השקעות השקעה עם תשואה של 7%

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מה זה גידור ? (העתקה)

הכפית היא כסף, כמו דולר או שקל או יורו או רובל.
כל אלו לא באמת קיימים. אתה תקוע במחשבה של איך לכופף את המטבע לרצונך, אבל הוא לא קיים.
המטבע הוא רק אמצעי מדידה מופשט. כשאני שואל אותך מה השווי של 10 קילו תפוחי אדמה, אתה יכול לענות בשקלים, או בדולרים, או ברובל, או בביטקוין, או בגרמים של זהב, או בזרעים של פרח לוע הארי, או במספר דקות העבודה שלה - כל אלו ואינספור אחרים הם דרכים לגיטימיות לאמוד ערך, כולם מונפצים ושרירותיים באותה מידה - הערך הוא ה-10 קילו תפוחי האדמה, המספר 20 שקל או 5 דולר או 5 שקי זרעים הם מדדים.
המספר 3330 דולר למדד סנופי, הוא לא הערך של המניות במדד. הערך שלהם הוא המניות. המספר הזה הוא סתם מדד בסרגל מדידה שרירותי. בארהב משתמשים בסרגל שנקרא דולר אבל ברוסיה מפרסמים את הערך של סנופי עם סרגל מדידה שנקרא רובל וביפן מפרסמים את הערך של סנופי בסרגל שנקרא ין. אלו מספרים שונים בסרגלים שונים. אין אחד שנותן תשובה נכונה והשאר טועים, הם כולם שגויים כי הם כולם סתם דרכים למדוד ערך.
כשאתה רוצה להחזיק במניות אתה צריך פשוט לקנות את הנכס הזה - מניות, ואתה תקבל את הערך שלהן. את הערך הזה תמדוד איך שאתה רוצה בדולר או רובל או שקל, אבל זה לא ישנה את הערך.
אבל אז אתה בא ואומר, לא אני לא רוצה רק להחזיק את הנכס של המניות, אני רוצה גם בנוסף להרוויח/להפסיד כסף כאשר היחס בין הרובל לשקל משתנה. סליחה בעצם כאשר היחס בין הפאונד לשקל משתנה. סליחה בעצם כאשר היחס בין הדולר לשקל משתנה. למה בעצם בחרת להמר גם על היחס של דולר-שקל דווקא ולא רובל-שקל? הרי הערך של מדד סנופי נמדד בשלל מטבעות, עשרות מהן.

ננסה משהו אחר, ואולי זה גם יגרום לך להבין:
שלמה מחזיק את כל הונו על פני אדמות בקרן VT שמחזיקה את כל מניות העולם. הוא מרגיש בטוח בהחלטתו כי הוא מחזיק שבריר מהרווחים של כל חברה בעולם. אין לו אגורה נוספת לזכותו ואין לו עבודה ויש לו אישה ו-5 ילדים לדאוג להם. שלמה גם אוהב לעשות את כל המעקב הוצאות והכנסות שלו בשקלים אז הוא יודע כמה הוא מוציא בשקלים וכל פעם ש VT מחלק לו דיבידנד הוא מתעד כמה זה שווה בשקלים (שלמה גם לא צריך לעבוד קשה כי גליון נתונים של גוגל עושה את זה אוטומטית בשבילו).
ארצי נמצא באותו מצב בדיוק, רק שארצי חושב שבגלל שהוא חי בארץ ומחזיק שבריר אחוז מכל מניה בעולם כולו, אז הוא גם מסיבה לא ברורה כלשהי לנקוט בעמדה על העתיד של צמד מטבעות שרירותי, והוא בוחר בצמד שקל-דולר, ובפרט הוא בוחר להורות לשולחן מסחר פורקס שלו לפתוח פוזיציה של שורט על דולר ולונג על שקל. ״כמה שואל הבנק? 5 אלף? 10 אלף? כמה גדול אתה רוצה שההימור יהיה?״ ארצי חושב..... ושואל ״מה שווי התיק מניות העולמי שלי?״ בודק הבנקאי ועונה ״20 מיליון שח״. אז ארצי אומר מבלי למצמץ ״אני רוצה שתשים 20 מיליון שורט על הדולר ו-20 מיליון לונג על השקל״. הבנקאי במבט המום ״אתה בטוח?״. ״כן. ככה קראתי בבלוג ברשת. אני בטוח״.
עוברות להן כמה שנים והכל הולך טוב לארצי ושלמה.
עד שיום אחד ממשלת ימין/שמאל קיצונית עולה לשלטון, החרדים/ערבים נהיים רוב דמוקרטי בכנסת, השכנים מצפון/דרום/מזרח/טווח_טילים פותחים במלחמת חורמה על ישראל, חרם בינלאומי חסר תקדים מרסק את תעשיית ההיטק וכל החברות הבינלאומיות בורחות מכאן מרצון או בעל כורחן.
האינפלציה מזנקת, ערך השקל נשחק לשבריר אבק מערכו המקורי, ישראל חווה את קריסת המטבע כמו בשנות ה-80 מחדש (יענו זה קרה כבר אם לא ידעת).
מה קרה לשלמה וארצי?
ערך המניות ב VT בקושי זז, כלכלת ישראל היא רק משהו כמו 0.4% מכלכלת העולם לכן כל שינוי בערך נבלע ברעש של מה אמר אלון מאסק על דגם 12 XS של טסלה.
כיוון שהשקל ירד בערכו כמעט לאפס, ההוצאה החודשית של שלמה זינקה מ-20,000 לחודש (יש לו 5 ילדים זה ממש סבבה לחמישה ילדים) ל-2,000,000 בחודש בגלל האינפלציה, אבל בגיליון גוגל הוא רואה שהדיבידנד שהוא מקבל מVT נותן לו עכשיו 6,000,000 ברבעון במקום ה-60,000 שזה היה פעם, אז שלמה קצת מודאג מהמצב בארץ אבל כלכלית שום דבר לא השתנה אצלו ואם הוא לא מרגיש בטוח בטחונית הוא תמיד יכול להגר למדינה עם פחות טילים שנופלים מהשמיים.
ואצל ארצי? ארצי באותו מצב, אבל לארצי יש בעיה...... הוא מתקשר לבנק ושואל ״תגיד..... מה שלום התיק שלי?המיליונים בסדר?״. הבנקאי עונה ״איזה תיק? איזה מיליונים?״. ארצי נלחץ. ״מה זאת אומרת? יש לי מיליונים ב VT שזה כל במניות העולם וקראתי הבוקר שאחרי הדברים של אלון מאסק מדד המניות העולמי שבר שיא חדש״. הבנקאי עונה ״זה נכון מאד, אבל זוכר איך ביקשת ממני גם להמר שהשקל ילך ויתחזק כנגד מטבע שרירותי כלשהו, תן לי לבדוק איזה.......... בודק......... עדיין בודק....... דולר, שהשקל יתחזק והדולר יחלש. אז שמע הדולר לא השתנה בערכו אז ההימור עליו לא הוסיף לך ערך, אבל בגלל שהשקל בעצם שווה היום כמעט כלום, אז ההימור שלך יצא בהפסד גדול. גדול מאד אפילו״. ארצי מזיע אבל לא דואג כי הוא יודע שיש לו המון VT ״בכלל שכחתי שהימרתי על השקל, זה היה עוד בתקופה שחשבתי שאני מבין משהו בפורקס, אבל לא יכול להיות שאיבדתי את הכל הרי יש לי מיליונים ב VT״ הבנקאי לא יודע איך לבשר לו את הבשורה אבל זה מה יש ״אתה ביקשת ממני בזמנו, שגודל ההימור יהיה זהה לגודל תיק המניות כולו. לכן ההפסד שלך הוא כגודל התיק ומה שנשאר לך מספיק רק לכסות את דמי הניהול של החשבון לחודשים הקרובים. שאגב אנחנו מעלים אותם כי אתה כבר לא לקוח חשוב״.
ארצי המום. ארצי לא יודע איך זה קרה לו.
אבל אתם יודעים ילדים מה קרה לו נכון?
״הוא היה סוחר פורקס?״. נכון מאד. ארצי היה סוחר פורקס. אל תהיו סוחרי פורקס ילדים.

קלופ

משתמש מקצוען
או שיש לך או לאחרים משהו לחדש לי? אשמח לשמוע!
שימו לב שיש לקרנות האמריקאיות מול האיריות 2 יתרונות משמעותיים:
1. יעילות מס ומיסוי דיבידנדים.
(קרנות איריות ממוסות פעמיים בהשוואה לאמריקאיות)
2.פיזור יותר טוב - עלול להיות משמעותי בסכומים שלך.
(למשל קנדה אוסטרליה ועוד)
לגבי כשרות - שימי לב ש VT (כל העולם) משקיעה לפי עמוד הקרן 0.17 בישראל וזו ממש בעיה,
הרכב של VTI+VXUS לא משקיע כלל בישראל,עשיתי סימולציה יצא 54:46 לטובת VTI.
כמובן שאם את רוצה מנוע צמיחה לתיק כדאי לקחת בחשבון השקעה ב small cup.
האמור אינו מהווה המלצה וכו'

נערך לאחרונה ב:

קלופ

משתמש מקצוען
small cup.זה מניות ערך קטנות,עם שווי שוק עדיין קטן.
משקיעים בזה אם רוצים לתת חשיפה גם למניות קטנות ו/או מניות ערך קטנות
המשמעות היא בעיקר מנוע צמיחה לתיק,
אולי גם פיזור יותר נרחב,אם כי לטעמי פיזור זה לא השיקול הנכון כאן, היות ש vti+vxus נותן מספיק פיזור גיאוגרפי מעולה.
בנוסף,זה פקטורים שידועים לפי ההיסטוריה בתשואה עודפת על כלל השוק,
(המדדים הגדולים כוללים בד"כ חברות גדולות,ולכן אין להם את הפריבילגיה לצמוח בפרמטר של שווי חברה וכו')
האמור אינו מהווה המלצה וכו'

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לגבי כשרות - שימי לב ש VT (כל העולם) משקיעה לפי עמוד הקרן 0.17 בישראל וזו ממש בעיה,
הרכב של VTI+VXUS לא משקיע כלל בישראל
מה לגבי חברות של יהודים שנמצאים בחו"ל (כמו פייסבוק), יש בזה בעיה מבחינת כשרות?

קלופ

משתמש מקצוען
מה לגבי חברות של יהודים שנמצאים בחו"ל (כמו פייסבוק), יש בזה בעיה מבחינת כשרות?
שאלתי מוץ על השקעה בחברות בארה"ב כולל פייסבוק,הוא אמר שזה בסדר,לכאורה אין שום בעיה.
צריך לדעת שמבחינת דירקטורים גם בפייסבוק רובם ככולם גויים,
שלא לדבר על כלל המניות בכלל הסקטורים,
להבנתי בישראל זה כן בעיה,
כי בסקטור הספציפי הזה ייתכן ויש חברות עם רוב דירקטורים או בעלי שליטה ישראלים.

קלופ

משתמש מקצוען
שאלתי מוץ על השקעה בחברות בארה"ב כולל פייסבוק,הוא אמר שזה בסדר
הוא התכוון מבחינת זה שניתן בחו"ל ללכת אחר הרוב שהם אינם יהודים
ולא לחשוש לאיסור שבת וריבית – אלא אם כן ידוע במפורש אחרת.
ייתכן שאכן העדיפות להשקיע הלכתית זה במשהו עם הכשר,
אם זה לכתחילה או לא,כל אחד ישאל את הרב שלו.

ש.ב.

משתמש פעיל
@אהבת עולם @מקצועי בלבד

ראשית תודה על כל הידע שאתם תורמים לציבור.

אני רוצה להתחיל לחסוך, הבנתי שכדאי לי דרך קרן השתלמות (אני עצמאית, אך לא מגיעה לסף תשלום מס הכנסה) ואני רוצה לקנות קרנות איריות שכתבו פה (בלאקרוק או משהו כזה) א. איזה מס' נייר כתבו פה שמומלץ? כי אני לא מוצאת את זה ב. איך פותחים קרן השתלמות בפועל כדי לקנות את הנייר?
אודה לכם מאוד אם תוכלו להדריך אותי מאפס, מה בדיוק צריך לעשות..

נ.ב. התכנון שלי הוא למשוך את הכסף בטווח של בין 4-18 שנה, (סביר שאצטרך למשוך אותם עוד 6 שנים, הבנתי שפחות מומלץ כי זה נחשב טווח קצר, אבל חשבתי שעדיף ככה מלחסוך אותם בפק"מ בבנק, לא ככה?)

תודה רבה.

קלופ

משתמש מקצוען
א. איזה מס' נייר כתבו פה שמומלץ?
אסור לנו להמליץ!
אבל חשבתי שעדיף ככה מלחסוך אותם בפק"מ בבנק, לא ככה?
4 שנים - עדיף פקמ בבנק! במקרה הזה עדיף גרוש ביד.
השקעה במניות אכן רק לטווח ארוך.
סביר שאצטרך למשוך אותם עוד 6 שנים
קרן השתלמות נזילה רק כעבור שש שנים מיום פתיחת הקרן בכל מקרה,זה לא נתון לשיקולך 18,480 ש”ח לעצמאיים זה הסכום לשנה בו תוכלי לקבל פטור כעצמאית במסגרת קרן השתלמות
איך פותחים קרן השתלמות בפועל כדי לקנות את הנייר?
קרן ההשתלמות הטובה ביותר שתוכלי לבחור היא זו שמאפשרת לך לנהל את הכסף בעצמך בעלות הנמוכה ביותר,
לפי מודל ניהול אישי (IRA).

לאחר שתצטרפי לקרן ותעבירי כספים, יוקם עבורך חשבון השקעות עם גישה ישירה לבורסות בארץ ובחו”ל.
במסגרת החשבון תוכלי לרכוש באופן עצמאי כל קרן נאמנות, תעודת סל או ETF העולה על רוחך,
בהתאם להרכבו האסטרטגי של תיק ההשקעות שלך.
תעשי סקר שוק בין הגופים הרלוונטים ותראי כמה ד"נ הם מבקשים.
מיטב דש,קל גמל,וכו וכו.
לשים לב שיש מינימום לפתיחת חשבון (חלק דורשים 50K חלק 200K פחות או יותר)
אם את עצמאית ורשומה כדין במע"מ,ויש לך לפחות 50K בחשבון הבנק,
במקרה כזה, תוכלי להעביר את כל הכסף בבת אחת לניהול IRA
(על פי חוק, עצמאיים רשאים להפקיד עד 264,000 ש”ח בשנה לקרן השתלמות,
אפילו אם העסק שלהם מניב בפני עצמו גרושים)
לא מייעץ ולא ממליץ!

נערך לאחרונה ב:

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נ.ב. התכנון שלי הוא למשוך את הכסף בטווח של בין 4-18 שנה, (סביר שאצטרך למשוך אותם עוד 6 שנים, הבנתי שפחות מומלץ כי זה נחשב טווח קצר, אבל חשבתי שעדיף ככה מלחסוך אותם בפק"מ בבנק, לא ככה?)
לא ברור שככה. בטווח כזה אפשר גם להפסיד מאד במניות וזה מעצים את הסיכון מאד.
זו ההחלטה הראשונה שצריכה להיות , לפני הכל.

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
(על פי חוק, עצמאיים רשאים להפקיד עד 264,000 ש”ח בשנה לקרן השתלמות,
אפילו אם העסק שלהם מניב בפני עצמו גרושים
הטבת מס רווח הון יש לעצמאים רק על הפקדה של עד 18600 ש"ח בשנה,
הסכום שרשמת זה כדי לקבל הטבת מס כהוצאה מוכרת שזה עד 4.5% מההכנסה, בתקרה של הסכום הנ"ל.

קלופ

משתמש מקצוען
הטבת מס רווח הון יש לעצמאים רק על הפקדה של עד 18600 ש"ח בשנה,
הסכום שרשמת זה כדי לקבל הטבת מס כהוצאה מוכרת שזה עד 4.5% מההכנסה, בתקרה של הסכום הנ"ל.
מדוייק,כוונתי כאן הייתה לרף המרבי,(נוסף בעריכה: עדיין שווה מאשר להשקיע בתיק ממוסה)
כתבתי למעלה
18,480 ש”ח לעצמאיים זה הסכום לשנה בו תוכלי לקבל פטור כעצמאית במסגרת קרן השתלמות
האמת שחידשת לי לא ידעתי שהסכום עלה מ18,480 ל 18,600.

נערך לאחרונה ב:

קלופ

משתמש מקצוען
אז אם אני רוצה לחסוך בקרן השתלמות לא יפתחו לי תיק פחות מ50000?
IRA? כעיקרון לא נראלי.
אולי קל גמל,כדאי לנסות אצלם בכל אופן.
אם גם הם לא יאשרו,
אז אפשר לחפש קרן השתלמות מוסדית,(ולא בניהול אישי-IRA)
חשוב כמה שיותר פיזור,
וד"נ מה שיותר נמוכים.

ש.ב.

משתמש פעיל
IRA? כעיקרון לא נראלי.
אולי קל גמל,כדאי לנסות אצלם בכל אופן.
אם גם הם לא יאשרו,
אז אפשר לחפש קרן השתלמות מוסדית,(ולא בניהול אישי-IRA)
חשוב כמה שיותר פיזור,
וד"נ מה שיותר נמוכים.
העניין הוא שאם אתחיל לברר מחדש לא אסיים.
עד שכבר גיבשתי דעה לגבי בלאקרוק (עוקב s&p)שכתבו פה שאין בזה בעיה הלכתית ושזה פיזור יחסית טוב
יהיה לי את האפשרות לקנות את הנייר הזה דרך קרן השתלמות אם אין לי 50000 אלא חסכון חודשי?

קלופ

משתמש מקצוען
עד שכבר גיבשתי דעה
בכנות,כשאני למדתי את העולם הפיננסי לראשונה,
אני מבטיח לך שגיבשתי והפכתי לעצמי מליון דעות ;)
אין מה להיבהל מללמוד לאט,ולהפוך דעות.
רק חשוב להיצמד לקו מסויים או לאנשים מסויימים שעוזרים לך ,
ולא לנסות ללמוד מכולם,מניסיון מר אישי,כשמקשיבים לכמה אנשים זה ממש מבלבל.
(אני למשל תלמיד של ג'יי קולינס,למדתי בעיקר ממנו.)
העניין הוא שאם אתחיל לברר מחדש לא אסיים
מה הבעיה?
נראלי 20K בקל גמל,אבל יכול להיות שאני טועה.
תרימי טלפון או תכתבי מייל לקל גמל ותשאלי אם מה הסכום מינימום,
בלאקרוק (עוקב s&p)
מס' נייר 1159250 (גילוי נאות: זוכר בע"פ אני מחזיק אותו)
לסכומים כאלו זה מעולה,גם ד"נ ממש זולים.
אם חשוב לך פיזור על כל העולם,
ולכשיצטבר בקופה סכום יותר משמעותי
אפשר גם לרכוש הקרנות הנוספות של בלאקרוק
על העולם המתפתח,(גילוי נאות,מחזיק גם בזה.)
ועל אירופה.
ביחד מכסה את רוב העולם.
יהיה לי את האפשרות לקנות את הנייר הזה דרך קרן השתלמות אם אין לי 50000 אלא חסכון חודשי?
ההגדרה הנכונה היא:
האם יהיה לך קרן השתלמות בניהול אישי (IRA) שאז בהחלט תוכלי לרכוש את הנייר
או שתבחרי מסלול מנוהל עוקב SP 500 באחד הגופים הפיננסים'
רק זהירות שימי לב ד"נ עלול להיות יקר משמעותי אפילו מ IRA.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני במקומך לא הייתי משקיעה בטווח כזה של שנים רק במניות, אלא משלבת אגחי"ם וכדו'.
ואם זה דרך קרן השתלמות, הייתי הולכת על אלטשולר שחם מסלול הלכה, שהמסלול מתאים גם לכזה טווח, ובמיוחד שאת גם לא יכולה כרגע לפתוח קרן השתלמות בניהול אישי.
אמנם ברור שקרן מנוהלת דמי הניהול יותר יקרים מניהול אישי.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חברה תיגשו לרב השכונה/העיר שלכם שיספר לכם פרומיל ממצבם של אלו שהשקיעו בצורה חובבנית ומעלה/מטה
זה אחד האסונות הגדולות של הציבור האברכי בפרט!!
הרב יספר לך על אנשים שמכרו את הדירה שלהם, או לקחו הלוואות מחברים כדי לעשות השקעות "סודיות". ולרוב נפלו.
ההצעה כאן היא להשקיע 2,000 שקלים בחודש מהכסף הפנוי שלך.

רק צריך לזכור שאין דבר כזה כסף קל!!!
אז זהו - שיש כסף קל.
אם אתה משקיע נכון.

ברור שמי שקנה מניות בגוגל לפני 20 שנה, עשה ריווח עצום על ההשקעה שלו, בלי להתאמץ.
העניין הוא - שאינך יודע מי יהיה הגוגל הבא או האפל הבא, ולכן מבזרים את ההשקעה כמה שיותר, כדי להימנע מהפסד גדול. ומשכך - גם הרווח קטן יותר.
כידוע- כשהסיכון גבוה או שתרוויח הרבה או שתפסיד הרבה. לכן מצמצמים קצת את הסיכון כדי לצמצם הפסדים.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה