לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
שלום לכולן,
פותחת אשכול עוגות טעימות ומהירות הכנה לשבתות החורף-אשמח מאוד אם תעלנה מתכונים נבחרים משלכן.
ניסיתי לעשות חיפוש בפרוג ולא מצאתי אשכול כזה-אם קיים-אשמח לקבל לינק...

תודה לכולן!
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
רולדה קלה וטעימה

  • 4 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • סוכר וניל.
  • א.אפיה
  • קצפת צמחית.
  • חצי חבילת פודינג וניל\שוקולד

להקציף חלבונים לקצף יציב עם הסוכר.
להוסיף את שאר החומרים:קמח,חלמונים,סוכר וניל וא.אפיה

לשטוח על נייר אפיה משומן היטב בתבנית ח"פ גדולה
לאפות בחום בינוני 10 דקות עד להזהבה קלה.

לקרר מעט, להפריד בעדינות מנייר האפיה.

להקציף קצפת צמחית + חצי חב' פודינג.
למרוח על הרולדה ולגלגל לרולדה ארוכה ויפה.

ניתן לצפות בשוקולד מריר+ריץ' מומס וכו'...ולקשט באגוזים קצוצים\סוכריות וכדו'...

5 דקות עבודה וזה מוכן...
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

נעליים

משתמש מקצוען
עוגת גבינה ללא אפיה קלי קלות

2 כוסות חלב לערבב עם חבילה אינסטנט וניל
שיעמוד כמה דקות, להכניס 1/2 ק"ג גבינה
ו2-3 כפות סוכר (לא חייבים)
לסדר בתבנית ביסקויט על זה הגבינה ועוד שכבה ביסקויט.
טעים וקל
א פריילאכן שבת!
 

זכוכית

משתמש פעיל
רולדה קלה וטעימה

  • 4 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • סוכר וניל.
  • א.אפיה
  • קצפת צמחית.
  • חצי חבילת פודינג וניל\שוקולד

להקציף חלבונים לקצף יציב
להוסיף סוכר,קמח,חלמונים,סוכר וניל וא.אפיה

לשטוח על נייר אפיה משומן היטב בתבנית ח"פ גדולה
לאפות בחום בינוני 10 דקות עד להזהבה קלה.

לקרר מעט, להפריד בעדינות מנייר האפיה.

להקציף קצפת צמחית + חצי חב' פודינג.
למרוח על הרולדה ולגלגל לרולדה ארוכה ויפה.

ניתן לצפות בשוקולד מריר+ריץ' מומס וכו'...ולקשט באגוזים קצוצים\סוכריות וכדו'...

5 דקות עבודה וזה מוכן...
תודה!

יש לי 2 שאלות:
1. מהמתכון נשמע להקציף חלבונים בלי סוכר. הקצף לא נשבר?
2. מה הכוונה תבנית חד פעמית גדולה? גודל של תבנית תנור?

תודה רבה!!
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
תודה!

יש לי 2 שאלות:
1. מהמתכון נשמע להקציף חלבונים בלי סוכר. הקצף לא נשבר?
2. מה הכוונה תבנית חד פעמית גדולה? גודל של תבנית תנור?

תודה רבה!!

היי
צודקת-טעות שלי.
צריך להקציף עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים.

משום מה אני לא מצליחה לערוך את זה כרגע בהודעה המקורית.

תבנית גדולה-גודל תבנית תנור או אחד פחות מיזה-ואז יוצאת רולדה קצת יותר עבה.
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כבר העלתי פה פעם אחת אבל שווה להעלות שוב
(וכדאי להוסיף קוקוס מאד משדרג את העוגה)
141df4375fda424c21a90acb85654c18.jpg
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עוגת שוקולד בחושה וטעימה

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כוסות סוכר
  • כוס קקאו
  • א. אפיה
  • סוכר וניל.
  • כוס שמן
  • 6 ביצים
  • כוס מים
  • שלושת רבעי כוס יין\מיץ תפוזים\מים.

להכניס לקערה קמח,סוכר, א. אפיה וסוכר וניל - לערבל יחד כ2 דקות
להוסיף את שאר החומרים הנוזליים ולערבל היטב למרקם אחיד.

לשפוך ל3 תבניות אנגליש קייק או לתבנית אחת גדולה (אחד פחות מגודל של תבנית תנור)

לשדרוג ניתן לצפות ב:
4 כפות סוכר
4כפות קקאו
4 כפות מים
25 גר' מרגרינה

להמיס את כל החומרים בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שנוצר סירופ חלק.
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
המתכונים שלי-זה כוסות ח"פ.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שוקולד טעימה וממש ממש קלה!!

לבצק פירורים:

שלוש כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
ביצה
אבקת אפיה
סוכר וניל
כוס שמן

אופן ההכנה

לערבב הכל במזלג עד שנוצרים פירורים לחלק את הבצק לשתי חלקים.לשטוח חצי מהבצק בתבנית אינגליש.

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
רבע כוס מים
רבע כוס שמן
כפית גדושה נס קפה
חצי כוס סוכר
2 ביצים

אופן ההכנה

להמיס במיקרוגל את חומרי השוקולד בלי הביצים, לערבב, לחכות שיתקרר מעט ולהוסיף את הביצים, לערבב ולשפוך על הבצק.
את הבצק שנותר לפזר מעל השוקולד ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד שמשחים מלמעלה.

בהצלחה
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ועוד אחת
עוגת שוקולד: (3 תבניות אינגליש)
(אני משתמשת בכוסות לשתיה חמה)
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
לערבב היטב במיקסר

להוסיף 4 ביצים
ולערבב עוד 5-7 דק'

בינתיים להמיס 1/4 כוס קקאו
1/4 כוס קפה
3/4 כוס מים רותחים.

להאט את קצב המיקסר
להוסיף את הקפה והקקאו המומסים

להוסיף 1 א. אפיה
2 כוסות קמח

לאפות על 180 מעלות 40-45 דק'
(עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש)
בתאבון
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןמתכון.jpg
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
תודה! אפיתי אותן עכשיו, הסתבכתי קצת עם יציקת השוקולד, היא לא התנהגה יפה, די נוקשה והתבללה לה.
אשמח לטיפ ליציקה נוחה.
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עוגת גבינה קלה וטעימה:
1 קילו גבינה
מעט מיץ לימון
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 פודינג וניל
5-6 ביצים

לערבב את כל המצרכים יחד
(עדיף במטרפה ידנית. לא מומלץ בכלל במיקסר)
לשפוך לתבנית
או בינונית או עגולה גדולה
לאפות 45 דק' 180 מעלות
עד שהעוגה זהובה טיפה, ויציבה

בתאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה