נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הסיפורים מהונגריה מדברים על שמאלץ או חמאה.
המרגרינה מהווה להם תחליף טוב לשמאלץ ולחמאה. זה בשרי וזה חלבי, ומרגרינה היא פשוט... פרווה.
היא משמשת גם במאכלים תימנים מסורתיים במקום הגהי...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היא משמשת גם במאכלים תימנים מסורתיים במקום הגהי...
וזה מחריד.
גהי -חמאה מזוקקת (בתימן קראו לה סמנה) אמורה להיות מאכל מאד בריא ובמקום זה מקבלים תועפות מרגרינה.
ואני מאמינה שהמלוואח בתימן שהיה עשוי מחמאה היה הרבה יותר טעים ממה שיש לנו פה.
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
יואו
לא ידעתי מעולם
משתמשת מעט בחרדל
בעיקר בשניצלים או חזה עוף ברוטב ובסלמון
אבל תמיד שמה כפית בשרית.
טוב לדעת! וחשוב נורא!
אפשר להקפיד על כפית פרווה אם יש לך, או חד פעמית, ואז זה פותר את הבעיה הזו.
על החתום: אחת שמנהלת מטבח משולש (אל תשאלו כמה סירים בשריים יש לי :eek: המעבר שיבש לי משהו ובישלתי בסיר הפרווה שלי את המרק של שבת:mad:)
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
את מתכוונת סמנה...
וזה מחריד.
גהי -חמאה מזוקקת (בתימן קראו לה סמנה) אמורה להיות מאכל מאד בריא ובמקום זה מקבלים תועפות מרגרינה.
ואני מאמינה שהמלוואח בתימן שהיה עשוי מחמאה היה הרבה יותר טעים ממה שיש לנו פה.
זהו, זה אותו דבר.
מה שנכון, נכון.
מרגרינה היא דבר דוחה ברמות. מסוכן, מגעיל. מזהים אותה מקילומטרים באוכל.
אבל מבחינתם כשלא הכירו את הסכנות שלה, זה היה פתרון מעולה
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
השוויגר של אחותי אמריקאית שבאה לגור בארץ
כבר שנה חיפשה בכל הסופרים שמן שומשום , אמרה שאצליהם משתמשים בזה המון לתיבול דגים ועופות
עכשיו כתבה לי שמצאה באחד הסופרים
מעניין אותי אם כאלה שמשתמשות בזה
מבחינתי זה משהו רק לשפים.. :rolleyes:
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
השוויגר של אחותי אמריקאית שבאה לגור בארץ
כבר שנה חיפשה בכל הסופרים שמן שומשום , אמרה שאצליהם משתמשים בזה המון לתיבול דגים ועופות
עכשיו כתבה לי שמצאה באחד הסופרים
מעניין אותי אם כאלה שמשתמשות בזה
מבחינתי זה משהו רק לשפים.. :rolleyes:
מצוי במטבח הערבי , וגם במטבח האסיאתי
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
השוויגר של אחותי אמריקאית שבאה לגור בארץ
כבר שנה חיפשה בכל הסופרים שמן שומשום , אמרה שאצליהם משתמשים בזה המון לתיבול דגים ועופות
עכשיו כתבה לי שמצאה באחד הסופרים
מעניין אותי אם כאלה שמשתמשות בזה
מבחינתי זה משהו רק לשפים.. :rolleyes:
משתמשים בבישול אסייתי.
יש את זה תמיד במחלקת הבישול האסייתי.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
רעיון .
יש לך מתכון טוב לריבת בצל?
ריבת בצל זה בצלים מטוגנים שבושלו בסוכרים כשעה וזה מרכז מאד את הטעם שלהם
המרכיבים:
1 קילו בצלים פרוסים
מעט שמן קנולה
1 כוס סוכר (חום)
1 כוס יין אדום
פלפל שחור (המלצה שלי)
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה
מוסיפים את הסוכר והיין מרתיחים מעט ומנמיכים את האש עד למינימום
מבשלים כך כחצי שעה -עד שעה שהנוזלים מתאדים
 

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בהחלט!
השבת בישלתי מרק עוף בלי שום תבלין, גם לא מלח.
שמתי עצמות של העוף, כמה גרונות, ובישלתי במשך כמה שעות.
בעלי היה בהלם שאפילו מלח אין.
לקחתי ממי המרק האלו ובישלתי איתם את האורז של שבת. מעדן.
צריך לדעת איך לבשל וצריך סבלנות
אני שמה בטשונט - מים מהמרק
וללא שוווווווום תיבול נוסף (כן בצל מטוגן מלמטה)
יוצא טעים ברמות!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני שמה בטשונט - מים מהמרק
וללא שוווווווום תיבול נוסף (כן בצל מטוגן מלמטה)
יוצא טעים ברמות!
אמא שלי (מרוקאית) שמה נתח אסאדו, תפו"א, בטטות וביצים.
ושעועית+גריסי פנינה.
ורק מלח וקצת פלפל שחור והחמין שלה מדהים.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
המרגרינה מהווה להם תחליף טוב לשמאלץ ולחמאה. זה בשרי וזה חלבי, ומרגרינה היא פשוט... פרווה.
היא משמשת גם במאכלים תימנים מסורתיים במקום הגהי...
בדיוק.
לכן קצת מצחיק לשייך את המרגרינה למטבח ההונגרי דווקא.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
כמו כל התבלינים למיניהם שיש היום שחלקם לא בריאים בעליל.
קינמון נחשב בריא מאד. גם בצל, שום ופטרוזיליה שהם אולי לא מוגדרים כתבלין, אבל משתמשים בהם המון במטבח ההונגרי.
גם כורכום (לא הונגרי, אבל טעים) נחשב תבלין בריא.
יש עוד תבלינים ועשבי תיבול בעלי תכונות בריאותיות. לא זוכרת כרגע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה