בלת"ק
זה מה שהילד שלי אוכל כבר שנה!! רק לחם עם שוקולד (ורק שוקולד חלבי טוב) כל יום! כל יום! כל יום!
אם זה פרווה הוא לא אוכל - הוא לא יודע מה פרווה/חלבי רק אומר שלא אהב... ומחזיר בתיק.
יש ימים שרק שוקולד+ סוכריות עוגה מעל! ואם לא- לא אוכל
פירות וירקות- הוא לא אוהב בכלל
נשנושים- בכייף
רק השנה לאחר נסיונות ושכנועים הסכים להכניס גם לחם מטוגן! אז הידד יש לנו כבר 2 דברים
מאיפה הוא מכיר בכלל את הממרח?
לא אופציה.
אבל חצי מהחברים אוכלים את זה.
הילדים האלו אח"כ עטים על כל גרגר סוכר שמוצע להם בבית החבר.
אני מאד בעד הרגלי תזונה ובריאות, אבל להשאר ריאלים.
אני ממש לא בעד להתנזר לגמרי, כמו כל דבר אנחנו לא רוצים ילדים שעטים על כל פירור סוכר (למרות שהיי, האם אנחנו לא עטים על כל פירור גם כשכביכול יש לנו את האפשרות כל הזמן? סוכר זה דבר טעים וממכר!)
אבל כשאת מבינה כמה את מזיקה לילד כשזה מה שאת נותנת לו לאכול זה פשוט לא יהיה אופציה מבחינתך
ולא יהיה בבית.
ידוע לי על סיפור על ילד שההורים ניסו לחנך אותו במגוון האוכל בתיק והילד לא היה מרוצה מהאוכל ששמו לו אז חיפש בתיקים של חברים שלו והחרים עוגיות וכדומה.
לא תמיד מלחמה זה בריא..
מלחמה זה אף פעם לא טוב. אבל כל כך ברור לכן ששוקולד זה טעים וכל השאר לא וצריך לתת את זה לילד רק במלחמה
נסו לשנות את הדעה אצלכן בראש, וחפשו אוכל טעים ומזין ותופתעו לגלות שזה לא כזה מפחיד כמו שמשום מה אנחנו מספרים לעצמנו...
מאחלת לך שאף פעם לא יאתגרו אותך עם ההנחות הנחרצות האלה....
הייתי בטוחה שאצלי לא יכנס בבית ממרח שוקולד.
עד שהחיים לימדו אותי אחרת.
בעבר הילדים שלי היו לוקחים סנדוויצ'ים בריאים, עם שקית ירקות.
עד שהגיעה הבת החמודה שלי- תחושתית, בררנית ברמות הזויות-
שלא הסכימה לקחת לגן שום דבר שברכתו המוציא חוץ מלחמניה עם שוקולד
ניסיתי להתעקש, ניסיתי להציע חלופות פחות מזיקות ושום דבר לא עזר.
ואחרי כמה חודשים שהיא החזירה את הלחם יום יום/ לא הסכימה לקחת אוכל.
והייתי שומעת מהגננת שהיא מקוששת עוגיות וממתקים מכל הגן- נכנעתי.
ואז כבר קשה לך מאד מאד להגיד לילדים האחרים- היא כן, אתם לא.
אווהו, כמה דברים חשבתי שבבית שלי לא יהיו, והחיים הוכיחו לי אחרת... זה רק אחד מהם.
אמן
ואם הבת שלך הייתה ציליאקית והיא הייתה מתעקשת לאכול לחמניה גם היית נותנת לה?
וסוכרתית חלילה?
לילד סנסורים מאוד רגישים לקלוט איפה ה'לא' שלנו עומד.
מסכימה עם בעיה אחת-אמהות אחרות ששולחות עם הילדים שלהם כל טוב ארץ מצרים וכל מזיקי הבריאות ומכניסות את הילדים האחרים למצבים מאוד מאוד קשים ומאתגרים!!
אמא יקרה,
קל לך למרוח שוקולד לילד ולשלוח אותו עם שקית קורנפלקס ועוגיות?
למה הילד שלי אשם וצריך להתגרות סלש לקושש ממנו את כל הרעל הזה?
אחר כך את תתמודדי עם הדלקות שהגוף שלו יפתח? עם הקושי שלו להתרכז בשיעור כי הדם שלו עמוס בסוכר?
הבן שלי אוכל רק חלווה יום יום - פרוסות חלווה בלחם, פיתה, לחמניות ביתיות....
ולא עוזר הטוסטים והחביתות שאני מכינה על הבוקר
למרות שזה יחסית בריא אבל אותי זה כבר ממש מגעיל,
גם בארוחת ערב זה מה שרוצה אבל לא מוותרת לו והוא אוכל חביתות וכו
והיה לו תקופה ארוכה שרצה רק ממרח תמרים, שוקולד אפילו לא מציעה להם, אז הם לא יודעים לבקש.
לא נעים לי לומר לך-אבל חלווה קנויה עמוסתתת מרגרינה. אז כדאי לחשוב שוב.
ראיתי לבי אנד די ממרח תמרים מאה אחוז תמרים. זה אמנם סוכר אבל סוכר פירות שהוא הרבה פחות מזיק.
אגב הפתרון לכל אלו שמקושים ממתקים מהחברים מאוד פשוט- לשלוח בתיק אוכל בריא שהוא אוהב, ומה שיקושש- לפחות הוא לא יקושש כי הוא רעב. ילד קודם כל יראה מה יש לו בתיק, אם הוא יאכל תפוח, אבל יראה שיש לחבר שלו קרונפלקס, הוא יאכל גם וגם.
בדיוק!