לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

א1234

משתמש רשום
פני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצוין
הכנתי השבוע את העוגת קפוצינו טרפו אותה ולא נשאר פרור, רק רציתי לשאול על הזיגוג עם כף אחת של מים רותחים יצא מאד סמיך הוספתי 2 כפות שאוכל למרוח , איך באמת זה אמור להיות?
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
ניסיתי השבת את עוגת הקפוצ'ינו-יצא מאוד טעים אבל השכבות קצת התערבבו לי ביחד.
יש אולי טיפ איך לגרום לשכבות לעמוד ישר ומחולק יפה בלי שיתערבב?
 

אסתר כהן

משתמש מקצוען
היי
עשיתי את הרולדה
נחטפהההההההה
לא ידעתי שכזה אוהבים פה רולדות
תודה למעלת המתכון
את שאר המתכונים הדפסתי וננסה אי"ה בשבוע הקרוב
ואולי משהי תדע איך עושים את המילוי של הרולדה בעוד טעמים? [נגיד קפה וכד']
 

פרג

משתמש מקצוען
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125

תודה על מתכון מוצלח!
הכנתי לשבת- קלת הכנה. ללא הרבה כלים. פשוטה וטעימה!
הכל נטרף....
 

חני 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.



בתאבון!

הכנתי את העוגה, יצאה טעימה במיוחד!
עשיתי כמות כפולה עם כמה שינויים:
שמתי בערך כוס וחצי שמן
2.5 כוסות סוכר
א. אפיה לא הכפלתי

את השוקולד המסתי (רק חבילה אחת) בסיר עם קצת מים.

היה מוצלח מאוד, תודה רבה!!
 

zviela

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נזכרתי גם במתכון קל ומהיר וטעים טעים.

כרוכיות תמרים
בצק:
להרתיח בסיר כוס מים וכוס שמן
לערבב עם 4 כוסות קמח
כפית א. אפיה

מחלקים את הבצק ל-4
מרדדים, מורחים ממרח תמרים, מגלגלים וחורצים סימני חיתוך ולתנור.
 

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

אסטרונאוטית

משתמש פעיל
עוגת שוקולד אוורירית מאוד

2 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
2 כוסות קפה חם (כוס מים רותחים+כפית קפה)

לערבב, לאפות,
3 אינגלייש קייק

מכינה תמיד את המתכון לפחות פעמיים, זה פשוט מתחסל
 

נ.ב.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
הכנתי את העוגה ב 3 צבעים
יצא מעדן!! קלה מאוד להכנה, מהירה מאוד,
כמעט כלום כלים מלוכלים - קערת המיקסר + קערה קטנה + כף
והמראה - מושלם!!!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת שוקולד אוורירית מאוד

2 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
2 כוסות קפה חם (כוס מים רותחים+כפית קפה)

לערבב, לאפות,
3 אינגלייש קייק

מכינה תמיד את המתכון לפחות פעמיים, זה פשוט מתחסל
הכנתי עכשיו את העוגה הזו. באמת רכה וטובה. וממש קלת הכנה
תודה.
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגת רסק תפוחים

לערבב
2.5 כוסות קמח
אבקת אפיה

להוסיף כוס וחצי סוכר חום מומס בערך בחצי כוס מים רותחים ולערבב

להוסיף 2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי קופסת שימורים רסק תפוחים
ולערבב
לשפוך לתבנית A4

לערבב בקערה קטנה
רבע כוס סוכר חום
כוס אגוזים קצוצים
כפית גדושה קינמון
(זה היחס, בפועל צריך פחות )
ולפזר מעל העוגה.

לתנור, ב180 מעלות כ40 דקות.

נ.ב
את המתכון המקורי מצאתי כמובן כאן בפורום. שינתי קצת בכמויות וזה משנה את המרקם. אפשר לשחק עם היחס של הקמח/סוכר/רסק וכו'
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגיות שוקוציפס - 5 דק הכנה- קערה כף וכוס

לערבב
2 כוסות קמח (אפשר מלא )
כוס וחצי קוואקר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
קורט מלח

להוסיף
כוס סוכר חום מומסת בחצי כוס מים רותחים ולערבב

להוסיף
ביצה
כוס שמן
ולערבב

להוסיף שוקוציפס כמה שרוצים

ליצור עם כף עיגולים בתבנית

על 180 בערך 15 דק בתנור.
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגת שכבות

העלו כאן לפני כמה חודשים סריקה מעיתון. (היו דיונים ארוכים אם מומלץ או לא- בכל אופן אחרי שינויים קלים אני אהבתי... )
הנזק מסתכם בקערה, כף וכוס

לבצק:
2.5 כוסות קמח (מלא )
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
לערבב יחד ולהוסיף
חצי כוס שמן
רבע כוס מים
ביצה
ללוש לבצק ולשטוח בתבנית A4
להכניס לתנור על 180 לרבע שעה.
בינתיים באותה קערה לשים
כוס סוכר
חצי כוס קמח
קורט מלח
לערבב ולהוסיף
חצי כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
ושליש כוס תמצית קפה
לערבב ולהוסיף
כוס שוקו ציפס (מהנסיון שלי עדיף צימקאו ולא משובח עם אחוזי קקאו גבוהים )

לאחר רבע שעה שהבצק בתנור לשפוך עליו את המלית
ולהכניס לתנור ל25-30 דק נוספות.
 
  • תודה
Reactions: RRL

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא בדיוק עוגה, אבל נחמד

חיתוכי שוקולד בריאים (יחסית )

לפזר 150 גרם שוקולד שבור לקוביות בתבנית A4 צרה. להמיס 2-3 דקות בתנור ולמרוח על כל התבנית. להכניס להקפאה קצרה.
בינתיים לערבב
1.5 כוס קוואקר
כוס קוקוס
שליש כוס שומשום
כוס או חצי כוס סוכר
לערבב ולהוסיף
3 ביצים
3/4 כוס שמן.
לשטוח על בסיס השוקולד הקפוא.
להכניס לתנור על 180 ל15-20 דק.
לאחר האפיה לחתוך לריבועים בתוך התבנית ולהכניס להקפאה (כך השוקולד ישבר בקלות לפי החיתוך )
בהצלחה!
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
לבצק פירורים:

שלוש כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
ביצה
אבקת אפיה
סוכר וניל
כוס שמן

מהבצק פריך הזה (אצלנו יש כוס סוכר ובלי סוכר וניל...), יש לנו כמה סוגי עוגות:
1. עוגת תפו"ע -
שוטחים את הבצק בתחתית תבנית עגולה (חוץ מכוס שנשארת בחוץ)
מורחים מלית אוכמניות או ריבה משובחת
מגרדים 2-3 תפו"ע סמיט (אני אוהבת לקלף, אפשר גם לוותר על הקילוף)
מפזרים מעט קינמון (גם על זה אפשר לוותר, אם לא אוהבים)
מערבבים את הפירורים שבכוס עם אגוזי מלך טחונים ומפזרים מעל העוגה.
אופים בחום 180 מעלות

2. עוגת גבינה
הבצק נשטח בתבנית כנ"ל (כמובן, אפשר גם בתבנית מלבנית)
המלית:
750 ג' גבינה
2 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כוס סוכר (אפשר יותר)
3 ביצים
3 כפות קמח

משטחים על הבצק, מפזרים את הפירורים ואופים כ-45 דקות.
שידרוג - לא להשאיר פירורים בצד, אלא כל הבצק בתחתית, לאחר האפיה - מכינים גנאש (200 גר' שוקולד מריר + 1 שמנת מתוקה) ושופכים מעל העוגה הקרה.

חני
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חיתוכיות שוקוציפס

כוס שמן
450 גר סוכר חום
שקית שוקולד צ'יפס
3 ביצים
3 כוסות קמח
3/4 כף א אפיה
1/2 כף סודה לשתיה
1 1/2 כפות סוכר וניל
לערבב ביד בקערה.לשטח על תבנית מאוד גדולה מרופדת בנייר אפיה.לאפות בין 17-20 דק תלוי בתנור.צריך להשאר רך,לחתוך לקוביות בגודל הרצוי

בתיאבון
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
upload_2017-11-6_16-12-51.png


הערה שלי: יוצא די נמוך. אבל טעים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה