נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

ביתי

משתמש מקצוען
בדיוק.
לכן קצת מצחיק לשייך את המרגרינה למטבח ההונגרי דווקא.
סבתא שלי הונגרית אוטנטית
אמרה לי שלא היה להם מושג על מרגרינה
שהגיעו לארץ הם ראו נשים מורחות "חמאה" שמות נקניק ואוכלות
וסבתי היתה בטוחה שהן אוכלות טריפות כי הם לא הכירו בהונגריה מרגרינה
ורק פה הסבירו להן שזה כמו חמאה אבל משומן צמחי אז זה פרווה...
 

טלח

משתמש מקצוען
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
יצא מדהים!
לא האמנתי!!!
ובשבילכן: כדי להוסיף שוקולד מומס, צריך להקפיא לפחות חצי שעה.
תודה!!!
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יואו
לא ידעתי מעולם
משתמשת מעט בחרדל
בעיקר בשניצלים או חזה עוף ברוטב ובסלמון
אבל תמיד שמה כפית בשרית.
טוב לדעת! וחשוב נורא!
לא ודאי. זכור לי שהשארתי כפית בשרית בתוך הקופסא ובעלי ברר מה הדין והיה מותר לשימוש חלבי.
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ואיך אפשר בלי המטבח הבוכארי שכולל בעיקר: כוסברה טריה- בסיס חובה, שום טרי, כמון-בעלי משיג מהודר גם לפסח! מלח ופלפל שחור וזהו. על פפריקה לא שמעו שם! והמאכלים יאמי....הם מטגנים תפוחי אדמה לציפס לפני בישול, מטגנים גפרורי גזר לצבע כתמתם, מבשלים אורז עם מגוון בשרים ועופות בסיר אחד... מתאים מאד לילדים. וממלאים בצלים, תפוחי אדמה, עגבניות ומלפפונים בבשר.

אז למי שלא משתמשת בכוסברה והיא פתוחה לגיוונים זה הזמן, משבח את הטעם והמראה יוקרתי!
וגם אפשר להקפיא לבישול....למי שלחוצה מה תעשה בחבילה שלמה...
מתאים לדגים, לעוף בתנור, לבחש-אורז עם בשר, ובטרי לסלטים רבים.

התחליף שלי לאבקת מרק במרק זה טחינה של: סלרי עלים, שן שום אחת, בצל אחד ועגבניה, ולשפוך לסיר המרק, גן עדן!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
באמת מטבח עשיר!
למה שלא תקראי לילד בשמו:p
מטגנים גפרורי גזר לצבע כתמתם, מבשלים אורז עם מגוון בשרים ועופות בסיר אחד.
סתומרת, אשפלו?
מטגנים תפוחי אדמה לציפס לפני בישול,
סתומרת, סופריטו? (לאו דווקא בוכרי)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
קורוראן או ג'ריד.
לא הכרתי את השם, חידשת לי!
וגם יש בו בהרט נכון?
יתכן,
גירסאות לסופריטו יש כמניין בתי האב המכינים.
הסופריטו של אבא שלי מכיל רק תפו"א, עוף/בשר, בצל ושום.
קבוע אנחנו מבקשות שישאיר קצת תפו"א מטוגנים מחוץ לסיר.
ואז צוחקים עלינו שזה פשוט בשר וציפס, לא סופריטו:rolleyes:
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אבל היא לא טעימה!
אז מה? בשבילם זה היה סוג של פתרון, במיוחד שאמרו אז על החמאה שהיא מסוכנת ;)
אני יודעת, התכוונתי שסמנה זה השם התימני שלה. אף תימני לא יגיד גהי.
לא זכרתי את השם, אז העדפתי לכתוב גהי מאשר בכלל לבלבל את המח ;) אין לי שורשים בתימן, לא ביישתי את המסורת ;)
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
מה זה הדבר הזה?
נשמע מצוין,
אבל מה עושים איתם?
איפה קונים?
ובמה הם שונים מהבצל הרגיל?
בצלצלי שאלוט הם הצלים קטנטנים שהורכבו משום ובצל יחד
טעמם מעודן יותר ומבשלים אותם שלמים בד"כ עם בשרים למיניהם
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
עגבניות מיובשות.
קונים בחנות תבלינים - לא לכולם יש,
אפרת ליבפרוינד ממליצה עליהן, היא טוענת שהן מוסיפות טעם וארומה מדהימים לארוחות.
ושתמיד יש לה בבית...
הוספתי מהן לקציצות עוף לפי מתכון שלה, ובאמת מרגישים את התוספת שלהן.
שדרוג מעולה.
אפשר להכין לבד בבית
יוצא מאד טעים
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אפשר הערה קטנה לגבי החרדל?
הוא נחשב בהלכה לחריף,
ולכן אם מכניסים לקופסת החרדל כפית חלבית הוא נהיה חלבי, וכן בשרי.
לי זה מאד מאד ברור, אבל פעם אמא שלי בקשה משכנה חרדל פרווה והיא לא הבינה על מה היא מדברת, התברר שהיא מכניסה איזו כפית שיוצא לה, וזה ממש אסור!
מקווה שכולן יודעות את זה, אבל בכל זאת....

וכן, הוא באמת מעשיר רטבים, בלילה לשניצלים וכו', ממליצה.
הכי פשוט עם חד פעמי......
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
איזה אשכול מדהים
אני מתעניינת לגבי קייל או בעברית - כרוב על.
הבנתי שהוא ממש פצצת בריאות.
האם אפשר להשיג אותו בכשרות מהודרת? ומה לגבי בדיקה מחרקים?
מישהי ניסתה פעם?
אשמח מאד לשמוע
 

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אותי מעניין מאד!!
זה מתכון שאמא שלי מכינה אני אישית פחות אוהבת

1כוס דוחן לא אורגני
1גזר
1בצל
1 שן שום
לשטוף על ידי שפשוף ולסנן היטב את הדוחן
להניח בסיר ולהרתיח עם
1כוס וחצי מים
להנמיך את האש ולבשל כ20 דקות
לכבות את האש ואחרי 10 דקות לערבב
לטחון הכל עם מוט בלנדר
להוסיף 2כפות טחינה גולמית
להוסיף פטרוזיליה קצוצה(לא חובה)
מלח
פלפל
קצת כמון
לערבב הכל וליצור קציצות
לשמן תבנית ולהניח את הקציצות
לרסס שמן מעל הקציצות
לאפות בחום 200 כחצי שעה(לבדוק לפי התנור)
בתיאבון
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
ניסיתי בעבר להקציף מי חומוס מקופסת שימורים. אכן יוצא קצף מושלם! גבוה ונראה כמו קצף ביצים רגיל. הבעיה היתה כשניסיתי להוסיף לו שוקולד מומס (אחרי שהתקרר) כדי להכין מוס בכוסיות, ופה הקצף נשבר לגמרי וקיבלתי רבע מהכמות. אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה וכן הצליחה.
במתכונים בקישורים הנ"ל משתמשים רק למרנג וכדו'
אצלי זה יצא קצפיות מושלמות אבל הילדים התלוננו קשות על הטעם....
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני מנסה להבין, נגיד הקצפתי את המי חומוס
מה עושים עם זה?
מקשטים עוגה?
מחליפים במקום ביצים בעוגה?
למה הוא כן מחזיק מעמד?
ואיך הטעם?

הפצצתי בשאלות :D
פשוט מנסה להבין
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מהמטבח הטוניסאי, תבלין בשם "כרוויה" (קימל טחון)
משתמשים לתבשיל דלעת (צ'רשי) ולקציצות

עוד חומר גלם נוסף מהמטבח הטוינסאי שאני לא מצליחה להשיג הרבה אלו :עלי בריק
אמנם עלי סיגר מאוד דומים להם אבל אלו שנמכרים בפריפריה הדרומית הכי משובחים.
ניתן למלאות אותם בפירה תפו"א / ביצה ופטרוזליה ולטגן.
את הבריק טובלים באריסה.
לחילופין ניתן למלאות אותם בבשר או תפו"א ולגלגל ואלו בעצם הפסטלים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה