עוגות/עוגיות כושית! אמיתית! נימוחה! שוקולדית!- וללא מיקסר!

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
יש לי בעיה...!!
אני אוהבת עוגות כושיות, אבל כושיות כושיות ממש, לא יודעת אפילו מה בדיוק אני אוהבת בהן...
המשפט הזה רצד לי בעין לא מזמן כאן בפורום...
אז אלייך ולעוד הרבה "בעיתיות " כמוך וכמוני, אגלה לך מה את בדיוק אוהבת בהן...
את אוהבת את המרקם, את העסיסיות, את הטעם העשיר, את השוקולדיות הנימוחה,
את --- פשוט אוהבת את הכושית האמיתית , המקורית, המשובחת !!
אז למרות החותים שפוגעים בייבוא דברים לארץ מייבאת לכם את המתכון הסודי שלי היישר מכוש לכושית אמיתית ...
אז אם את גם מאלו שאוהבים אוכל אמיתי, משובח, עסיסי ומושקע כמו שאני יוצרת באוכל שאני מכינה לאנשים, את תאהבי את המתכון הזה גם...
הנה לכם המתכון שלי , נכון רק שלישי היום אבל תכינו אותה , תצפו את הגנאש מלמעלה ותצפו בהתרגשות כבר לשבת המלכה ששוב תבוא..
תודה לך ד' על המתנה!


מראש מחממים תנור על 160 מעלות

החומרים:
7 ביצים L
4 כוסות סוכר(נכון, זה המון , לא אמרנו עוגה בריאה אלא עוגה כושית אמיתית .)
2 כוסות קקאו הולנדי מהזן המשובח והכהה
4 כוסות קמח( אפשר 80%)
1 ו-1/2 כוס יין מתוק
1 ו- 1/2 כוס שמן
מעט רום
מעט תמצית וניל
2 א. אפייה
2 כפיות סודה לשתיה
1 ריצ'- קצפת צמחית
2 כפות מלית אוכמניות- לבחירה!

לציפוי:
1 ריצ'
3 חבילות שוקולד מריר

הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפה עד למרקם חלק ,
את הסודה לשתיה יש לשים אחרון ומיד להכניס לתנור למניעת תסיסה של העיסה.
על ניר אפיה מעט משומן בתבנית חד"פ גדולה (גודל תנור ) שופכים את העיסה
ואופים כ-1/2 שעה עד 40 דקות ( תלוי בתנור )עד להתייצבות מלאה!- תעקבו אחר האפייה אל תתקבעו לזמן שרשמתי
יש לנעוץ קיסם לראות שלא רטוב /נוזלי אך בהחלט לח ושוקולדי .העוגה יוצאת גבוהה ויפה ונשארת לחה ונימוחה !

הוראות הכנה לציפוי:
להמיס על אדים /במיקרוגל/לחמם על להבה נמוכה עד להמסה- שלא יישרף!
לאחר מעט צינון של העוגה שופכים את השוקולד על העוגה ,
בעזרת נענועים קלים להשטיח את השוקולד כשי להשאיר מרקם חלק ונוצץ!
יש לקרר היטב ואז לחתוך ומהר להקפיא לשבת המלכה!
המלצה- לחמם את העוגה ולהגיש לצד כדור גלידת וניל משובחת !





צפה בקובץ המצורף 1546334
נראה עסיסי ברמות אחרות!!!

מה זה מעט רום ותמצית וניל?
כפית בערך?
או שלכמות כזאת יותר?
הטעם לוואי של הסודה לשתיה מורגש?
אני אלרגית לזה...
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אמאלההה
עוגה משוגעת...
אל תכינו...:sne:
 

קבצים מצורפים

  • 20240111164420_IMG_1247.JPG
    20240111164420_IMG_1247.JPG
    1.6 MB · צפיות: 133
  • 20240111164416_IMG_1246.JPG
    20240111164416_IMG_1246.JPG
    1.5 MB · צפיות: 135

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
1. היא באמת יוצאת שוקלדית, רכה, עסיסית, יש לה גובה יפה, והיא גם חטובה.
2. גם אני אלרגית לטעם של סודה לשתיה, שמתי כפית וחצי - ולא מורגש.
3. הרום עושה לעוגה טעם של כדורי שוקלד - אז קצת התחרטתי ששמתי - אבל שה טעים ועסיסי גם כך.
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
נראה עסיסי ברמות אחרות!!!

מה זה מעט רום ותמצית וניל?
כפית בערך?
או שלכמות כזאת יותר?
הטעם לוואי של הסודה לשתיה מורגש?
אני אלרגית לזה...
אכן,
אפשר גם 2 כפיות תלוי כמה אוהבים טעם של רום...
לא מורגש בכלל
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
1. היא באמת יוצאת שוקלדית, רכה, עסיסית, יש לה גובה יפה, והיא גם חטובה.
2. גם אני אלרגית לטעם של סודה לשתיה, שמתי כפית וחצי - ולא מורגש.
3. הרום עושה לעוגה טעם של כדורי שוקלד - אז קצת התחרטתי ששמתי - אבל שה טעים ועסיסי גם כך.
3. אין טעם של כדורי שוקולד, פשוט בכדורי שוקולד שאת מכירה שמו רום .. .
רום זה טעם עמוק , חריף מעט כמין ליקר , מי שלא אוהב פשוט לא חייבים לשים .
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הכנתי בלי רום.
2 אבקת אפיה במקום סודה לשתיה
יצא מוצלח מאוד מאוד.
אוורירית ורכה.
הכנתי בלי גנאש - היה חסר ממש.
כולם שאלו מה עשיתי שיצא לי ככה שחור.
 

שיפי בר

משתמש צעיר
וואו , העוגה נראת סוף הדרך
באסה , כל העוגות כושיות שניסיתי עד היום להכין - אפילו שעל חלקן אמרו לי שהן מדהימות ורכות , תכל'ס הן יצאו נמוכות ודחוסות
אולי ש מי מכאן שמבינה באפיה ויודעת לומר למה העודה צונחת ומתנמחת והמרקם יוצא דחוס ולא טעים?
 

הגרפולוגית

משתמש פעיל
הכנתי לשבת,
נהרסה לי הדיאטה ;)
יצא טעיםםם!! תודה!

הכנתי בשתי תבניות מלבניות בינוניות,
ויצאו שתי עוגות גבוהות ויפהפיות.
לדעתי- אפשר לעשות חצי כמות ואז יש פחות סוכר ושמן.
ולאפות בתבנית בינונית ויוצאת עוגה גבוהה ומשובחת!
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
וואו , העוגה נראת סוף הדרך
באסה , כל העוגות כושיות שניסיתי עד היום להכין - אפילו שעל חלקן אמרו לי שהן מדהימות ורכות , תכל'ס הן יצאו נמוכות ודחוסות
אולי ש מי מכאן שמבינה באפיה ויודעת לומר למה העודה צונחת ומתנמחת והמרקם יוצא דחוס ולא טעים?
גם את העוגה הזו ניסית ויצאה ככה??
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום

פרומא

משתמש חדש
עשיתי ת'עוגנ יצאה לי גבוה טעים ואורירי
לא שמתי בבלידה ריץ אלא עוד 1/2 כוס מים
וליין- שמתי 1/2 כוס יין וכוס מים סה"כ כוס וחצי מים
יצא מושלם
היה לי ביצים M שמתי 8
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה