רבקה רייזל
משתמש פעיל
האם הכנת חומוס ביתי גורם ללכלוך רב?
החומוס יורד מהר מהכלים ?
החומוס יורד מהר מהכלים ?
לדעתי הם משתמשים בגרגירי חומוס רגילים ומבשלים אותם בסירי לחץזה מעניין
יש לידנו סניף חומוס אליהו נברר עם הבחור שעל הסירים,
בחומוס קפוא הם בטוח לא משתמשים
כמובטח שאלתי את הבחור שעל הסיריםכי כל הרעיון זה ממש טעם טבעי של החומוס.
התוספות הם כשמסדרים את החומוס בצלחת
אני יודע שיש כאלו ששמים, אבל שום ולימון ממש לא במתכון הזה, גם לא בצלחת...
לאהאם הכנת חומוס ביתי גורם ללכלוך רב?
החומוס יורד מהר מהכלים ?
אחרתי לענות...זה מעניין
יש לידנו סניף חומוס אליהו נברר עם הבחור שעל הסירים,
בחומוס קפוא הם בטוח לא משתמשים
לא אמור ללכלך מאוד, מה שכן יורד מהכלים מהר, אבל מומלץ מאוד מיד לנקות את הכלי, או לכה"פ להשרות מיד במיםהאם הכנת חומוס ביתי גורם ללכלוך רב?
החומוס יורד מהר מהכלים ?
ברורררלדעתי הם משתמשים בגרגירי חומוס רגילים ומבשלים אותם בסירי לחץ
לא קפוא ולא שימורים
הם צריכים כמויות ענקיות
אפשר לראות שם כשמגיעים סירים ענקיים מלאים בגרגירי חומוס ומים
אפשר להוריד לכאן?כמובטח שאלתי את הבחור שעל הסירים
הוא בחור ישר ואמר לי "אסור לי להגיד כלום ממה שהולך במטבח"
אבל..
הוא הפנה אותי למידע גלוי ברשת של הרב אליהו בעצמו :
אבי ביטון מגלה את סודות חומוס אליהו
www.youtube.com
בשביל ארוחה, טעים להוסיף מעל- בשר טחון, טחינה, צנוברים (פחות ממה ששמתי בתמונה), פטרוזיליה.ארוחת ערב
הולך גם עם עוף טחון?בשביל ארוחה, טעים להוסיף מעל- בשר טחון, טחינה, צנוברים (פחות ממה ששמתי בתמונה), פטרוזיליה.
צפה בקובץ המצורף 1523225
לחומוס:
500 גרם גרגרי חומוס קטנים
כפית סודה לשתייה
2 שיני שום
400 גרם טחינה גולמית
2/3 כפית מלח לימון
2/3 כפית מלח
לבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול
שליש כפית כמון
מלח, פלפל שחור
להגשה:
100 גרם צנוברים (עדיף מהסוג הקטן)
1.5 כוסות עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
הגרגרים המבושלים ששמרתם בצד
1/2-1 כוס ממרח טחינה
שמן זית
כמון
נוזל שהתקבל מטחינה וסינון של 6-8 פלפלי שיפקה מקופסת שימורים (אפשר גם סתם להשתמש בנוזל שבקופסא)
גרגרי חומוס אחרי ההשריה
אופן ההכנה
הכנת החומוס:
1. שוטפים את הגרגרים היטב בהרבה מים ומשרים למשך 8 שעות לפחות. מסננים. בוררים: עוברים על הגרגרים אחד אחד (זה ייקח רבע שעה, אל תתפנקו), מוציאים וזורקים גרגרים פגומים וכל דבר אחר שאתם לא רוצים שיגיע לחומוס.
2. שוטפים את הגרגרים ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים את שיני השום, הסודה לשתייה, ומים עד לגובה של כ-5 ס"מ מעל לגרגרים. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שעולה על פני המים, ואז מקטינים את האש ומבשלים עד התרככות מוחלטת (שעה עד שעתיים, לפעמים יותר – זה תלוי בסוג הגרגרים, בגילם, בהרכב המים ועוד). בסיום הבישול גרגר חומוס אמור להימעך בקלות כשלוחצים עליו.
3. מפרידים ושומרים 2 כוסות גרגרים בצד. את שאר הגרגרים מצננים (אם יש זמן כדאי לאחסן במקרר לכמה שעות) ואז מעבירים למעבד המזון, עם המלח ומלח הלימון. מעבדים למרקם דייסתי. אם המרקם סמיך מוסיפים מעט ממי הבישול (או מי ברז/מסוננים/מינרלים אם רוצים טעם עדין יותר). מוסיפים מעט טחינה גולמית ומעבדים זמן קצר במהירות נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את שאר הטחינה ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק ומעט יותר דליל ממה שאתם רוצים שתהיה התוצאה הסופית (החומוס מסמיך מעצמו בשעות שאחרי ההכנה).
את החומוס המוכן אפשר לאכול מייד אבל כדאי לאחסן במקרר לשעתיים לפחות כי בזמן הזה הוא ימשיך "לעבוד". את הבשר, והצנוברים כדאי להכין ממש לפני ההגשה. את הפטרוזיליה כדאי לשטוף, לייבש ולקצוץ מראש (הייבוש לוקח זמן).
הכנת תוספת הבשר והצנוברים:
1. מלהיטים מחבת על אש גבוהה וקולים בה את הצנוברים תוך ערבוב, עד שיש עליהם סימני השחמה (אין צורך בשמן).
2. מפוררים את הבשר הטחון (עליו להיות בטמפרטורת החדר) ומטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן, תוך כדי ערבוב. מתבלים בכמון, מלח ופלפל. עוצרים את הטיגון כשהבשר מפורר לגמרי ומקבל צבע בהיר. מקררים ושומרים בצד.
3. חותכים את הבצל לפרוסות (לא דקות) ומטגנים עד שיזהיבו. מגדילים את האש, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שפתיתי הבשר נעשים שחומים וקריספיים.
הגשה:
מעבירים את החומוס לצלחות הגשה (250 גרם חומוס + בשר זו מנה די גדולה). מניחים במרכז כל מנה כמות נאה של תערובת הבשר, יוצקים מעט טחינה, מפזרים גרגרים וצנוברים קלויים מעל, בוזקים מעט כמון, זורים פטרוזיליה קצוצה בנדיבות, מזלפים מעט שמן זית, ומגישים מייד עם פיתות טריות, חמוצים ושתייה.
זה טעם שונההולך גם עם עוף טחון?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: