מה עושים שלא נירדמים?

מצב
הנושא נעול.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
ערנית לגמרי!
3 בערך...
וחשבתי שזה מה שמשבש לי את השינה אז בדקתי את זהו קמתי יותר מוקדם ועדין נשאר אותו דבר
אז לא להגיד שזה קשור לשעה קימה
שאני אבין במדויק
ערנית לגמרי אפילו אם תלכי לישון ב-6 ותקומי ב-8?

סבא ישראל

משתמש מקצוען
אני ממש ככה וזה ממש מעניין, אולי הגוף נח עם עיניים פתוחות (וגם אם לנו בא לישון אז כבוד הגוף החליט שלא). אני חושב שגם השואל כתב שבכל מקרה הוא יהיה ערני .
יש כאן עוד אנשים שלא נרדמים ובכל זאת בבוקר ערניים כאילו ישנו?

עורכת וידיאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לסגור ת'מחשב שעתיים לפני השינה (אין סיכוי. איי נואו. לכן גמני לא ישנה.....)

עורכת וידיאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אין סיוכי.
אני גומרת לעבוד ישר הולכת לישון
להוסיף שטיפת כלים אחרי?
ממ.... נבדוק את זה.....

חיים מירושלים

משתמש פעיל
גם אני מהמתקשים להירדם.
עצה שמאוד עוזרת.
כמו שהביאו מרבי נחמן מברסלב כמה שאנחנו רוצים יותר חזק להירדם ונלחצים להירדם אנחנו בעצם מפריעים למערכת הטבעית של הגוף שנרדם אוטומטית.
ולכן מה שצריך זה למלאות את המוח בדברים משעממים וככה אנחנו לא נפריע למערכת הטבעית שלנו להירדם.
אז בלילה הבא תקחו ספר טלפונים ותתחילו לקרוא שמות ומספרי טלפונים במשך 10 דקות ואם אתם מתחילים להירדם אז כעונש לקרוא עוד עמוד..... וככה אנחנו לא מפריעים למערכת הטבעית שלנו.
מחכה לשמוע האם עזר?

:):):)

משתמש פעיל
טובבב
אז היום דוגמא חיה, כבר יותר משעתיים במיטה... היום לשם שינוי התייאשתי....
לא חסר לי כלום ב"ה שום סידן ודומיו...
היום ניסתי את השיטה של הספר טלפונים והשירים (אחרי כמה ימים שאני ניסתי בהם עוד עצות ממכם...)
שניה לפני שאני נירדמת- אני מתעוררת, וזהו--- מאז בוהה באוויר כמה שעות. בד"כ בסוף נירדמת, אבל בסוף.

malkykl

משתמש מקצוען
לי מאד עזר כשהתחלתי להקפיד על "צום לסירוגין". הפסקתי לאכול בערך 5 שעות לפני השינה וגיליתי להפתעתי שאני נרדמת הרבה יותר מהר. מסתבר שכשהגוף עסוק בעיכול זה מקשה על ההירדמות.
בנוסף- אור כחול (מחשב!) משפיע על הסיכוי להירדם ככל שנחשפים אליו קרוב יותר לשינה... בדקתי בעצמי :)
לעשות הרפיה, ולנסות לא להילחם במחשבות של- אני לא אירדם, מה יהי? זה יגמור לי את היום מחר... וכו'. אלא לומר לעצמך שזה לא נורא, ויהיה בסדר... גם אם לא אירדם זה לא סוף העולם

נחשוב גם על זה

משתמש רשום
המשתמש נחסם
לי מאד עזר כשהתחלתי להקפיד על "צום לסירוגין". הפסקתי לאכול בערך 5 שעות לפני השינה וגיליתי להפתעתי שאני נרדמת הרבה יותר מהר. מסתבר שכשהגוף עסוק בעיכול זה מקשה על ההירדמות.
בנוסף- אור כחול (מחשב!) משפיע על הסיכוי להירדם ככל שנחשפים אליו קרוב יותר לשינה... בדקתי בעצמי :)
לעשות הרפיה, ולנסות לא להילחם במחשבות של- אני לא אירדם, מה יהי? זה יגמור לי את היום מחר... וכו'. אלא לומר לעצמך שזה לא נורא, ויהיה בסדר... גם אם לא אירדם זה לא סוף העולם
כתוב במשנה ביומא:
שהמאכל מביא
את השינה.
לפי' המלצה ליטול ידיים לסעודה ואז ללכת לישון..

נחשוב גם על זה

משתמש רשום
המשתמש נחסם
ציטוט המשנה: כל שבעת הימים לא היו מונעין ממנו מאכל ומשתה.

ערב יום הכיפורים עם חשיכה, לא היו מניחים אותו לאכול הרבה, מפני שהמאכל מביא את השינה.

כאכא

משתמש פעיל
לא קראתי את הכל
אבל מה שעוזר לי, מוכח
לא לנסות להרדם
לשכב לקרוא לנוח כאילו במחשבה שאני לא "צריכה " להרדם
לפתע תתעוררי בבוקר

צצבי

משתמש רשום
לגבי מה שציינו על שימוש במחשב לפני השינה,
יש בווינדוס פיצ'ר לתאורה במצב לילה שמסננת את האור הכחול שהוא הגורם העיקרי לערנות

אתי פרידלנדר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מניסיון אישי
לוקחת קלציום שיש בו גם מגנזיום
הרבה פעמים יש חוסר במגנזיום
פרטים יותר-
בפרטי

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טובבב
אז היום דוגמא חיה, כבר יותר משעתיים במיטה... היום לשם שינוי התייאשתי....
לא חסר לי כלום ב"ה שום סידן ודומיו...
היום ניסתי את השיטה של הספר טלפונים והשירים (אחרי כמה ימים שאני ניסתי בהם עוד עצות ממכם...)
שניה לפני שאני נירדמת- אני מתעוררת, וזהו--- מאז בוהה באוויר כמה שעות. בד"כ בסוף נירדמת, אבל בסוף.
בלת"ק
הרבה פעמים זה נובע מחוסר איזון בבלוטת התריס.
יש כל מיני פסוקים שנתנו לי שיכולים לעזור ומאז לא מסוגלת להפסיק להגיד אותם כדי שמא יפריע לי להירדם.
זה בדיוק ההרגשה שאני תיארתי בשעתו לרופא, המוח שלי לא נכבה הוא ממשיך לעבוד גם עם אני ממוטטת מעיפות ובעינים עצומות. אבל תדעי לך שזה גם סוג של שינה לעצום עינים גם אם את שומעת כל רחש ומרגישה עדין ערה.
מבינה ממש את התחושה שאת מתארת, כמעט נרדמת מרגישה שאת מתחילה לצלול אי שם במרחבי החושך ואז מתעוררת.
לילה טוב!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה