לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
תודה! אפיתי אותן עכשיו, הסתבכתי קצת עם יציקת השוקולד, היא לא התנהגה יפה, די נוקשה והתבללה לה.
אשמח לטיפ ליציקה נוחה.

המרקם שלה באמת לא נוזלי כל כך
אני יצקתי מה שהצלחתי לשפוך בקלות ואחר כך עבדתי עם כף להוציא את השאר וליישר יפה את הפס והסתדרתי די טוב.
אבל אולי ניתן להוסיף לה רבע\חצי כוס מים-לא נראה לי שזה יהרוס משהו...

בערב אעלה בל"נ מרשם לעוגת שיש בחושה וקלה והרבה יותר נוחה לעבודה.
 
נערך לאחרונה ב:

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מים עלולים להסתבך עם שוקולד מומס.
עזבי, יצא טעים נורא. הכנתי כמות כפולה וטוב שכך, כי החבריה "רק טעמו" וחיסלו מחצית מהכמות.
המרקם קצת רטוב, יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד קצת?
 

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
להקציף את מתכוונת להקציף ממש?
או שאפשר פשוט לבחוש את הכל ביחד?
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
עוגת שיש בחושה טעימה ואורירית- 3 תבניות אנגליש קייק\ תבנית ח"פ עמוקה גודל A4.

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס שמן
  • כוס מים
  • חצי כוס מיץ תפוזים\מים\יין
  • 3 כוסות קמח
  • א. אפיה
  • סוכר וניל

להקציף 4 ביצים שלמות + 2 כוסות סוכר
להוסיף את יתר החומרים ולערבל היטב.

לשפוך שלושת רבעי מהבלילה לתבניות.

בקערה נפרדת להמיס ולערבב:
  • רבע כוס מים רותחים
  • חצי כוס קקאו
  • רבע כוס סוכר

לשפוך את תערובת הקקאו לבלילה שנותרה בקערה ולערבב היטב לקבלת בלילת שוקולד אחידה.
לשפוך לתבניות פס של בלילת שוקולד במרכז ולקשקש בעדינות ימינה ושמאלה בעזרת סכין ליצירת דוגמת השיש.

לאפות ב180 מעלות כ20 דקות.

יוצא טעים ואוורירי. לא מורגש שאין כאן הפרדת ביצים...
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
מים עלולים להסתבך עם שוקולד מומס.
עזבי, יצא טעים נורא. הכנתי כמות כפולה וטוב שכך, כי החבריה "רק טעמו" וחיסלו מחצית מהכמות.
המרקם קצת רטוב, יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד קצת?

יכול להיות.
גם לי לקח הרבה זמן עד שקיסם יצא יבש לגמרי... זה תלוי בתנור.
אבל באמת מאוד טעים וקל.
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
להקציף את מתכוונת להקציף ממש?
או שאפשר פשוט לבחוש את הכל ביחד?

במתכון כתוב להקציף -אבל יתכן מאוד שאפשר גם לערבב בK או ידנית-לא ניסיתי...

צריך לשאול את המומחיות כאן...אני לא כזו שפית-רק מעלה לפה מתכונים שקיבלתי מאחיות\חברות וכו'... שיהיה לנו גיוון לשבתות הקצרצות והקלה על ימי השישי הקצרים עוד יותר...
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
במתכון כתוב להקציף -אבל יתכן מאוד שאפשר גם לערבב בK או ידנית-לא ניסיתי...

צריך לשאול את המומחיות כאן...אני לא כזו שפית-רק מעלה לפה מתכונים שקיבלתי מאחיות\חברות וכו'... שיהיה לנו גיוון לשבתות הקצרצות והקלה על ימי השישי הקצרים עוד יותר...
להקציף הכל ביחד?
אוף אני בורה באפייה.
לא מבינה מתכונים
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מה עושים עם הזיגוג של הקפוצ'ינו?
מורחים על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור?

האמת היא שאף פעם לא עשיתי אותו,
הוא ממש לא חסר!
אבל מעוגות אחרות שאני מכירה,
מערבבים ומורחים על העוגה, לא כשהיא רותחת
אלא כשהיא קצת מתקררת
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-jpg.296125


העוגת שיש הזאת ימאה מהתנור וכמעט התחסלה(תביא בבקשה עוד צריך לברך על המחיה...)
זה דומה לעוגה ש"חלום" מסתבכת איתו מערבבים הכל בלי מיקסר

יצא מושלם(לי חסר מעט סוכר..)
תודה ושבת שלום
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עוגת שכבות תפוחים

חומרים:

4+1/2 כוסות קמח

10 תפוחים

1+1/2 כוסות סוכר

1+1/2 כוסות סוכר

2 ביצים


1+1/2 שקיות סוכר וניל


1+1/4 כוסות שמן


1 כף אבקת אפיה

מילוי:
10 תפוחים
1+1/2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. ערבבי את החומרים עד לקבלת בצק מפורר.

2. קלפי את התפוחים וגרדי אותם בפומפיה עבה,הוסיפי את הסוכר-סחטי את המיץ שמצטבר מהתפוחים.

3. חלקי את הבצק לשלושה חלקים. שטחי חלק אחד ומעליו הניחי מחצית מכמות התפוחים וכן הלאה. מעל פוררי את הבצק הנותר.

4. אפי בחום בינוני עד שמוכן.
 

chani svei

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון מעולה, ובאמת קל ופשוט להכנה! מלכלכת רק קערה אחת ומערבבת את החומרים עם כף אחת!
בדיוק הכנתי אותו אתמול לחברה שילדה. אמנם זה לא בדיוק עוגה...סוג של עוגיות מאורכות (biscotti באנגלית..)

*3 ביצים
*1 ורבע כוסות סוכר
* כוס שמן
לערבב 3-4 דק'

*2 כפיות א. אפיה
*1 כף סוכר וניל
לערבב 2-3 דק'

להוסיף 4 כוסות קמח
3/4 שקית שוקולד צ'יפס

להרטיב ידיים, לחלק את הבצק לשתיים ולעשות שתי צורות מאורכות לשטח טיפה.

לפזר מלמעלה: 2 כפות סוכר+חצי כפית קינמון (לערבב יחד לפני הפיזור)

180 מעלות לחצי שעה.
 

chani svei

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון מעולה, ובאמת קל ופשוט להכנה! מלכלכת רק קערה אחת ומערבבת את החומרים עם כף אחת!
בדיוק הכנתי אותו אתמול לחברה שילדה. אמנם זה לא בדיוק עוגה...סוג של עוגיות מאורכות (biscotti באנגלית..)

*3 ביצים
*1 ורבע כוסות סוכר
* כוס שמן
לערבב 3-4 דק'

*2 כפיות א. אפיה
*1 כף סוכר וניל
לערבב 2-3 דק'

להוסיף 4 כוסות קמח
3/4 שקית שוקולד צ'יפס

להרטיב ידיים, לחלק את הבצק לשתיים ולעשות שתי צורות מאורכות לשטח טיפה.

לפזר מלמעלה: 2 כפות סוכר+חצי כפית קינמון (לערבב יחד לפני הפיזור)

180 מעלות לחצי שעה.
זה מתכון קל, לא?! ;)
 

אסתר כהן

משתמש מקצוען
זה מתכון קל, לא?! ;)
נראה באמת קל
אבל לא בדיוק הבנתי איך זה אמור להראות בסוף...
מלבן בגודל של אינגליש קייק?
באיזה גובה?
ומתי חותכים את העוגה/יות? זה נעשה פריך וקשה אח"כ?
[סליחה על החפירה, פשוט בא לי לנסות]
טנקס
 

סבתא של נעה

משתמש סופר מקצוען
עוגת סברינה
רטובה, רכה, נימוחה, טעימה
אין דברים כאלה (בטח לא בעבודה של 10 דקות)
אכן, נלקח מהאתר המצויין והמומלץ מתכונים ב10 דקות

עוגת סברינה:

4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח רגיל
שקית אבקת אפיה

סירופ לסברינה:

2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר


קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ"ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)


אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון)

–הכנת עוגת סברינה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.



–הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג'ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.

–הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.

-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ' החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).

הערות חשובות מאד!
1. ניתן לעשות גם בתבנית גדולה, וגם בקאפקייקס
2. אם עושים בתבנית, הכמות של הסירופ והקצפת מספיקה, אם עושים בקאפקייקס או בשקעים עדיף להכפיל את הכמויות
3. אני השתמשתי בקצפת צמחית ובחלב סויה ללא פודינג. יצא מעולה
4. תעשו ותחביאו מהר אחרת לא יישאר כלום לפני שבת!
 

chani svei

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
צודקת, לא ממש הסברתי מה קורה בסוף..
אז ככה-
הבצק יוצא רך כמו בצק של עוגיות.
מחלקים את הבצק לשתי פסים על נייר אפיה משטחים טיפה . לי זה בד"כ יוצא פריך מבחוץ ורך מבפנים.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
העוגת שיש הזאת ימאה מהתנור וכמעט התחסלה(תביא בבקשה עוד צריך לברך על המחיה...)
זה דומה לעוגה ש"חלום" מסתבכת איתו מערבבים הכל בלי מיקסר

יצא מושלם(לי חסר מעט סוכר..)
תודה ושבת שלום
אם לא מספיק מתוק לך- תוסיפי גנש..-כך אני עושה אותה וזה מושלם!
 

AtaraM

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת מיץ

5ביצים –להפריד

1 אבקת אפיה –לערבב עם החלמונים בכוס

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

11/4 כוס סוכר

14 כוס מיץ- תפוזים/ לימונדה ואפשר גם פטל

180 מעלות 35 דקות.
 

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
למי יש מתכון טוב לטורט עם שקדים,הילדון מצא בפריזר שקית שקדים והזמין עוגה לשבת עם שקדים.
תודה מראש!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה