נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
את מתקילה אותי. אבל בעלי הוא זה שעושה את הקניות ואני סומכת עליו בעניין הכשרות ולא בודקת בעצמי.
היום הוא הולך לקניות. אבקש ממנו לבדוק.
תודה, אשמח מאד!
ממש אוהבת את זה ושנים שנים שלא טעמתי/בשלתי איתם, כי לא מצאתי.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

21309

משתמש מקצוען
עינים להם ולא יראו :eek:
בכל מקרה, גם באתר הזה יש המון מתכונים שעושים שימוש במי החומוס.
https://www.markivsodi.co.il/
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
אז אל תוסיפי שוקולד לקצף עצמו. כנראה שהוא לא מגיב טוב לחומר בטמפ' גבוהה יותר.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
אמא שלי מכינה מזה מוס שוקולד.
הקצף טיפה נשבר לה אבל עדיין נשאר במרקם מצוין
 

21309

משתמש מקצוען
אמא שלי מכינה מזה מוס שוקולד.
הקצף טיפה נשבר לה אבל עדיין נשאר במרקם מצוין
תוכלי לשאול אותה איך בדיוק היא מכינה? אולי מוסיפה משהו לקצף לייצוב?
כי לי ממש ירד הנפח לרבע. וערבתי שוקולד לאחר שהתקרר ואחרי השוואת טמפרטורות.
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
ייתכן שהמרקם של השוקולד המומס כבד ודחוס מדי ו'מפיל' איתו את כל הקצף.
שווה לנסות לדלל אותו קודם עם כשליש מכמות הקצף, ורק אח"כ לקפל בעדינות עם שאר הכמות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תוכלי לשאול אותה איך בדיוק היא מכינה? אולי מוסיפה משהו לקצף לייצוב?
כי לי ממש ירד הנפח לרבע. וערבתי שוקולד לאחר שהתקרר ואחרי השוואת טמפרטורות.
אשאל אותה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תוכלי לשאול אותה איך בדיוק היא מכינה? אולי מוסיפה משהו לקצף לייצוב?
כי לי ממש ירד הנפח לרבע. וערבתי שוקולד לאחר שהתקרר ואחרי השוואת טמפרטורות.
אולי תנסי להוסיף את הקצף לשוקולד.
מדין מסה קלה מוסיפים למסה כבדה.
ולא להיפך :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אפשר לדעת למה בכלל להכין ממי חומוס?
יש טבעוניים במשפחה או אלרגיה לביצים?
או סתם הרפתקנות קולינרית? (אני בעד:))
התחיל כהרפתקאה קולינרית,
וכשראינו שהולך חשבנו שזה יכול להחליף את הביצים הנאות במוס.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה