה שמשהו עלול לקרות, אך השתיקה את חרדותיה ולא אמרה לשימי או להוריה דבר כדי לא להרוס לשימי את הנסיעה שכל כך ציפה לה, וכעת דוד שמעון רק אישר את מחשבותיה המבוהלות ולכן אינה זקוקה לזמן העיכול ומיד מתחילה להרגיש רגשות אשם. זאת גם יכולה להיות הסיבה שהסתובבה לחוצה כל היום כולו.
ברכי, האם הצלחתי לקלוע לכוונתך?
תודה!הביקורת מדהימה
בפרט הפילוסופיה במשפט 'הכל בגללי' והמחשבה מה בעצם ההשלכות של הפרק
נכון... סליחה על הטעות.רק הערה אחת
בגורלי נפל פרק ט"ז והפרק הבא הוא ט"ו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: