נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה פשוט עניין של טעם.
לאבקת מרק יש טעם נורא ותעשייתי בעיניי.
לגבי סוכר, הוויכוחים שלי עם חברתי ההונגריה הם חומר לספר. היא שמה סוכר בכל דבר, בדג, במרק, בעוף, וכמה שאני משכנעת אותה לנסות להכין סלט גזר או כל חומר גלם אחר בלי החיפוי של תועפות הסוכר, אין עם מי לדבר. בעיניי התיבול ההונגרי הוא פשוט לא מכבד את חומר הגלם, אבל אחרי שמתרגלים לאכול אוכל שמתובל בצורה הזאת- קשה מאד לאכול אוכל שמתובל בעדינות ובכבוד ובלי טעמי חיפוי סינטטיים כמו אבקת מרק.
ממש לא מתכוונת להתווכח על זה .
כנראה שמי שלא הונגריה אמיתית שטעמה את מאכלי הקפוסטו , הצ'ולמדי,הגולש, וכו לעולם לא תוכל להבין כמה האוכל הזה טעים!
כמו שלא אתווכח עם מרוקאית ששמה בכל דבר פלפל חריף וכמון שאני לא יכולה לסבול אבל בעינם אא בלי זה ... בקיצור אין כאן השוואות בכלל!
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
שלא לדבר על כך שהיא מפוצצת במלח וסוכר (כן! סוכר!)
שהיא מעניקה טעם מוסדי לכל דבר- למרות שזה טעמי האישי.
ושהיא משתלטת לגמרי על כל מאכל שאיתו היא באה במגע.
ולמשתמשות הנהלבות. נסינה פעם אחת בלי. ותראינה ישועות :)

הן לא תראינה ישועות, כי "טעים" בעיניהן זה משהו אחר ממה שאת מגדירה. לדעתי סוכר בדג ובמרק עוף ובתפוחי אדמה, זה אסון והחרבה של כל קולטני הטעם הטבעיים, לדעתן זה בסיסי וזה טעם האוכל.
יש לי מכרה הונגריה שנחשבת בשלנית צמרת, ככל שעוברות השנים והמטבח שלי לובש אופי, האוכל שלה פחות ופחות אכיל בעיניי. אני פשוט הפכתי רגישה, ומרגישה בכל ביס את המרגרינה (המון!) ואת כמויות הסוכר.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מוחה בתוקף
אימי היא הונגריה קלאסית שלא משתמשת כמעט עם תבלינים ... למעט פפריקה שזה חובה . פלפל שחור לא תמיד . מלח סוכר זה גם חובה וא. מרק.
והאוכל שלה ללקק את האצבעות .
אני מנסה להכין בבית את אותם המאכלים עם קצת יותר תבלינים וכבר זה לא אותו דבר ומיד נצמדת רק לתבלינים שהיא משתמשת .
המטבח ההונגרי מתעטר בלא מעט תבשילים ומאכילים משובחים שרבים מנסים להעתיק ולעשות בגרסה אחרת ולא מצליחים.
ומי שהונגריה כאן תדע על מה אני מדברת
כל מילה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמו שלא אתווכח עם מרוקאית ששמה בכל דבר פלפל חריף וכמון
סליחה.
אבל תדייקי.
מרוקאים לא משתמשים בכמון כמעט.
רק למאכלים מאד מאד ספציפיים.
ופלפל חריף הוא ירק ששמים רק בדגים -אם בכלל ובסלטים מסוימים.
(ובתבשיל חומוס ובשר ראש).
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מכירה מקרוב מרוקאית כזאת
היא לא מדגם מייצג.
מצטערת.
א"א לשים כמון בכל דבר בכלל. הוא לא מתאים לכל דבר והוא מאד דומיננטי.
והוא גם לא מרוקאי באפיון.
(אם כי הוא טעים :)).
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
היא לא מדגם מייצג.
מצטערת.
א"א לשים כמון בכל דבר בכלל. הוא לא מתאים לכל דבר והוא מאד דומיננטי.
והוא גם לא מרוקאי באפיון.
(אם כי הוא טעים :)).
טוב מתנצלת .. את רואה שכל אחת מנסה להגן על העדה שלה ;)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טוב מתנצלת .. את רואה שכל אחת מנסה להגן על העדה שלה ;)
הכל טוב.
פשוט שיוך הכמון למרוקאים הוא טעות נפוצה ומצחיקה.
את לא צריכה להגן
להונגרים יש מטבח נהדר.
יש כמה שקלקלו אותו בארץ עם תוספות שאבותם לא ידעום.
לדוגמא: אבקת מרק.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מוחה בתוקף
אימי היא הונגריה קלאסית שלא משתמשת כמעט עם תבלינים ... למעט פפריקה שזה חובה . פלפל שחור לא תמיד . מלח סוכר זה גם חובה וא. מרק.
והאוכל שלה ללקק את האצבעות .
אני מנסה להכין בבית את אותם המאכלים עם קצת יותר תבלינים וכבר זה לא אותו דבר ומיד נצמדת רק לתבלינים שהיא משתמשת .
המטבח ההונגרי מתעטר בלא מעט תבשילים ומאכילים משובחים שרבים מנסים להעתיק ולעשות בגרסה אחרת ולא מצליחים.
ומי שהונגריה כאן תדע על מה אני מדברת
מסכימה לגמרי עם מחאתך, למרות שהבשלניות ההונגריות שאני זכיתי להכיר, השתמשו במעט מאד סוכר ואבקת מרק. (עוד לא הכירו אז בנזק שלה, אבל גם לא היה בה כ"כ צורך....)
סה"כ בהונגריה שלפני 80 שנה, לא הייתה אבקת מרק, וגם מרגרינה, לא ברור לי שהייתה.
הסיפורים מהונגריה מדברים על שמאלץ או חמאה.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
חרדל.
להפתעתי גיליתי שהרבה נשים לא מכירות בכלל את החרדל או את שימושיו מעבר למריחה על לחמניה שבתוכה נקניק.
אני מהמכורות לחרדל. רוטב סויה או רוטב צ'ילי אין אצלי בבית, גם לא אבקת מרק, אבל חרדל הוא מצרך חובה.

ממליצה מאד להחזיק קופסה של ממרח חרדל במקרר, או - אם אתן אמיצות - לנסות חרדל גרגרים. מוסיפה באופן קבוע לשניצלים, בין אם הם אפויים או מטוגנים, לדגים מטוגנים ולרטבי סלט, בעיקר סלט חסה או כרוב.

הסלט השבתי הקבוע שלנו:

סלט בתחמיץ חרדל / רות סירקיס

החומרים:
4 גזרים מגורדים גס.

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית חרדל
מלח ופלפל שחור.

מערבבים היטב את שמן הזית עם מיץ הלימון עד שנוצר תחליב סמיך, מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל. יוצקים על הגזר ומשהים כחצי שעה לפחות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
א"א לשים כמון בכל דבר בכלל. הוא לא מתאים לכל דבר והוא מאד דומיננטי.
נכון מאוד.
עם כל החיבה שלי לכמון, הוא מתאים רק כשהוא קשור.
פלאפל, טחינה, גזר מרוקאי וכו'
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמו כל התבלינים למיניהם שיש היום שחלקם לא בריאים בעליל.
אין שום בעיה עם תבלינים בצורתם הטהורה (ולכן עדיף לקנות בפסח).
כל הבעיה היום היא עם אבקות ועם רטבים שונים ומשונים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוטב צ'ילי אין אצלי בבית
הכנתי פעם לבד למשלוחי מנות.
יצא טעים (ככה אמרו. לא טעמתי).
אבל הריח שנשאר בבית מתהליך הרתחת החומץ גרם לי להתחרט קשות ולא לחשוב אפילו על הכנה נוספת.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חרדל.
להפתעתי גיליתי שהרבה נשים לא מכירות בכלל את החרדל או את שימושיו מעבר למריחה על לחמניה שבתוכה נקניק.
אני מהמכורות לחרדל. רוטב סויה או רוטב צ'ילי אין אצלי בבית, גם לא אבקת מרק, אבל חרדל הוא מצרך חובה.

ממליצה מאד להחזיק קופסה של ממרח חרדל במקרר, או - אם אתן אמיצות - לנסות חרדל גרגרים. מוסיפה באופן קבוע לשניצלים, בין אם הם אפויים או מטוגנים, לדגים מטוגנים ולרטבי סלט, בעיקר סלט חסה או כרוב.

הסלט השבתי הקבוע שלנו:

סלט בתחמיץ חרדל / רות סירקיס

החומרים:
4 גזרים מגורדים גס.

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית חרדל
מלח ופלפל שחור.

מערבבים היטב את שמן הזית עם מיץ הלימון עד שנוצר תחליב סמיך, מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל. יוצקים על הגזר ומשהים כחצי שעה לפחות.

אפשר הערה קטנה לגבי החרדל?
הוא נחשב בהלכה לחריף,
ולכן אם מכניסים לקופסת החרדל כפית חלבית הוא נהיה חלבי, וכן בשרי.
לי זה מאד מאד ברור, אבל פעם אמא שלי בקשה משכנה חרדל פרווה והיא לא הבינה על מה היא מדברת, התברר שהיא מכניסה איזו כפית שיוצא לה, וזה ממש אסור!
מקווה שכולן יודעות את זה, אבל בכל זאת....

וכן, הוא באמת מעשיר רטבים, בלילה לשניצלים וכו', ממליצה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה