לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לכם שאפשר עם קמח מלא? מתכוונת לעוגת שוקולד הקלילה שפרסמו פה
אם זו העוגה שאני כתבתי אז כבר יצא לי לעשות אותה מקמח מלא, שמן זית וסוכר חום ויצא מצוין. רק צריך להפחית בכמות של השמן.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
איך שכחתי ממנה..
עוגת שמנת
בצק:
1 ורבע - מרגרינה בלי מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה

מילוי:
3 שמנת
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
3/4 אינסטנט פודינג וניל

הבצק כמובן לחלק לשלושת-רבעי ולרבע (אפילו פחות). לשטוח בתבנית ולאפות בערך כחצי שעה.
מומלץ לנעוץ מזלג בכמה מקומות בבצק
אחרי האפייה לשים ת'מילוי, ולפורר את הרבע בצק לפירורים מעל המילוי.
 

תזרים

משתמש מקצוען
עוגה מקסימה שהכנתי לבר של בר מצוה, קלה וטעימה מאד! גם לשבת :)
משום מה נקראת "אגוזן", למרות שאין בה אגוזים בכלל..

שכבה א':
1/2 1 כוסות קמח (השתמשתי במלא 80%)
3/4 כוס סוכר חום
75 גרם מרגרינה (החלפתי בבערך שליש כוס שמן)
3/4 כוס חמאת בוטנים
שכבה ב':
1/2 1 כוסות סוכר חום
3 ביצים
1/2 כפית מלח
100 גרם קוקוס (3/4 1 כוסות)
150 גרם שוקולד צ'יפס (שמתי פחות)
הכנה:
לערבב חומרים של שכבה א', לשטח בתבנית בינונית ולאפות רבע שעה בחום בינוני.
לערבב היטב חומרים של שכבה ב' (אפשרי באותו כלי - אפילו לא שטפתי..), להוסיף שוקולד צ'יפס ולשטוח מעל השכבה הראשונה.
לאפות עוד 25 דקות בדיוק - לא יותר כי זה מתקשה.
בהצלחה, בשמחות!
 

קול תודה

משתמש מקצוען
תודה על המתכונים הנהדרים, חלקם ניסיתי, חלקם בתכנית...
יש למישהי מתכון לכדורי תמרים שמהווים תחליף בריא לכדורי שוקולד?
(ולא ניכנס לעניין הבריאות עכשיו...;)
אשמח לקבל
תודה
 

אסתר כהן

משתמש מקצוען
זה כ
עוגה מקסימה שהכנתי לבר של בר מצוה, קלה וטעימה מאד! גם לשבת :)
משום מה נקראת "אגוזן", למרות שאין בה אגוזים בכלל..

שכבה א':
1/2 1 כוסות קמח (השתמשתי במלא 80%)
3/4 כוס סוכר חום
75 גרם מרגרינה (החלפתי בבערך שליש כוס שמן)
3/4 כוס חמאת בוטנים
שכבה ב':
1/2 1 כוסות סוכר חום
3 ביצים
1/2 כפית מלח
100 גרם קוקוס (3/4 1 כוסות)
150 גרם שוקולד צ'יפס (שמתי פחות)
הכנה:
לערבב חומרים של שכבה א', לשטח בתבנית בינונית ולאפות רבע שעה בחום בינוני.
לערבב היטב חומרים של שכבה ב' (אפשרי באותו כלי - אפילו לא שטפתי..), להוסיף שוקולד צ'יפס ולשטוח מעל השכבה הראשונה.
לאפות עוד 25 דקות בדיוק - לא יותר כי זה מתקשה.
בהצלחה, בשמחות!
כנראה זה נקרא כך בגלל החמאת בוטנים
גם אמא שלי קראה 'אגוזן' לחמאת בוטנים...
זה כנראה מילה של פעם... :)
 

תזרים

משתמש מקצוען
נזכרתי גם במתכון קל ומהיר וטעים טעים.

כרוכיות תמרים
בצק:
להרתיח בסיר כוס מים וכוס שמן
לערבב עם 4 כוסות קמח
כפית א. אפיה

מחלקים את הבצק ל-4
מרדדים, מורחים ממרח תמרים, מגלגלים וחורצים סימני חיתוך ולתנור.

הכנתי בשבוע שעבר, פשוט וקל וטעים ומשביע.. :) תודה!!
ניסית להפחית קצת בכמות השמן? אם כן אשמח לשמוע איך יצא (אני לא הפחתתי.. אבל לא הרתחתי בסיר - רק שמתי מים רותחים עם שמן... זה משנה?)
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הכנתי בשבוע שעבר, פשוט וקל וטעים ומשביע.. :) תודה!!
ניסית להפחית קצת בכמות השמן? אם כן אשמח לשמוע איך יצא (אני לא הפחתתי.. אבל לא הרתחתי בסיר - רק שמתי מים רותחים עם שמן... זה משנה?)
זה מתכון שהעני בקר נתנה פעם. באמת מצוין!
אני גם לא מרתיחה בסיר אלא רק מערבבת. ושמן - אני שמה 3/4 כוס, לא צריך כוס שלמה.
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עוגה קלילה, קלה להכנה נראת מרשים
וטעימה

עוגת מייפל ושקדים



תבנית עגולה גדולה



3 ביצים

כוס סוכר

1 סוכר וניל

0.5 כוס שמן

1.5 כוס קמח

0.5 אפיון

0.5 כוס מיץ תפוזים

מעט לימון סחוט (לא חובה)



אופים בתבנית עד שהקיסם יוצא יבש

קולים 100 גרם שקדים פרוסים בתבנית

מפזרים את השקדים מעל לעוגה ומורחים סירופ מייפל בנדיבות
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
עוגת חמאת בוטנים 2 צבעים (בחושה):

שכבה א':

1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כף קקאו
2 ביציים
1 סוכר וניל
1 1/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מערבבים הכל ושוטחים בתבנית קטנה

שכבה ב':

1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס אבקת סוכר
מפזרים עם כף על שכבה א', ומערבבים בתנועות זיגוג ליצירת מראה "שיש".
אופים 25 דקות בחום בינוני. חותכים את העוגה לקוביות בעוד חמה.

בתאבון!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תודה על המתכונים הנהדרים, חלקם ניסיתי, חלקם בתכנית...
יש למישהי מתכון לכדורי תמרים שמהווים תחליף בריא לכדורי שוקולד?
(ולא ניכנס לעניין הבריאות עכשיו...;)
אשמח לקבל
תודה
כדורי תמרים:
240 גר' תמרים- מושרים להתרככות מסוננים וטחונים
80 גר' טחינה/ חמאת בוטנים
100 גר' שקדים טחונים
מערבבים היטב לעיסה.
מכדררים וטובלים בקוקוס או אגוזים/ שקדים / בוטנים גרוסים.

אופציה ב'
מרכיבים

1 כוס (100 גרם) אגוזים או שקדים או שילוב
1/2 כוס (50 גרם) זרעי דלעת
1/2 כוס (50 גרם) שומשום
400 גרם תמרים (350 גרם תמרים ללא גרעין)
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/4 כוס (60 מ"ל) טחינה גולמית
2-3 כפות מים אם צריך
אופן ההכנה

לגלען את התמרים
להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולערבב על לקבלת מחית אחידה
ליצור עיגולים בגודל הרצוי
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת גבינה טעימה וקלה, בלי מיקסר...
5 ביצים
אחד סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
1/2 א.אפיה
לערבב ולשפוך חצי מהבלילה לתבנית עגולה גדולה - אני שמתי בשתי תבניות מרובעות קטנות
לחצי השני להוסיף 2 גבינה
אחד סוכר וניל
3 כפות סוכר
1 גילה גדול
לאפות 100 מעלות בערך שעה שעה ורבע

אני מרחתי מעל מלית תות. מאד משדרג
 

מללי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגה מקסימה שהכנתי לבר של בר מצוה, קלה וטעימה מאד! גם לשבת :)
משום מה נקראת "אגוזן", למרות שאין בה אגוזים בכלל..

שכבה א':
1/2 1 כוסות קמח (השתמשתי במלא 80%)
3/4 כוס סוכר חום
75 גרם מרגרינה (החלפתי בבערך שליש כוס שמן)
3/4 כוס חמאת בוטנים
שכבה ב':
1/2 1 כוסות סוכר חום
3 ביצים
1/2 כפית מלח
100 גרם קוקוס (3/4 1 כוסות)
150 גרם שוקולד צ'יפס (שמתי פחות)
הכנה:
לערבב חומרים של שכבה א', לשטח בתבנית בינונית ולאפות רבע שעה בחום בינוני.
לערבב היטב חומרים של שכבה ב' (אפשרי באותו כלי - אפילו לא שטפתי..), להוסיף שוקולד צ'יפס ולשטוח מעל השכבה הראשונה.
לאפות עוד 25 דקות בדיוק - לא יותר כי זה מתקשה.
בהצלחה, בשמחות!

@תזרים
לאיזה גודל תבנית ?

ומה אפשר לשים במקום קוקוס?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו!
איזה אשכול מוצלח!

אתרום את חלקי בעוגת שיש עסיסית ומוצלחת מאד,
אמנם דורשת הקצפה במיקסר והמסה בסיר קטן אבל כדאי!

טורט שיש

החמרים:


2+1/2 כוסות סוכר

9 ביצים

3/4 כוס מיץ

1 אפיון

2 ס. וניל

1 כוס שמן

3 כוסות קמח

לתערובת השוקולד:

1 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כפית קפה

מעט יין

המיסי את כל החמרים, כבי הלהבה

והוסיפי 75 גר' מרגרינה

ההכנה:

2/3 מהטורט צקי ל-4 תבניות אינגליש קייק ארוכות

1/3 הנותר, הוסיפי לשוקולד,

צקי מעל הטורט בתבניות וקשקשי במזלג.

בהצלחה
ושבת שלום.
 
נערך לאחרונה ב:

ELISEVEN

משתמש פעיל
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
אני חיבת לשתף,הכנתי את העוגה קפוצ'ינו 3צבעים, ואני ממש בדיעה ששווה לנסות,היא יצאה מושלמת,
אבל רק בתנבנית אינגליש קיק משום מה,
ועוד אחת מעולה שניסיתי וכבר הכנתי אותה שוב:
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת קפה קלה
1/4 כוס קפה + מים רותחים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 סוכר וניל
1/4 כוס קקאו
1 א.אפיה
2 כוסות קמח
4 ביצים
------
לערבב
לאפות 180 מעלות 40 ד' 2 אינגלישקייק.
כפית קפה
3 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
כוס א.סוכר
לערבב טוב. ולשפוך כשיוצא מהתנור.
 

ריקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
חדוי,
וואו!
איזה אשכול מוצלח!

אתרום את חלקי בעוגת שיש עסיסית ומוצלחת מאד,
אמנם דורשת הקצפה במיקסר והמסה בסיר קטן אבל כדאי!

טורט שיש

החמרים:


2+1/2 כוסות סוכר

9 ביצים

3/4 כוס מיץ

1 אפיון

2 ס. וניל

1 כוס שמן

3 כוסות קמח

לתערובת השוקולד:

1 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כפית קפה

מעט יין

המיסי את כל החמרים, כבי הלהבה

והוסיפי 75 גר' מרגרינה

ההכנה:

2/3 מהטורט צקי ל-4 תבניות אינגליש קייק ארוכות

1/3 הנותר, הוסיפי לשוקולד,

צקי מעל הטורט בתבניות וקשקשי במזלג.

בהצלחה
ושבת שלום.
המתכונים שלך תמיד כ"כ מוצלחים!
הכנתי את העוגה היום בצהרים, עוגת השיש הכי טובה שהכנתי אי פעם.
יישר כח!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לך ריקי על המשוב החם!
סטאזרית,
בודקת בעזרת קיסם נעוץ במרכז העוגה,
אם הוא יבש לגמרי-הטורט מוכן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה