יכול להיות מאוד סוג קמח / כמויות לא נכונות של יחס יבשים ונוזלים /ערבוב מסיבי מידי וכמובן אפיה לא מספיק נכונה או תנור לא איכותי דיובקשר למרקם אין לערבב מדי זה עושהמרקם דחוס
את המתכון הנ"ל ניסית ?
יכול להיות מאוד סוג קמח / כמויות לא נכונות של יחס יבשים ונוזלים /ערבוב מסיבי מידי וכמובן אפיה לא מספיק נכונה או תנור לא איכותי דיובקשר למרקם אין לערבב מדי זה עושהמרקם דחוס
אולי שחכת לשים קמח?הצילו!!! הכנתי את העוגה לסיום של הבן שלי (כיתה א') שיערך מחר בחיידר, העוגה בתנור כבר שעה וחצי והיא עדיין רטובה באמצע, מה אעשה? הבן שלי יתאכזב בבוקר לראות שהעוגה לא הצליחה, פעם ראשונה בחיים שזה קורה לי.... התנור של חברת מולר מאושר עד, אבל כבר כמה שנים שב"ה העוגות מצליחות, יש למישהי פתרון בזק?
שמתי 4 כוסות מלאות קמח כוסמין לבן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אולי שחכת לשים קמח?
זה כבר למעלה משעה וחצי!!!!!!!!!!!! הגיוני?זו עוגה עם עיסה מאד גדולה
פשוט לשים עוד זמן
ואוו אשרייך!הוצאתי את העוגה לאחר שעתיים + , הנמכתי את החום וכיסיתי בנייר כסף, ולבסוף יצאה עוגה יפה, גבוהה ומרשימה והעיקר כושית אמיתית לכבודה של התורה ושל לומדיה הצעירים. והבן שלי המתוק יקום לעוגה יפיפיה וכנראה גם טעימה, ללא שידע אילו חוויות מלחיצות היא עברה. כשפרוג בתמונה, הכל פחות נורא, יש רוגע שאפשר תמיד לקבל ייעוץ והכוונה. תודה לעונות.
ההשקעה היתה משתלמת ביותר!!! האושר של הבן של הרקיע שחקים, והעוגה היתה טעימה, עסיסית, גבוהה, שחורה ויפה!!! כל ביס חוויה!!! הכנתי עוד עוגה לנו וכולנו מאד נהננו!!!ואוו אשרייך!
שעתיים+ לעוגה אחת כושית???
עוגה עקשנית...אה?
גם העוגה השניה הייתה שעתיים + בתנור??ההשקעה היתה משתלמת ביותר!!! האושר של הבן של הרקיע שחקים, והעוגה היתה טעימה, עסיסית, גבוהה, שחורה ויפה!!! כל ביס חוויה!!! הכנתי עוד עוגה לנו וכולנו מאד נהננו!!!
כן. האמת היא שממזמן לא אפיתי עוגות טורט / בחושות אלא רק שמרים ובצקים למיניהם, עכשיו אני מתחילה לחשוב שאולי אכן יש בעיה בתנור, אבל מצד שני, שאר הדברים נאפים נהדר!!! אבל ברור שאני יחזור על המתכון של הכושית כבר לשבת הקרובה, למרות הכל, היא מנצחת בגדול!!! תודה על המתכון המוצלח!!!גם העוגה השניה הייתה שעתיים + בתנור??
מה הקשר? כוסמין לבן כמדומני מתנהג כמו קמח לבן רגיל. אני מאשימה את התנור!!! ובעצם לא מאשימה את אף אחד, הרי היא יצאה טעימה ומרשימה, ותמיד יש פעם ראשונה לפשלה, אני לא מתרגשת!!! ובעצם מה קרה פה? כנראה שהייתי צריכה לעבוד על מידת הסבלנות....במתכון לא זכור לי שמופיע קמח כוסמין אולי זה מה שהשפיע?
אחיות שלי הכינו כמה פעמים את העוגה בהצלחה רבה.
לא ממש לא אמור להיות ככהזה כבר למעלה משעה וחצי!!!!!!!!!!!! הגיוני?
נראה מטורף, וקראתי את כל התגובות....יש לי בעיה...!!
אני אוהבת עוגות כושיות, אבל כושיות כושיות ממש, לא יודעת אפילו מה בדיוק אני אוהבת בהן...
המשפט הזה רצד לי בעין לא מזמן כאן בפורום...
אז אלייך ולעוד הרבה "בעיתיות " כמוך וכמוני, אגלה לך מה את בדיוק אוהבת בהן...
את אוהבת את המרקם, את העסיסיות, את הטעם העשיר, את השוקולדיות הנימוחה,
את --- פשוט אוהבת את הכושית האמיתית , המקורית, המשובחת !!
אז למרות החותים שפוגעים בייבוא דברים לארץ מייבאת לכם את המתכון הסודי שלי היישר מכוש לכושית אמיתית ...
אז אם את גם מאלו שאוהבים אוכל אמיתי, משובח, עסיסי ומושקע כמו שאני יוצרת באוכל שאני מכינה לאנשים, את תאהבי את המתכון הזה גם...
הנה לכם המתכון שלי , נכון רק שלישי היום אבל תכינו אותה , תצפו את הגנאש מלמעלה ותצפו בהתרגשות כבר לשבת המלכה ששוב תבוא..
תודה לך ד' על המתנה!
מראש מחממים תנור על 160 מעלות
החומרים:
7 ביצים L
4 כוסות סוכר(נכון, זה המון , לא אמרנו עוגה בריאה אלא עוגה כושית אמיתית .)
2 כוסות קקאו הולנדי מהזן המשובח והכהה
4 כוסות קמח( אפשר 80%)
1 ו-1/2 כוס יין מתוק
1 ו- 1/2 כוס שמן
מעט רום
מעט תמצית וניל
2 א. אפייה
2 כפיות סודה לשתיה
1 ריצ'- קצפת צמחית
2 כפות מלית אוכמניות- לבחירה!
לציפוי:
1 ריצ'
3 חבילות שוקולד מריר
הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפה עד למרקם חלק ,
את הסודה לשתיה יש לשים אחרון ומיד להכניס לתנור למניעת תסיסה של העיסה.
על ניר אפיה מעט משומן בתבנית חד"פ גדולה (גודל תנור ) שופכים את העיסה
ואופים כ-1/2 שעה עד 40 דקות ( תלוי בתנור )עד להתייצבות מלאה!- תעקבו אחר האפייה אל תתקבעו לזמן שרשמתי
יש לנעוץ קיסם לראות שלא רטוב /נוזלי אך בהחלט לח ושוקולדי .העוגה יוצאת גבוהה ויפה ונשארת לחה ונימוחה !
הוראות הכנה לציפוי:
להמיס על אדים /במיקרוגל/לחמם על להבה נמוכה עד להמסה- שלא יישרף!
לאחר מעט צינון של העוגה שופכים את השוקולד על העוגה ,
בעזרת נענועים קלים להשטיח את השוקולד כשי להשאיר מרקם חלק ונוצץ!
יש לקרר היטב ואז לחתוך ומהר להקפיא לשבת המלכה!
המלצה- לחמם את העוגה ולהגיש לצד כדור גלידת וניל משובחת !
צפה בקובץ המצורף 1546334
תשימי בתחילת הסעודה ע"ג משהו אחר או ע"ג תבנית הפוכה.נראה מטורף, וקראתי את כל התגובות....
כמה שאלות,
איך מחממים בשבת, זה יהיה טוב על הפלטה מערב שבת? לקינוח (לא יתייבש? ואז אם ישאר יהיה לשבת בבוקר, לקידוש
מה אפשר לשים במקום יין?
@שפעל'ה - קייטרינג אשמח לתשובה.אם אני רוצה להכין חצי כמות. איזה גודל תבנית?
אני הכנתי ב-2 תבניות אינגליש קייק חצי כמותאם אני רוצה להכין חצי כמות. איזה גודל תבנית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: