אני עושה את זה כשאין ברירה, אבל אין לי ענין לפעול נגד החוקים . וגם זה פחות יעיל.אולי תרשמי רק את הכותרת של הנושא?ומספר הודעה?
את הENDPOINT כבר כולם מכירים...
אני עושה את זה כשאין ברירה, אבל אין לי ענין לפעול נגד החוקים . וגם זה פחות יעיל.אולי תרשמי רק את הכותרת של הנושא?ומספר הודעה?
את הENDPOINT כבר כולם מכירים...
דרך המתווך הקפריסאי.. קצת בעייתי .באינטראקטיב אין עמלות חדשיות גם בסכום קטן מ100k אלא רק עמלות על קניה ומכירה
מה משנה מה בחרתי ? זה הילד שלי . הילד שלכם והכסף שלכם , כדאי ללמוד על זה.איזה מסלול בחרתם בחסכון לכל ילד
עכשיו תעשי חשבון מה את מעדיפה, עקיבה קצת יותר טובה אבל לשלם יותר , והתעסקות ,
או לקנות תחת אזרחות ישראלית בבית השקעות קרנות שנסחרות בישראל.
אשמח למקור, דחוף ביותר, אפילו קצה של מקור בשביל זוג כזה, אולי יש מידע גם על אפיקי השקעה נוספים?רק רוצה לציין, שמבדיקה שלי
עבור זוג שאחד אמריקאי אחד ישראלי
אם ההשקעה היא רק על שם בן הזוג הישראלי, גם אם יש לו ITIN (מספר משלם מיסים)
אין צורך לדווח על ההשקעה בטופס הFBAR (הצהרת ההון) השנתי.
קחו את היתרון הזה בחשבון.
נא לא להסיק מסקנות מעשיות. רק מפנה לבדיקתכם.
אשמח למקור, דחוף ביותר, אפילו קצה של מקור בשביל זוג כזה, אולי יש מידע גם על אפיקי השקעה נוספים?
או למישהו יש רו"ח שבקיא בחו"ל ובארץ ואפשר לקבוע איתו פגישה בנושא
איך פונים אלייך בפרטי?אני ביררתי את הענין עם רואה חשבון אמריקאי
לפני שפתחתי קרן השתלמות שסכומה מעל 10000$ (הגבול החוקי לFBAR)
אם את זקוקה לשם של רו"ח אמריקאי אמין, אמליץ לך בשמחה, פני אלי בפרטי.
המחירים לעיל הם מחירים פעוטים לשלם עבור הפשטות של לנהל את ההשקעות בבית השקעות ישראלי והימנעות מהסיבוך של ברוקר זר והעיסוק במיסוי וכמובן מס הירושה המאיים.
ב. האם אפשר להשקיע דרך בית השקעות ישראלי בקרן כזו (ולא באופן עצמאי)?אירית לא מחלקת. [שנסחרת בישראל בשקלים]
ג. כמה זה יקרה? (ממש אין לי מושגים) זה עדיין יוצא משתלם מבחינת תשואה?ואוו כמה שהשקעה באירופה יקרה דרך ברוקר ישראלי.. ואו!
10-15 ש"ח לחודש, + עמלת קניה/מכירה.א. מהם בערך דמי ניהול לתיק השקעות בבית השקעות ישראלי? רוצה לדעת בערך טווח.
וודאי.האם הם יסכימו להחזיק תיק השקעות בסכום כזה אם הוא פסיבי וללא פעולות כלל?
השאלה לא מובנת.ב. האם אפשר להשקיע דרך בית השקעות ישראלי בקרן כזו (ולא באופן עצמאי)?
כדי להשקיע באירופה בצורה זולה, קונים קרנות איריות שעוקבת אחרי מדדים מובילים באירופה.ג. כמה זה יקרה? (ממש אין לי מושגים) זה עדיין יוצא משתלם מבחינת תשואה?
גם וגם.ד. לגבי הכשרות- מה בדיוק צריך לבדוק- אם לבית ההשקעות יש הכשר? או לגבי כל מסלול ומסלול מה ההכשר?
רו"ח אמריקאי שמבין גם במיסוי בארץ?אם את זקוקה לשם של רו"ח אמריקאי אמין, אמליץ לך בשמחה, פני אלי בפרטי.
10-15 ש"ח לחודש, + עמלת קניה/מכירה.
אפשר להשקיע בקרן כזו רק דרך תיק השקעות שאת מנהלת, בבנק/בית השקעות/קרן השתלמות בניהול אישי/וכדו'
רו"ח אמריקאי שמבין גם במיסוי בארץ?
יש לי גם רוח אמריקאי, אבל שלא מבין במיסוי בארץ.
ואגב אם כבר --- אני צריכה דחוף מידע איך לדווח ואם צריך לדווח על קרן פנסיה, קרן השתלמות, חיסכון לכל ילד, דמי לידה בביטוח לאומי אם יש לך אשמח.
תלוי אם משקיע בנייר אחד או כמה? והאם בכוונתו לאזן את התיק מידי פעם.א. במקרה של משקיע פסיבי, מדובר רק על קניה בפתיחת התיק ומכירה במקרה של משיכת כספים מהתיק, נכון?
נכון.ב. הכוונה רק אם אני מנהלת עצמאי, הבנתי נכון?
אם אני לא מתכוונת לעשות זאת (לתת לבית השקעות לנהל), אצטרך למצוא קרן אחרת כתחליף?
לא סיפור בכלל.ג. האם זה באמת סיפור רציני לנהל תיק לבד כאשר אני פסיבית לחלוטין? (קונה בהתחלה, מוכרת בסוף, באמצע לא מתעסקת כלל).
החברה היחידה כיום שיש לה כמה מסלולים כשרים זה חברת "מור"ד. אילו בתי השקעות יש בארץ שיש להם הכשרים על מגוון מספק של מסלולים- כדי ליצור פיזור טוב?
הכוונה להשקיע בכמה קרנות מחקות מדדים- ארצות הברית, אירופה, שווקים מתעוררים ואולי עוד.תלוי אם משקיע בנייר אחד או כמה? והאם בכוונתו לאזן את התיק מידי פעם.
לא.לגבי איזון התיק- האם לא מפר את עיקרון ההשקעה הפסיבית?
מה הבעיה לדווח FBAR, זה לא למיסים שם אלא לאוצר וזה רק דיווח נטו אין לזה כמעט שום משמעות מעבר לזה, כמובן בהנחה שאכן מדווחים על ההכנסות גם כן בארה"ב.אני לא יודעת אם הוא מבין במיסוי בישראל. אבל הוא גר פה ומכיר את כל המושגים והשאלות הנפוצות.
במקרה שלנו, כל אלו רשומים על בן הזוג הישראלי, ובחיסכון לכל ילד אין סכום שעובר את 10000$.
לגבי אלו, ביררתי ונאמר לי שאין צורך לדווח.
לגבי דמי לידה: העניין ב- FBAR הוא לדווח על כל חשבון בנק\ תיק השקעה\ ועוד שיש לאזרח אמריקאי,
שבמהלך השנה החולפת הכיל סכום של מעל 10000$ ומעלה. אפילו ליום אחד.
הרבה פעמים כשמקבלים דמי לידה, בבת אחת נכנס סכום גדול של כסף והסכום בחשבון עובר את הגבול הזה, ואז יש צורך להצהיר. שימי לב, אם חשבון הבנק המדובר רשום על 2 בני הזוג. (אם רשום רק על הישראלי- אין צורך לדווח).
חוזרת שוב: תבדקי בעצמך. לא לסמוך על דברי.
בלי קשר לFBAR, אתם צריכים שהחשבון של ההשקעות יהיה רק על שם הישראלי אחרת לא תוכלו לקנות קרנות שהם לא אמריקאיים.תודה.
שאלה נוספת:
תיק השקעות בניהול עצמי חייב להיות דרך בנק? מקושר לחשבון בנק?
(קצת בעייתי עבורנו, בתור בני זוג שאחד ישראלי אחד אמריקאי, וממלאים FBAR שנתי)
אם מדובר בתיק מנוהל עצמאית דרך בית השקעות,
האם הדבר מוריד את דמי הניהול?
מה הבעיה לדווח FBAR, זה לא למיסים שם אלא לאוצר וזה רק דיווח נטו אין לזה כמעט שום משמעות מעבר לזה, כמובן בהנחה שאכן מדווחים על ההכנסות גם כן בארה"ב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: