נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
פפריקה מעושנת קונים בחנות תבלינים, לדעתי לא בסופר רגיל (אלא אם כן יש לו מחלקת תבלינים לפי שקילה)
זה תבלין מדהים, עושה טעם של גריל (כמו ביסלי גריל...) לכל דבר.
אני מכינה איתו קציצות דג ויוצא טעם של קבב בשרי.
רק בעדינות עם התיבול, כי יש לה טעם ממש דומיננטי
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
ממממ זה דבר באמת נורא טעים,
אבל לצערי כבר שנים שאני לא מוצאת אותם בהכשר טוב.
כשהייתי ילדה היה..
בצלצלים קטנים (ואלו הכבושים היו קטנטנים ממש... בגודל פחות מזית)
עדינים וארומטיים, מוסיפים המון טעם לכל תבשיל.
לפני תקופה ראיתי באחת מחנויות הירקות בהכשר הרב לנדא סלסלה חמודה של בצלצלי שאלוט קטנים ויפהפיים :)
אלא שהמאורע לא חזר על עצמו מאז :(
 

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
ומעצבן :mad:
ניסיתי לא אהבתי
על טעם ועל ריח אין להתווכח...
בינתיים מי שטעם אצלי - אהב.

שימו לב שבאופן כללי פפריקה היא טיפה מרירה. אם שמים כמות גדולה של פפריקה צריך להוסיף גם קצת סוכר לאיזון.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
על טעם ועל ריח אין להתווכח...
בינתיים מי שטעם אצלי - אהב.
צודקת ,
אם את באמת מנסה לדמות טעם של גריל ובשר זה יכול להתאים
אבל אני חושבת שזה לא מתאים להרבה תבשילים
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הי, שירה, אהבתי את הרעיון
וגם את ההמלצה על אורז פרא, אני חושבת שקראתי פעם שזה בכלל עשב.
אני לא קונה בגלל שלא יודעת איך לבדוק... אשמח לפתרון

מישהי שאלה כאן על מלח-
אני אוהבת להשתמש במלח הימלאיה ורוד
טעם מעודן, מתאים במיוחד לשימושים טריים (כמו בדג נא...)
 

מדיה-לי

משתמש מקצוען
המומחיות שלי היא דגים...
אם למישהי יש שאלות בתחום, אשמח לענות.

ובלי ששאלו - אני רוצה רק להגיד שקציצות אפויות/מטוגנות מקרפיון טחון בתוספת פפריקה מעושנת, סוכר, מלח, פלפל שחור וטיפה חומץ (לקרפיון יש לפעמים 'טעם אדמה') מתקבלות בטעם דומה לקבב בשרי, ויכולות להתאים לכאלה שלא רוצים להתבשר אבל כן רוצים חלבון מן החי.
דחוף, מתכון. :D
 

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
דחוף, מתכון. :D
אני לא עובדת עם מתכונים מדוייקים...
חצי קילו קרפיון טחון
תיבול לפי הטעם: חומץ, סוכר, פלפל שחור, פפריקה מעושנת
קמח (ככל שתשימי יותר קמח כך הקציצה תהיה יותר קשה. אם את אוהבת אותה 'אוורירית' אז תוסיפי גם גזר טחון, חוץ מהקמח)

לעשות קציצות, לטגן או לאפות
זה המתכון :)
 

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מותר גם לבקש כאן?
למישהי יש נסיון עם דוחן ויכול לכתוב עליו?
תודה רבה:)
לא כל אחד מתחבר לזה
יש לזה טעם מאוד מסוים
יש לי מתכון שגם ילדים אהבו אם מעניין אותך אחפש
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
חומר הגלם הכי הכי מדהים זה - ירקות.
ובשפע!
זה נותן טעם עשיר ומפתיע להרבה מאכלים שלא חשבתם.
למשל - בכרוב ממולא, בעיסה של הבשר אני מוסיפה ירקות קצוצים - גמבה, קישוא, קולורבי גזר ובצל. הטעם משודרג ברמות!!
בקציצות, במילויים שונים.
בכל מקום אפשר לחשוב איזה ירק להוסיף ופשוט להוסיף. תנסו להפתיע עם ירקות מאותה משפחה אבל לא מה שעשיתם עד עכשיו ולא תוכלו להפסיק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה זה הדבר הזה?
נשמע מצוין,
אבל מה עושים איתם?
איפה קונים?
ובמה הם שונים מהבצל הרגיל?
בצלצלי שאלוט הם למעשה הכלאה בין שום לבצל.
הטעם שלהם קצת שונה ומאד טעים והם גם יפים.
אפשר לקנות בסופר במגשיות מכוסות בניילון נצמד.
@pr אני מצאתי באושר עד ובשופרסל בכשרות מצוינת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שימו לב שבאופן כללי פפריקה היא טיפה מרירה. אם שמים כמות גדולה של פפריקה צריך להוסיף גם קצת סוכר לאיזון.
פשוט עדיף לא לשים הרבה.
היא הופכת מרירה גם בבישול יתר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הי, שירה, אהבתי את הרעיון
וגם את ההמלצה על אורז פרא, אני חושבת שקראתי פעם שזה בכלל עשב.
אני לא קונה בגלל שלא יודעת איך לבדוק... אשמח לפתרון
שימי לב שאני קונה תערובת. ולא אורז פרא לבד.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
יש לקנות תפוחי אדמה קטנים ובצלים קטנים,
התפוחי אדמה יפים ממש לארועים.
הבצלים מעולים להכניס אותם ככה שלמים למרק , לחמין וכו'
לגבי המי חומוס- אמא שלי גם הכינה לא פעם גלידות ממי חומוס, האמת לא רע, אבל מרגישים את ההבדל....
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בצלצלי שאלוט הם למעשה הכלאה בין שום לבצל.
הטעם שלהם קצת שונה ומאד טעים והם גם יפים.
אפשר לקנות בסופר במגשיות מכוסות בניילון נצמד.
@pr אני מצאתי באושר עד ובשופרסל בכשרות מצוינת.
לא ידעתי על ענין ההכלאה :)
באיזו כשרות מצאת?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא ידעתי על ענין ההכלאה :)
באיזו כשרות מצאת?
את מתקילה אותי. אבל בעלי הוא זה שעושה את הקניות ואני סומכת עליו בעניין הכשרות ולא בודקת בעצמי.
היום הוא הולך לקניות. אבקש ממנו לבדוק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה