לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
סליחה על הבורות
אבל את הזיגוג מתי שמים כשיוצא מהתנור
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
סליחה על הבורות
אבל את הזיגוג מתי שמים כשיוצא מהתנור
עוגת ג'לי - 3 שכבות ב10 דקות הכנה- מתאים לתבנית ח"פ עמוקה בגודל A4.
הרעיון הוא "עוגה הפוכה" - שכבה תחתית של ג'לי, מעליו קצפת ומעליו שכבה אפויה על בסיס הרולדה שהעליתי. בהגשה הופכים את העוגה על מגש וחותכים. כך נוצרת עוגה מרשימה עם שכבה עליונה של ג'לי בקלות ובלי טכניקות מסובכות מדי...
מכינים ג'לי לפי ההוראות ויוצקים על תחתית התבנית (ללא נייר אפיה).
- חב' ג'לי תות\תותי פרוטי
- קצפת צמחית
- חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל\חצי כוס סוכר
- 4 ביצים
- א.אפיה
- סוכר וניל
- שלושת רבעי כוס קמח
- שלושת רבעי כוס סוכר
מקציפים ריץ+חצי חבילת אינסטנט פודינג\חצי כוס סוכר.
לאחר שהג'לי התקשה: מורחים בעדינות את שכבת הקצפת על הג'לי בצורה אחידה.
בתבנית ח"פ גדולה\תנור מכינים את השכבה האפויה:
מקציפים 4 חלבונים+שלושת רבעי כוס סוכר
מוסיפים חלמונים ואת יתר החומרים ושוטחים על נייר אפיה משומן היטב.
אופים בחום בינוני כ10 דקות להזהבה.
חותכים את השכבה האפויה בגודל התבנית של הג'לי והקצפת (מניחים תבנית ח"פ הפוכה על העוגה וחותכים סביב..), מחלצים בזהירות את העוגה מנייר האפיה ומניחים על שכבת הקצפת.
מכסים את התבנית בניר אלומיניום\מכסה ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.
בהגשה: הופכים בזהירות את העוגה על מגש (עדיף לחתוך לפני כן את הזויות הפינתיות של התבנית שייצא בקלות...). חותכים ומגישים בלפתניות.
זה ארוך לכתוב ולהסביר את זה בכתב...אבל ממש פשוט להכנה...
בתאבון.
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..
החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'
לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.
הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
כתבתי תבנית חד"פ עגולה או מלבנית רגילה (30*20) אבל אני עשיתי גם בחד"פ מלבנית קצת יותר והעוגה יצאה קצת יותר נמוכה.נשמע מצוין.
לאיזה גודל של תבנית??
והערת אגב, לכל המעלות מתכונים - אל תשכחנה את הפרט הנ"ל.
מה שכל כך ברור לכן במתכון, לא ברור לכל מי שמקבלו.
במיוחד שלרוב את המתכונים אני מכפילה בכמויות, ומנסה לאמוד בכמה עלי לעשות זאת...
עוד עוגה מוצלחת וקלהצפה בקובץ המצורף 296113
תודה על המתכון ושאלה:עוגת ג'לי - 3 שכבות ב10 דקות הכנה- מתאים לתבנית ח"פ עמוקה בגודל A4.
הרעיון הוא "עוגה הפוכה" - שכבה תחתית של ג'לי, מעליו קצפת ומעליו שכבה אפויה על בסיס הרולדה שהעליתי. בהגשה הופכים את העוגה על מגש וחותכים. כך נוצרת עוגה מרשימה עם שכבה עליונה של ג'לי בקלות ובלי טכניקות מסובכות מדי...
מכינים ג'לי לפי ההוראות ויוצקים על תחתית התבנית (ללא נייר אפיה).
- חב' ג'לי תות\תותי פרוטי
- קצפת צמחית
- חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל\חצי כוס סוכר
- 4 ביצים
- א.אפיה
- סוכר וניל
- שלושת רבעי כוס קמח
- שלושת רבעי כוס סוכר
מקציפים ריץ+חצי חבילת אינסטנט פודינג\חצי כוס סוכר.
לאחר שהג'לי התקשה: מורחים בעדינות את שכבת הקצפת על הג'לי בצורה אחידה.
בתאבון.
בעבר התפרסמה פה עוגה מאד דומה, תחת הכותרת - עוגת חמש דקות.עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..
החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'
לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.
הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
נראה לכם שאפשר עם קמח מלא? מתכוונת לעוגת שוקולד הקלילה שפרסמו פההכנתי עכשיו את העוגה הזו. באמת רכה וטובה. וממש קלת הכנה
תודה.
למי יש מתכון טוב לטורט עם שקדים,הילדון מצא בפריזר שקית שקדים והזמין עוגה לשבת עם שקדים.
תודה מראש!!!!!
תודה על המתכון ושאלה:
*חצי חבילת פודינג או חצי כוס סוכר?
או גם וגם. פשוט לא מובן לי מה הקו מפריד בא לומר.
ולגבי התחתית האפויה: לא עדיף לאפות בתבנית באותו גודל מאשר לחתוך ולאבד גובה?
את המתכון הזה עשיתי לשבת הקודמת אבל את גפרורי השקדים (100 גרם) ערבבתי עם 150 ג' חלבה מפוררת ופזרתי על העוגה לפני האפיהאני יודעת שעבר כבר שבוע מאז שביקשת
אבל אולי גם השבוע זה יעזור לך...
עוגת מיץ בציפוי שקדים:
(2 תבניות אינגלישקייק)
5 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 פודינג וניל
מקציפים את הביצים 10 דק
מוסיפים את הסוכר
מורידים מהירות, מוסיפים סוכר וניל, שמן ומיץ תפוזים
ואח"כ מוסיפים את הקמח, א. אפיה ופודינג
שופכים ל-2 תבניות אינגשלקייק
מפזרים שקדים מעל
אופים בחום בינוני עדד שהעוגה יציבה ואפיה מבפנים (בודקים על קיסם)
לאחר האפיה מורחים על העוגה רוטב מייפל.
בתאבון ושבת שלום.
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..
החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'
לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.
הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
אז מה תעשי עם החצי השני של הריץתודה רבה!
ניסיתי עכשיו
יצא מעולה! אורירית וטעימה!
אפי' בלי הקרם
מתלבטת אם להוסיף....
עשיתי את הקפוצינו בתבנית בינונית ויצא מעולהלפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: