עוגת סברינה
רטובה, רכה, נימוחה, טעימה
אין דברים כאלה (בטח לא בעבודה של 10 דקות)
אכן, נלקח מהאתר המצויין והמומלץ מתכונים ב10 דקות
עוגת סברינה:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ"ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון)
–הכנת עוגת סברינה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
–הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג'ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
–הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.
-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ' החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).
הערות חשובות מאד!
1. ניתן לעשות גם בתבנית גדולה, וגם בקאפקייקס
2. אם עושים בתבנית, הכמות של הסירופ והקצפת מספיקה, אם עושים בקאפקייקס או בשקעים עדיף להכפיל את הכמויות
3. אני השתמשתי בקצפת צמחית ובחלב סויה ללא פודינג. יצא מעולה
4. תעשו ותחביאו מהר אחרת לא יישאר כלום לפני שבת!