לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
עוגת ג'לי - 3 שכבות ב10 דקות הכנה- מתאים לתבנית ח"פ עמוקה בגודל A4.

הרעיון הוא "עוגה הפוכה" - שכבה תחתית של ג'לי, מעליו קצפת ומעליו שכבה אפויה על בסיס הרולדה שהעליתי. בהגשה הופכים את העוגה על מגש וחותכים. כך נוצרת עוגה מרשימה עם שכבה עליונה של ג'לי בקלות ובלי טכניקות מסובכות מדי...


  • חב' ג'לי תות\תותי פרוטי
  • קצפת צמחית
  • חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל\חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • א.אפיה
  • סוכר וניל
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • שלושת רבעי כוס סוכר
מכינים ג'לי לפי ההוראות ויוצקים על תחתית התבנית (ללא נייר אפיה).
מקציפים ריץ+חצי חבילת אינסטנט פודינג\חצי כוס סוכר.
לאחר שהג'לי התקשה: מורחים בעדינות את שכבת הקצפת על הג'לי בצורה אחידה.

בתבנית ח"פ גדולה\תנור מכינים את השכבה האפויה:
מקציפים 4 חלבונים+שלושת רבעי כוס סוכר
מוסיפים חלמונים ואת יתר החומרים ושוטחים על נייר אפיה משומן היטב.
אופים בחום בינוני כ10 דקות להזהבה.

חותכים את השכבה האפויה בגודל התבנית של הג'לי והקצפת (מניחים תבנית ח"פ הפוכה על העוגה וחותכים סביב..), מחלצים בזהירות את העוגה מנייר האפיה ומניחים על שכבת הקצפת.
מכסים את התבנית בניר אלומיניום\מכסה ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.

בהגשה: הופכים בזהירות את העוגה על מגש (עדיף לחתוך לפני כן את הזויות הפינתיות של התבנית שייצא בקלות...). חותכים ומגישים בלפתניות.

זה ארוך לכתוב ולהסביר את זה בכתב...אבל ממש פשוט להכנה...
בתאבון.
 

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..

החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'

לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.

הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת ג'לי - 3 שכבות ב10 דקות הכנה- מתאים לתבנית ח"פ עמוקה בגודל A4.

הרעיון הוא "עוגה הפוכה" - שכבה תחתית של ג'לי, מעליו קצפת ומעליו שכבה אפויה על בסיס הרולדה שהעליתי. בהגשה הופכים את העוגה על מגש וחותכים. כך נוצרת עוגה מרשימה עם שכבה עליונה של ג'לי בקלות ובלי טכניקות מסובכות מדי...


  • חב' ג'לי תות\תותי פרוטי
  • קצפת צמחית
  • חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל\חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • א.אפיה
  • סוכר וניל
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • שלושת רבעי כוס סוכר
מכינים ג'לי לפי ההוראות ויוצקים על תחתית התבנית (ללא נייר אפיה).
מקציפים ריץ+חצי חבילת אינסטנט פודינג\חצי כוס סוכר.
לאחר שהג'לי התקשה: מורחים בעדינות את שכבת הקצפת על הג'לי בצורה אחידה.

בתבנית ח"פ גדולה\תנור מכינים את השכבה האפויה:
מקציפים 4 חלבונים+שלושת רבעי כוס סוכר
מוסיפים חלמונים ואת יתר החומרים ושוטחים על נייר אפיה משומן היטב.
אופים בחום בינוני כ10 דקות להזהבה.

חותכים את השכבה האפויה בגודל התבנית של הג'לי והקצפת (מניחים תבנית ח"פ הפוכה על העוגה וחותכים סביב..), מחלצים בזהירות את העוגה מנייר האפיה ומניחים על שכבת הקצפת.
מכסים את התבנית בניר אלומיניום\מכסה ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.

בהגשה: הופכים בזהירות את העוגה על מגש (עדיף לחתוך לפני כן את הזויות הפינתיות של התבנית שייצא בקלות...). חותכים ומגישים בלפתניות.

זה ארוך לכתוב ולהסביר את זה בכתב...אבל ממש פשוט להכנה...
בתאבון.


יישר כח!!
השבת נתקלתי בה, בעוגה זו, בשמחה.
ושברתי את ראשי - איך עושים את הג'לי על הקצפת...
מנסיון העבר, אין מצב!

רק להפוך קצת את הראש
:)
יצירתי!
יישר כח.
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..

החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'

לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.

הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.

נשמע מצוין.
לאיזה גודל של תבנית??

והערת אגב, לכל המעלות מתכונים - אל תשכחנה את הפרט הנ"ל.
מה שכל כך ברור לכן במתכון, לא ברור לכל מי שמקבלו.
במיוחד שלרוב את המתכונים אני מכפילה בכמויות, ומנסה לאמוד בכמה עלי לעשות זאת...
 

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע מצוין.
לאיזה גודל של תבנית??

והערת אגב, לכל המעלות מתכונים - אל תשכחנה את הפרט הנ"ל.
מה שכל כך ברור לכן במתכון, לא ברור לכל מי שמקבלו.
במיוחד שלרוב את המתכונים אני מכפילה בכמויות, ומנסה לאמוד בכמה עלי לעשות זאת...
כתבתי תבנית חד"פ עגולה או מלבנית רגילה (30*20) אבל אני עשיתי גם בחד"פ מלבנית קצת יותר והעוגה יצאה קצת יותר נמוכה.
 

תזרים

משתמש מקצוען
העתקתי הכל!! המון תודות!

ומעלה גם:

עוגה עסיסית –תבנית תנור

חומרים:

לבצק טורט:

8 ביצים
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
3 כפות מיץ לימון

למלית:

1 וחצי כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס קמח
1/2 כוס מים
1 מרגרינה או 3/4 כוס שמן + 1/4 כוס מים
1 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:
אפרסקים / שזיפים וכד' חתוכים (חי או משומר)
2 חב' אינסטנט ג'לי

הכנה:

להקציף את הביצים בשלמותן עם הסוכר- 10 דקות!

להוסיף אחרי הנמכת העוצמה למינימום: קמח, אבקת אפיה, שמן ולימון, לערבב לתערובת חלקה, ולחלק ל-2 תבניות תנור.

לאפות כל חלק כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד להשחמה קלה, לקרר.

הכנת המלית:

להרתיח בסיר 1/2 כוס מים, סוכר וניל וכוס סוכר.

לערבב בבלנדר (אפשר גם במזלג – לטרוף היטב) את הביצים, 1/3 כוס קמח וחצי כוס מים. להוסיף לסיר עם הרתיחה, להמשיך לערבב עד שמסמיך (כעין ג'לי)

לכבות, לערבב פנימה את המרגרינה – מחולקת (או השמן + מים), להוסיף פודינג ולערבב שוב למלית סמיכה וחלקה.

למרוח את המלית על חלק אחד של העוגה, להפוך בזהירות את החלק השני על המלית ולקלף בעדינות את דף האפיה.

לפזר חתיכות פרי בצורה נאה על העוגה העליונה, להכין את הג'לי לפי ההוראות ולשפוך מעל הפירות.

לאחסן במקרר. להגיש קר. העוגה נשמרת טובה וטריה במקרר למשך שבוע+
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת ג'לי - 3 שכבות ב10 דקות הכנה- מתאים לתבנית ח"פ עמוקה בגודל A4.

הרעיון הוא "עוגה הפוכה" - שכבה תחתית של ג'לי, מעליו קצפת ומעליו שכבה אפויה על בסיס הרולדה שהעליתי. בהגשה הופכים את העוגה על מגש וחותכים. כך נוצרת עוגה מרשימה עם שכבה עליונה של ג'לי בקלות ובלי טכניקות מסובכות מדי...


  • חב' ג'לי תות\תותי פרוטי
  • קצפת צמחית
  • חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל\חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • א.אפיה
  • סוכר וניל
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • שלושת רבעי כוס סוכר
מכינים ג'לי לפי ההוראות ויוצקים על תחתית התבנית (ללא נייר אפיה).
מקציפים ריץ+חצי חבילת אינסטנט פודינג\חצי כוס סוכר.
לאחר שהג'לי התקשה: מורחים בעדינות את שכבת הקצפת על הג'לי בצורה אחידה.
בתאבון.
תודה על המתכון ושאלה:
*חצי חבילת פודינג או חצי כוס סוכר?
או גם וגם. פשוט לא מובן לי מה הקו מפריד בא לומר.
ולגבי התחתית האפויה: לא עדיף לאפות בתבנית באותו גודל מאשר לחתוך ולאבד גובה?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..

החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'

לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.

הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
בעבר התפרסמה פה עוגה מאד דומה, תחת הכותרת - עוגת חמש דקות.
ההבדל היחיד היה - שבעיסה אין ריצ'.
ומיד לאחר האפיה - דוקרים את העוגה עם מזלג בכמה מקומות ושופכים כוס קפה (כפית קפה נמס מהולה בכוס מים רותחים) , מכסים מיד בניייר כסף, ולאחר שמתקרר מצפים בגנאש הנ"ל.

ולמי ששאלה - מתאים לתבנית ח"פ סטנדרטת (30*33)

חני
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עוד עוגה. מתאים ל-2 תבניות אינגלישקייק
a8552266d973df4dfbdd5b985bc7b5d1.jpg

(אני עכשיו מנסה אותה פעם ראשונה מקווה שזה טעים.)
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
למי יש מתכון טוב לטורט עם שקדים,הילדון מצא בפריזר שקית שקדים והזמין עוגה לשבת עם שקדים.
תודה מראש!!!!!


אני יודעת שעבר כבר שבוע מאז שביקשת
אבל אולי גם השבוע זה יעזור לך...


עוגת מיץ בציפוי שקדים:
(2 תבניות אינגלישקייק)

5 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 פודינג וניל

מקציפים את הביצים 10 דק
מוסיפים את הסוכר
מורידים מהירות, מוסיפים סוכר וניל, שמן ומיץ תפוזים
ואח"כ מוסיפים את הקמח, א. אפיה ופודינג
שופכים ל-2 תבניות אינגשלקייק
מפזרים שקדים מעל
אופים בחום בינוני עדד שהעוגה יציבה ואפיה מבפנים (בודקים על קיסם)
לאחר האפיה מורחים על העוגה רוטב מייפל.
בתאבון ושבת שלום.
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
תודה על המתכון ושאלה:
*חצי חבילת פודינג או חצי כוס סוכר?
או גם וגם. פשוט לא מובן לי מה הקו מפריד בא לומר.
ולגבי התחתית האפויה: לא עדיף לאפות בתבנית באותו גודל מאשר לחתוך ולאבד גובה?

או חצי חבילת פודינג או חצי כוס סוכר -לפי הטעם שלך.
עם סוכר יוצר טעם יותר עדין ועם פודינג בטעם וניל יותר חזק.

לגבי התחתית - אם את אופה בתבנית באותו גודל הרבה פעמים זה מתכווץ קצת באפיה ואז כשאת מפרידה מהניר אפיה מתקבלת שכבה צרה יותר מהתבנית.

אני בד"כ אופה כמו במתכון בתבנית גדולה יותר-מבחינת הגובה זה ממש בסדר כי צריך תחתית דקה כבסיס ולא משהו גבוה יותר מיזה.

ואז ממה שנשאר מהתחתית אני עושה רולדה קטנטנה לתוספת-ממלאה בקרם ומגלגלת...
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני יודעת שעבר כבר שבוע מאז שביקשת
אבל אולי גם השבוע זה יעזור לך...


עוגת מיץ בציפוי שקדים:
(2 תבניות אינגלישקייק)

5 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 פודינג וניל

מקציפים את הביצים 10 דק
מוסיפים את הסוכר
מורידים מהירות, מוסיפים סוכר וניל, שמן ומיץ תפוזים
ואח"כ מוסיפים את הקמח, א. אפיה ופודינג
שופכים ל-2 תבניות אינגשלקייק
מפזרים שקדים מעל
אופים בחום בינוני עדד שהעוגה יציבה ואפיה מבפנים (בודקים על קיסם)
לאחר האפיה מורחים על העוגה רוטב מייפל.
בתאבון ושבת שלום.
את המתכון הזה עשיתי לשבת הקודמת אבל את גפרורי השקדים (100 גרם) ערבבתי עם 150 ג' חלבה מפוררת ופזרתי על העוגה לפני האפיה
לאחר שיצאה מהתנור יצקתי סירופ מייפל
משדרג מאד!!

אפשר גם פקאן או כל סוג אגוז אחר
 

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..

החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'

לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.

הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.

תודה רבה!
ניסיתי עכשיו
יצא מעולה! אורירית וטעימה!
אפי' בלי הקרם
מתלבטת אם להוסיף....
 

אסתר כהן

משתמש מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה