נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
@סמולטוק, איזה טעם יש לבורגול?
שומעת עליו המון, אבל רועדת לנסות..

בורגול זה דבר ממש טעים ואת יכולה לעשות אותו במלא ווריאציות
האהובות עליי:

1. סלט-
מוסיפה מים רותחים עד מעל הבורגול.
אחרי שסופג את כל המים, מתקרר וכו'
מוסיפה: עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, כוסברה, שום
ושדרוג מפתיע של חברה חמודה שלי: חמוציות.
מתבלת עם מלח, פלפל ומיץ לימון.


2. מבושל-
מטגנת בצל
עליו גזר מגורד
וגרגירי חומוס (מבושלים)
מוסיפה את הבורגול
תבלינים: מלח, פלפל ומעט פפריקה
מים ביחס של 1:1
מנמיכה להבה ומבשלת מכוסה.

תנסי ותבואי להודות לי........
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חלבון ביצה!
שיא החומר גלם.

לקרמים, לפבלובות, כשכבת מרנג, כקצפיות.
יש לי רק שאלה:
לפעמים אני רואה בפרסומות נשיקות קצף, שנאפו בתוך תבנית סיליקון.
איך עושים את זה?
זה נשמע לי טריק שאני לא מכירה.
הזכרת לי מן 'חומר גלם' נוסף, התחליף הצמחוני של החלבון:
מי הבישול של חומוס
הקרדיט לעניין עיתון בתוך המשפחה.
אם תבשלו גרגרי חומוס ותקררו את מי הבישול תקבלו נוזל סמיך המזכיר בצבעו ובמרקמו את חלבון הביצה.
אם צישטלתי נכון מגליון טעימות האחרון שדובר בו על חומוס, הסיבה לכך היא סיבים מסיסים ממשפחת הפקטין שנמצאים בחומוס.
אם תקציפו את המים כשהם קרים תקבלו תוך מס' דקות קצפת הדומה מאוד לקצף החלבון, אם כי פחות יציבה.
מוסיפים סוכר לקראת סוף ההקצפה והנה בסיס לשיקות, פבלובה, מוסים ועוד.
יצא לי להכין מזה נשיקות מס' פעמים, סתם בשביל הספורט.
נתתי לאנשים לטעום ולנחש ממה זה עשוי, אף אחד לא עלה על זה.
אמא שלי מכינה מזה מוסים, תחליף למי שנמנע מביצים נאות.
מתאים לצמחונים, אלרגיים או נמנעים מביצים נאות.
@מוריהלי אולי זה יעניין אותך בשביל הבת שלך.
 

טלח

משתמש מקצוען
אם תבשלו גרגרי חומוס ותקררו את מי הבישול תקבלו נוזל סמיך המזכיר בצבעו ובמרקמו את חלבון הביצה.
אני בהלם!
ואיך אני יודעת שהמרקם נכון.
שלא שמתי מדי הרבה מים לחומוס (ואז מרקם לא נכון)
ולא מדי קצת (ואז לא יישאר לי מהמים היקרים?)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני בהלם!
ואיך אני יודעת שהמרקם נכון.
שלא שמתי מדי הרבה מים לחומוס (ואז מרקם לא נכון)
ולא מדי קצת (ואז לא יישאר לי מהמים היקרים?)
זהו, שלא שמרתי את העיתון ואני לא זוכרת אם הופיעו בו כמויות מדויקות.
את רואה שהמרקם דומה לשל חלבון שאותו את מכירה.
בגדול, ככל שיש פחות מים על יותר חומוס זה יוצא יותר יציב.
מה שאני עושה זה מבשלת חומוס כמו שאני רגילה, ואם המים יוצאים טוב - אני משתמשת בהם.
ז"א אני לא מבשלת במיוחד בשביל הקצף אלא על הדרך כשבישלתי אני משתמשת.
יצא לי כבר לזרוק פעם נוזל שניסיתי להקציף וכנראה לא היה סמיך מדי, אבל היות וכאמור, מכינים את זה מה'פסולת' של החומוס, זו לא טרגדיה.
 

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הזכרת לי מן 'חומר גלם' נוסף, התחליף הצמחוני של החלבון:
מי הבישול של חומוס
הקרדיט לעניין עיתון בתוך המשפחה.
אם תבשלו גרגרי חומוס ותקררו את מי הבישול תקבלו נוזל סמיך המזכיר בצבעו ובמרקמו את חלבון הביצה.
אם צישטלתי נכון מגליון טעימות האחרון שדובר בו על חומוס, הסיבה לכך היא סיבים מסיסים ממשפחת הפקטין שנמצאים בחומוס.
אם תקציפו את המים כשהם קרים תקבלו תוך מס' דקות קצפת הדומה מאוד לקצף החלבון, אם כי פחות יציבה.
מוסיפים סוכר לקראת סוף ההקצפה והנה בסיס לשיקות, פבלובה, מוסים ועוד.
יצא לי להכין מזה נשיקות מס' פעמים, סתם בשביל הספורט.
נתתי לאנשים לטעום ולנחש ממה זה עשוי, אף אחד לא עלה על זה.
אמא שלי מכינה מזה מוסים, תחליף למי שנמנע מביצים נאות.
מתאים לצמחונים, אלרגיים או נמנעים מביצים נאות.
@מוריהלי אולי זה יעניין אותך בשביל הבת שלך.
האמת שניסיתי כמה פעמים גם בשביל הספורט, ולא הלך :)
אבל אולי בגלל שהשתמשתי בחומוס שאני בישלתי ולא משימורים
הנה מדריך כאן https://vegansontop.co.il/vegan-aquafava-meringue/
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יו, עגבניות חמוצות!!!
הייתי מכורה לזה פעם :)
ואיה הם בצלצלי השאלוט הכבושים, מי יתננו תמורתם.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@shira bira יופי שפתחת כזה אשכול !
מפעם לפעם אני אוהבת לקנות תבלין מיוחד או חומר גלם שעוד לו ניסיתי ואז אני מנסה לדחוף אותו בכל מיני מאכלים עד שנמאס לי ועוברת לחומר הבא :)
אבל יש גם הרבה תקופות של אוכל מאד רגיל ונרמלי ומוכר בלי ניסויים ובלי חקירות תלוי במצב רוח
אני אכתוב פה רשימה של דברים שיש לי בד"כ בבית שספק אם הם חידוש בשביל מישהי ,
אבל אם זה מעניין אתכן אכתוב על זה יותר בהרחבה עם מתכון -רק תבקשו
קצח
טימין
בזיליקום
אגוז מוסקט
חרדל
עלי סיגר
פולנטה-קמח תירס
סולת
נענע
שורש סלרי
ארטישוק ירושלמי (בטטה כסביה)
פטריות טריות שמפניון
ראס אל חנות
לימון כבוש
קימל
זיתים מבוקעים
 
נערך לאחרונה ב:

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
יכולהיות שאני מגלה את אפריקה...
אבל את הלקט בריאות הזה לא הכרתי,
חברה פעם נתנה לי לטעום בעבודה והתלהבתי, לא מצאתי אותו עדיין בשום חנות, היא קונה לי אותו בברכל באלעד.
הוא כמובן מהווה תחליף לפחמימות כמו אורז, פתיתים וכו', אין צורך לציין שבריא ומזין הרבה יותר.
הוא מכיל קינואה, עדשים אדומות ובורגול.
מבחינת בישול- כמו פתיתים. אפשר להוסיף בצל מטוגן ושאר ירקות. טעים טעים!צפה בקובץ המצורף 531046
מזכירה לי את הילדות שלי...
היה עוד לקט מטריף בטעמו, אחפש ואעלה לפה
אני גם מאוד אוהבת את התערובת הנ"ל, רק לא לברור אותה :(,
קשה באמת למצוא אותה, אבל מנסיון, אני מבשלת בבית תערובת של הרכיבים ויוצא אותו הטעם בדיוק...
באמת זה מה שחשבתי לעשות פעם, אבל בינתיים.... עברו כמה שנים ולא זזתי :(
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רעיון מקסים!!
אפשר גם לשאול?
מה עושים עם כרובית?
ועוד משהו- ראיתי באיזה מתכון פפריקה מעושנת, לא מצאתי בשום מקום, אולי יש לזה שם אחר?
גם לי היה שקית כרובית קפואה מצאתי מתכון למרק חלבי טעים מאוד!! וקל להכנה..
 

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
אלך לשם,
תודה
פפריקה מעושנת קונים בחנות תבלינים, לדעתי לא בסופר רגיל (אלא אם כן יש לו מחלקת תבלינים לפי שקילה)
זה תבלין מדהים, עושה טעם של גריל (כמו ביסלי גריל...) לכל דבר.
אני מכינה איתו קציצות דג ויוצא טעם של קבב בשרי.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מה זה הדבר הזה?
נשמע מצוין,
אבל מה עושים איתם?
איפה קונים?
ובמה הם שונים מהבצל הרגיל?
ממממ זה דבר באמת נורא טעים,
אבל לצערי כבר שנים שאני לא מוצאת אותם בהכשר טוב.
כשהייתי ילדה היה..
בצלצלים קטנים (ואלו הכבושים היו קטנטנים ממש... בגודל פחות מזית)
עדינים וארומטיים, מוסיפים המון טעם לכל תבשיל.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ממממ זה דבר באמת נורא טעים,
אבל לצערי כבר שנים שאני לא מוצאת אותם בהכשר טוב.
כשהייתי ילדה היה..
בצלצלים קטנים (ואלו הכבושים היו קטנטנים ממש... בגודל פחות מזית)
עדינים וארומטיים, מוסיפים המון טעם לכל תבשיל.

אם תמצאי בהכשר טוב, תעדכני:)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
המומחיות שלי היא דגים...
אם למישהי יש שאלות בתחום, אשמח לענות.

ובלי ששאלו - אני רוצה רק להגיד שקציצות אפויות/מטוגנות מקרפיון טחון בתוספת פפריקה מעושנת, סוכר, מלח, פלפל שחור וטיפה חומץ (לקרפיון יש לפעמים 'טעם אדמה') מתקבלות בטעם דומה לקבב בשרי, ויכולות להתאים לכאלה שלא רוצים להתבשר אבל כן רוצים חלבון מן החי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה