השקעות השקעה עם תשואה של 7%

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לזה כל מיני משמעויות אפשריות (וגם בעתיד).
אני ממליצה למי שרלוונטי בשבילו, להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום.

דבר אחד ברור: עם רשויות המס של ארה"ב לא מתחילים!!!
התכוונתי לומר שמי שמדווח הכנסות כדין, אין מה לפחד מלדווח FBAR, אין שום יתרון במניעה מלהחזיק סכום גבוה רק כדי לא להצטרך לדווח FBAR

נועה תנוע

משתמש פעיל
התכוונתי לומר שמי שמדווח הכנסות כדין, אין מה לפחד מלדווח FBAR, אין שום יתרון במניעה מלהחזיק סכום גבוה רק כדי לא להצטרך לדווח FBAR

יש נקודה נוספת,
מי שלא מדווח בעצמו אלא נעזר (בתשלום) במישהו אחר,
יש שנים שאפשר לחסוך את הדיווח ואת התשלום (כאמור אם לא היה בשום חשבון משותף מעל 10000$ בשום רגע נתון)

אצלנו למשל כל הסכומים הגדולים והחשבונות נמצאים בחשבון ע"ש הישראלי.
לא יודעת אם זה מתאים לכל זוג, אבל זה חוסך בחלק מהשנים הגשת FBAR.

נועה תנוע

משתמש פעיל
בלי קשר לFBAR, אתם צריכים שהחשבון של ההשקעות יהיה רק על שם הישראלי אחרת לא תוכלו לקנות קרנות שהם לא אמריקאיים.

מה זאת אומרת לא נוכל לקנות קרנות לא אמריקאיות? או שאתה מתכוון שפשוט יהיה עליהן מס גבוה?

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש נקודה נוספת,
מי שלא מדווח בעצמו אלא נעזר (בתשלום) במישהו אחר,
יש שנים שאפשר לחסוך את הדיווח ואת התשלום (כאמור אם לא היה בשום חשבון משותף מעל 10000$ בשום רגע נתון)

אצלנו למשל כל הסכומים הגדולים והחשבונות נמצאים בחשבון ע"ש הישראלי.
לא יודעת אם זה מתאים לכל זוג, אבל זה חוסך בחלק מהשנים הגשת FBAR.
דיווח הכנסות אתם כן מדווחים?

נועה תנוע

משתמש פעיל
האם מישהו יודע מה לגבי הכשר בבית ההשקעות "קסם"?
היתר עסקה כללי לבית ההשקעות,
והכשר על מסלולים שונים (פירוט, או איפה אפשר לבדוק)?

תודה מראש

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
האם מישהו יודע מה לגבי הכשר בבית ההשקעות "קסם"?
קסם זו חברה של תעודות סל, לדעתי זה לא בית השקעות.
אני חושבת שכדאי לך ללמוד על מסלולים , השקעות פיזור וכו'.

את רוצה השקעה אקטיבית ? פאסיבית ?
אחר כך תיכנסי לפרטים כמו האם לעשות את זה דרך בן הזוג האמריקאי או הישראלי (ברור הישראלי!)

לפי מה שהבנתי אפשר שתי פעמים בחיים להגדיר האם בן הזוג מצטרף לדיווח מלא לאמריקה או שלא, וצריך לבדוק כל מקרה לגופו מה משתלם יותר.
בכל מה שקשור להצהרות ממליצה על בלוג המתורגמן הפיננסי.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
א. מהם בערך דמי ניהול לתיק השקעות בבית השקעות ישראלי? רוצה לדעת בערך טווח.
(הפרטים הם: סכום של 500K, טווח של 15-20 שנה, השקעה פסיבית לחלוטין).
יוצא הרבה פחות מ1% להשקעה, כולל דמי ניהול של הקרנות עצמן.
(עבור 100K יצא לי קרוב ל1% כך שבוודאי זה הרבה פחות)
האם הם יסכימו להחזיק תיק השקעות בסכום כזה אם הוא פסיבי וללא פעולות כלל?
כרגע פסגות לא עושים בעיות כאלו.
ג. כמה זה יקרה? (ממש אין לי מושגים) זה עדיין יוצא משתלם מבחינת תשואה?
לא משתלם .
הכוונה בפוסט המקורי היא לקנייה של קרנות שלא נסחרות בארץ בבורסה ישראלית.
הכי משתלם לקנות או קרנות שנסחרות בארץ (בלאקרוק) בישראל, או קרנות חול"יות בחו"ל.

נועה תנוע

משתמש פעיל
@אהבת עולם היקרה,
תודה על כל העזרה.
אני לומדת את הנושא בשבועות האחרונים, ומרגישה כאילו אני מרכיבה פאזל של 2000 חלקים:
כמה שאני קוראת מסות של חומר (כאן, ועוד) עדיין חסרים חלקים,
והאפשרות לשאול ולקבל תשובות ממך ומאחרים משלימה לאט לאט את החסרים...

עוד כמה שאלות (אם נשארה לך סבלנות :) )

כרגע פסגות לא עושים בעיות כאלו.

א. יש טענה שכדאי לנהל את תיק ההשקעות בכמה מוסדות פיננסיים נפרדים, מטעמי בטיחות.
מה אומרת?

הכי משתלם לקנות או קרנות שנסחרות בארץ (בלאקרוק) בישראל, או קרנות חול"יות בחו"ל.

ב. אם אשקיע דרך בית השקעות ישראלי, למה קרנות איריות צוברות? למה לא קרנות סל מחקות מדד ישראליות?
בגלל ההפרשים בדמי הניהול והשינוי במיסוי על הדיבידנדים?
(הבנתי שהיתרונות במקבילות הישראליות הם פיזור מקסימלי, כשרות, וגידור בפני חשיפה למט"ח)

ג. האם יש כשרות על הקרנות של בלאקרוק? האם צריך בהן כשרות בכלל?
(כמובן שכשאגיע לידי מעשה אברר במדוייק. רק רוצה לקבל כיוון.)

נערך לאחרונה ב:

נועה תנוע

משתמש פעיל
ד. הבאת חלוקה אפשרית של פלח המניות בתיק:

~ 60% - קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250
~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 1159094
~15% - קרן על שווקים מתעוררים - סימול: אשס.חוץ MSCI EM, מס’ נייר: 1159169

האם לזה התכוונת שזהו פיזור של 90% ?
האם לא שווה לקנות קרנות סל ישראליות כדי לכסות חלקים שלא נכנסו בפיזור זה (כמו מדד RUSSELL 2000ׂ) ?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עוד כמה שאלות (אם נשארה לך סבלנות :) )
בשמחה. אחרי שקוראים בדרך כלל יש שאלות.

א. יש טענה שכדאי לנהל את תיק ההשקעות בכמה מוסדות פיננסיים נפרדים, מטעמי בטיחות.
מה אומרת?
לדעתי לא נורא חשוב.

הפיזור הכי חשוב הוא באפיקי השקעה - מניות, נדל"ן.
עוד פיזור חשוב מאד כי הוא מפחית את הסיכון- זה בתוך האפיק, לפזר בין הרבה מדדים ככל האפשר, וכך בעצם מקטינים את הסיכון.
הפיזור הכי פחות קריטי הוא בין בתי השקעות. צריך להבין שהם כולם מפוקחים (חוץ מהמתווך הקפריסאי )
והכסף נמצא בחשבון נאמנות עד שקונים בו.
נכון שאם בית ההשקעות יקרוס תהיה בעיה ויקח קצת זמן לקבל את הכסף חזרה מהמניות.
אבל אם לא היתה מעילה (וקשה שתהיה, כי יש פיקוח) ונקנו המניות, הכל אמור לחזור למשקיעים .

בקיצור, לטעמי לא שווה להשקיע על זה 20 שח בחודש וגם לא פחות. עדיף לצמצם את העלויות למינימום .
אבל אם את מרגישה שזה חשוב ויתן לך שקט נפשי - זה שווה את הכסף.

. אם אשקיע דרך בית השקעות ישראלי, למה קרנות איריות צוברות? למה לא קרנות סל מחקות מדד ישראליות?
קרנות ישראליות הן לא פיזיות, אלא סינטטיות.
כלומר? קרנות ישראליות קונות חוזים על המדד, ובאמת הכסף מושקע במזומן או מק"מ, החוזה אמור להבטיח את התשואה של המדד בסופו של יום , במציאות הוא משיא תשואה שקרובה אליו מאד.
הקרנות שאנחנו מדברים עליהן - איריות או אמריקאיות הן פיזיות. כלומר : הן עוקבות פיזית אחרי המדד,
אם במדד יש 3000 מניות הם יקנו כמה שיותר לפי חישוב כלשהו (נניח 500-1000 ואולי גם יותר אם זו קרן גדולה)
וכך יקבלו את הכסף של המדד בעצמו.

מה ההבדלים בין קרנות סינטטיות לפיזיות?
א.בקרן סינטטית יש סיכון מנפיק. אם החברה שמפיקה את הקרן קורסת , אין לה את המניות עצמן לחלק למשקיעים .
לעומת זאת בקרן פיזית, במקסימום יחולקו המניות.
ב.בקרן סינטטית עלויות של גלגול ורכישת חוזים פוגעות בתוצאות קצת
ג. קרנות ישראליות מביאות תוצאה של מדד עם דיבדנדים בניכוי מס מלא 25%
לעומת האיריות שמנכות מס בין 15% ממניות אמריקניות ו12%~ מאחרות)
ד. דמי הניהול של האיריות (והאמריקאיות עוד יותר) זולים מאד, בישראל לעומת זאת יש "מלכודת דמי ניהול".
את תמצאי הרבה מאד קרנות עם דמי ניהול 0% , אבל אחרי כמה שנים כשהן גדלות הן מעלות דמי ניהול ואז כבר מסובך למכור בגלל מס רווחי הון.

המשמעותי ביותר בעיני, הוא שלקרנות איריות לאורך זמן יש תוצאות טובות יותר, בדמי ניהול זולים יותר.
ופה אפשר לקרוא על זה לעומק (@מקצועי בלבד זה קישור לבלוג , לא לפורום)

(הבנתי שהיתרונות במקבילות הישראליות הם פיזור מקסימלי, כשרות, וגידור בפני חשיפה למט"ח)
פיזור מקסימלי - נכון, כשרות אני לא רואה הבדל. הפוך , קרן סל גויית לא צריכה בכלל הכשר, אין צורך לעשות היתר עסקה עם גוי.. קרנות ישראליות צריכות כשרות, חו"ליות כשרות מלכתחילה. (לפי הבדץ ותשואה כהלכה)
וגידור זה חסרון עצום , גם אם לקנות קרן ישראלית בשום אופן לא מגודרת .
זה בלי קשר להשקעה במניות, לפתוח הימור על יחס הדולר שקל, ואולי להפסיד את כל הכסף.

בגדול, המדיניות של בד"ץ העדה ותשואה כהלכה היא שקרנות סל בגלל שהמשקיע לא מחזיק את המניות ממש , אם הן עוקבות אחר מניות בחו"ל בלי ישראל , סומכים על זה שרובם גויים + את לא מחזיקה ממש את המניה עצמה ולכן אפשר להשקיע.
על בסיס זה הם מתירים את כל הקרנות בחו"ל, חוץ מאלו שמחזיקות ישראל.

אני לא יודעת למה קרנות ישראליות כן צריכות הכשר, אולי זה קשור להיתר עסקה מול מה שהן מחזיקות באמת (בזמן שהן לא באמת מחזיקות מניות) אבל יש לתשואה כהלכה וגם לבדץ רשימה של קרנות מותרות.

ברשימה של הבדץ (שהיא הפוכה, של קרנות אסורות) יש אחת שמחזיקה גם בישראל, ועוד כמה שהן לא ממש קרנות סל.
בלאקרוק בעיקרון בסדר גמור לפי בד"ץ וגם תשואה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
האם לזה התכוונת שזהו פיזור של 90% ?
כן.
האם לא שווה לקנות קרנות סל ישראליות כדי לכסות חלקים שלא נכנסו בפיזור זה (כמו מדד RUSSELL 2000ׂ) ?
אני לא מכירה את המדד הזה , אבל לא הייתי קונה קרן ישראלית בגלל כל החסרונות שלה.
בכלל גם להחזיק 3 קרנות נראה לי המון, יש אנשים שעושים הרבה בשביל שיצטרכו להחזיק רק אחת.
90% מספק אותי בשביל לישון בלילה.
והאמת שהרבה פחות מזה.. בגמל שלי יש רק סנופי, וזה לא פיזור מספק
אבל זה פיזור רחב מאד שלא כולל רק את אמריקה (יש בו הרבה חברות מכל העולם)
אז אם את מחזיקה 90% מהעולם את לא ישנה טוב? הדירה שלך מסתמא היא אחת על פיסה קטנה בעולם בלי שום פיזור ואת נרדמת טוב..

נועה תנוע

משתמש פעיל
תודה על הכל!!! את עוזרת לי המון.
כל תגובה כאן ובאשכולות הסמוכים אני לומדת לעומק :)

הפיזור הכי חשוב הוא באפיקי השקעה - מניות, נדל"ן.

זאת ה שאלה.
לא רואה מה לעשות עם הסכום (500K) בשוק הנדל"ן,
אלא אם כן קניית דירה \ חנות בפריפריה (ממש מרתיע אותנו בגלל הטרחה הרבה), או דירה \ חנות במקום מרכזי, עם לקחת משכנתא עצומה (וזה ממש מפחיד אותנו, לדעתי זה סיכון גדול הרבה יותר מהשקעה פסיבית בשוק ההון).
אנחנו עסוקים עד שיגעון ביומיום הרגיל שלנו, ופשוט אין לנו דקה מיותרת להשקיע ב"תיק" נוסף. זה שיקול שמאד מושך אותנו לטובת שוק ההון.
אם היה קרן מחקה מדד נדל"ן בארץ :) אולי הייתי משקיעה בה.

או שיש לך או לאחרים משהו לחדש לי? אשמח לשמוע!
@מקצועי בלבד , @האורות , @קול מבשר ואחרים...

נערך לאחרונה ב:

נועה תנוע

משתמש פעיל
לעומת האיריות שמנכות מס בין 15% ממניות אמריקניות ו12%~ מאחרות)

1. אלו הם אחוזי המס גם אם אני משקיע בהן מהארץ (נגיד הקרנות של בלאקרוק דרך אלטשולר) ומושכת את הכסף בארץ?

כשרות אני לא רואה הבדל. הפוך , קרן סל גויית לא צריכה בכלל הכשר, אין צורך לעשות היתר עסקה עם גוי.. קרנות ישראליות צריכות כשרות, חו"ליות כשרות מלכתחילה. (לפי הבדץ ותשואה כהלכה)

2. אם יש לך את המקור אני ממש אשמח... זה יחסוך לי זמן בירור :)

וגידור זה חסרון עצום , גם אם לקנות קרן ישראלית בשום אופן לא מגודרת .
זה בלי קשר להשקעה במניות, לפתוח הימור על יחס הדולר שקל, ואולי להפסיד את כל הכסף.

3. זה הימור בכל מקרה, לא? עם גידור זה הימור לכיוון אחד, בלי גידור זה הימור לכיוון שני...

בכלל גם להחזיק 3 קרנות נראה לי המון, יש אנשים שעושים הרבה בשביל שיצטרכו להחזיק רק אחת.

4. למה לא לקנות מחקה מדד עולמי כמו MSCI WORLD וזהו? למה לנסות "לפזר" בעצמי?

5. האם השקעה אקטיבית בנוסף (נניח להעביר את קרן ההשתלמות שלי לאלטשולר) היא תוספת פיזור כדאית?
או שבאקטיבי VS פסיבי אין עניין של פיזור?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
1. אלו הם אחוזי המס גם אם אני משקיע בהן מהארץ (נגיד הקרנות של בלאקרוק דרך אלטשולר) ומושכת את הכסף בארץ?
זה אחוז המס שמנוכה במקור (כל פעם שיש חלוקת דיבידנדים / נניח פעם בשנה או בכמה חודשים )
בהמשך , כשתמשכי את הכסף תצטרכי להשלים את שאר המס, עד 25%
אבל הרווח הוא בינתיים שהכסף עובד לטובתך ודחית את המס.
אגב, הקרנות של בלארקרוק משווקות בארץ דרך אלטשולר אבל לא קונים אותן דרך אלטשולר אלא דרך כל חבר בבורסה הישראלית. (בית השקעות או בנק) מניחה שזה מה שהתכוונת.
2. אם יש לך את המקור אני ממש אשמח... זה יחסוך לי זמן בירור :)
פשוט התקשרתי לבד"ץ ודיברתי איתם. לגבי תשואה כהלכה - הבנתי שהמדיניות שלהם לגבי חו"ל זהה או כמעט זהה.
3. זה הימור בכל מקרה, לא? עם גידור זה הימור לכיוון אחד, בלי גידור זה הימור לכיוון שני...
לא, השקעה במניות היא לא הימור.
גם אם המניות או חלק מהחברות במדד נסחרות בדולר זה לא הימור. בדיוק כמו שאת קונה כל נכס - נפט, דירה, או מזגן.
נכון שליחס דולר שקל ולתנודות של השער יש השפעה על מספר השקלים שתקבלי, אבל לא על השווי שלהם .
השווי הוא בכל מקרה אותו שווי - של המניה. התשואה היא אותה תשואה.
ממליצה לקרוא על זה עוד.

גידור זה הימור, בלי שום קשר להשקעה במניות , את בנוסף משקיעה בהימור חד צדדי בסכום של ההשקעה שלך.
4. למה לא לקנות מחקה מדד עולמי כמו MSCI WORLD וזהו? למה לנסות "לפזר" בעצמי?
כי הקרנות של בלאקרוק לא עשו עלייה מושלמת לארץ , ולא עלתה קרן אחת מחקה MSCI פשוטה בדמי ניהול נורמליים.
ולכן יש לך אופציה לקנות קרן סינטטית ישראלית - עם כל החסרונות שכתבתי לך , או איריות - בהרכב שמגיע ל90% בערך.

5. האם השקעה אקטיבית בנוסף (נניח להעביר את קרן ההשתלמות שלי לאלטשולר) היא תוספת פיזור כדאית?
או שבאקטיבי VS פסיבי אין עניין של פיזור?
קודם כל, אני לא מאמינה בהשקעה אקטיבית, לאורך זמן היא תגיע לתשואה של השוק או פחות.
שנית, זה לא תוספת פיזור, זו טעות שכבר נתקלתי בכמה שחשבו אותה..
תיק אקטיבי הוא לא מפוזר, הפוך , הוא נוטה לקיבוץ - כלומר, מנסה למצוא את המניות המובילות ולהתרכז בהן,
במקום לקנות את כל ה500 מניות בסנופי, בתיק אקטיבי ינסו לזהות את ה20/50 המובילות ולקנות אותן,
כך שזה חסר בפיזור ולא תוספת.
ובעצם כל כסף שאת משקיעה אקטיבית מפוזר פחות.
אפשר לעשות את זה אם את מאמינה שהסיכון יתר וחוסר הפיזור יניבו לך עודף תשואה, (אני לא) אבל בכל מקרה תוספת פיזור זה לא.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה