התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מאיפה הוא מכיר בכלל את הממרח?
רצינית? מאיפה הוא מכיר ממרח שוקולד? אצלך אין בבית?
כמה ילדים יש לך? מעניין אותי עד איזה גיל מצליחים לשלוט באוכל של הילדים. לא מאמינה שזה מחזיק הרבה...

ואת כאילו, מותר לשאול- לא אוכלת שוקולד? לא שותה קפה? לא שותה קולה בשבת? לא קונה פיצה? לא אוכלת מוקרמים?

אני יודעת שיש אנשים שאוכלים רק בריא, אבל זה מבוגרים בד"כ לא ילדים

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא תמיד, אבל ילד בחיים לא יחליף קרונפלקס בתפוח, אם לא יהיה לו בתיק תפוח הוא לא יאכל אותו, אם יהיה לו- או שיאכל או שלא.
נו נו,
הבן שלי החליף תפוחים בעד קלפים (הוא הביא תפוח לחבר שהביא לו קלפים)

ואם הוא לא יאכל את התפוח לא אומר שהוא לא יקושש מחברים אחרים. זה שיש לו בתיק משהו לא אומר כלום לגבי הקוששות וההחלפות.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אגב גילוי נאות אצלי בבית זה לא שיא הבריאות, כן משתדלת שיהיה גם בריא, ובעיקר- כמה שפחות מתועש. הגבינה עם ריבה שבעלי מכין- זה בערך כף גדושה גבינה וחצי כפית ריבה...
והתיק נראה בערך- בקבוק מים, 2 פרוסות לחם עם גבינה וריבה/ חביתה/ אם יש לי זמן לפנק את הבת שלי- לחם מטוגן, ותפוח או פרי אחר.
אחרי שהיא אוכלת את זה ואוכל של הצהרון, אני רגועה גם היא אוכלת שטויות אחרי צהריים/ בגן.
אבל היא מאוד אוהבת פרות- בננות, תפוחים, תמרים.
בכל מקרה תשלחו מה שהילד אוהב, אבל שיהיה גם בריא. נגיד אפילו לחם עם שוקולד, אבל לידו מלפפון/ תמר/ בננה.

רוצה לעוף

משתמש צעיר
הילדים שלי מאד אוהבים שוקלד,והבן בן 5 היה לוקח רק לחם עם שוקלד עד שהרופאת שינים הסבירה לי פשוט לא להכניס, ונמצאו חלופות .אני לא מכניסה שוקלד והוא לוקח לחם עם חומוס או טוסט או צנים.שוקלד זה לחופש או לחגים

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אז אצלי יש גם בריא בארוחת צהריים, בארוחת ערב
ובשבתות- אני מפציצה באוכל מזין ואהוב על כל אחד. רק שיאכלו בריא וברוגע ולשובע
בבוקר- אוכלים זבל. בכלל לחם פרוס זה אחד הזוועות הלא -בריאותיות שקיימות בתבל
אם כבר, לא הממרח משנה הרבה אלא הלחם עצמו

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז אצלי יש גם בריא בארוחת צהריים, בארוחת ערב
ובשבתות- אני מפציצה באוכל מזין ואהוב על כל אחד. רק שיאכלו בריא וברוגע ולשובע
בבוקר- אוכלים זבל. בכלל לחם פרוס זה אחד הזוועות הלא -בריאותיות שקיימות בתבל
אם כבר, לא הממרח משנה הרבה אלא הלחם עצמו
נו את לא רצינית, מה הילד ייקח? לחם מחמצת טרי טרי שאפיתי לו ב5 בבוקר?

ילילי

משתמש מקצוען
נראה לי שיש כאן הורים שלא מבינים מה זה ילד בררן....
יש לי אחות שניסו להתעקש איתה ולא לתת לה לחם עם שוקולד וכל מיני דברים כאלה ונתנו לה בתור אופציה יחידה רק אוכל נורמלי.
תוך חודש היא ירדה במשקל בצורה מבהילה...

כשהיא גדלה זה התאזן והיא כבר נפתחה לעוד דברים.

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נו את לא רצינית, מה הילד ייקח? לחם מחמצת טרי טרי שאפיתי לו ב5 בבוקר?
לא צריך להקצין, גם אני לא אוכלת מחמצת גם אם תרביצי לי. לחם נורמלי בייתי, לחמניה ביתית/פיצה ביתית
אגב, לא מספיקה לאפות ביום-יום רק לשבת, אבל בשאיפה כזאת בעז"ה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רצינית? מאיפה הוא מכיר ממרח שוקולד? אצלך אין בבית?
כמה ילדים יש לך? מעניין אותי עד איזה גיל מצליחים לשלוט באוכל של הילדים. לא מאמינה שזה מחזיק הרבה...

ואת כאילו, מותר לשאול- לא אוכלת שוקולד? לא שותה קפה? לא שותה קולה בשבת? לא קונה פיצה? לא אוכלת מוקרמים?

אני יודעת שיש אנשים שאוכלים רק בריא, אבל זה מבוגרים בד"כ לא ילדים
זה מצחיק אותי כי הבן שלי לא אוכל לחם עם שוקולד כי זה 'מגעיל' אבל שוקולד ציפס הוא אוהב, זה שתי מוצרים שונים.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואגב אני מכירה מאוד מאוד מקרוב ילדה בררנית ברמה קשה. אבל גם לה מציעים עוד דברים.

ילילי

משתמש מקצוען
לא צריך להקצין, גם אני לא אוכלת מחמצת גם אם תרביצי לי. לחם נורמלי בייתי, לחמניה ביתית/פיצה ביתית
אגב, לא מספיקה לאפות ביום-יום רק לשבת, אבל בשאיפה כזאת בעז"ה
אם את באמת חשוב לך לחם ביתי נורמלי. ממליצה לך ממש על אופה לחם. שופכים את כל החומרים למכשיר ואת קמה בבוקר לריח משכר.

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלי הילד יודע שלחם עם שוקולד זה רק ביום שישי זה הגבול ששמתי לו לגבי זה

לגבי הזנחה השאלה מאיפה זה מגיע
מזה שאת יודעת שזה לא בריא בכלל אבל הכי קל לך למרוח שוקולד ושהוא יהנה ושלום
או מזה שבאמת ניסית הכל והילד גווע ברעב אם אין לו שוקולד בלחם וזה באמת האופציה היחידה

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
לשלוח את הילד עם כוס סוכר כי רק זה מה שהוא אוכל זה הזנחה או לא?
לשלוח ילד עם ביגוד קצר ביום קר מאוד כי הוא לא מוכן ללבוש בגד מתאים זו הזנחה?
לתת לילד בן 5 לחצות כביש לבד כי רק ככה הוא מוכן ללכת לגן זה הזנחה?

השאלה אם ברור לך שהשוקולד מזיק לו. אם ברור לך שהוא מזיק לגוף שלו, מפריע לו להתרכז אחר כך וללמוד (הסוכר והמוח ממש לא הולכים יד ביד) וממלא את הגוף שלו ברעל
אם זה ברור לך אני מניחה שלא תאפשרי את זה, ותופתעי לגלות ש-הילד לא ימות מרעב. (אגב לגבי ילדים שתקופה לא אכלו בגן- כמה זה גרוע? מי קבע כמה פעמים ביום צריך לאכול ובאיזה שעות? הגוף שלנו חכם ואם הילדה מצליחה להסתדר בלי אוכל בגן (כמובן שתמיד יהיה לה בתיק למקרה שתרצה), נניח אוכל בבית לפני וזה מספק אותה-
שיהיה לה בהצלחה. בעיני זה לא בעיה. הבן שלי תקופה ארוכה לא היה אוכל בגן לחם. אכל בבית לפני שיצא, לקח איתו משהו קטן בשקית (נושא לאכשול נוסף-שקיות הסוכר הבלתי הגיוניות שילדים מביאים איתם כל בוקר לגן) וזהו לא אכל יותר עד הצהרים והגננת דיווחה שהכל בסדר.)
לדעתי אם משהו הוא לא אופציה אצלך באותה רמה של שאר הדוגמאות שהבאתי-הילד יבין את זה גם וימצא משהו אחר.
מעניין אותי איזה מחקרים עשית על השוקולד הלא-בריא, כשאת לא יודעת כמה שעות האכילה הם קריטיות לבריאות.
לא שאני מכחישה ששוקולד הוא לא בריא, אבל כשהאופציה השניה היא לא לאכול- זה גם לא בריא.
הגוף החכם שאת מדברת עליו הוא פשוט מנסה לשרוד עד שהוא יתמוטט מחוסר חומרים נחוצים לגוף, אם לא יתנו לו משהו לאכול...

מה גם, שאחד מזכרונות הילדות הכי מתוקים שלי (תרתי משמע) זה כשאמא שלי הייתה מסכימה לחם עם שוקולד. ואני לא מתכוונת למנוע את החוויה הזו מהילדים שלי :)

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה גם, שאחד מזכרונות הילדות הכי מתוקים שלי (תרתי משמע) זה כשאמא שלי הייתה מסכימה לחם עם שוקולד. ואני לא מתכוונת למנוע את החוויה הזו מהילדים שלי :)
כשהייתי ילדה היינו שותים פטל בגן.
אבל החוויה שלך מהשוקולד היא כי זה היה פעם ב-, לא כל יום. בלי קשר לכמה זה טוב, מה שנחרט זה מה שחריג לא היום יום.

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הבן שלי אוכל רק חלווה יום יום - פרוסות חלווה בלחם, פיתה, לחמניות ביתיות....
ולא עוזר הטוסטים והחביתות שאני מכינה על הבוקר
למרות שזה יחסית בריא אבל אותי זה כבר ממש מגעיל,
גם בארוחת ערב זה מה שרוצה אבל לא מוותרת לו והוא אוכל חביתות וכו
והיה לו תקופה ארוכה שרצה רק ממרח תמרים, שוקולד אפילו לא מציעה להם, אז הם לא יודעים לבקש.
חלווה מכילה המון סוכר, אבל יש גם לל"ס, כדאי לך לבדוק.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן, אני מכירה את כל הכללים האלו: "ממרח שוקולד רק בראש-חודש או רק ביום שישי" גם אצלי כך היה.
זה עבד, עד שהפסיק לעבוד אצל הקטנצ'יק.
ואלו שגדלו עם הכלל היפה ההוא, טורפים לי חצי חבילת 'רבע לשבע' ב-5 דקות! נו באמת
את תתני מה שטוב לחמודי שלך, ואת יודעת יותר טוב מכל התזונאיות.
בעיקר תחשפי אותו לדברים חדשים בבית.
העיקרון של רק ב-- כתבתי רק על זה שלכן היא זוכרת. הבן שלך יזכור את זה רק אם זה ימשיך לגיל מבוגר שהוא עדיין לא יאכל כלום- לפחות שנה שנתיים. אחרת- הוא לא יזכור.

bmsz

משתמש פעיל
מה שהמדע המבוסס (לא תזונאיות בשקל) מכיר זה שסוכר בעיקר גורם להשמנה וחורים בשיניים.
לכן ההתנזרות היא צריכה להיות במידה ומשורה.
לגרום לילד להיות שונה מכולם ורק עי"ז אנו מקנים לו הרגלים בריאים, נו באמת...
מצד האמת זה רק ההרגל! כי הצריכה בגיל קטן מזיקה הרבה פחות מצריכה בגיל גדול.
(במאמר המוסגר רזון קיצוני מסוכן בהרבה מאשר השמנה קיצונית)
להשמנה וחורים בשיניים אין כל הבדל בין סוכר פירות לסוכר לבן בשום צורה.
לכן ממרח חרובים וסילאן וכל השאר לא ממש פותרים את הבעיה.
אולי אולי תורמים עוד איזשהו ויטמין, אולי...
הערך לפרי הוא כי הוא משביע וזה אוכל!
שורה תחתונה הכל עניין של מינונים.
והמינונים הם עדינים כי נפש של ילד היא עדינה מאוד.
אני מכיר רופא שהילד שלו לא אכל כמעט כלום והוא לא נאבק בו לשניה, כל דבר שהוא אהב הוא עודד אותו לאכול היום אותו ילד (בחור כבר) אוכל בצורה מאוזנת ונורמטיבית.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה