סלטים ממרח לחלות לשבת

יבר

משתמש מקצוען
טפנד חמוצים :
מלפפון חמוץ , זיתים שחורים, חצילים מוחמצים, גמבה חמוצה.
טוחנים את הכל בפולסים במעבד מזון.
מוסיפים מיונז.
אם רוצים פיקנטי מוסיפים גם פלפל שיפקה.
צבעוני וטעים.
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
ביצים במיונז
יש ממרח שמכינים משקדים מולבנים- כמו טחינה, טעים ברמות, אבל קצת יקר.
גוואקמולי-הולך?!
טפנד זיתים
אפשר גם לטחון קופסת זיתים+2 כפות גדושות מיונז, צ'ילי גרוס וזהו, טעים ברמות על החלה.
מינוז+שמיר+שום+מעט מלח וסוכר וקצת לימון או מינוז+שמיר+בצל+מ.חמוץ - הולכים מעולה עם הדג.
 
נערך לאחרונה ב:

אלי7:)

משתמש מקצוען
אפשר להכין "חומוס" עדשים,
ממש יאמי אני הכנתי ממתכון שהתפרסם ב"טעימות" של משפחה לפני כמה שנים
(אם יש לך בעיה עם פטריות פשוט תדלגי על שלב הפטריות
חומוס עדשים.jpg
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
שיני שום אפויים בשמן עמוק.
שום סולו, יותר מיוחד.
כדי לחסוך בשמן, אני שמה את שיני השום הקלופות בנייר כסף, מזליפה שמן זית (לא בקמצון)
סוגרת כמו פקעת ואופה בערך 40 דק', אפשר להוסיף גם צ'ילי גרוס וכמובן מלח, יוצא מושלם.
 

מילתא אוושא

משתמש רשום
קונפי שום (טעים ממש!) - לבשל על אש נמוכה הרבה שיני שום מכוסה בשמן זית עם קצת מלח וטימין כ30-40 דקות
מטבל חמוצים - לטחון במגימיקס: גזר, מלפפון חמוץ, שום, מיונז וקצת מים יוצא מעולה!
 

חוה ש

משתמש מקצוען
כדי לחסוך בשמן, אני שמה את שיני השום הקלופות בנייר כסף, מזליפה שמן זית (לא בקמצון)
סוגרת כמו פקעת ואופה בערך 40 דק', אפשר להוסיף גם צ'ילי גרוס וכמובן מלח, יוצא מושלם.
גם עושה כך לפעמים, אבל כשהשום נהיה קריספי מבחוץ זה רק שזה מכוסה בשמן.
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

שלום לך @גיבורה

בהמשך להמלצות הנ''ל , ניתן להכין גם:
@ טפנד זיתים
@ ממרח קונפי שום ועשבי תיבול- טעים מאוד !!
@ ממרח טחינה ירוקה
@ ממרח טחינה ורודה
@ פטה כבד

מזל טוב ובהצלחה !!
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
פסטו כשאין בזיליקום אני עושה עם פטרוזיליה יוצא מעולה ממש
קשואים בטעם כבד-
קלפי קישואים, חתכי לקוביות לא גדולות, שימי על ניר אפיה משומן וערבבי עם עוד מעט שמן מלמעלה ומלח
אפי אותם בתנור עד להזהבה ואפילו קצת מעבר
במקביל תטגני בצל קצוץ בסיר עם קצת שמן, על אש קטנה ומידי פעם תוסיפי מים ותערבבי עד שמזהיב
תבשלי ביצים קשות
ולהכנת הסלט -
במעבד מזון תרסקי את הקשואים + בצל מטוגן + ביצים קשות עם מלח
אם יוצא יבש אפשר להוסיף קצת מים/שמן
אם לא התיבשו הקישואים בתנור זה אמור לצאת מעולה ועסיסי
 

stshin

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ממרח שום/ קונפי שום, אחד הדברים!!!
סלט בצל:
מטגנים בצל /במיני קיטשן
בבלנדר יד טוחנים עם מיונז מלח ופלפל,
קלי קלות,
והטעם מושלם
מתחסל אצלנו כל שבת.
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
סלט זיתים- בפולסים קצרים במעבד מזון עם מעט מיונז (ככף לקופסא)- מעדן!
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
סלט קישואים אפשרי גם בלי ביצים קשות, רק הרבה קישואים, אפשר להוסיף אגוזים טחונים- מעדן.
גם סלט חצילים בטעם כבד אפשרי בלי ביצים- נשמר יותר זמן.
 

tbh

משתמש מקצוען
אמריקאים אוהבים להכין בערך את כל הסלטים שלהם עם מיונז...
מיונז עם שמיר (ושום)
מיונז עם פלפל חריף (אבל מאמינה שזה כלול בפלפלים שבקשת שלא)
מיונז עם בצל מטוגן....

אפשר להגיש גם חריין

'חומוס' שעועית לבנה
צ'ימיצ'ורי
 

שירי12

משתמש סופר מקצוען
לא חומוס,
לא טחינה,
בלי: חצילים, עגבניות, פטריות, פלפלים.
יש רעיונות למישהי?
יש סלט מעולה של ברכי קופטייל - בצל בטעם שווארמה, שחברה שלי הפכה אותו לממרח:
חותכים בצל גדול לטבעות, מוסיפים 3 כפות שמן וכף תבלין שווארמה, מכניסים לתנור על 180 ל40 דקות עד שנהיה שחום.
אפשר לטחון ולהפוך לממרח.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה